Inlägg

Inlägg som Jonte[YoT] har skrivit i forumet
Av Jonte[YoT]
Skrivet av jnsson:

Under administrativ verktyg

Tack!
Pinsamt att jag inte hittade dit sist det begav sig.

@Techs: @janee:

Tack till er också.

Av Jonte[YoT]

Passar på att fråga hur man når verktyget Diskhantering?
Klarade överhuvudtaget inte av att hitta det sist jag skulle partitionera en disk. Fick skriva "partitionera" i körrutan efter mycket letande.

Men det måste ju gå att nå via Kontrollpanelen.

Av Jonte[YoT]
Skrivet av Kärlekstrollet:

Postnord behöver en kraftig förändring. Ca 30% av omsättningen går till chefslöner. Inte acceptabelt för ett företag som inte kan göra sitt jobb och har dålig arbetsmiljö.

Cheflönerna måste minst halveras, fördela mer till personal och leverans. Vilket skulle leda till nöjdare kunder.

Ja, PostNord behöver verkligen förändring.
Inför obligatoriska kurser i grundläggande matematik för de anställda. Räknesättet division verkar vara knepigt för många.

Skrivet av Kärlekstrollet:

@Jimi84: Jag är postombudsansvarig, jag pratar med deras anställda varje dag. Och ungefär var tredje vecka är det en ny person, för att den tidigare sagt upp sig. Den främsta anledningen är att de fått höra att cheferna plockat ut miljonbonusar trots att brevbärares situation blir bara värre och värre.

Hade du och postombuden varit genuint intresserade av hur det verkligen ligger till, hade ni tagit reda på exakt hur mycket som går till chefslöner/bonusar och sen dividerat de summorna på antalet anställda.
Då hade det gått upp ett ljus för er.

Av Jonte[YoT]
Skrivet av anon12433:

http://wccftech.com/amds-rx-vega-64s-499-price-tag-was-a-laun...

Ytterligare en katastrof om det ligger någon sanning i det.

Skickades från m.sweclockers.com

Fast det kanske är så att de vill sälja väldigt få kort?
Verkar onekligen som det i och med att de fortfarande kör vidare med den där högljudda skräpkylaren.
Har de inte haft ungefär den varianten på kylare i mer än tio år nu?

Hur svårt kan det vara att förstå att man "måste" sätta på en större fläkt för att få ner ljudnivån?

Känns som att de saboterar för sig själva med flit.

Av Jonte[YoT]
Skrivet av krisljungberg:

Jag kikar just nu på denna: https://www.inet.se/produkt/6910095/fractal-design-define-s-s...

Ska ju vara bra luftflöde samt att man får plats med 3x140mm fläktar i fronten vilket jag hade tänkt testa. Sen är planen att ha en fläkt bak i taket och en bak, båda för föra ut värmen och dom tre i fronten för att ta in luft.

Fläktarna jag kikat på är dessa: https://www.inet.se/produkt/6308896/fractal-design-venturi-hf...

Vad tror ni om det?

Först vill du ha det tyst men sen kommer det fram att du verkar fixerad vid bra luftflöde (varför? Har du tänkt satsa på AMDs kommande grafikkort?).
Fem chassifläktar är väldigt mycket. Till det kommer nätaggregat, grafikkort (brukar ofta ha två fläktar nu för tiden eller hur?) samt processorkylare. Vi pratar alltså minst nio fläktar totalt. Det kommer knappast bli tyst såvida de inte snurrar extremt långsamt.

140-millimetersfläktarna du länkar till gick i 1200 varv/minut standard. Det skulle varit ohörbart om vi pratat om 80- eller 92-millimetersfläktar. På gränsen om det är 120-millimetersfläktar. Nu förutsätter jag att man har datorn någon meter ifrån sig åtminstone. En 140-millimetersfläkt kommer inte vara tyst om den snurrar så fort!

Hoppas att du redan är medveten om detta och tänkt köra dem långsammare, men jag vet ingenting om dina kunskaper så jag skriver det ändå.

Av Jonte[YoT]

Tycker det låter som att du behöver ett djupare skrivbord alternativt ett extra mindre bord eller hylla bakom det nuvarande som du kan ha skärmen på.
Lite konstig lösning kanske men du sitter ju redan med en 144-hertzskärm, eller hur?

Av Jonte[YoT]
Skrivet av Perre E:

ACER Aspire E5-575G. Men jag vill betona att jag fortfarande tror att det är ett "måndagsexemplar", och att jag på ett eller annat sätt kommer att kunna reklamera den. Så inget ont om Acer - än så länge i alla fall

Kika här, bästa laptoprecensenterna jag hittat. Dock har de tydligen inte testat någon 575-modell själva. Men de länkar till många andra, som kanske också har tagit foton av betraktningsvinklarna.

