Inlägg

Inlägg som Mockasin har skrivit i forumet
Av Mockasin

Du kan ha vilka fullrange-högtalare som helst för atmos. Helst separata och monterade i taket. De integrerade kommer ändå bara funka sådär.

Det som gör det dyrare är ju att atmos kräver 2 kanaler till, och hemmabioförstärkaren måste klara detta.
Sen behöver du inte begränsa dig till ett färdigt "atmos-paket", utan du kan plocka ihop ett eget. Då borde du ha lite fler alternativ.
Man behöver inte köpa allt på en gång heller. Man kommer ganska långt på ett par bra stereohögtalare i början.

Av Mockasin
Skrivet av Hazelberg:

Har du jämfört Samsung Q90R med LG B9?

Jag har tittat på dem så mycket jag kunnat under ett par månaders tid nu. Men jag har dock inte sett båda sida vid sida vid samma tillfälle med samma källa.

Q90 kostar mer än B9 och saknar Dolby Vision.
Samsung borde sänka sin prisstege, Q90 borde kosta som en Q80 eller Q70 tillochmed, och bumpa ner de andra modellerna. För det är så stort steg bildkvalitétmässigt mot en OLED imo.

Man väljer bara en "QLED" om man måste helt enkelt. T.ex om måste ha de där max britghtness. Eller om man är (onödigt) rädd för burn in och lämnar TVn på TV4s nyhetsmorgon dag in och dag ut. Eller någon annan feature som man tycker är killer.
Men vill man ha ut max bildkvalitet så är det OLED som gäller just nu.

Av Mockasin
Skrivet av stoffe-2k:

Kan tillägga, all tittning kommer att vara "vald", inget slötittande och inget tittande i dagsljus.

Definitvt OLED. Man måste vara blind om man inte ser hur pass mycket bättre en OLED är mot vilken "QLED" man än väljer. Det är en annan liga kvalitetsmässigt helt enkelt.

Av Mockasin

65"OLED C9. Sjukt bra TV.

Av Mockasin

Jag var sjukt taggad på Star Citizen i början, men efter ett par år så såg jag inget slut på utvecklingen. Jag begärde tillbaka pengarna. Det tog helt enkelt för lång tid. Köper det sen när (om) det släpps istället. (om det är bra dvs)

Av Mockasin

Hade min MX510 i 8 år eller mer. Den var så sliten och ohygienisk(men fullt fungerande) att jag var tvungen att byta. MX518 hade nog gått ur produktion då, så jag testade halvdussinet andra möss av olika märken inom en kort tid utan att bli helt nöjd. Hittade tillslut Logitech G403 som jag anser är värdig uppföljare. Jag saknar inte formen på MX500-serien.

Av Mockasin

https://www.eglobalcentral.eu/ köpte jag min 64GB ifrån. 3200kr nånting med frakt.
Men för ett par dagar sen så kunde man få ned den till 3000kr.

Av Mockasin

Xiaomi A2 ligger liiite över 2k.
A2 Lite annars. https://www.eglobalcentral.eu/xiaomi-mi-a2-lite-4gb-64gb-dual...

Av Mockasin

Jag tycker smartklockor är ganska värdelösa såvida man inte använder den till träning, hälsa och sånt främst, och då lämna mobilen hemma för den är så fet. Den måste ha bra batteritid också.

Tråkigt att Samsung Pay MST förvann i Galaxy Watch mtp att Gear S3 har det. För Samsung pay med MST verkar som det enda vettiga bland de nya betalsystemen och jag vill inte ha en Samsung-telefon, så en ny uppgraderad Gear S3 med längre batteritid hade passat mig bra.

Av Mockasin

Känns snålt att ta bort HT...

Av Mockasin

Hmm...
Hmmm...
Otippat.
Intressant...

Av Mockasin

Fan va kul att folk upptäcker riskokaren pga Dave och sweclockers.

Men glöm inte att testa ris av bra kvalité sen också. Jag kan inte äta "vanligt" ris längre. Det ska vara thailändskt aromatiskt jasminris. Extra Superior Quality AAAAA eller nåt sånt. 20kg-säckar från asiat-butiker, runt 200-250 spänn. Brukar väl oftast vara Royal Umbrella Brand de har.
Så sjukt bra, fluffigt, aromatiskt. Tillräckligt gott för att man i princip kan äta riset bara sådär. Men tillsammans med andra vällagade rätter och tillbehör så blir ätupplevelsen gudomlig.

