Inlägg

Inlägg som Bill50x har skrivit i forumet
Av Bill50x

Skärm med DVI passar till modern dator?

Funderar på att bygga ny dator. men jag vill gärna behålla min Apple 30" skärm då jag är mycket nöjd med denna. Skärmen har dock enbart DVI-anslutning vilket ju inte längre finns på moderna datorer, det är ju HDMI som gäller numera. Har tittat på adaptrar mellan de två formaten men de verkar inte stödja upplösningen 2560x1600 px.

Så hur gör jag?

/ B

Av Bill50x

Som pensionär är det ganska skönt att slippa tänka på jobb
privat inga problem alls, det blir lite långsammare men vi har kunnat träffa en del vänner/barn/barnbarn i trädgården där vi dukar upp med bord på säkert avstånd och där man sitter familjevis kring respektive bord. Ibland åker vi till landet, då tar vi med oss mat hemifrån så vi inte riskerar smitta lokalbefolkningen.
Filmer/serier/Wordfeud/tidnings- och bokläsning håller oss sysselsatta. Så vi klarar oss utan problem även om det var tråkigt att behöva ställa in Barcelona i påskas.

/ B

Av Bill50x

Installerade igår kväll. Allt fungerar som det ska, fast jag blev lite förskräckt över den orange-gula skärmen efter omstart. Med det var nattlägets reglage som stod på max, så det var snabbt fixat

/ B

Av Bill50x

Länge sedan "beige" var positivt, men nu är det!

/ B

Av Bill50x
Skrivet av Laxpudding:

Nu tar jag upp 4K-paneler (2160 pixlar på höjden) som ett lämpligt alternativ som ger mycket mer möjlighet att påverka hur skärmen skalar och utnyttjar arbetsytan. Eftersom alla har olika behov.

Och har du ett så specifikt behov och kan själv ställa tillhörande krav – ja, då har du redan tillräckligt insikt själv om vilka skärmar du måste använda. Guiden är bred och riktar sig mot den ett allmänt ökad efterfrågan på den här typen av skärmar. Den är tyvärr inte riktad till ditt specifika behov om just du ska kunna läsa stående A4.

Många som jobbar läser dokument som ursprungligen är i A4-format, så mitt behov är inte så specifikt just för mig. Min egen skärm, en Apple 30" har formatet 2560x1600px vilket är perfekt för mig. Skärmen kan visa en liggande A3 i skala 1:1 vilket är helt perfekt. Och som relativt nybliven pensionär handlar det inte om jobb utan privatlivets åtaganden. Proportionen är helt perfekt, man har total överblick utan att behöva skanna i sidled som man måste göra med brevlådeformaten.

Men att testa paneler med 1080/1400px som höjd är inte fel i sig, min kommentar ska endast ses i belysningen av att de testade skärmarna ansågs som anpassade för att jobba hemma.

/ B

Av Bill50x

1440 på höjden räcker inte om man vill jobba med A4-dokument och kunna läsa vad som där står. Så varför begränsa testen till sådana skärmar? Presentera skärmar med 1600px höjd istället.

/ B

Av Bill50x

Jag har iofs en hårddiskvagga så jag kan använda dem för backup. Men det blir lite stökigt och inget man kan göra automatiskt. De får nog ligga in en låda tills det är dags att kasta...

/ B

Av Bill50x

Vad gör man med "små" hårddiskar?

Jag sitter med 10st 2TB och 2st 1 TB hårddiskar. De ligger i en låda för jag har ingen användning för dem.
Ska man försöka pytsa ut dem en och en - eller finns det någon som har användning för diskar i denna storlek?

/ B

Av Bill50x

Har en intern dvd-enhet i min server men till övriga enheter (arbetsstation och bärbar) har jag en extern brännare. Ibland händer det att jag vill lämna ifrån mig lite musik till någon som inte börjat strömma ännu och då kan det vara bra att ha en brännare. Men det är inte många gånger om året det sker

Jag var iofs ganska sen att skrota min diskett-läsare, ville man tex installera Windows XP på en raidkonfiguration var man ju tvungen att läsa in drivrutinerna den vägen. Mycket märkligt med tanke på att windows upptäckte raid'en under installationen men ändå krävde separata drivrutiner för att kunna fortsätta!

