Inlägg

Inlägg som s0kkiplast har skrivit i forumet
Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
Du får mailet när paketet registrerats på Posten, inte när TBH har packat färdigt, så om det inte kommer en sådan bekräftelse inom kort, så ska du nog ringa och kolla så att paketet inte har fastnat någonstans. (Jag råkade ut för just ett sådant fall med Komponentcenter. En packare hade av misstag satt om ordern till "Levererad", men jag fick aldrig något Kolli-ID från Posten...)

/xJom

Jag har fått kolli och sånt nu. Det skickas med Schenker. Ska nog vara framme imon
xJom, vad tror du om problemen med fläktar som andra nämnt här? Kommer jag behöva borra och ha mig? Någon klagade på dåligt luftflöde och en tredje menade att hdd-platserna inte räcker till :S

Av s0kkiplast

Nu har statusen ändrats till "levererad" på tbh Men inte fått ngt mail om att den skickats.

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Snorkelfarsan
Det känns lite onödigt att lägga pengar på dyrare Asus grafikkort som har redan har bra kylning och sen ta bort kylarna och sätta på ny, även om Accelero s1 är grym

Som jag sagt så var det inte dyrare.

Av s0kkiplast

Vill inte sitta och vänta på att tbh.se ska få tummarna ur röven. Vad tycker ni om att avbeställa och göra såhär istället? http://www.prisjakt.nu/optimize.php?p=304291,43971

Någon som har erfarenhet från mycom.se?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av streetracing
Måväl vara sant men vill man ha diskarna upphängda i gummin i den speciella buren som sitter i botten så ryms det bara 3 st!
Kan fixa fotobevis om ni inte tror mig.

Hur tycker du jag ska göra då? Med tanke på vilken disk som vibrerar mest eller behöver mest kylning etc. Har funderat på att göra gummiupphängning...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZyntaxError
Har inga bilder tyvärr men det är en jätteenkel grej att göra, du ser det när du får chassit. Enda du behöver göra är att ta bort fläkttunneln (ca 1 cm "fläkttunnel" i aluminium som sitter mellan fläkt o chassisida), den sitter med tumskruvar så inga problem. Sen bara borra fyra nya hål för fästet till sidofläkten så du får ut den närmare chassisidan. Kör med originalfläktarna än så länge. Kör passivt med en sonic tower på processorn och ligger på maxload ca 60 grader :/ får nog prova montera om den graffet ligger idle på ca 36 o maxload på ca 55 (minnet får jag ingen templäsning på av nån anledning)

Kör bara med ett grafikkort (än så länge). Jag köpte 520W för jag hoppades det skulle räcka till ett och sen kanske två 4850 och sen var det modulärt vilket gör det litte lättare å hålla ordning. 650 W är nog bra för två 4850 plus att om du vill uppgradera grafikkorten eller byta till quad senare så är det inge problem me effekten.

Vad ska jag använda för borr då? Har aldrig borrat i metall och bor i ett studentrum utan några som helst verktyg :/

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av streetracing
Det sitter ju en extra 120mm fläkt precis vid grafikkortet i sidan och den gör då jobbet i mitt chassi.
Jag har inte testat men jag tror att det t.o.m går att ha dubbla 120mm i sidan.

Men har du Accelero? Tror du att såna får plats?

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZyntaxError
Rätt lika mitt nya

Lian Li PC-6070B Scand V2 (Svart)
Asus P5Q Deluxe
Corsair 520W
Intel Core 2 Duo E8500 3,16GHz
Asus Radeon EAH4850/HTDI 512MB
Arctic Cooling Accelero S1
Western Digital VelociRaptor 300GB

fick också samma kylare (och ej referensdesign på pcb:n) på grafikkortet vilket gjorde det svårare med kylflänsarna.

Blev tvungen att flytta fläkten som sitter vid sidodörren för att acceleron skulle få plats (fläkten sitter inte fäst i sidodörren utan i bakplåten, så fick borra nya fästhål och ta bort "fläkttunneln"). Aningen varmt chassi, fläkten fram drar ju knappt in nå kalluft genom det minimala insläppet.. men men det är ju ett jäkligt snyggt schassi

lycka till med bygget!

Emm :S Jag vill inte borra och ha mig Har läst att det ska vara bra chassi med mycket plats och bra luftflöde. Du har inga bilder på hur du löste det? Använder du originalfläktarna? Vad ligger tempsen på? Du kör bara ett grafikkort?
En sak jag kommit på är att det ofta inte behövs så starka nätagg som 650W. Kunde tagit ett lite tystare för samma peng.

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av limeo
Mer bilder

Lugna dig Jag skrev ju att jag inte kan bygga mer eftersom chassit och moderkortet inte kommit.

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BiZQan
vad gick hela kalaset på? ;>

Ca 15 k

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kenshiin
Det är sex 3,5" platser...

Ok, det var skönt att höra.

