Inlägg

Inlägg som s0kkiplast har skrivit i forumet
Av s0kkiplast

Skulle verkligen vilja testa att lira CS på den innan jag köper

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dreas89
Bättre skärmar kommer det att komma, frågan är bara när, inte inom de närmaste 6 månaderna lär du se något explosion dock

6 månader är ganska kort tid när man suttit i evigheter på denna sköna CRT:n Men om input lag:en är likamed 0 i praktiken och ghosting inte märks samt ms:en inte spelar stor roll borde inte mkt kunna hända där. Tror ni att det kommer komma full-hd el. större tum med dessa specsen??

Av s0kkiplast

Är det dumt att köpa en av dessa två nu om man har nöjt sig med sin plana crt så länge? Jag menar, tror ni de det kommer nya mycket bättre och billigare skärmar?

Är lite sugen på att ha en bamsing med såna här specs, så jag kan ersätta både crt-klumpen och tjockteven.

Till saken hör att jag är EXTREMT känslig för detaljer. Märker av ghosting och fördröjning MYCKET lätt och stör mig på det med, även fast jag inte kan den tekniska delen så bra.

Jag kommer isf köra CS i en liten ruta (med svarta kanter om det går att "dra in" skrämytan som på de flesta skärmar) i 800*600 i 120 hz. Och ja jag kommer tycka om det.

Men det är ju asgött att ha en stor och bra skärm till allt övrigt, inklusive spel och filmer. Mumma med Diablo 3 i hög upplösning!

Jag blev förvånad över att de inte har högre upplösning. Inte ens så det räcker till full-hd :S Behövs väl kanske inte när tummen bara är 22...

Bra recensioner annars, mkt och bra info samt den personliga touchen jag vill ha för att den inte ska blekna i mängden!

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ggustavsson
Alessandro kan köpas här
http://www.alessandro-products.com/headphones.html
Priserna är ink frakt men utan moms och tull, men totalt blir MS1 billigare än Grado SR80.
Deras hörlurar är byggda av Grado men efter Alessandros spec.
Dom är något mer neutrala i klangen, MS1 ligger närmast Grado SR80/125

Var nära att skaffa en MS pro för nått år sen, men hitta ett par fina semi vintage Grado RS1 för överkomligt pris, så slog till på dom istället.

Jag har haft Alessandro MS-1i ett par månader nu och jag kan verkligen rekommendera dem. Tror inte du får bättre ljud utan att lägga till ett två tusen ca. Och när du är i den klassen bestämmer hörlursförstärkare mycket av ytterligare kvalitet, men jag gissar att din budget inte täcker det. Jag och alla mina musikgalna vänner är överväldigade!

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RetarDeD
Jag bytte till Bahnhof för några minuter sen.. tog hela 1 minut att fixa. Så spara din tid på att skriva mails och dyl. och byt du med

Jag vill ha 100mbit uppladdning :S

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wishie
Lunet som i Luleås stadsnät.

Jag är på, även om jag inte har Bredband2. Konsumentkraft ftw!

Hehe ok!
Men JagheterFelix! Ska vi ordna ngt?

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wishie
OT: Satt precis i den sitsen själv i höstas, bodde i Råneå och enda möjligheten var Telia via ADSL. Numera sitter man på Lunet och Bahnhof.

T: Känns riktigt skönt att ha en internetleverantör som bryr sig om sina användares integritet. Sen så förstår man ju också att det ligger i deras ekonomiska intresse. Jag menar, vem behöver egentligen 100/100 om man inte ska fildela?

Lunet som i Lunds stadsnät? Vad jag förstår så är det bara 100/10 ?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av RetarDeD
Sitter för närvarande på Bredband2 i Lunds stadsnät.. får nog bli ett byte till Bahnhof

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JagHeterFelix
Nej nu blir det byte till Bahnhof om inte Bredband2 bestämmer sig för att göra lika

Ska vi trycka på dom att göra det då? Hänvisa till källan och undra varför dom inte gör likadant? Kan nog snacka med fler som kan skicka mail. VIll inte byta till Bahnhofs 100/10-lina. Bäst hade ju varit om Bredband2 gjorde likadant, de har inget att tjäna på Ipred. Vad säger ni?

Av s0kkiplast

Men kan dom se vad som laddas ner om man bara använder sig av privata trackers då? Syns torrenttrafiken iaf?? Kommer tjänster som relakks att vara lagliga och fungera? Vill få reda på detta och orkar inte tycka just nu. Vi vet vad vi tycker. Men håller med om att vi borde visa det med!

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tjalve
Jag har haft precis samma problem. Dock har jag aldrig fått det att funka vare sig i XP eller i vista.

har du nån länk där jag kan tanka ner 8.10 hotfix? (För XP)

Här har du alla drivisar
http://www.filehippo.com/download_ati_catalyst_xp/

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Icengard
Hi

Har problem med ATI EAH4850 512 kort, byggde ihop pc till sonen ett paket som fanns tidigare på detta forum, augusti datorn.