Riset suger åt sig smakerna från vad du nu äter det tillsammans med och förstärker den, kompletterar smaken utan att ta över. Riset hjälper smakerna sprida sig i din mun och låter smaklökarna få känna på smakerna extra länge (eller hur man nu ska förklara det). Du kan själv "reglera" smakintensiteten i rätterna lättare med ris, genom att ha olika mängd ris kontra sås t.ex. Är något kanske lite för starkt så är det bara att ha större andel ris i munnen. Det hade inte gått lika bra med potatis, för då smakar det mer potatis, och det är inte alltid det man vill.

Och som redan konstaterat är det så smidigt att bara trycka på nån knapp på riskokaren efter man sköljt riset ett par gånger. Istället för att stå och kämpa med att skala potatis.

_____

En gång för längesedan fick jag tag på en säck jasminris där det stod AAAAAA på (visste inte ens att det fanns högre än 5 A:n). Det är det bästa ris jag käkat, men jag minns tyvärr inte vilket märke det va, och dem fick inte tillbaka den till Kinabutiken. Om nån vet märket eller något annat bra jasminris så kan ni gärna berätta det för mig.

Av Mockasin
Skrivet av Alakai:

@VideoyGTX
Grattis till tredjeplatsen! Nu är du 1,7 miljoner krediter rikare.

Själv kom man bah 800e plats med 59an.

Hur gick det för er övriga?

Visste att VideoyGTX var bra men inte så bra... Han spelar ner det hela tiden när jag kör med honom.
Och han behöver inte mer credits. Han skjuter inget guld och använder inte de dyra consumables förutom auto extinguisher. Jag tror inte ni ens vågar gissa på hur mycket credits han har...

Av Mockasin

Antagligen fejk.

Av Mockasin

Fast spelar man endast E 100 eller dylika HTs på tierX så får man guld på sig bra mycket oftare än var 3-4e match.

Av Mockasin
Skrivet av Friterad:

Som sagt, en eller två drivrutiner

Om vi räknar som dig så har alltså AMD också bara haft problem med en eller två drivrutiner de senaste 5 åren...?

Av Mockasin
Skrivet av roosterx:

Törs jag fråga varför du hade valt den?

Haha, jag tycker det verkar som att det är bland de mest populära i3-versionerna och den verkar ha ganska brett stöd i community. Jag tänkte att den sunhokeyen i aluminium ändå kostade lika mycket eller mer än Duplicator 3 men att den hade färre reviews och sånt och därför ännu osäkrare kort, medans det finns listat vilka modifikationer som är rekommenderade på Wanhao:en. Den kan man köpa i Sverige och man har väl på så vis garanti till skillnad från sunhokeyn.
Men jag är iaf långt ifrån expert på Prusa-modellerna, så det var bara vad jag har snappat upp när jag läst om andra skrivare.

Av Mockasin
Skrivet av roosterx:

Ni som har koll på läget,, vilken 3d printer ska man köpa, denna http://www.aliexpress.com/item/Hot-Full-Acrylic-Quality-High-...

eller

http://www.aliexpress.com/item/2016-Sunhokey-Aluminum-big-siz...

Är det någon större skillnad i slutändan? Vad får jag räkna med i tull och moms på det här?

Jag hade tagit en Wanhao Duplicator i3 v2 istället för den Sunhokey aluminium iaf, kan köpas i sverige för 4lax.
Men om du vill komma undan så billigt som möjligt ta akryl-sunhokeyn.

Av Mockasin

Har avverkat 2 modmics. Jag tror jag köpte modmic 2.0. Den började glappa efter ett tag och sen fick jag en ny som också gick sönder. Garantin hann gå ut och jag tänkte; vafan, jag pallar inte lägga ut så mycket pengar för att det ska låta bra för mina polare, när de själva har micar som sitter inbyggda i laptopen, i webcamen etc. Så det blev en Zalman istället, vilket fortfarande är bättre än mina polares toalett-micar.

Jag tycker det är konstigt att ni skriver Zalman-micen har en tendens att lossna från kabeln på hörlurarna. Jag har ju också HD598 och jag tycker den sitter bra på kabeln.
Sättet att fästa den micen är ett plus för mig. För jag har haft endel biltema myggmicar som man även kan fästa i kläder och sånt pga att den har en klämma - det dåliga är att den klämman tenderar att gå sönder ganska lätt. Så därför gillar jag Zalman-fästet.

Av Mockasin
Skrivet av The-Architect:

Och G2-varianten (lille-lillebror till agget i artikeln då) har tydligen inte detta silent-läge alls.

På baksidan av mitt G2 finns iaf en switch som sätter igång "ECO-mode". Jag skulle gissa att det är samma sak.