Inlägg

Inlägg som Mockasin har skrivit i forumet
Av Mockasin
Skrivet av Brillmongot:

Av samma anledning som Nya Zealand prioriteras, samma språk och region som en mycket större marknad.
I Österrikes fall är det Tyskland som ligger rätt intill och har samma språk, rätt enkelt då att lokalisera skiten.

Det är inte samma sak som Nya Zeeland. De ligger i samma region som Australien, som är långt åt fanders. Hela Västeuropa ligger i samma region och frakt och skit är inga problem, men trots det så släpps den inte överallt. Att släppa systemen för att de ligger nära ett annat land med större marknad har inte med saken att göra.
Kolla Schweiz, vilka grannländer har dom? Kolla nu på listan över Tier 1-länder, samt språk som pratas i landet. Sorgligt för deras del. Samma sak kan sägas om Belgien, som inte heller är med i Tier 1. Det har inget med språk att göra. MS har helt enkelt bestämt sig för prioritera vissa länder för att de inte kan skeppa till fler. Irland och Österrike slängde de väl med i Tier 1 bara för att de precis kunde täcka marknaden där då den är liten, men hade kanske inte tillräckligt för Sverige/Skandinavien, så därför sköt upp releasen för oss.

Av Mockasin
Skrivet av Oldphag:

vad har österrike och tyskland gemensamt?

hint; vilket språk pratar man i både syrien och irak? är det samma språk eller är det syriska och irakiska?

allmänbildning är inte prio här nej

Jaha, och varför är också Belgien och Schweiz exkluderade från lansering 2013 då? Vilka språk pratar man där? Hm?

Som sagt, om man kan tänka lite så förstår man att det MS säger om lokalisering är BS, istället för att nämna den verkliga orsaken som troligtvis är dåliga yields på kretsarna.
"While we wish we could launch Xbox One simultaneously in these markets, there are many factors that determine the timing of specific market launches. This includes work to localize the Xbox One dash, incorporate additional voice and languages, and build partnerships to bring apps and meaningful local content to each country."

Av Mockasin
Skrivet av Mocka:

Frågan är hur mycket lilla Sverige betyder för MS Men det är definitivt sista spiken i kistan för dem i vårt avlånga land. PS4 it is!

Det är ju också fint att de hoppar över vårt land till förmån för Österrike, Irland och Nya Zeeland. Jag tycker vi borde varit bättre prioriterade och jag gissar på att köpkraften är starkare här. (Nya Zeeland kan jag förstå att de klumpat ihop med Australien, men de två andra, nej!)

Av Mockasin
Skrivet av BAIEEER:

tror att det hr är bullshit då man kan förboka på spelbutiken.se och jag har varit och pratat med min lokala elgiganten butik och dom har inte sagt något om detta

Dude, pressmeddelandet kom ut precis. De kan inte ha sagt något då de inte visste detta.

Av Mockasin
Skrivet av Naxos:

Xbox One har sämre hårdvara än PS4.
PS4 är mindre än Xbox One.
PS4 power supply är inbyggt.

Okej Microsoft, ni suger verkligen.

Jag förstår inte hur MS inte kunde ha intern PSU, det trodde jag eftersom den var så stor i jämförelse med PS4 - och PS4:an har ju intern PSU även fast den är så liten + bättre specifikationer. Hur går detta ihop? Vi får väl se vilken som blir bäst i slutändan (i hårdvarudesign). PS4:an kanske låter som ett jetplan konstant.

Av Mockasin

Jag hade faktiskt varit nöjd med en sämre version utan egna processorer för generella beräkningar och grafik. En version där man måste ha med sin smartphone då alla beräkningar sker i i den och streamas över till glasögonen. Ungefär som de där klockorna som finns. Den måste såklart vara billigare än den vanliga versionen då.

Av Mockasin
Skrivet av whisky:

Lite taskig kylning då reservoaren också är upp och ned. Nej, nog är bilden felvänd alla gånger...

