Inlägg

Inlägg som Mockasin har skrivit i forumet
Av Mockasin

Körde med mods innan, render range på minimap, hit/damage-log. Även med dessa så kände jag mig smutsig, så jag kör bara vanilla nu för tiden.

Jag är emot XVM och sånt, det gör spelet tråkigare. Man blir skjuten pga ens wn8, blir kallad för olämpliga saker, folk ger upp innan spelet ens startar osv.
Om det är några som presterat exceptionellt bra/dåligt så kollar jag bara upp dom i efterhand när matchen är slut istället. Det duger för mig.

Jag tycker det är bättre de (WG) förbjuder alla mods som lägger till saker i spelet och påverkar gameplay. Det är bättre att de själva lägger in det de tycker är okej och så får man utgå från dessa och ändra i config-filer. Du själv har möjlighet att modifiera några parametrar, som utseende, färg, position, storlek med mera.

Av Mockasin
Skrivet av rustax:

Bestämde mig för KD-55X8505C i slutändan, för er som ser tvn i butik lita inte på den bilden alls. De hade två st uppe av samma modell, den ena hade riktigt skit bild och den andra såg riktigt bra ut. Trodde först inte att det var samma modell så jag frågade säljaren. Hon sa "vad bra att du lade märke till det, den andra är optimerad och därför kostar den 800 kr mer." Blev nästan övertygad att jag borde köpa den optimerade versionen. Fick en lapp utskriven, ångrade mig sista sekunden och gick tillbaka och bad om den versionen som inte är optimerad. Säljaren blev helt oartig när jag bad om att ändra på köpet. När jag kom hem och installerade tvn, med standard inställningar såg bilden bra ut, inte alls som den ej optimerade versionen som de hade uppe. Nu behöver jag kanske mixtra lite med inställningarna och se ifall jag kan få bilden att se bättre ut. Den ser hyfsad bra ut out of the box i alla fall. Så jag varnar er som tänker köpa den "optimerade" versionen av tv. Känns som att de mixtrade till med inställningarna på den ena tvn med meningen så att den såg riktigt dålig ut med meningen, eller så är det butik inställningarna som har så kass bild. Vilket fall som helst, köp inte en optimerad version.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag körde också på KD-55X8505C till sist, kollade även lite på Panasonic TX55CXC725 men den är 3000kr dyrare så det blev Sonyn istället då det kändes som den var tillräckligt bra ändå.
Än sålänge är jag nöjd iaf. Fin bild, och roligt att det är en Android-TV då alla använder android-enheter hemma och har chrome som standardwebläsare med mera.

Säljaren körde samma trick med "kalibrering/optimering" för 800 spänn mer, men jag sa nej direkt! Det lät så jävla dåligt. För några minuter tidigare förklarade han att Sony-TVn hade överdrivna färger etc jämfört med andra apparater och pekade på sitt visningsex. Men han kunde nu fixa detta för 800 spänn....
Väl hemma så ser jag inte att färgerna är lika övermättade som visningsexet i butiken heller...

Av Mockasin

Vilken av Samsung UEJU7005 eller Sony 55X8505C för 9990?
Eller rentav någon annan i ungefär samma prisklass?

Jag bryr mig inte så mycket om input lag. Jag vill ha bra bild, snabbt användargränssnitt och kvalité.
Tacksam för lite mer input

Av Mockasin

De borde sänka damage på guldammo som tradeoff. Det behöver inte vara mycket sänkning, för jag tror att det gör att folk tänker till en extra gång innan de trycker "2" och börja spamma.

Av Mockasin
Skrivet av Krucix:

Har jag missat nicket på vår egen tank guru?
Eller är det sarkasm som flödar?

Nä, men jag har spelat med honom innan, så jag vet vilket nick han har. Men det känns ju dumt om det är jag som skriver ut det ifall han inte vill ha det "publikt", vilken anledning det nu än kan vara till det.

Av Mockasin
Skrivet av VideoyGTX:

@Knypplarn:
Jag är tyvärr inte så bra, så det är inte mycket att se :(. Men jag tycker ändå som jag gör och jag motiverar det väl.

Sluta, du är på super unicum-nivå enligt din wn8 med heavy och medium tanks. Unicum totalt sett med alla tanks.

Dessutom, utan att använda guld...

Om du inte är så bra, då måste jag vara sämst. Varför är du så blyg?

Av Mockasin
Skrivet av Snigeln Bert:

det inte finns (vad jag har märkt) ett sätt att få honom att gå. I 2:an kan du hålla in shift för att gå som standard, men jag hittar inget sånt i key mapping...

Toggle walk är väl Ctrl? Eller menar du något annat?

Av Mockasin
Skrivet av fermia:

Vem bryr sig om prestanda per krona..Som att köpa en bil och fråga om hästkraft per krona

Eh, hela amerikanska bilmarknaden handlar om hästkrafter per krona.

Av Mockasin
Skrivet av carll:

Troligt.- Hah!

Äh, så otroligt är det väl inte? Webbutiker brukar ju klanta sig titt som tätt.

Någon tipsade om det på ett annat forum.
http://loading.se/forum.php?thread_id=143158

Av Mockasin

Lol, webhallen hade GTA V download-version för 59kr. Köpte skiten och laddar ner spelet nu (man får ladda ner genom social club). Men de verkar ha tagit ner länken nu.

Av Mockasin

Man kan hoppa när det är 10 minuter kvar på fatigue-timer utan några konsekvenser. Så man får alltså vänta typ 10 minuter mellan varje hopp (om man hoppar 10ly).

