Inlägg

Inlägg som sebbeharry har skrivit i forumet
Av sebbeharry

Låter helt sjukt med ett pack för 200kr. Det är väl knappt vad man får en för om man vill ha något som håller? De billigaste grepptränarna jag använt som har vettig kvalité är dessa:
https://www.gorillasports.se/handgripper-pro-45kg-160kg/p/509

Av sebbeharry
Skrivet av loui:

Hur mycket kunde du inom det området på din första tjänst från start? Hur lång tid tog det innan du kände dig ganska säker? Vad hade arbetsgivaren för förväntningar på dig?

Jag läste Java i plugget och mycket mer back end än front end. Mitt första jobb var inom .net med c# och jag var väl okej efter 6 månader iaf. Gillade inte front end så bytte till mer back end efter 1,5 år på mitt första jobb.

Förväntningarna var att jag skulle vara driven och intresserad. Jag gjorde ju ett test på plats där dom som såg ungefär hur jag låg till. Testet var några algoritmer samt problem på whiteboard, det var horribelt haha.

Av sebbeharry

Jag tror jag har klarat 155hp av 180 och har således ingen examen, jag läste datavetenskap. Nu har jag ju inte sökt jobb på Google eller Spotify men ingen har någonsin frågat efter min examen eller betyg.

Bor i en mellanstor stad och har titeln mjukvaruingenjör.

Av sebbeharry
Skrivet av SKaKIG:

Jo, jag känner också att min PG279Q är ganska dassig efter alla år.
Jag har på senare tid varit sugen på en något mer "tryhard-skärm" på runt 27".

Tror jag hittat svar på undringarna nu, så är nog mest ute efter om folk är nöjda.
G-sync hela vägen upp till 275hz, men tyvärr bara ULMB upp till 144hz

Jag spelar en del valorant och cs och för det är skärmen guld. Det är den snabbaste skärmen jag testat som också levererar bra färger.

Av sebbeharry

Yes, jag har den som min main-skärm. Kan inte säga annat än att jag är nöjd men sen så har jag heller inte spelat på t ex en OLED. Jag ville ha 270hz i uppdateringsfrekvens och 1440p samt ips och denna skärmen tickade alla boxarna. Jag köpte min för 8k för ungefär ett år sedan tror jag det var.

Min sekundära skärm är en ASUS 27" ROG Swift PG279Q och färgerna är sjukt dassiga jämfört med XB273UNX dock så skiljer det ju ett antal år mellan dessa skärmar men bara för att ha något att jämföra mot.

Fråga om det är något du undrar över.

EDIT:
Ber om ursäkt, skärmen jag har är https://www.inet.se/produkt/2221499/acer-27-predator-xb273uz-... dvs inte exakt den ni pratar om men väldigt lik vad jag kan se.

Av sebbeharry
Skrivet av federex018:

https://photos.app.goo.gl/oHNFU7d5Hpuq7ZUQ7

vad tror expertisen om dennas värde?

Operativsystem
Windows 10 Pro 64-bit
CPU
Intel Core i5 4670K @ 3.40GHz 55 °C
Haswell 22nm Teknologi
RAM
12,0GB Dubbel-Kanal DDR3 @ 800MHz (9-9-9-24)
Moderkort
MSI Z87-G43 (MS-7816) (SOCKET 0) 33 °C
Grafik
LG TV (1360x768@60Hz)
3071MB NVIDIA GeForce GTX 780 (Gigabyte) 33 °C
Minne
238GB SPCC Solid State Disk (SATA (SSD)) 45 °C
Optiska Enheter
DiscSoft Virtual SCSI CdRom Device
DiscSoft Virtual SCSI CdRom Device
DiscSoft Virtual SCSI CdRom Device
Ljud
NVIDIA High Definition Audio

2500 på blocket möjligtvis.

EDIT: Vid närmare eftertanke kanske 2500 är något högt. Skulle du få 2000kr skulle jag vara riktigt nöjd om jag vore du.