Jag råkar faktiskt ha kvar en diskettläsare i servern, men det var nog mer än 10-12 år sedan jag använde denna. Och minns jag rätt handlade det nog mest att kolla några disketter för att se om de hade ngt jag ville spara.

/ B

Av Bill50x

Snyggt jobbat! Hemma hos oss ser det rent ut sagt ut fördj-igt med alla sladdar
Personligen skulle jag nog, med tanke på redan nedlagt arbete, monterat In-Wall-högtalare så fronten legat plan med skivan.

/ B

Av Bill50x

Mitt enda minne (nästan) av W2k är att det tog väldigt lång tid att starta. Det ändrades till det bättre iom XP.

/ B

Av Bill50x

För mig är nyhetsbreven en slags påminnelse. Tex "Vinguiden" som dyker upp (lite för) ofta med tips på viner och lämpliga rätter till dessa (inklusive recept). Kan ge lite tips på lite festligare middagar tex.
Det skulle iofs vara lika enkelt att gå in på deras hemsida, men det blir lixom inte av...
Det viktiga är att man enkelt kan avregistrera sig från nyhetsbreven och att avhoppet respekteras.

Av Bill50x

Äntligen en skärm med 1600px höjd. Nästan alla skärmar, oavsett bredd, har bara 1440. Har just nu 2560x1600 vilket för mig är perfekt. Lite bredare skulle dock inte skada, men inte på bekostnad på höjden.

/ B

Av Bill50x

Absolut nöjdast är jag nog med min Apple Cinema 30" skärm som jag köpte 17 augusti 2010. Generös yta på 2560x1600 pixlar, ingen brevlåda här inte! Ljusstark och riktigt snygg, kanske lite väl feta kanter men i snygg aluminium. Kör den dock på en PC, fungerar bra.

/ B

Av Bill50x

Om Sweclockers har rättigheterna till skivan borde den kunna läggas ut för nedladdning i detta nu. Gör det!

/ B

Av Bill50x

Trådat = lättare mus men en kabel som ska släpas med
Trådlöst = ngt tyngre mus och kanske en viss fördröjning (men den har blivit allt mindre under åren) men man slipper sladden.
För egen del, det är trådlöst som gäller, ett mindre irritationsmoment.

/ B

Av Bill50x

Stod och strök kläder samtidigt som min dator var igång. Det blev för mycket för den stackars "proppen" och det blev svart i rummet. Tyvärr inte bara så utan datorn vägrade starta. Misstänkte att nätdelen fått sig en kyss (en passivt kyld historia, som jag inte minns namnet på, men den var dyr) och tog med den till jobbet och kopplade in på min arbetsdator. Det sade förstås "poof" och så var såväl moderkort som processor trasigt. Beställde ny nätdel, moderkort, processor och minnen från Dustin vilket levererades samma dag. När jag startade upp den nya datorn small det till i nätdelen och så var även den datorn rökt. Visserligen en reklamation så den senaste konfigurationen behövde jag inte betala själv.Men det var många timmars arbete och många datorbyggen innan jag var tillbaka till status quo.

/ B

Av Bill50x

Är denna tråd vad vi kallar ett ilands-problem?

/ B

Av Bill50x

Startar om varje morgon. Har inget i datorn som behövs på natten/när jag sover. Undantag med extremt långsamma och stora nedladdningar.

/ B

Av Bill50x

Bor i villa och att kunna låsa alla dörrar automatiskt vore fint. Likaså att kunna kolla om kaffebryggare, strykjärn och liknande är avstängt. Ett program som släcker och tänder ljus i olika rum slumpartat vore inte heller så dumt.