I början fungerade allt helt ok, med bra prestande, han körde bl.a. WOW
han var skitnöjd. Sedan började problemen , dålig fps, började gnälla om directx
fick starta om pc, efter utloggning ur WOW, directx problem, innan jag började för att utröna vad som var problemet, så dog pc efter en omstart.

Monterade den lilla högtalaren, långt pip och tre korta = No VGA Detected

Köpte ett nytt kort, samma modell och fick samma problem.

Att första korten pajade ser jag som något fel direkt på kortet men att det
andra kortet uppvisar samma problem, tyder på att felet sitter i övriga komponenter. Har installerat senaste drivisiar från Asus. Tänker börja med att
byta ut corsair minnena för att se om det blir någon skillnad.

Jag undrar om någon annan har samma problem och/eller en lösning

Har tidigare varit NVIDA fan och var otrogen med ATI ångrar detta djupt idag.

Keeping u inform, plz help me

Jag har två stycken såna kort. Jag har också problem, vet inte vad det beror på. Kolla min profil för att se trådar om det.

Av s0kkiplast

Har grejat med det innan. Det går att välja min monitor om man själv väljer drivrutiner ur listan. Den vill fortfarande inte använda den skärmen

Nä kors i taket. Datorn ska tvunget välja generic television till varje pris. Även om jag avinstallerar alla utom Default monitor och rebootar.

~UPPDATERING!!
Jag har hittat problemet nu. Det är skrattretande! Jag kör blackbox (4win) och hade ställt in aktivitetsfältet på auto hide. Det var det som gjorde så att det laggade. Helt sjukt! Tack för hjälpen allihopa!

Av s0kkiplast

Svårt att säga om problemet kvarstår för nu laggar det ju hela tiden istället. Testat 70, 75 och 90 hertz nu. Svårt att säga som sagt. På 90 verkar det inte riktigt lagga till men inte säker. Kollade vilken skärm det står på /Displey/Advanced/Monitor och där vill den inte välja annat än "Generic Television". Ska det vara så? Det borde ju rimligtvis inte vara min skärm? Jag kan inte heller byta skärm genom att avinstallera och ha mig i enhetshanteraren :S

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
Har du provat att byta skärm?

Nej, sitter och funderar på om jag kan få tag på en...

Tror att en i korridoren har en skärm (alla kör ju laptops idag ju). Han var inte hemma, men ska se när han kommer hem.

Om det nu är skärmen. Tror ni då att det är fel på min skärm eller bara ett mjukvarufel? Har använt skärmen i många år nu och den har fungerat bra.

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av stefanden
det har inte med Hz:en å göra på skärmen då?
min crt skärm har ``krånglat´´ under en längre tid att det kommer regelbundna hack när det är ex: långa snabba svepande rörelser i dvd filmer körde den då på 72Hz men så prövade jag att ställa den på 85 och då försvann problemet helt prövade bara för skojjs skull och ställa den på 70Hz och då finns det heller inte något hack så det är antagligen 72Hz som min på nått vänster inte klarar? men kan inte vara något sånt fel?
Ps. hackar endast på 32 bits 16 finns inte det felet på 72HZ. Ds

Jasså!? Det låter lustigt. Skärmen kanske sett sina bästa dagar...

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wez
Inte för att jag har med det o göra, men varför lägga tusentals kronor på nytt system, och sedan använda en 17" skärm?

Nåväl, det är alltså endast i CS som problemet uppstår? Och endast när någon kastar en "HE"? Och det gäller alla upplösningar/inställningar i spelet?

- Installerat om spelet? Och kört det "out of the box"?
- Mår din raid slinga bra? Och raptorn?
- Uppdatera/byt bios
- Uppdaterat dx?
- Advanced/Standard Catalyst A.I., någon skillnad?
- Undersökt ev problem med ljudkortet?
- Såg även att du använder två st CF bryggor? Behövs inte endast en med bara två kort?
- Riv ut allt som inte behövs för att starta burken, och spelet. Extra minnen, diskar, ljudkort osv osv.

Tack för konstruktiv kritik! Ska testa när jag får tid, är upptagen med en tenta just nu. Vad gäller skärmen ser jag inte problemet, 4850 passar enligt mig ganska bra till min skärm. Gillar inte moderna skärmar, och spelar man cs är CRT ett måste.

Vad menar du med out of the box? Ska sätta ett test på raptorn. Har testat utan crossfirebryggor men om det stämmer som du säger kan jag ju koppla ur en. Värt att notera är ju att cs bara körs på huvudkortet.

Har tänkt lite på ljudkortet också, då ett visst ljud självklart spelas när en granat sprängs. Men vad kan det vara och hur testar jag det? Har rätt drivrutin.

Börjar bli mer övertygad igen om att detta är ett mjukvarufel vilket vore underbart. Risken att båda korten har samma fel är väl ganska liten?

