Inlägg

Inlägg som Maximo har skrivit i forumet
Av Maximo
Skrivet av Tangentbord:

De ca 2k som ett vattenblock till grafikkortet kostar svider lite extra i själen, där går det fort att få större prestandaökning av att nöja sig med original luftkylning!

Man behöver inte köpa EK...

Prestandaökningen är visserligen liten den här generationen med Nvidias megastora luftkylare men det är skönt att få ner storleken på gpun från en ps5 till något seriöst.

Sen kan man enkelt jämföra priser mot t.ex. "fabriksöverklockade" kort som är exakt samma skit med 5000kr påslag, då börjar vattenkylning bli mer lukrativt.

Av Maximo

Helt ok spel. Det är inte så mycket skillnad på smygfokus nellan spelen däremot är spelmotorn som körts sedan Egyptenspelet helt bedrövligt kass jämfört med den gamla. Den nya motorn lämpar sig bäst till en walking simulator och allt annat än det är superosmidigt, vilket bottennapp. Dom blev av med loadingscreens på bekostnad av allt annat.

Av Maximo
Skrivet av firstofmay:

Fritt fall för konsolerna, spelen släpps ändå på PC så finns ingen motivation att skaffa vare sig Xbox eller PS5. Dags för Sega att dundra in med Dreamcast 2.

Det är väl ändå tvärtom...

Av Maximo
Skrivet av deques:

GameMaker har aldrig varit gratis. Dom hade förut trial mode, men det läget blev sedan helt fritt att använda. Man behövde fortfarande en licens för att kunna exportera till tex Windows.

Nu överdriver du kanske. Detta är nog andra gången de bytte licensform i deras befintliga version (GMS2). Första gången de bytte licensform var till form av prenumerationstjänst, nu är det tillbaka till engångsbetalningsmodellen som de hade innan. Nu är det dessutom fritt att exportera till Windows/Mac osv så länge det inte är kommersiellt syfte

Det behövdes ingen licens, jag gjorde flertalet spel i gratisversionen. Man fick lite mer funktioner upplåst i betalda versionen bara.

Av Maximo

Senast jag använde gamemaker så var det gratis. Det går i cykler.

Av Maximo

Sitter på rtx4090 och en dag så bestämde sig mitt moderkort för att ändra gpu anslutningen till 3.0 vid boot.

Har inte märkt någon skillnad sen dess och därför inte orkat gräva i det eventuella problemet.

Av Maximo
Skrivet av Xinpei:

Så då kan man ju ställa sig frågan. Borde inte en entusiasttillverkare som EK som har många år bakom sig på marknaden.. inse att man inte borde blanda koppar och aluminium för att inte snacka om Asus själva? Undrar om EK inte borde få större kritik eftersom de ändå konstruerat lösningen medan Asus antagligen gick efter att EK borde veta vad de gör?

Vem vet vem som konstruerat vad. Jag gissar att båda i det här fallet bara försöker vara så tysta som möjligt. Oerhört pinsamt misstag från dom aktörerna i den prisklassen till den målgruppen.

Av Maximo
Skrivet av SVclocker:

Nästa uppgradering blir 50 serien och med kommande Intel Ultra för 15 generationen eller vad det blir namn.

målet blir även 240Hz i 1440p från nuvarande 144Hz.

Det lär inte vara några problem. Du skulle nog nå ditt mål även med RTX4090.

Av Maximo

Konstig titel. Det är väll lättdrivna spel det finns oändligt många av till skillnad från den handfull av next gen spel som pushar hårdvara från senaste åren

Hur som...

Sea of Stars är ett riktigt trevligt spel för er som gillar klassisk RPG i lättvikt tappning. Finns på gamepass just nu.
Chained echoes är också väldigt bra i samma kategori.

Hades och Factorio har några nämnt och det är riktigt bra spel.

Skrivet av Liff:

Heroes 3
Factorio

Heroes 3 är evigt ett absolut toppspel, för dom som är sugna på mer rekommenderar jag er att slänga ett öga på Songs of Conquest vilket är early access men det finns redan väldigt mycket gameplay och det är superlovande.

https://store.steampowered.com/app/867210/Songs_of_Conquest/

Av Maximo
Skrivet av maximusnick:

Vill se er vara lika källkritikiska mot NVIDIA eller Apple, världen skulle bli en bättre plats då

Bara att läsa i en Nvidiatråd isf.

Apple närmar jag mig inte ens.

Av Maximo
Skrivet av Bengt-Arne:

Då får man hoppas att du inte har en modern CPU.

