Inlägg

Inlägg som Senseye har skrivit i forumet
Av Senseye

Funkar VRR med 1440p upplösning nu alltså?

Av Senseye
Skrivet av oqvist:

Du räknar ju väldigt mycket äpple vs päron när du skarvar så där blir konstigt. Som att en bil ska kosta lika mycket som 4 mc:s

Kommer nog inte hända men ja den måste gå att köra på pc också för att va aktuell för egen del

Du menar att min poäng med att ”skarva” för att det ska bli konstigt för att jag tycker att jämförelsen mellan ett vr-headset med en vanlig tv är som att jämföra äpplen med päron alltså framgår?

Av Senseye
Skrivet av oqvist:

Nä nu skarvar du. Bildvisare som bildvisare. Sedan spelar prestandan absolut ingen roll i sammanhanget? Nu finns det ju absolut riktigt billiga tv apparater som kostar mindre än ps 5 också

Glömde också bort att jag förmodligen måste räkna varje PSVR2 som två tv eftersom den har två skärmar. Barnen har ju små huvuden så de kanske kan titta med ett öga var och dela på en PSVR2.

Edit: Maxtaket är ju nåt som Sony i princip själva har satt, alltså priset på konsolen. Att släppa ett tillbehör som endast fungerar med konsolen gör att värdet på tillbehöret är kopplat till konsolen. Det är skillnad mot exempelvis Sonys gamingmonitorer som också fungerar med datorer och andra konsoler.

Av Senseye
Skrivet av Derix:

Ja, de fyller ungefär samma funktion så varför inte.

Då måste jag ju jämföra den tv som alla fyra i min familj kan titta på samtidigt mot 4 PSVR2 (som jag antar även kommer kräva varsin PS5). Min tv kostade MYCKET mindre än 4 PS5 + 4 PSVR2.

Av Senseye
Skrivet av Jimmiq:

Haha du betalade ju det samma för ps5 och finns väl knappt ett ända ps5 only spel?

Varför måste det vara PS5-only spel? Jag kan spela spel släppta på både PS4 och PS5. Dessutom är en del av problemet att prislappen är densamma som för hela konsolen. 6000 för en konsol där jag kan spela alla PS4- och PS5-spel jämfört med ett tillbehör till konsolen för 6000 som jag har glädje av i 30 spel. Investeringen är inte värt priset för mig med informationen vi har just nu.

Av Senseye

6000kr är för mycket pengar för det 30-tal VR-titlar som är utannonserade. Kommer behövas mycket mer pengar från Sony på VR-utveckling för att det ska bli intressant för min del. Går inte att förlita sig på 3:e part vad gäller kvalitet.

Av Senseye
Skrivet av TuHack:

Jodå, jag kommer att gnälla så hårt att minst två nya trådar kommer att skapas! Det är faktiskt min rättighet efter att ha genomlidit allt tidigare gnäll.

Köpte två blå och två svarta. Använde 100kr koden. Har egentligen inga förväntningar men min xbox series x kontroller fick drifting efter ett år. Håller dom här längre för 1/3 av priset är jag mer än nöjd.

👍 😆

Har vi tur får vi köpa kontrollerna för detta pris, synd bara att du då måste köra trådat till din XSX.

Av Senseye

Beställde också en kontroll, men är precis som ni andra medveten om att priset är fel. Jag hoppas att vi inte får en massa gnäll här i tråden ifall Amazon annullerar ordrarna.

Av Senseye

Svårt att felsöka när man inte har något att gå på.
Vilket moderkort?
Testat annan kabel?
Hur är kabeln kopplad, till router/switch/fiberkonverter/modem?
Vilket OS?
Testat manuellt ändra till 1000Mbit för nätverkskortet?

Av Senseye
Skrivet av Ecthelion:

Jag vill ju gärna kunna använda vad jag har köpt - skall jag då behöva vara utan tills de har mottagit, undersökt och skickat åter produkten (alternativt en ny)?

Först vill du ha en ny produkt skickad till dig innan säljaren fått chansen att konstatera felet.

Skrivet av Ecthelion:

De borde ju rimligtvis ge en i alla fall alternativen, och inte direkt begära in produkten för undersökning/reparation.

Samma sak här, du vill ha omleverans innan säljare fått in produkten för felsökning.

Skrivet av Ecthelion:

Jag har aldrig påstått att man inte måste låta säljare kontrollera gods/produkt först.

Jo det har du ju, minst två gånger.

Skrivet av Ecthelion:

Det är inget krav för mig att få en ersättningsvara under tiden som handläggning pågår.

Du motsäger ju dig själv rätt rejält.

Reparation alternativt omleverans ska ju ske inom skälig tid för kund. Tänk om säljaren har problem att få tag på en ny produkt och det är snabbare att få den reparerad? Är det då inte bättre att reparation sker, för att kunna följa konsumentköplagen på bästa sätt?

Av Senseye

Från det OP skrivit verkar säljaren ha varit ganska schysst. Ett fel upptäcktes direkt men meddelades till säljaren först 16 månader senare (praxis är 2 månader), ändå verkar säljaren varit beredd att ta in produkten för felsökning. Produkten skickades in 9 månader senare, och säljaren har nu misslyckats att upprätthålla sin del av reklamationsrätten två gånger.
Jag anser väl att individer har ansvar att själv utbilda sig angående sina rättigheter och skyldigheter, oavsett om det gäller distansköp eller när hen exempelvis befinner sig i trafiken.
I detta fall har även säljaren länk till sina försäljningsvillkor i orderbekräftelsen där reklamation och skälig tid behandlas.