Av Mockasin

FYI har Xbox One problem i sig med kontrasten och det ser man i alla multiplattformsspel. Det är därför också några tycker att det ser bättre ut med färgerna på Xbox One, men tro mig, det ser mycket sämre ut då mycket detaljer går förlorade pga detta. Jag tror det beror på dess scaler.
Att med hjälp av TVns inställningar försöka fixa detta så det ser normalt ut går inte heller så bra, det blir ju bara suddigare istället. Man får typ ändra från Full RGB till Limited, men det är också dåligt...

Sök på" Xbox One crushed blacks" for more info.

Av Mockasin
Skrivet av Gender Bender:

Zombi U
Wind Waker HD
Mario Kart 8
Super Smash Bros
Bayonetta 2
Rayman Legends (720p på PS3 och 360)
Xenoblade Chronicles X

Alla har inte släppts än, och det är säkert många spel som jag har glömt.

Sorry mate, fel. De är uppskalade. Förutom Wind Waker och möjligtvis Rayman. Dessutom är de definitivt inte 1080p OCH 60 fps.
Mario Kart 8 är 100% säkert 720p, dock super stabilt 60 fps. Makalöst flyt i det spelet och trots avsaknad av AA så ser det otroligt ut.
Men har du ens ett Wii U? Eller är du blind? Du drar dina spel från röven. Det finns inget bekräftat att de ska RENDERAS i 1080p. Nyckelorden är native resolution 1080p. Ett simpelt, "it will be 1080p" från utvecklarna utan att specificera detta betyder nästan alltid att det är uppskalat.

Av Mockasin
Skrivet av Gender Bender:

Dock kan man med ett flertal spel i 1080p och 60 FPS utan att ens tveka säga att Wii U är betydligt mer avancerad än PS3 och Xbox 360, konsolerna den oftast, och enligt mig felaktigt, jämförs med. Wii U är enligt mig i en helt egen liga som ligger mellan last-gen och next-gen.

Nu har man läst flera gånger 1080p, 60fps och Wii U i samma mening. Vilka spel är det ni syftar på? Monster hunter är typ det enda i 1080p, dessutom ojämn 60 fps med drops. Windwaker är 30fps.
Snälla, nämn alla dessa full hd-spel till Wii U. Ett tips: de flesta spelen är uppskalade.

Av Mockasin

De har inte ens börjat, och har ett minimalt team. Så det blir färdig någon gång 2017?

Av Mockasin

Det är nog inte så svårt för Sony att uppskatta hur många konsoler som sålts till slutkund då de säljer slut strax efter de kommer i lager hos butikerna.
Xbox One bör ligga på strax över 4 miljoner sålda till slutkund. En ganska stor skillnad mot PS4:ans 7 miljoner allltså.
De länder där Xbox One inte släppts i än kommer knappast hjälpa speciellt mycket då det är Sony-länder. I Amerika och UK, som är Xbox-länder, där säljer nu PS4 bättre än Xbox One.

Av Mockasin
Skrivet av Almtom:

Jo men källan är total bs och metodiken de använder för att räkna ut priset är helt värdelös. Personligen skulle jag bli förvånad om kostnaden låg över 300$ då det vore helt omöjligt för Sony att behålla lönsamhet i sitt gaming segment (vilket man har) om PS4 inte genererade något täckningsbidrag.

Vad är det som är så pass fel då? Jag tycker "total bs" och "helt värdelös" låter lite väl starkt.

Av Mockasin

De kommer lyckas sälja den för under 2000kr. Oculus FaceRift. Always connected. Man är tvungen att logga in på sitt facebook-konto när Oculus ska användas. Reklam kommer gå konstant, och det är därför de kan sälja den till ett så lågt pris.
Fullt av facebook-relaterade appar kommer vara förinstallerade vare sig man vill det eller inte, kan ej avinstalleras. Automatiska statusuppdateringar skickas till alla dina vänner. Det kommer finnas en dedikerad Like-knapp på den, så man snabbt och smidigt kan "Gilla". Du behöver bara titta på det du vill gilla och trycka på knappen inuti 3D-web browsern eller några utav de andra apparna.

Oculus FaceRift. The future is here.

Och självklart så kommer designen på enheten se ut som en bok. Då kan vi snacka Facebook. Det var deras plan hela tiden!

Av Mockasin
Skrivet av Murvel:

Bra recension och perfekt att klämma in som svar när alla skriker Korea-skärm så fort någon ska ha en ny. Säger inte att alla exemplar är dåliga, men för en så pass saftig summa (3-4k) hade jag inte chansat åtminstone.

Den skärmen som recenserades har ju inte varit speciellt aktuell på över ett år då det är så svårt att hitta de som kan överklockas, vilket gör att priserna skjutit i höjden, samt att det kommit nyare skärmar. Det är ju QNIX/X-star som gäller, och den kan man få tag på för 2500kr, typ garanterad 96Hz OC. Den går ju att spela på till skillnad från t.ex Asus PB278Q som har 18ms signal delay i jämförelse med 1-3ms på QNIX, oklockad! Så jag tycker det är värt att "chansa" för att få en semi-gaming skärm med 1440p. Det finns ju inte så många andra(inga) alternativ för så billig summa.
Men koreaskärmarna passar såklart inte alla. Det beror ju på vad man vill ha utav en skärm. Det är ju främst entusiaster som gillar den.

Av Mockasin
Skrivet av Klappa:

96khz har den nog inte men allt annat är den bättre på. Dessutom inte glansig.

Istället för att gissa kan du väl läsa lite recensioner istället. Koreaskärmarna är bland de mest testade och recenserade skärmarna som finns. Jämförelser med andra 27"-skärmar med samma upplösning av "riktiga" märken är det knappast ont om.