"China has one of the world's most compelling combinations of R&D talents and market potential," said Wee Theng Tan, president of Intel China. "As a leading technology market with a growing number of highly trained researchers and technologists, China is creating the kind of dynamic environment that is an impetus to great R&D. Intel is committed to working with the local industry to help bring Chinese innovation into the world."
Källa: https://www.intel.com/pressroom/archive/releases/2005/20050915corp_b.htm

Jag har en modern CPU vad nu det har för betydelse, tillverkad i fria Kina dessutom. Att Intel är i kommunist kina och gräver pengar på oetiskt sätt ändrar knappast min uppfattning om kinesisk forskning om det var det du syftade på?

Av Maximo
Skrivet av filbunke:

Som vi alla vet, kineser kan bara stjäla från väst.
Kinesiska universitet ägnar sig bara åt att stjäla från väst.
osv.

Detta innebär alltså att hela forskningen är bara bluff och båg eftersom väst inte har uppfunnit detta ännu för kineserna att stjäla.

</HUGE SARCASM TAG>

Om man lever i villfarelsen att kineser bara kan sno vetenskap...

Inget fel på Kineser, Taiwan fungerar skapligt bra åtminstone på asiatisk skala. Pratar vi om landet som styrs av Kinas kommunist parti bör du läsa på lite på vad som kommer från den regimen.

Av Maximo
Skrivet av pine-orange:

Vad är dina faktiska invändningar mot forskningen här? Har du läst forskingsartikeln? Kan du ens förstå det?

Självklart inte då jag inte tillägnar mitt liv till forskning och det är därför jag går efter trovärdiga källor för sån här information.

Av Maximo
Skrivet av bubbelbabbel:

Inte på Nature heller?

Inte i det här sammanhanget. Det är ungefär som när WHO går ut med att traditionell kinesisk medicin kan hjälpa mot covid.

Av Maximo

Litar inte en sekund på "kinesiska forskare" (och ännu mindre på Toms hardware )men konceptet är intressant. Stora teleskop använder analog optisk blidbehandling just på grund av att beräkningskraften i microchips inte är där ännu.

Av Maximo
Skrivet av friArsenik:

Min goda vän, det är synd att att du misstolkade mitt inlägg som en utmaning till att göra en "Copy-Paste".
Jag menar att mod-fixaren har hittat ett ganska enkelt sätt att kringgå vissa problem. Och om EN mod-fixaren kunde göra det (vi säger) någorlunda bra, så kan utvecklarnas team å 20 pers göra det ännu bättre.

Det är ingen som tvivlar på att det är enkelt att köra spelet i en Linux simulator. Det svåra arbetet har naturligtvis dom som utvecklat simulatorn redan gjort. Att prestandan skulle bli bra eller att något av det kan kallas för optimering kan däremot diskuteras...

Ingen aning vad du menar med copypaste.

Av Maximo
Skrivet av friArsenik:

Här har vi ett bevis på att spelet ÄR dåligt optimerad.
Utvecklarna skulle kunna undersöka vad och hur moddaren gjort och banka in det i spelet som ett separat spelbart (prestanda) läge för äldre grafikkort. Sedan skulle utvecklarna också tacka moddaren och ge honom belöning i form av en siffra med några nollar och $/€ tecken på slutet.

Givetvis, spela kortet på ett gammalt grafikkort som inte har stöd för grundfunktioner i spelet och sen slänga på en buggig Linuxmod som ger 1080ti 2060 prerstanda i bästa fall. Vilken härlig syn du har på "optimering".

Det är bara att spela på Linux så får du alla spel färdigoptimerade.

Av Maximo
Skrivet av anders190:

För övrigt undrar jag om man kan se några prestandafördelar med mesh-kompatibla grafikkort?

En dubblering av prestandan placerar 1080ti bredvid 2060

Av Maximo

"Bethesdas nya rpg är stort men generiskt och buggigt"

Det mest uppenbara och väntade i hela spelvärlden är alltså en nyhet?

Ser fram emot nyheterna imorgon om att Nintendo ska göra en uppföljare till Zelda.

Av Maximo
Skrivet av Swedishchef_90:

Alan wake 2
Starfield
Cs2
FSR3 med forspoken
DLSS 3.5 i CP2077
VRAM test
Snabb test pcie 3vs 4
Fidelity super 2

Detta är testerna jag hittar som är relativ prestanda, har jag missat någon?
FS2 är från 2022 - maj

Jag skulle vilja se fler iaf 😊även om det varit väldigt tätt nu sedan Starfield

https://www.sweclockers.com/tester/spel

Ja skulle också vilja se mer om dom får tid till det, mycket läsvärda tester.