Inlägg

Inlägg som Mockasin har skrivit i forumet
Av Mockasin

Hm, det verkar stämma. Har nog dock haft ganska tur med vissa diskar.

Mina diskar som failat, ungefärlig tid:
2 st Hitachi Deskstar 500GB, levde i 5 och 7 år.
1 Samsung HD501LJ, 5 år
1 WD Raptor, första modellen, 2 år
1 Seagate Barracuda 2TB, 1,5 år max

Raptorn lämnade jag iaf in och fick en ny (nyare liilla modellen dessutom)
Seagaten orkade jag inte ens lämna in, för jag skulle bara få en annan Seagate-disk, och det vill jag fan inte ha. Så jag bytte ut den skiten mot WD RED istället, som jag sitter på nu, och som jag hoppas ska hålla lite längre.

Av Mockasin
Skrivet av Kimzi:

Inte vad jag hittar, kan du möjligvis skicka länk så jag får läsa om det? För jag hittar inget som säger att de ska köras i 720p.
De spelen jag skrev upp är de jag hört ska köras i native 1080p, dvs inte uppskalat.
Enligt vad jag hittar ska också många av de nyare spelen köras i det.

Nya super smash bros, zelda, mario kart, bayonetta m,m?

T.ex Digital Foundy brukar testa spelens tekniska aspekter. Där finns några av spelen http://www.eurogamer.net/?platform=WIIU&topic=digital_foundry

Men tänker vi rent logiskt, Wii U har svårt att klara 1080p om inte spelet på PS3/X360 gjorde det, och det finns ingen anledning för utvecklarna multiplattformsspelen att implementera detta.

Detta har sagts av Nintendo angående Smash Bros "the game will run in 1080p." Vilket inte är betyder att det måste vara det native. Men jag tror att det är det pga bilderna som släppts. Mario Kart likaså. Men återigen, det är verkligen inte ofta någon utvecklare säger " the game will run in 1080p native".
Angående Zelda, vi vet INGENTING om detta. Bayonetta 2 är inte heller bekräftat 1080p vad jag vet, utan att Platinum Games bara sagt att de siktar på den upplösningen, viktigare är 60fps. Demot på E3 var inte i riktigt 1080p iaf.

Av Mockasin
Skrivet av Kimzi:

Har du?
Det är utvecklarna själva som gått ut och sagt att dessa spel ska rendereras i 1080p

Nej, de har inte sagt att spelen renderas i 1080p, utan de har möjligtvis sagt att spelen är i Full HD. Dvs, att de är uppskalade till 1080p i 98% av fallen.

Av Mockasin
Skrivet av Kimzi:

Några av dem spelen som körs i 1080p på Wii Uet:
Batman: Arkham City Armored Edition
Assasins Creed 3
ZombiU
Call of Duty: Black Ops 2
Transformers Prime
Newly Added:
Monster Hunter Tri Ultimate

Jag hoppas du vet att typ INGA utav de där spelen renderas i 1080p, utan är uppskalat.
EDIT: Möjligtvis Monster Hunter och TP men det är inte 60 fps stabilt.

Det är inte många som körs i riktig 1080p. Ett exempel är Wind Waker HD, men då är det 30 fps.

Av Mockasin

Funkar nog till EVE-Online med en klient eller två. Kör på två skärmar nu och det är nästan för mycket för mig som bara kör en karaktär, så en enda stor skärm hade säkert funkat skitbra.

Av Mockasin

Så många som nämner kontrollerna hela tiden? Har ni testat dom eller antar ni bara?
Kontrollerna skiljer ganska mycket från de gamla varianterna.
Bara för att man föredrog Xbox360-kontrollen är det inte säkert att man kommer gilla den nya Xbox One-kontrollen över DualShock 4. Det är nya kontroller!
PS3:ans Dual Shock 3 kan vi väl komma överrens om att den inte är speciellt ergonomisk, samt att den har sämst triggers.
DualShock 4 har förändrats enormts, och den är sjukt skön i jämförelse. Det är en helt annan kontroll helt enkelt och går inte att jämföra med DS3 sett till ergonomi.
One-kontrollen har också förändrats mot sin föregångare en del. De har krympt storleken på den och DualShock4 är faktiskt större än One-kontrollen. De har förminskat spakarna och placerat knapparna tightare också jämfört med 360-kontrollen. Bumper-knapparna är ovanligt klickiga, vilket inte känns lika bra som förut Triggersena har blivit helt enorma, och känns jävligt mysko då man trycker med hela insidan av fingrarna. Jag gillar 360-triggers bättre. Styrkorsert har blivit bättre, men inte fan kan det ha varit så svårt att uppgradera det skräpet. Det känns inte som de använt de 100 miljoner dollarna i utvecklingskostnad till jättemånga vettiga saker. Många små förbättringar här och där, men det är inte säkert man kommer uppskatta alla.

Av Mockasin
Av Mockasin

I mina stats: Quits 31.34%...
Spelet crashar ganska mycket, och om det inte gör det så är det servern. Så ungefär 50% av alla matcher blir fail för mig.

Av Mockasin
Skrivet av Tumnus:

Om det är värt pengarna är helt upp till dig. Det skiljer mer än 10% kan jag lova dig. Ditt HD7970 är inte bara 10% "slöare" än GTX Titan.