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av streetracing
Fint chassi, har just monterat ett likadant!
Enda nackdelen är att det blev tajt mellan hårddiskar och grafikkort.
Inte många hårstrån emellan där men dina 4850 är väl kortare än mitt 8800GTS-512?
Säker på att du ska ha 4 diskar?, det finns bara plats för 3 i buren.

Jasså? Enligt prisjakt finns det fem 3,5 platser...

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Barak
Det är voltregulatorerna du ringat in på bilden. Minnesmodulerna sitter ju placerade runt grafikprocessorn.

Jaa...skrev det inom parentes...

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SweSparky
Lite frågor:

1. Svårt att montera Arctic Cooling Accelero S1 på ett 4850?

2. Inga fläktar på Arctic Cooling Accelero S1? finns de möjlighet att montera dit de? isf 1 eller 2?

3. Om man klockar ett grafikkort mycket, men de går fortfarande stabilt och aldrig över 70+ grader i load.. finns de någon risk att de pajjar ändå pga klockningen?

Ser riktigt nice ut annars! jag har ju funderat på 4850 crossfire också.. Och vill gärna se vad du får för temps/prestanda på dina 2 kort!

1. Nej, kan bli lite probs med dom små kylflänsarna. Du kan köpa såna separat om du vill-

2. Du kan montera vilken fläkt du vill. Finns ett par som är gjorda för acceleron med. Svårt att få plats med om du har crossfire dock.

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pontus_mRI
- Jaha, så du hade tänkt köra 1280x1024 och 0xAA / 0xAF?

Det är VÄDLIGT begränsat av CPU´n.

Nej jag har ingen aning! Letar bara efter tips. Har aldrig kört det innan.

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Birge
Kommer att bli bra när du fått ihop datorn, dock rekommenderar jag dig att inte beställa från TBH, ibland tar det flera veckor inom man får sakerna, dåligt lagersaldo osv...

Usch ja! Jag är jättenervös att mina grejjer inte ska komma! Står som "under behandling". Funderar på att maila dom och ge dom eld i baken, eller ringa dom på måndag.

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Humper
Kan du förklara varför du inte köpte med referens kylare på korten då det är billigare?

Du skulle ju ändå byta kylare.

Jag tog det billigaste 4850-kortet som blev smidigt med de butiker jag pusslade ihop. Plus att bilden på prisjakt inte stämde överens med själva kortet när jag fick det.

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pontus_mRI
Inväntar 3DMark2006 benchmark med 1680x1050 samt 4xAA / 16xAF

3DMark06 är det första jag ska installera efter drivisar och antivirus! Någon särskild anledning till just dom inställningarna?

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av joshoa
ser att du håller på för fullt nu bara o vänta en trkig lördag

Ja, jag lägger snart till ngn bild på hur grafikkorten blev med Acceleron. Sen har jag inte mer bilder då chassit och moderkortet inte kommit :C

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toote
ser trevligt ut än så länge , väntar förhoppningsfullt

BTW , vad gick hela kalaset på?

Ca 15 laxar :S Allt är riktigt prisvärt enligt mig förutom raptorn då Men jag ville verkligen ha den. Jag har även värsta planen för hur jag ska lägga upp allt Tom förberett ett nytt mappsystem

Edit* Kommer kanske med en mer detaljerad beskrivning av min plan senare

Av s0kkiplast

Bra förslag

Av s0kkiplast

Skulle gärna se närmare bilder på kabeldragningen Snyggt!

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fagerja
Är partitionen tillräkligt stor och gamla temp-filer rensas bort så är fragmentering inget problem. Annars är en växlingsfil med fast storlek bäst. För att flytta temp-filerna måste du ändra i Windows system. Utan vidare förbättras prestandat av att tempfilerna ligger på en RAID0. I princip skall programmen ta bort sina temp-filer när de stängs så att inga filer finns i temp-mappen vid uppstart. Temp-filerna är programmens motsvarighet till OS:ets växlingsfil eller swappartition. Det går att använda samma växlingsfil för Windows och Linux så länge du inte kör någondera virtuellt (under t.ex. VM-ware).

Även i Windows går det att montera partitioner på mappar så att de inte syns som en skild enhet. T.ex kan du montera den fysiska partitonens (kan ligga på en annan disk) filsystem med program på mappen C:\Windows\Program. I Linux och andra POSIX-OS monteras partitionernas filsystem alltid på kataloger (mappar). Windows enhetsbokstäver är inte beteckningen på enheterna utan monteringspunkter för filsystemen, som finns på enheterna.

Ok. Så om vi säger såhär: Jag har en 150 gb velociraptor som ska vara till för os, program och spel. Jag hade tänkt ha en liten partition för os och ofta använda program och en större partition för stora program och spel. Kan jag ha detta men göra så det ser ut som alla program och spel ligger på "c:\program files" eller rörde jag ihop det nu?

Gällande partitionen för swap och temp. Vad rekommenderar du får storlek på denna partition om jag säger att jag kommer ha 4 gb i minne (fast använder 32-bitars så 3.25 ca) ? Kan jag på ett enkelt sätt göra så att denna partition inte syns?