*UPPDATERING!
Det är tydligen bara när jag kör 32-bitars färger i cs som det hackar! Nu skulle man ju kunna tänka sig att man lämnar problemet där och kör 16-bitar. Saken är att man måste ha 32-bitars i cuper och tävlingar, 16 anses som fusk och detta testas med diverse program och skärmdumpar. Samtidigt så har kortet klarat att köra det perfekt i 32-bitar och två nya bra kort ska ju klara det också. Blir vi klokare i vart problemet ligger tycker ni? Detta borde peka på mjukvara va?

Av s0kkiplast

Jag undrar om det är någon med HD4850 som har liknande problem som mig eller ngt tips på lösningen:
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=8...

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
Jag tycker det låter som ett mjukvarufel i alla fall...

Särskilt om det kan bero på att du i början körde med Catalyst 8.11 och sedan upppgraderade till Catalyst 8.12. Kan det vara så?

Har du provat att backa grafikdrivrutinerna någon gång? Och i så fall, körde du DriverCleaner Pro för att radera allt?

/xJom

EDIT: Eftersom du har 32-bitars XP så kan du kontrollera att Memory Remap Feature är avstängd i BIOS.

Kom även på följande tester:
1a) Om du drar ner upplösning och effekter på minimum, laggar explosionerna i alla fall?
1b) Om inte - kan du hitta någon inställning som skapar lagget?
2) Om du kör explosionen med FRAPS igång, syns det tydligt att det blir en dipp i frameraten?

Och en fråga:
* Har du installerat någon patch till CS?

Jag har backat drivrutiner yes. Det var min första tanke. Och jag rensade drivisarna, med Driver Sweeper Pro dock men det är samma effekt. har även formaterat så, men ska snart göra det igen.

Jag ska testa dom grejerna när jag kommer hem. Jag har inte installerat ngn patch. Har pillat mycket med cs i många år och lärt mig vad man ska göra SKa testa fraps, i spelet kan man ju välja att se fps:en, och där är det faktiskt lite mystiskt för att det kan mycket väl lagga (vsync av) men spelet säger 100fps. Tänkte på det men sen så ibland får jag tydliga droppar så det är skumt.

Det är ngt speciellt med granater i cs. På en gammal dator med ett gammalt kort gillade datorn att stänga av sig ibland när en granat sprängdes. Finns dom på internet som har liknande problem men aldrig ngn som får ngt svar.
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=770331...
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=781275...

Funderar på att ringa till butiken jag köpte korten på och förklara situationen, se om dom är vänliga själar och låter mig reklamera. Kan få tag på GeForce 9800GT 512MB för kompispris (nya) för ca 1200 kr. Men känns som ett nerköp, särskilt när det sägs att det ska vara samma kort som 8800GT. Stor kylare på den med och vet inte om det får plats två stycken.

Ett tillägg som kanske ger mer ljus till situationen. När jag hade köpt datorn, och spelade cs med vsync på, så var musen efter i spelet. Läste på internet att det kunde bero på värmeproblem. Så jag bytte till vsync av. Nu när jag fått ner tempsen så fungerar musen mycket bättre med vsync på. Korten har alltså blivit mycket stabilare på alla fronter utan när ngn får för sig att förstöra mina fps med en välriktad HE i CS Går inte att spela på bättre nivå och ha det så.

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av godspeed
---------------
Helt jävla skumt, dessutom borde inte tempen påverka på det där sättet men tja..datorer..man vet aldrig med dem ibland

Usch ja, datorer. Det är av den anledningen jag krämade till med mkt pengar och kvalitetsgrejjer :/

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NukeHenk
Skillnaden för dom som kör single 4850 är ju att så klart att dom blir mycket svalare, vi som kör crossfire har ju inte speciellt mycket plats mellan korten. Men har du fått ner tempsen något i spel osv? Du har inte skaffa någon turbo module eller tryckt in en 120mm mellan korten? Det bör ju göra lite. Jag är i alla fall bitvis nöjd med mina i CF, skulle vara med nöjd om man fick ut luften på nåt sätt vid korten bara så man kunde få ännu svalare. Men maxar 63 grader på övre kortet och ca 50 på undre efter ett antal timmars spelande.

Jag har fått ner tempsen ganska bra. Har inte turbo module men buntat fast oroginalfläktarna. Idlar 40C nu. Kommer väl upp i lite över 60 i spel. Klarar alla spel nu som jag testat. Men nu hackar det förbannat i CS när en granat sprängs. Jag vet att det låter skrattretande men jag skrattar inte, misttänker att jag stekt korten för många ggr och att de har tagit stryk. Gjort en ny tråd om det nya problemet, vad gäller kylningen i överigt är jag ganska nöjd nu, väldigt tyst med. Nya tråden:
http://sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=82864...

Av s0kkiplast

Nej. Flyter perfekt i allt jag testat sedan jag fick ner tempsen :/