Inlägg

Inlägg som Senseye har skrivit i forumet
Av Senseye

Skulle kolla så kvitto är ok (ingen delbetalning eller stulen), att butiken ger dig samma garanti som originalköparen, att konsolen inte är öppnad på något sätt, att den inte är svartlistad online och att den verkar fungera helt.

Är säkert något annat också som jag inte tänkt på.

Av Senseye
Skrivet av FattarNiInte:

Du har rätt!
Grejen var att pipewire var buggigt för mig så jag körde pulseaudio istället och GNOME fungerade ändå, därför jag trodde som jag trodde

Jo det är lite konstigt att gå över till pipewire (samt wayland) när funktionaliteten inte är 100%.

Av Senseye
Skrivet av FattarNiInte:

Va? Jag tycker inte illa om Arch, jag älskar det! ♥️♥️♥️
Det är förmodligen inte GNOME-utvecklarna som klantat sig, eftersom GNOME använder pulseaudio, det är Archs GNOME-team som klantar sig.

Enligt https://www.mail-archive.com/release-team@gnome.org/msg08297.... så verkar mutter kräva pipewire 0.3.

Ser även att Linux from Scratch har pipewire som dependency för mutter.

Av Senseye
Skrivet av FattarNiInte:

Arch har en massa CP-beroenden också. Tex kräver GNOME pipewire.

Mutter använder sig av Pipewire. Gnome 3 har Mutter som fönsterhanterare. Således kräver ju Gnome också pipewire, förstår inte hur du kan tycka illa om Arch för det? Klaga på gnome-utvecklarna istället.

Av Senseye
Skrivet av Zalamox:

Digital editing model 1116B vilken fläkt har den?

Öppna och kolla. Enligt uppgift är det samma RNG som med gamla, alltså tre olika tillverkare.

Av Senseye

Kör custom loop så jag använder alltid medföljande CPU-/GPU-kylare för att funktionstesta systemet först.

Av Senseye

Det är ju en extremt liten del av OSS-utvecklingen som fokuserar på GNU/Linux, majoriteten spenderar sin tid på att utveckla applikationer som de själva vill ha.

I princip alla distributioner kan installera samtliga skrivbordsmiljöer/fönsterhanterare och applikationer samt konfigurera dessa som man vill för att få gränssnittet man själv föredrar.
Då har man en dator som gör vad man vill på det sättet man vill, är inte det att föredra?

Hur skulle man ens gå tillväga för att få utvecklare att överge sina projekt för att skapa ”one distro to rule them all”?

Av Senseye
Skrivet av BengaBang:

Vad får dig att tro att det inte blir en ny revision av kylaren igen vid en nodkrympning?

Ingenting, det är mycket troligt. Dock förmodligen bättre än att som nu bara ta bort 300 gram koppar när effektförbrukning och värmeutveckling inte ändrats.

Vill inte ha en PS5 som om två år låter som min PS4 Pro.

Av Senseye
Skrivet av snajk:

Ungefär som ett antal andra spel då.

Jag förstår inte varför det har blivit mönstret liksom, Series X och PS5 är rätt lika prestandamässigt, men de verkar trycka på med mer på Series X, ofta lite högre upplösning exempelvis, vilket leder till dippar i framerate oftare. Hade de haft "samma inställningar" på versionerna så hade de sannolikt varit lika stabila liksom. Det kan väl inte bero på att Series X har stöd för VRR och att man därför accepterar svajigheten, för det är ju inte direkt jättevanligt att TV-apparaterna stöder det?

Min TV har VRR dock så det är inget direkt problem för mig. Men det borde liksom inte vara ett krav för "världens mest kraftfulla konsol".

Håller helt och hållet med. Varför kan man inte fokusera på stabila 60fps med aggressivare dynamisk upplösning? Skillnaden i upplösning mellan XSX och PS5 är ju inte märkbar utan att analysera bilden och räkna pixlar.

Av Senseye

Verkar som att Sony tagit beslutet åt mig att invänta krympning av SoC nästa år. Sämre kylning kommer troligtvis leda till högre fläktljud när spelen kräver mer av konsolen.

Av Senseye

Ubuntus grub hade tidigare problem med efi/lvm, kanske problemet kvarstår: https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=46&t=287026

Av Senseye
Skrivet av Warus:

Är bara att beställa, plocka upp snabbt och kolla. Tar max 5 min

Är det fel, så lämna tillbaka.

Jo tänkte på det men då jag inte har någon av NoN eller Webhallen-butikerna i närheten så får jag en fraktkostnad på 310kr om jag vill utnyttja öppet köp.

Av Senseye

Sugen på att klicka hem en PS5 men är orolig över vilken fläkt man skulle få.
Någon som beställt nyligt och kollat vilken fläkt de har?
Vill inte sitta med en hårfön som min nuvarande PS4 Pro.

Av Senseye

Utvecklaren tappade all trovärdighet i mina ögon när han drog handikapp-kortet. Han hade såklart inget intresse av att utveckla mjukvara för att hjälpa funktionsnedsatta men när han vill ha internetsympati duger det bra.

Kan tänka mig att dessa aimbots i slutändan leder till att konsoler och grafikkort spärrar capture-kort och förstör för streamers.

Av Senseye

Har Nvidia fått till stöd för Wayland nu för tiden?
Var tvungen att använda nouveau när jag testade förra året, och det var ingen höjdare.

Av Senseye
Skrivet av walkiii:

Fast vi har inte sagt något om att köra med black bars. Klart att bilden blir mindre då. Självklart har jag diskuterat att köra i 21:9 format som skärmen har.

Men en 34” 3440x1440 skärm har samma pixeltäthet som en 27” 2560x1440 så du ser exakt lika många pixlar på exakt samma yta. Enda skillnaden är att med UW-skärmen får du fler pixlar, och således mer information, i periferin. Om spelet är korrekt kodat för UW så får du alltså samma bild i 16:9 området i mitten av skärmen och extra pixlar på sidorna.
Förstår inte hur det kan vara en nackdel att få gratis information i periferin, även om du inte fokuserar ögonen på dessa pixlar.

Låter lite som att sätta skygglappar när du ska köra bil och hävda att det är bättre för då kan du fokusera mer på allt rakt framifrån.

Av Senseye

En X5670 tuffar på i 4,2GHz i min burk.
Nu känns det nästan lite elakt att den ersätts av en Zen 3 innan året är slut.

Av Senseye

Händer samma sak om du bara låter skärmarna gå i viloläge?
Gissar att Windows kanske känner av att skärmarna kopplas bort och därför flyttar över programmen så du fortfarande kan använda dem?

Av Senseye
Skrivet av cracko:

Då fick du väl typ 1000 för processorn han stal, kanske inte värt energin att bråka mer om?

Och låta bedragaren komma undan?
Alltid bäst att polisanmäla.

Av Senseye
Skrivet av Castanea:

https://cdon.se/hemelektronik/gtsa-infinity-ryzen-3-rtx-3080-...
Ännu en färdig 3080-dator upplagd, med Ryzen 9 3900X. Ingen aning om komponentvalen och det totala priset är något att ha. Säljs av GTSA, som jag har hört varierade kommentarer och recensioner om.

Valet av moderkort är ju skapligt konstigt, B450-chipset för RTX 3080 och 3900x. Sen är väl inte nvme-disken den bästa heller, och 650W PSU lite på gränsen (tror att 750W rekommenderas).