Av Jonte[YoT]
Skrivet av monneq:

Angående MMs svaromål kan jag svara så här kort:
- Telefonen har lämnats in samtliga gånger för samma fel. Sist så la man till den lila skärmen som ytterligare fel. Detta finns fotograferat. (i svaromålet kallar man mig lögnare)

Du fick inlämningskvitto varje gång hoppas jag?

Citat:

- MM ska ersätta milersättning. Varför måste jag ha SL kort?

Enligt vem då?

Citat:

- Jag bor i stan med åkte till MM utanför stan för att de hade telefonen. Den kom aldrig in i City. Jag fick inte heller lämna tillbaka min förbokning utanför stan, utan var tvungen att göra det i city för att slutföra köpet utanför stan.
- MM i city hänvisade mig till annan butik för reparationen
- Jag frös aldrig abonnemanget för att MM gav mig förhoppning hela tiden om att telefonen skulle vara klar om en vecka
- MM hade ingen lånetelefon vid något tillfälle. Jag har ingen annan jag kan låna telefon ifrån!

Tyvärr, men du borde ha förstått att det ofta tar lång tid med returer och personalen slutar inte bete sig som säljare bara för att det är ett returärende. De har som vana att ljuga och försköna.
När det tog lång tid första gången så kan man tycka att du borde ha insett att det mycket väl kunde ta mer än någon enstaka vecka nästa gång...
Att du håller på och tjafsar om "lånetelefon" gör ju inte direkt att personalen tar dig mer seriöst.
Har de någonsin pratat om att de erbjuder lånetelefoner vid serviceärenden? Såg du någon sådan reklam i varuhuset när du var därinne i höstas?

Att du inte har sparat någon endaste gammal telefon eller har en endaste person du kan fråga ifall den har någon gammal telefon liggandes är ju väldigt tråkigt för dig, men kan verkligen inte se varför Mediamarkt ska hamna i skottgluggen för det.

Av Jonte[YoT]
Skrivet av Bärrich:

läste lite i denna tråd vilket jag blev lite fundersam över, ska en volvo verkligen vara slut runt 15.000mil?
hade en gång en volvo V40 som hade gått 35.000mil den var rostig men hade absolut inga maskinella problem eller dylikt.

Beror helt på vilken motor som sitter i, hur bilen körs och hur servicen sköts...

Hur har det gått för dig, gissar på att du velat och kompisen redan sålt sin bil?
Skulle slagit till på den.

Se upp för tidiga motorn utan avrinningshålet som någon skrev om på förra sidan, jag vill ju mena på att det skulle gå att fixa men det kommer antagligen kosta väldigt mycket pengar...

Av Jonte[YoT]
Skrivet av nicAdi385:

@Jonte[YoT]:

Tack för svar! Jösses vad okunnig jag är.... Eran hjälp, SAMTLIGAS, är ovärderlig!

TACK!

Äsch, finns ingen större anledning att lägga massor av tid på att läsa in sig på saker som man väldigt sällan måste hålla på med.

Skrivet av nicAdi385:

@Jonte[YoT]:

Gällande aktuell skärm levereras den med en HDMI-kabel. Den ska jag såklart använda? Att INTE använda HDMI-kabel förstör hela prestandan eller?

Tja, skärmen hade bara HDMI- och VGA-ingång, det senare är den standard som varit med sen 80/90-talet för anslutning bildskärm till grafikdel. Det är inget man bör använda till en plattskärm då det måste ske omvandling från digitalt till analogt tillbaka till digitalt inne i skärmen vilket brukar försämra bilden en del.
Grafikkortet i datorn hade ju HDMI-utgång som du ser så det är bara att tuta och köra.

Av Jonte[YoT]

@Gigena: @120hz:

Det är synd att ni inte hade någon att fråga om hjälp.
Det är som ni vet fullt möjligt att skicka någon annan för att hämta vanliga paket. Dock så kräver en sån där bjässe till skärm bil eller två personer. Eller bagagevagn fungerar i och för sig också, men att bära själv är inte roligt.

Av Jonte[YoT]

Skärmen du har hittat har VA-panel vilket innebär bättre bildkvalité än de flesta 144-hertzskärmar.
Framförallt är svärtan bättre, men även betraktningsvinklarna är lite roligare.
Och vinklar mot olika delar av skärmen har man alltid såvida man inte har huvudet "rakt framför", flera meter bort från skärmen. På så stora avstånd blir de marginella.