Av sebbeharry

Jag hade 16GB på min laptop när jag studerade från 2014-2017 och det var fan på gränsen ibland kändes det som. Android studio åt upp varenda liten ledig GB som fanns.

Minst 15", 16GB och gärna en lite nyare processor skulle jag sikta på.

Av sebbeharry

Jag hade en ultrabook på typ 13" när jag pluggade och nog för att den var smidig att bära omkring på men inte något vidare att försöka läsa/skriva kod med en sån liten skärm.

Jag hade kört på iaf 15" men det är ju min personliga åsikt.

Av sebbeharry

Jag skulle säga allt från 11-14k men det finns nog någon som kan ge ett ännu mer precist svar.

Av sebbeharry

The Peanut Butter Falcon

Ramlade över den här filmen och blev extremt överraskad hur glad den gjorde mig. Den fick mig även att tänka på hur jag själv ser på andra människor. Rekommenderar verkligen!

4/5

https://imdb.com/title/tt4364194/

Av sebbeharry
Skrivet av ingenjören:

<Uppladdad bildlänk>
Idag börjar min semester och då har man ju lite tid för sina hobbies. Idag brygger jag en Helles. Tänkte länge på om jag skulle göra en amerikansk lager men nej. Det fick bli en klassisk tysk Helles på ca 5 %. Ibu på 20.

Vad hamnar priset på när man brygger själv? Frågan kanske är lite luddig men tänker om det är prisvärt att brygga eller om man endast gör det för att man tycker det är kul?

Ser väldigt spännande ut och jag hade absolut kunna testa men känns inte som jag har utrymme för det i en lägenhet.

Av sebbeharry
Skrivet av Mayhem SWE:

Föredrar att blanda själv, med ration en halvlitersburk Staropramen, Pilsner Urquell eller liknande starköl till en 33-burk San Pellegrino lemon (men även grape blir riktigt bra).

Är det denna du menar med lemon?
https://www.hemkop.se/produkt/Limonata-Sparkling-Burk-1013648...

Av sebbeharry
Skrivet av Mayhem SWE:

Föredrar att blanda själv, med ration en halvlitersburk Staropramen, Pilsner Urquell eller liknande starköl till en 33-burk San Pellegrino lemon (men även grape blir riktigt bra).

Fan vad gott det lät, blir att testa på midsommar!

Av sebbeharry
Skrivet av Napoleongl:

Vad gör du i dagsläget? Kan du använda det du redan kan i nåt framtida jobb? Det kan vara lite stökigt att vara både nyexad och typ 35år, antingen får du förlika sig med att vara junior som en 21-åring eller så förväntar sig folk att du har 10-15års expertis i nåt du inte kan…

Klart han kommer vara junior? Vet inte varför det skulle vara så farligt att vara junior som 35åring i ett yrke man aldrig jobbat i?

Av sebbeharry

Det här kommer bli riktigt spännande! Tror det finns många duktiga recensenter här bland oss. Hoppas även få lösa några toksågningar, haha.

Av sebbeharry

För många, säkert 50 gånger minst.

Av sebbeharry

Har bara tagit två veckor semester i år så inte några större planer. Det blir 4 dagar i köpenhamn för att käka och dricka öl. Har bord bokat på noma så blir spännande att se hur det är och om det är värt pengarna. Sen blir det en jävla massa food trucks och andra guldkorn.

Annars blir det lugnt och troligtvis ut med båten om vädret är okej!

Av sebbeharry
Skrivet av eat:

Officiell info så: 5,4

Helvete vad billigt!

Av sebbeharry

Jobbar privat som systemutvecklare och har ungefär 3 års erfarenhet. 35 dagar semester och ingen övertidsersättning. Inget kollektivavtal.

Av sebbeharry

Samsung s22+.

Jag är ofta taggad när jag väl ska köpa en ny telefon men använder den precis som innan och märker sällan någon skillnad så vet inte varför jag lägger så mycket pengar på en telefon egentligen. Kameran kommer visserligen till användning till och från men annars vet jag inte. Trevlig lur oavsett...