Inlägg

Inlägg som s0kkiplast har skrivit i forumet
Av s0kkiplast

Vattenkyla HD4850

Hej SweC!

Har letat runt på nätet ett tag efter vattenkylning till HD4850, men inte hittat. Är det så tråkigt att det inte finns?

Mina två 4850 värmer uoo burken mycket och det hade varit både roligt och bra för komponenternas livslängd om en radiator kylde korten utifrån. Korten ser ni i min signatur. Går detta? En noobfråga till: Kan man ha H50/H70´s radiatorer utanför burken?

Av s0kkiplast
Skrivet av Vildarawk:

Kunde inte vänta på Digitalversus-recension så jag gled in till webhallen och skaffade en direkt

Inte hunnit spela med den än utan endast pillat med inställningar och äntligen hittat något som jag tror jag kommer trivas med som allroundinställning.

Pic. Mode: Standard
Brightness: 34
Contrast: 75
Sharpness: 3
Gamma 2.2
R: 86
G: 84
B: 86
AMA: on
Instant mode: on

Kan vara något blåskadad då jag tidigare haft en samsung, har helt annan smak än de andra inställningarna här i tråden.
Utgick från LCD monitor test images när jag ställde in, och gjorde lite egna korrigeringar i efterhand. TBH så halvfailar skärmen lite på en del bilder om man utgår ifrån en (enligt mig) användbar bild. Skärskilt Black/White Levels, quick contrast och gammatesterna. Gjorde som förväntat ifrån sig på det mesta annars.

Än så länge:
+ Robust, ställbar
+ 120 Hz = awesome mysflow
+ Bra musmatta (Ska försöka sälja musen som oöppnad)

- Hade helt givit 600 mindre utan mus+matta
- Pilliga jävla OSD-knappar
- Jag är oerfaren när det gäller skärmar, har dock verkligen satt mig in inför denna och försökt lära mig. Är nöjd med slutresultatet jag kom fram till, men man ser att det inte är väldens bästa skärm i testet jag länkade ovan.
- Verkar som någon sa vara lite olika förinställningar på de olika modesen. Jag (notera: jag) har iaf inte hittat något sätt att ändra på textutseendet (blurrigt) i FPSmode och speciellt i UserGame.

Edit: Är som sagt lite newb på detta med färger, vad är fel om man är nöjd med allt men det vita sticker lite för mycket i ögonen och det finns svart skugga runt text i allmänhet?

Ja enligt det testat halvfailar min skärm också. Särskilt black/white-levels. När jag kollar på referensvideos bekräftades min befaring att detaljerna inte riktigt hänger med när bilden rör sig i film.
Är ju ingen IPS, utan en skärm det är asnajs att spela med. Sedan tycker jag fortfarande att bilden är förbannat fin

Men du får gärna skriva här om du kommer fram till ngt mer om färgerna.

Av s0kkiplast
Skrivet av frilel:

Köpte BenQ XL2410T idag
Skulle behöva hjälp med kalibreringen, hur skall man gå tillväga?
Har använt mig utav websidan LCD monitor test images ,den har inget test för färger dock, vilka värden har ni på RGB?

Får man fråga vilka inställningar du kom fram till genom sidan??

Av s0kkiplast
Skrivet av Anton_Cimex:

Blir nog att beställa denna ikväll eller asus modell Kommer bli finfint med 100hz i cs utan att ha 20kg kärlek på skrivbordet och 3D i fallout: 3/new vegas.

Jag kan verkligen rekommendera BenQen

Av s0kkiplast
Skrivet av pa1983:

Jo ett inte desktop pro kostar ca 3-400Kr beroende på butik. MÅNGA butiker tar 2x högre pris än vad det ska kosta. Amentio har bra priser på intel kort tycker jag. Komplett säljer äldre modeler för 2x markandspriset. Värdelöst.

Har ett par Intel Desktop pro 1Gb pci i servrarna och latencerna är inget problem på ett nätverkskort i dag det är räknat i tiodnels millisikunder så killernic kommer inte ha mö att komma med där. Därimot pracktisk banbred kickar intelkorten arsle med budget Gbit kort. Gjorde test en gång från en opteronmaskin med dual gbit lan mot mina hemapulade servers med athlon64:or och typ relatek och marvell gbit kort intergrerat. Test gjordes så att viss mägd trafik skickades över nätevekrt från ram minnet på den ena burken till den andra. inte mycket som är snabbare än ram minnet. På så vis utesluts diskar osv som facktorer.