Skrivet av Elakekocken:

Jag vill se tester på att ditt 7970 är i närheten R9 290X - så när som 10% ungefär. Innan dess ser jag detta som rent trolleri.

Skrivet av Tobblish:

Upp till bevis, dra igenom 3DMark Firestrike ^^

Jag tänker inte testa Fire Strike eller något sådant just nu, för jag har med möda bytt ner mig till 1,5 år gamla drivrutiner och massa annat för att kunna köra bitcoin mining med ett 7970 och ett 6970 i samma system.

Dock kan jag erbjuda mig att googla åt er. Direkt hittade jag denna sida. http://hwbot.org/benchmark/3dmark_-_fire_strike_extreme/ranki...

Jag hittar ett 7970@1300/1657, som får 4921 poäng. http://hwbot.org/submission/2356078_andypro_3dmark___fire_str...
(Han har förövrigt ett system väldigt likt mitt med 2500K)

Sweclockers får 5023(5174gpu) poäng med 290X och 4817(4913gpu) med Titan i Fire Strike Extreme.

För fire strike standard kan jag ta t.ex denna snubben http://hwbot.org/submission/2372339_mcnico63_3dmark___fire_st...

Han får 10031 marks, medans Swec får 9919(11056gpu) och 9971(10591) för 290X resp. Titan.

Så nej, jag tycker inte det är något fel i att säga att ett 290X knappt är bättre än mitt 7970.

Av Mockasin
Skrivet av Rogga67:

överklockningspotentialen med vattenblock kommer naturligtvis bli helt annorlunda än vad man kan tänkas uppnå med referenskylare...

R9 290x matar på effekt så länge temptarget ligger under 94c på GPU, man kan anta att du kommer att kunna klocka detta kort väsentligt mycket mer med vattenkylning än med referenskylaren

Mjo, men vad jag uppfattade så hjälpte det inte när de hade fläkten på 100%, och då antog jag också att temperaturen var under dessa 94 grader. Alltså tog det stopp någon annan stans. Slutsats inte så bra överklockare med vattenblock heller. Men jag ska kolla andra tester och om överklockningen är bättre där.

Av Mockasin
Skrivet av Omitron:

Med ditt resonemang finns det inget skäl att köpa något annat än ett 7979 för att du med specielllt vattenblock osv lyckats pressa upp ditt kort till 1300 Mhz vilket ändå är sämre än ett 290x?
Nå, lägg då till kostnaden på ditt kylsystem på ditt 7970 och vips så är det samma pris som ett normalklockat 290x. Nu, om man sen överklockar sitt 290X...

Att jämföra ett toköverklockat kort med ett normalklockat kort, hamna efter ändå och fortfarande påstå att det nya kortet inte är snabbt är FAIL!
Vad är näst för dig? Att sänka ner ditt kort i ett kvävebad och klocka upp det lite mer och sen posta hur dåligt 290X är?

Dude, jag kommer inte med dessa påståenden du nämner. Jag svarar bara på en snubbe som tycker att frasen "knappt bättre" är fel uttryck. Det enda jag sagt är att MITT 7970 inte är jättemycket sämre än ett 290X stock. Men även där spelar det ingen roll, för som sagt så är det överklockningen av kortet som väger tyngst, och då blir jag såklart besviken då kortet inte verkar ha så bra potential på den fronten. Vilket leder till att också "värdet" i att köpa ett vattenblock sänks en aning.

Av Mockasin
Skrivet av Tumnus:

Det är exakt vad det är. Ditt HD7970 i 1300Mhz har fortfarande en del kvar innan det kommer upp i 290X prestanda.

Så du tycker det är värt för mig att köpa ett 290X för att få lite mer prestanda? Hur mycket bättre kan det vara, typ 10%? Ska betala 1000 spänn för ett jävla block med.

Av Mockasin
Skrivet av Omitron:

Men please.

Vad menar du? Jag kör mitt 7970 i 1300MHz. Det är inte jättemycket upp till ett 290X i prestanda precis.

Av Mockasin

Lite besviken är jag på överklockningen - vilket nästan är det viktigaste för mig då jag slänger på vattenblock. Kortet är ju knappt bättre än mitt överklockade 7970.

Av Mockasin

Det är något jävla skumt för mig. System i sign. Jag har 0% GPU usage enligt afterburner, som om allting körs på CPUn eller något. För jag har 0-5 fps...
Jag har senaste drivrutinen, och testat klocka ner till stock.Absolut lägsta inställningarna - Samma skit.

Av Mockasin

Varför är det så förbannat bra vapenljud i BF4? Buuhuuu!

Av Mockasin

Om alla kunde ha pratat åtminstone lika snabbt som svensken...
De kunde ju skippat vissa presentationer också som gav noll. Sämsta konferensen jag sett på någonsin då den är så utdragen.

Av Mockasin
Av Mockasin

Filco Majesouch 2 TKL, med valfria brytare, rekommenderas trots högt pris.

Av Mockasin

Det hänger en sådan (föregångaren) på väggen på jobbet vid ingången som en anslagstavla typ. Ganska smidigt att förmedla information och andra småsaker. Att ha en sån hemma däremot vet jag inte.