Av Senseye
Skrivet av saiganti:

Senaste nytt.

Köpte ett nytt nätaggregat men inte öppnat paketet än. Ville först prova att byta plats på grafikkortet till den andra PCI-E-slotten, efter tips här i tråden.

Och hör och häpna: jag lyckas inte återskapa felet.
Det ska säga att jag bara hållit på i en halvtimme, men lyckas köra webbsidor som google maps och spel med 3d-funktioner, vilket var helt ogörbart när kortet satt i den första slotten, redan efter mindre än en minut.

Nu sitter alltså kortet i den nedre slotten enligt denna bild.

https://asset.msi.com/resize/image/global/product/five_pictur...

Jag undrar två saker.
1. Om det nu är moderkortet/slotten det var fel på (har läst nåt om kapacitorer som försämras över tid), är det nåt som säger att jag inte bara kan fortsätta med kortet i den "nya" slotten?
2. Moderkortet har enligt uppgift PCI-E Gen3(16) och Gen2(4). Vilken av slottarna är vilken? Om den jag nu börjar köra (den nedre på bilden alltså) är den sämre, kommer det begränsa prestandan på GPU:n mycket?

Edit: hittade i manualen att slotten jag använder nu är PCIe 2.0 16x, och grafikkortet Geforce 1650 GTX är gjort för 3.0. Så jag antar att det blir nån flaskhalseffekt, men den kanske inte är så farlig för mig som inte är nån hardcore-gamer.

Så länge sloten använder 16 fysiska ”lanes” i PCIe 2.0 är det ingen fara prestandamässigt. Dock har vissa moderkort en nedre fullstor 16x PCIe slot men den använder inte alla lanes (ofta bara 4x).

Av Senseye

Felsöker för närvarande om grafikkort eller moderkort gått sönder. Sitter med en custom loop så det är drygt att tömma loopen, ut med grafikkortet, dra om slangar, fylla, och läckagetesta.
Hoppas iaf att det är grafikkortet som gett upp, ett gammalt GTX 970 som jag köpte i slutet av 2014.

Av Senseye

För mig med PS5 (PS+ Extra) och XSX (GPU) ser jag bara fördelar med MS uppköp. Jag får fler spel ”gratis” i GPU vilket gör att Sony måste förbättra sin tjänst vilket ger mig fler spel även i PS+ Extra. Win-win för mig liksom.

Av Senseye

Betalade du 150kr för en speciell frakttjänst, begärde en speciell frakttjänst från säljaren eller var det något i annonsen som beskrev frakttjänsten?

Skrivet av Ploppsan:

Skicka lätt är väl försäkrad. Står så på Postnord

Var hittar du det?
Enda jag får fram är ”Vid förlust, minskning, skada eller försening av försändelser skickade med tjänsten återbetalas högst erlagt porto för försändelsen”, från: https://api2.postnord.com/rest/customer/v2/ptm/file/download/...

Av Senseye
Skrivet av krait78:

ASUS 6900XT 12,749kr Proshop. Men med €250 cashback från ASUS så runt 10kkr för ett 6900xt TUF OC, verkar vara en rätt ok deal ändå.
https://www.proshop.se/Grafikkort/ASUS-Radeon-RX-6900-XT-TUF-...

Det finns cashback på en del andra ASUS AMD GPUs och andra prylar. Från lite olika retailers, så inte bara PROSHOP.
https://promotion.asus.com/en/nordics/summer-cashback-2022 För mer info.

Edit: Hade länkat till ett 6800xt istället för 6900xt.
https://www.proshop.se/Grafikkort/ASUS-Radeon-RX-6800-XT-TUF-...

Bara en liten rättelse, men tror att det där är O16G-versionen som ”bara” har €200 i cashback.

Av Senseye

Är det inte bättre att installera om Windows i detta fall? Har för mig att det är en del inställningar som Windows själv ställer in beroende på om det är en HDD eller SSD.

Av Senseye

Kan det vara så att minneskortet i mobilen har för låg skrivhastighet?

Av Senseye
Skrivet av Meantek:

Hemskt att testa att systemet faktiskt fungerar med något som inte kommer starta århundradets anstormning.

Talar vi skämmigt skäms jag över att dela medborgarskap med folk som anser att det är någon slags rätt att få konsumera till underpriser. Dels gnället här, men även i tråden för spelfynd där folk fick PTSD över att Epic gav bort samma spel gratis ett par gånger på en vecka.

Instämmer helt.
Antingen är det fel produkter, för få produkter, för liten prissänkning, på fel klockslag eller nu senast att en flash sale håller på för länge.
Eller så gnäller man när ordrar på uppenbart felprisade varor avbokas.

Av Senseye

E-handel kommer inte minska i framtiden oavsett vilka avgifter de försöker slänga dit. Det löser heller inte problemet med dåliga villkor för anställda. Facken får ta lite större ansvar och visa att de är lojala mot de anställda och inte mot företagen. Förhandla fram bättre avtal så kommer fler gå med i facken, och sluta slösa pengar på lyxresor och annat skit för fackpamparna. Skrämmande hur mycket av fackavgifterna som pissas bort.

Om det ska bli en obligatorisk fraktavgift så måste den ju i så fall baseras på fysiska storleken på ordern för att kompensera miljöeffekterna.

Att ta ut en rejäl avgift för returer vore dock bra, alldeles för enkelt att beställa en massa skit och sen skicka tillbaka utan påföljd.