Intergrerade korten benchade in 450Mbit på den ena burken och jag tror 650Mbit på den andra.
Slägde ivanliga intel desktop pro 1Gbit PCI kort alltså inte PCI-E utan PCI så det är lite av ett problem men ja prestandan gick upp till 850Mbit så viss skillnad var det. latencer skiljer nog marginellt alltså.

Vissa nätverkskort taxar säkert processorn mer eller mindre än andra.

Men intels kort är grymt stabila och har trevligt stöd i dom flesta OS. Inga jobbiga stabilitetsproblem.

Serverkort börjar på ca 700kr från intel köpt i rät butik så klart.

Vad rekommenderar du får Intel Pro då för en som är mån om kvalitet och låg ms? Länka gärna till prisjakt.

Av s0kkiplast
Skrivet av backsla5h:

Nån som har fått 100fps i 1.6 med vsync aktiverat?

Skrivet av Daemon85:

undrar om de går att få med någon 120 hz-skärm, går inte med denna iaf

Jag har det...

Edit*
Om ni har 800*600 (eller den uppl ni har i cs rättare sagt) och kollar på information i osd:n, vad står det att ni kör för hertz då?

Av s0kkiplast
Skrivet av Saeon:

Tack så mycket för omdömet sokkiplast!

Det handlar om att ge och ta (få)

Av s0kkiplast
Skrivet av solenn:

Har precis fått hem skärmen, 120hz fungerar i windows men när jag ska starta CS får jag det bara i en liten ruta. Har 120hz i windows, -freq 120 i launchoptions och kan inte se vad som kan vara felet. Någon med mer kunskap om saken?

Börja med att gå igenom de tips som redan skrivits i denna tråden. När skärmen gör en liten ruta av ngt är det oftast för att den inte klarar att leverera den valda herzten (-freq 120) över hela skärmen, utan gör det på en mindre del. Jag slår vad om att om du tar bort -freq 120 kommer du få fullskärm. Har du installerat drivrutinen som kommer med? När du satt igång cs, vad står det att du använder för herzt i "Information" i skärmmenyn (osd)?

Av s0kkiplast

Mitt omdöme om skärmen efter en veckas användning:

Jag har länge och troget hållt mig till CRT då LCD:erna verkligen inte hållt måttet enl min mening. Särskilt inte för cs. Så när denna skärmen med minimal inputlag, rykten om bra färger och bra storlek kom var det dags!

När ni läser detta ska ni ha två saker i bakhuvudet; dels att jag är kräsen i allmänhet, och väldigt känslig för rörelser och "flyt" i synnerhet. För det andra att detta är min första lcd-skärm. Har med andra ord inte haft en högupplöst stor platt skärm tidigare.

Fysisk utforming:
Klockrent. Stilren diskret design som inte drar till sig onödig uppmärksamhet som tex Acers rymdfarkostsfot. Den är verkligen inte större än vad den behöver vara men ändå väldigt stabil. Höj och sänkbarheten är perfekt. Foten har också en nergröpning där du kan förvara saker som mobil etc. Matt svart färg, behaglig.

Färger:
Dessa är väldigt fina efter lite pill. Skärmen levereras med enligt mig alldeles för mycket ljusstyrka. Men det viktiga är att du kan ställa in till bra färger själv, och detta i olika "modes" till olika ändamål. Att titta på full-hd filmer och tex Planet Earth eller Life är en riktig fröjd. Jättenöjd på denna punkten.

Backlight bleed:
I det närmaste obefintlig, särskilt efter lite pill i inställningarna.

Input lag & motion blurr:
Jag är riktigt förvånad. Det funkar (trots att jag tidigare sagt det motsatta) precis som en CRT. När jag kör med 120 fps i CS flyter det verkligen perfekt. Att det inte gör det i 100 fps på min dator är nog inte skärmens fel. Flytet gäller givetvis andra FPS-spel. Har dock varken testat UT eller Quake men jag tippar på att det är skitbra där med. Detsamma gäller motion blurr, det märks inte av.

Övrigt spelande:
Detta är också en fröjd i 120 Hz. Underbart att ställa in 120 fps med vsync på i spel som Grid och Modern Warfare 2. Färgerna och den höga upplösning gör det till en helt ny grej att spela. Jag spelar om spel jag klarat bara för att det är så förbannat snyggt.

Windowsanvändande:
Att surfa runt, eller bara navigera i windows är super med 120 hz. Forum och andra hemsidor blir skitfina i full hd och 120 hz. Inte mer att säga. Klockrent.