Av Jonte[YoT]
Skrivet av Solaris:

Ah, så vi inleder alltså ditt "motargument" med ad hominem, du kan inte producera något mer genomtänkt än att attackera mig genom att ifrågasätta min läsförståelse?

Jag kan själv svara på den frågan om datorintrång då jag har också hängt på forum, irc, reddit och har mekat med honeypots genom åren. Varför? Dels för att jag var nyfiken, ville lära mig mer och vara lite mer införstådd om hur man kan mitigera eventuella sårbarheter, så jag ställer dig frågan varför skulle det vara olagligt att vara informerad om sårbarheter i datorsystem?

Kan det vara så att någon polare ville busa med dig så han la in Netbus i din dator och du känner dig oerhört kränkt än idag?

Det får du fråga någon annan, jag har aldrig påstått något sådant.

Skrivet av Make.Sense:

.....

Till en viss grad beror det på hur du marknadsför det. Inget att oroa sig för. Dessutom, varför skulle det vara din 'neck on the line' om någon annan utför brott med hjälp av din mjukvara? Du har fortfarande inte gjort ett brott, och din mjukvara var aldrig menad att användas i sådana syften. Canon bygger inte kameror med syfte att fota barnporr, men folk använder deras kameror för det. Är Canon ansvariga för att ha producerat verktygen för att utföra en kriminell handling? Självklart inte. Det är lite samma princip här.

Skrivet av Jonte[YoT]:

Missade du stora delar av första inlägget? Han skriver själv att han spenderat mycket tid på diverse undergroundforum där klientelet till stor del består av människor som sysslar med olagligheter.

På detta svarar du alltså följande följande

Skrivet av Solaris:

Det var det fan dummaste jag har läst den här veckan. Utan några som helst bevis för att OP har begått kriminella handlingar eller har avsikter att begå brott så sitter du och bokstavligen insinuerar det hela som att spenderar du mycket tid på internet så du MÅSTE ha orent mjöl i påsen.

och du tycker att det är konstigt av mig att fråga om du har svårt med läsförståelsen?
Anledningen till att jag menar på det, är att du argumenterar mot saker som aldrig har sagts.
Jag kan inte se hur jag har insinuerat att om man spenderar mycket tid på internet så måste man ha orent mjöl i påsen.

Har bara sagt att programmet kommer att användas för att bryta sig in folks datorer, det är ju därför TS skapar hela tråden då han är rädd för att han ska få något straff för det.

Ångrar att jag öht gav mig in i diskussionen.

Av Jonte[YoT]
Skrivet av Solaris:

Det var det fan dummaste jag har läst den här veckan. Utan några som helst bevis för att OP har begått kriminella handlingar eller har avsikter att begå brott så sitter du och bokstavligen insinuerar det hela som att spenderar du mycket tid på internet så du MÅSTE ha orent mjöl i påsen.

Vet inte om du har svårt med läsförståelse eller vad det handlar om, men det är alltså följande stycke jag svarar på

"Dessutom, varför skulle det vara din 'neck on the line' om någon annan utför brott med hjälp av din mjukvara? Du har fortfarande inte gjort ett brott, och din mjukvara var aldrig menad att användas i sådana syften."

Mitt svar
Missade du stora delar av första inlägget? Han skriver själv att han spenderat mycket tid på diverse undergroundforum där klientelet till stor del består av människor som sysslar med olagligheter.

Här menar jag alltså att programmet kommer att användas för olagligheter.

Sen kan man fråga sig hur hur TS lärt sig så mycket om datorintrång om han nu aldrig brutit sig in i folks datorer?
Och det borde vara olagligt i de flesta länder i världen eller vad tror du?
Sen kan man tycka att det inte är speciellt taskigt att göra det om man nu inte förstör någonting...

Skrivet av saturday_sun:

Angående framtiden som programmerare. Du kan ju alltid starta eget som utvecklare.

Visst kan han det, men hur framgångsrikt kommer det bli?
Han har inte läst en endaste kurs om företagande, hans språk är inte tillfredsställande. Hans programmerings- och IT-säkerhetskunskaper odokumenterade.
Förstår inte att jag är den enda som uppmanar honom att gå klart gymnasiet.
Det är tre bortkastade år kanske en del tycker... Ja, men vad kommer han lägga de åren på istället? Sitta hemma framför datorn och ruttna och försöka skapa något nytt bra program som det kommer vara svårt att sälja.

Skrivet av Make.Sense:

Är inte det ganska irrelevant? Marknadsför man det som "Hjälp till att fixa mormors dator utan att behöva lämna ditt rum" istället för "Snatta information från folks datorer".