För mig ser det där ut som en kombinerad tank/top. Typ en sånhär:

http://www.xs-pc.com/wp-content/uploads/2011/03/ddc-res-2.jpg

Av Mockasin

Ja, det är billig skit. Fast bättre än Razer iaf.
MX510 är den bästa produkten. 7år+ och håller än. Billig och bra för ett par hundringar. Bytte bara till en annan för den inte såg så fin ut längre, annars fungerar den prima. Scrollhjulet är typ bättre än när den var ny på ngt sätt med. Ersättarna som kom efter den är ju bara ursäkter för att höja priset vilket är bajs. De kanske tillochmed fungerar sämre.

Har ett G15-tangentbord v1. Var bra för de kostade då runt 600kr. Men sen när v2 kom, som är en nedgradering, så har priserna höjts med flera hundralappar. Så tangentborden är skit nu alltså.

Har en G25 ratt. Ganska bra då det inte finns så mycket annat att välja på. Isåfall är det ju Fanatecs grejer.

Logitech-högtalare har jag haft ett par. Billig skit som inte ger speciellt bra ljud i jämförelse med "riktiga" grejer. Dock mycket effekt och bra om man letar efter saker i den lägre prisklassen.

Webbkamerorna är väl okej. Inget jag tänkt på. Fast då brukar billiga saker från ebay också fungera.

Conclusion. Om man letar efter billigare saker så är Logitech bra och håller ganska bra kvalité (för priset alltså). Men deras dyrare grejer är inte speciellt prisvärda då de håller samma kvalité som de billigare.

Av Mockasin

Hmm, tycker det verkar som lite låga resultat för 7970 i testet. När jag själv testade så fick jag typ alltid runt 90 FPS vid områden med mycket saker. Lägsta FPS har varit 68 FPS med skjutande och explosion vid område med mycket saker. När det inte händer så mycket, typ inne i djungeln så får jag 130 FPS. Jag körde "1080P", Ultra-preset, 4xMSAA, HBAO.
Visst, min klock är ganska mycket högre än stock, men det "lustiga" är att jag typ kör 12.7-drivern och inte de nya beta-drivrutinerna. Något som inte stämmer?

Av Mockasin

Jag har faktiskt handlat det mesta på CDON i år och bara nån enstaka grej från Inet till skillnad från innan då i princip allt handlades därifrån. CDON har blivit sjukt bra.

Sen vet jag inte om det är så för alla. Men jag hittade inte CDON som alternativ på sista frågan.

Av Mockasin

Jag har haft Audigy 2 ZS. Jag bytte sen till X-Fi Xtreme. Jag kan inte komma på att jag haft några som helst problem med dessa kort mjukvarumässigt. Dock gick mitt X-Fi sönder efter ett tag. Men det tror jag har att göra med att jag hade kortet mellan 2 st 6970 med 100% load 16 timmar om dagen...
Har nu Xonar Essence STX och märker inte att det är bättre eller sämre mjukvara.

EDIT: Jag kom på att jag till och med haft ett Sound Blaster Live en gång i tiden.

Av Mockasin
Skrivet av IceDread:

Natural selection ser ruggigt fult ut...
Painkiller hade snyggt intro.

Fult? Jag kan inte komma på något snyggare multiplayer-FPS än NS2 förutom typ BF3 och Crysis-spelen. Så att klaga på att det ser fult ut är förfan vrickat. Särskilt om man vet hur liten studio det är som skapade spelet.
Detaljerna, ljuset och känslan är top-notch.

EDIT: Sen är kanske de två andra spelen jag nämnde inte exakt jämförbara. Då de framför allt är tekniskt snygga och inte så mycket estetiskt som i NS2-fall.

Av Mockasin

Men ni fattar väl själva att båda inte är EXAKT lika när den ena är svarteloxerad och den andra inte. En repa i den svarta telefonen kommer synas 100ggr mer eftersom det blir kontrast mellan metallfärgen och det svarta. Repor på den vita kommer inte synas lika mycket. Duh.
MEN, bör man välja den vita för att den svarta är känsligare? Enligt mig, nej. Skillnaderna lär inte va så stora i beständighet ändå. Ta den du tycker är snyggast bara.
Och om man tycker att den vita och den svarta är exakt lika attraktiva utseendemässigt så ta den vita.