Menyn (OSD)
Här kommer vi till det egentliga enda minuset. Valmöjligheterna säger jag inget om, för dom är bra. Men menyns och de fysiska knapparnas utförande är bedrövligt. Sitter man en kväll vid datorn och surfar, spelar och tittar på film lär man byta modes fram och tillbaka några gånger. Detta är ett pain in the ass om du inte har strålkastare el dyligt mot knapparna. Deras placering är svår att vänja sig vid och man ser inte vad det står på dem om rummet inte är upplyst. Mycket smartare bläddring hade kunnat göras med snabbknappar. Usch och fy. Man lär sig sakta men säkert men det är ett irritationsmoment.

Sammanfattningsvis
så har den jättebra färger i film, spel och windows. Blir skitläckert! Full HD, skärmens storlek och 120 fps blir en perfekt kombo. Det enda minuset är alltså OSD:n.

Då jag har ATI-kort har jag inte testat 3D och kan inte uttala mig om det. Jag har heller inte testat varken picture in picture eller senseye.

Edit* Glömde betraktnignsvinklarna. Precis som Daemon85 är dessa inte bra, men jag har lite svårt att bedöma detta då jag inte haft LCD innan. Jag tycker det är svårt att hitta bra läge att titta på film om jag inte sitter i stolen. Då jag tänkt använda denna som en tv i princip är detta ett minus. Men då jag är så nöjd med skärmen överlag har jag nästan glömt bort detta problem.

Av s0kkiplast
Skrivet av Saeon:

Håller med fullständigt Hur blir det nu, ska du dra iväg en beställning? Är riktigt sugen själv ^^

Jag kan verkligen rekommendera den. Men som sagt, kommer med mer utförligt omdöme senare i veckan när jag har mindre att göra.

Av s0kkiplast

Där sa du ngt! Låter vettigt. Ska testa dirr!

Edit^* Näpp

Av s0kkiplast

Japp, och jag har spelat i 100 fps. Tyvärr vill jag nästan säga. I 120 fps flyter det _helt_klanderfritt! Men som sagt det är värdelöst att spela med developer 1 då det inte är "tillåtet"

Av s0kkiplast
Skrivet av RPGWiZaRD:

Du körde väl med 100Hz/100 FPS på CRTn antar jag? Inga problem med andra spel lr?

Det stämmer. Och inga problem med andra spel.
Väldigt konstigt det här..det visar ju att skärmen är kababel till riktigt flyt, men 20 fps är det inte som gör skillnaden...

Av s0kkiplast
Skrivet av Saeon:

Om det är så verkar det ju som du inte kört med 120 hz någon gång fram tills nu?

Mjo. Ställer jag ner fps:en igen blir det likadant. Det är alltså bara fps:en i spelet jag ändrar

Av s0kkiplast
Skrivet av HolyFather:

Få en bekräftelse på att 120Hz forcas (dvs annan vert/hor frekvens från grafikkortet) på något vis. Forcas bara V-frekvensen så kanske skärmen hoppar igång. Jag tycker Powerstrip är bäst på att forca Hz, borde snacka hårt men snällt med grafikkortet, men vet inte om den klarar din skärm.

Bara en uppenbar fråga - du har väl installerat skärmdrivisen? Så att högerklick desktop, egenskaper, avancerat, Monitor inte visar 'Plug and Play monitor', menar jag...

Japp det har jag. Står rätta namnet.

Jag förstår inte vad du menar med v-frekvensen men det finns ett sånt alterativ? Det ska vara 120 hz iaf, har testat med vsync på. Jag hade även känt om det var 60 hz. I osd:n står det också att den snurrar i 120 (och jag har sett när den inte gör det, så det borde stämma)

Edit*
Jag laddade ner powerstrip och sidan för skärminfo ser ut såhär:

http://i51.tinypic.com/9av3nl.jpg

Edit 2*
Har spelat lite deathmatch nu, alltså snabbt spel med gubbar överallt, och det borde inte vara inputlagen som det är fel på. verkar fungera mycket bra. Men det blir lite suddigt när man rör siktet snabbt, och det hackar fortfarande.

Edit 3*
Nu ställde jag in developer 1 i cs, vilket gör att man kan ha mer än 100 fps. Ställde in fps_max till 120 också...och nu hackar det inte!! Jag har ju svårt att tro att det är dom 20 fps:en som gör sån enorm skillnad. Vad kan det bero på tror ni? Jag vill inte köra med dessa inställningarna eftersom man inte får det på cuper osv.