Skulle det mot all förmodan bli rättsfall så skulle det vara för att någon utfört en kriminell handling såsom dataintrång, inte för att någon producerat mjukvaruverktyg. Ingen skulle någonsin peka finger och säga "Den där killen har skrivit kod som jag använde". Kodaren har fortfarande inte utfört en kriminell handling, den kriminella handlingen utfördes av en användare. Jag har aldrig hört talas om att någon blivit åtalad för att ha skrivit mjukvara annat än i copyrightfall.


Beror på hur man ser på det, jag gav mig alltså in i tråden med främst ett moraliskt perspektiv.
Du var mer inne på det juridiska.

Av Jonte[YoT]
Skrivet av Make.Sense:

......

Till en viss grad beror det på hur du marknadsför det. Inget att oroa sig för. Dessutom, varför skulle det vara din 'neck on the line' om någon annan utför brott med hjälp av din mjukvara? Du har fortfarande inte gjort ett brott, och din mjukvara var aldrig menad att användas i sådana syften. Canon bygger inte kameror med syfte att fota barnporr, men folk använder deras kameror för det. Är Canon ansvariga för att ha producerat verktygen för att utföra en kriminell handling? Självklart inte. Det är lite samma princip här.

Missade du stora delar av första inlägget? Han skriver själv att han spenderat mycket tid på diverse undergroundforum där klientelet till stor del består av människor som sysslar med olagligheter.

Av Jonte[YoT]
Skrivet av kallepårymmen:

Klart jag har medkännsla för folk som råkar ut för det och gjorde därför ett program jag ger ut gratis som hindrar mitt program från att installeras men saken är att jag vill att det ska användas till laglig support etc det e därför jag inte inkluderar "Cookie Stealers" etc och jag gör de inte bara för att jag tjänar på det utan för att jag tycker det e roligt att programmera. Jag vet att folk kommer använda de olagligt men det jag vill marknadsföra det som är ett program man kan använda på skolor och arbets platser för att kunna hjälpa och blockera sidor och program med etc.

Suck. Så folk ska alltså ge sig in på något undergroundhackerforum och leta rätt på någon tråd där det läggs upp diverse skyddsprogram för de skadliga programvarorna folket på det här forumet sitter och kodar.
Tycker du själv att det känns som något många kommer göra? Det måste finnas hundratals forum för hackers och allehanda cyberbrottslingar. De enda som kommer ladda ner det där är några av medlemmarna på sagda forum.

Som sagt, kontakta studievägledarna i din kommun istället. Tror du inte att du har ork att läsa på helfart kan du säkert få göra det på halvfart. Att inte ha gått gymnasiet kommer, som du själv redan märkt, göra att du har otroligt svårt att få arbete och du kommer bli en belastning för både samhället och din familj under stora delar av dina arbetsföra år.

Av Jonte[YoT]

Skulle nog leta begagnat när du vill komma undan billigt.
http://www.sweclockers.com/marknad
Men du måste söka på "ljudkort", annars blir det knas.

Av Jonte[YoT]

När man såg rubriken tänkte man att det nog rörde sig om en person som var åtminstone någorlunda hederlig och insåg att programmet kunde användas för dumma saker och ville ha råd kring i hur stor utsträckning det riskerade att användas för dumheter.
Men icke.

Det visar sig vara ett program som nästan uteslutande kommer användas för intrång i andras datorer. För dig handlar det hela bara om att du är rädd för att åka dit, inte att du faktiskt har någon som helst medkänsla för de människor som kommer skadas av det här.

Varför tar du inte bara och skärper dig och kontaktar studievägledare på gymnasieskolan i din kommun?
Att sitta och berättiga sitt förstörande med att du inte kan få något "annat jobb" är bara löjligt, inser du inte det själv?

Av Jonte[YoT]
Skrivet av TheStudent:

precis lägg på 500-700kr så har du ett 980ti.. jag menar vem fan vill köpa ett rx 480 för 3500-4000kr?

Finns knappast kvar speciellt många 970/980/980Ti-kort om en månad eller två...

Av Jonte[YoT]

Viss koppling till valutakurserna kan det nog ha.
Men visst, det är inte många procent det rör sig om.

EUR/SEK
Sedan Kurs +/- %
1 vecka 9,4778 0,39
1 månad 9,3235 2,05
3 månader 9,1607 3,87
i år 9,1595 3,88
12 månader 9,3957 1,27
3 år 8,5549 11,22

USD/SEK
Historik
Sedan Kurs +/- %
1 vecka 8,5896 0,87
1 månad 8,2381 5,17
3 månader 8,1614 6,16
i år 8,4352 2,71
12 månader 8,5970 0,78
3 år 6,4882 33,54