Av Mockasin
Skrivet av Drillseargent:

Mockasin;

Vad menas med " lägre binnade paneler"?

Jag vet inte om det var det rätta uttrycket, men iallafall: Panelerna går igenom tester där de blir graderade för hur bra de är efter olika krav. För Apple t.ex så duger bara de allra bästa panelerna, alltså de som är märkta "A". De skärmar som inte uppfyller Apples krav säljs till någon annan. Dessa koreaskärmar har blivit märkta "A-" eller "B" eller vad man nu ska kalla det för. Så de är bara snäppet sämre på en eller flera punkter. Typ.

Av Mockasin

Jag tycker det ska vara kvar ett filter, men betydligt svagare. Nåt mellanting. För färgerna blev ibland för äckliga utan filtret.

Av Mockasin
Skrivet av Drillseargent:

Hur blir det med garantier och sånt? Försöker googla ifatt mina kunskaper på området, och det verkar vara lite lotto på kvalitén.

Vad jag kan läsa så finns det endel ebay-säljare som verkar ganska att ha att göra med angående byten och sånt, Redcap, bigclothcraft mfl. Det är nog inte så mycket jobbigare än att handskas med komplett,inet, dustin mfl. Enligt mina erfaranheter så har vissa elektronikprodukter köpta på ebay tillochmed varit smidigare än hos svenska butiker angående reklamation/garanti etc.
Sen kan du ju typ köpa minst 2 "extraskärmar" till för samma pris som en skärm från ett känt märke och ha i reserv. Det är ju bara lägre binnade paneler som sitter i Apples Cinema Display. Så de är ju nästan lika bra och kostar 1/4 så mycket.

EDIT: Men visst, om du är en sån som absolut inte vill ha någon form av trubbel så kör på en skärm från ett känt märke (har tyvärr inga rekommendationer). Själv tycker jag det är roligt att kunna få bra grejer(prestandamässigt) sjukt billigt, även fast man får läsa på lite extra för att känna sig säker nog att trycka på köpknappen.

Av Mockasin

Inte en sån där 27" "koreaskärm" då? De är ju snuskigt billiga. Strax över 2 lax med frakt. Glas framför panelen included. Det verkar ju ändå som många spelar på dessa också.

Av Mockasin

iPhone var verkligen sjukt överlägset i början, men man märker ju att Android kommer ifatt mer och mer, eller helt enkelt är förbi på vissa punkter. Men en annan sak som hänt, och det är precis nyligen, är att jag fått upp ögonen för windows phone pga Lumia 920. Intresset för WP var verkligen 0. Men ju mer jag läser om 920, desto mer imponerad blir jag. Den verkar verkligen välbyggd. Så nu är man sjukt sugen på att testa en trots alla fördomar man haft innan. Och jag hoppas WP tar åt sig lite utav kakan som Apple och Android har, så det blir bättre konkurrens och att folk får upp ögonen för lite fler alternativ. Jag tror det blir bättre för konsumenten då.

Av Mockasin
Skrivet av Vildarawk:

Bara jag som reagerar på att 900D heter godILLZa och inte godZILLA på produktbladet?

Nä, såg det med. Det känns ju inte heller som det är ett typo när Z är förskjutet hela 3 tecken bak. Kanske någon äger rättigheterna till namnet.

Av Mockasin
Skrivet av tcntad:

Stämmer väl nästan (är ju trots allt AB), iFixit testade hur fort den repas egentligen och dessutom har man gjort droptest på den.. S3an verkar lite känsligare i falltesten men dessutom landar den annorlunda än iFånen..

Det står inget om repbeständigheten i artikeln. Det är repor out of the box, och inte orsakats av användaren. Repor är något man inte så gärna vill ha på en sprillans ny telefon för flera tusen utan att man ens rört den. Frågan är dock hur stor andel av som är skadade, det kan ju bli ett jävla lotteri om man vill ha den svarta.