Av s0kkiplast
Skrivet av Saeon:

Det kan vara microstuttering du upplever då du har 2 grafikkort. Testa att bara köra med ett grafikort men iofs kanske får du inte tillräckligt med prestanda då och så blir det hack på grund av det.

Provade att stänga av crossfire men det hackar fortfarande

Av s0kkiplast

Nu har jag testat ama både av och på. Det var på som default i fps mode. När jag stänger av det hackar det mer

Jag ska använda DVI-utgången va?

Av s0kkiplast

Ok ska testa det. Googlade efter om AMA är på eller av i fps mode men hittade inget. Får väl vänta till jag kommer hem :S Om jag ska filma fenomenet...kommer det synas om jag gör det med fraps eller måste jag göra det med en kamera?

En fråga till er som har skärmen: Hur ändrar ni färg, ljus - och kontrastinställningar i redan befintligt mode? Finns det ngt snabbare sätt att byta mode än att navigera genom menyerna? Lite störande då man gör detta hela tiden...

Av s0kkiplast
Skrivet av RPGWiZaRD:

Har du satt på "Instant mode" som minskar input laggen och prövat med "AMA" on/off som ska minska på eftersläpet för att se om det är nån skillnad när du spelar CS. Pröva gå offline lr nåt och bara kolla noggrant när du strafar eller rör på musen. De två borde vara på för att du ska få så bra spelupplevelse som möjligt på en LCD.

Nu har jag inte sett några input lag tester på BenQ men märkte ingen skillnad på min VX2268wm jämfört med CRT, har svårt att tro att man skulle göra det på BenQ heller så länge som Instant mode är aktiverat.

Instant mode är på, och det märks jättestor skillnad. AMA har jag inte rört, men jag misstänker att den är inställd rätt i FPS mode.
Det är likadant offline. Det märks mest när jag strafear. När man bara står still och rör musen runt är det tillräckligt bra. Det är ju skit att jag inte kan förklara bättre än så, men har ju alltid spelar med CRT, och det gånger jag testat LCD har allt varit bedrövligt så jag har svårt att veta om detta är normalt. Men jag har liksom svårt att tänka mig att man inte skulle kunna märka det. Men å andra sidan så jobbade jag länge för att cs skulle flyta _perfekt_ på min crt, bättre än jag någonsin upplevt på ngn annan. Så jag kanske är superhjälpte trots allt.. :PPppp:P

edit* ska testa AMA när jag kommer hem. Men vågar inte hoppas på att det varit av i fps mode.

Av s0kkiplast
Skrivet av Saeon:

Du får nog utveckla vad du menar lite mer En film på det vore bra. Kanske har med vertical synchronization att göra.

Skrivet av RPGWiZaRD:

Jag har heller ingen aning vad han pratar om. Jag spelar ej CS men att byta från 100Hz på CRT till 120Hz LCD var inget problem för mig iaf och spelar/spelat en massa UT3 där 120Hz är mera viktigt än i CS där man hinner ta en kopp kaffe före nån action börjar.

En del av det där hacket kom från att hz:en på musen ställt ner sig från 500 till 125 hz. Men det hackar fortfarande. Vet inte om det kommer fastna på en film...tror det blir svårt. Det ÄR inputlag, men mycket bättre än på ngn LCD jag spelat på. Kanske kommer vänja mig. Jag vet inte i vilken kategori man sätter hacket i...(motion blurr, inputlag eller vad) men skärmen är absolut inte lika "snabb" som en crt, om man gör snabba rörelser blir det lite suddigt. Inte jättestörigt och man kan ju som sagt inte förvänta sig att den ska fungera som en crt. Men som heaton och spawn säger: Att det känns EXAKT som att spela på en crt, det är en lögn. Det gör det inte.

Jag kommer finjustera vidare, om ni har ngt tips får ni gärna hojta till. Jag kommer med ett utförligare omdöme senare, men kan snabbt säga att den är underbar att använda i windows. Backlightbleeden är verkligen minimal och något man får leta efter om man ska märka av det. Färgerna är fina efter lite justering, själv kör jag oftast på förvalet "eco". Det är mest behagligt. Andra val har alldeles för skarp och ljus bild. Men det bästa är nästan att spela andra spel än cs. Underbart med fullhd och 120 hz i tex modern warfare 2, mass effect 2 och grid osv. Som sagt, mer utförligt omdöme kommer senare när jag är säker på att inget mer går att göra åt cs-hacket.

PS. vsync är inget alternativ för mig då musen släpar efter när jag har det igång, vsync ger även lite lite granna fördröjning.