Inlägg

Inlägg som Maximo har skrivit i forumet
Av Maximo
Skrivet av Pågenbröd:

Så dagens PS5 kan TYP leverera 10-20FPS med RT på, (PS5 har knappt RT påslaget i några speltitlar) rått räknat, PS5-pro kan leverera ~30-50FPS, beroende på hur effektfull strålspårningen kommer att vara.

De nämner inte hur effektfull strålspårningen ska sättas på, allt vi känner till kan det fortfarande vara på det absolut lägsta som i dagens PS5'a i vissa speciella speltitlar, då är det ju ganska så ok.

Förvänta er inte ''ultra strålspårning-läge'' eller vad det kallas, då är det 1-3FPS till 3-6FPS.

COME AT ME, DEFENDERS OF SONY!

Tyvärr, AMD ligger 2-3 generation bakom nVidia när det kommer till RT-teknik.. och, nej.. JAG VET, det är inte en nVidia uppfinning.

Nog för att AMDs raytracing är efter Nvidia men den är inte på GTX1080 nivå....

Av Maximo
Skrivet av jeppe109:

Boost-läget hjälper ju till att förbättra prestandan för alla spel även om vissa spel inte förbättras nämnvärt.
Av det vi sett tidigare så fick PS4 Pro ett boost-läge och även PS5 har boost-läge.
Sonys två senaste maskiner har alltså bägge boost-läge och det är således väldigt troligt att även PS5 Pro får ett boost-läge.

Något som var intressant att testa när PS5 släpptes var opatchade ps4-spel med olåst framerate.
The Last Guardian var ett av spelen som skeppades på skica med en olåst framerate. Detta patchases senare till ett låst läge men från skiva kunde man spela den opatchade versionen i 60fps på sin PS5.

Med detta sagt kan så klart Sony ändra strategi men jag har svårt att se varför då man borde vilja ge alla möjliga incitament att köpa PS5 Pro till nya kunder såväl som existerande kunder.

Några spel jag vill se tester på direkt i opatchat läge är Dragons Dogma 2, Final Fantasy XVI och Final Fantasy VII Rebirth.

Final fantasy XVI skulle må superbra av en pro patch (eller PC version) där det går att spela i 4k utan sunkig FSR uppskalning från typ 800x600 som det känns som nu. Ett supertydligt exempel på ett jättesnyggt spel i grunden men där uppskalningen har ballat ur totalt. Jag har svårt att se att ett boost läge skulle ge någonting dock, spelet är redan låst på 60 eller 30fps beroende på vad du väljer.

Av Maximo
Skrivet av jeppe109:

Nja, många spel har upplåsta lägen och kan då rulla på bättre med en PS5 Pro även utan uppdatering.

"Upplåst läge" är inte detsamma som att spelet får tillgång till PS5 pros extra prestanda. PS4 pro fick ett läge som "överklockar" spel utan PS4 pro patch men det är inga garantier att det funkar eller att det kommer till PS5 pro.

Av Maximo
Skrivet av jspider:

Väldigt mycket strul är ju att ingen kan någonting och när alla bara gör fel istället för rätt så landar det i bajs. Inget unikt för just Teams utan en generell upplevelse av vilken mjukvara som helst.

Vadå ingen kan något. Bjud in dom du vill ha och tryck på connect, ska det vara krångligare än så? Vad är det för galning som kom på 2 appar med samma namn som är inkompatibla och den minst använda är förinstallerad i windows liksom?

Även för undertecknad som är fullt kapabel att lösa problemet tekniskt sett så är det bara en bajsupplevelse.

Av Maximo

Ja kan bara instämma i kören. Vart är Mulle meck? .... stor skandal

Av Maximo

Microsoft som vanligt sämst av alla på att skapa windows program.

Av Maximo
Skrivet av Spawnbadboy:

Blir nog inget bra pris på 5000 serien. De kommer inte ha någon konkurrens och sen väljer de att använde de flesta chippen till sina serverkort.

Att dom krossar konkurrensen betyder inte att dom inte har någon...

Av Maximo
Skrivet av Thor:

Menar du eventuella kvarlevande effekter som påverkade marknaden när det där begav sig?

Eller har du några konkreta exempel på att det fortfarande är en aktiv strategi från Intel?

Kvarlevande effekter ja. Det är väl knappast någon som köpt Intel den senaste tiden som gjort det baserat på deras nuvarande utbud.

Av Maximo
Skrivet av Swedishchef_90:

Du påvisar dock film med dlss 2! Det är avsevärt bättre med 3-3.5

Jag påvisar bara ett exempel som är tydligt att se även i en risig youtubefilm, givetvis blir DLSS bättre och bättre. Senast jag körde Cyberpunk med ray construction och allt det senaste DLSS har att erbjuda så var det liknande artefakter.

Av Maximo
Skrivet av Swedishchef_90:

Har inte märkt det alls, självklart finns det visuella buggar i vissa spel men det. Har jag native också så ingen skillnad med antal visuella buggar

Det är skillnad på buggar i spelet och artefakter från uppskalning. Jag tycker utan tvekan det ser sämre ut med myrornas krig och eftersläpningar runt t.ex. palmer i Cyberpunk än vad native gör, stillbilder säger ingenting om saken.

Var glad att du inte lägger märke till det för då har du +50fps gratis.

edit: här har du ett tydligt exempel på bilantennen. I övrigt är det för låg kvalitet på filmen för att se något vettigt.

Av Maximo
Skrivet av Swedishchef_90:

Det finns blindtester hos techpowerup etc där man får välja och då väljer många dlss bilden (quality läget) som bäst bild.

Skall hitta den när jag är åter hemma

DLSS ser sämst ut i rörelse, konstiga skuggor och eftersläpningar runt föremål och flimmer/myrornas krig m.m.
Det ser man inte på stillbilder men är helt uppenbart när man spelar. FSR är ännu värre.

Av Maximo
Skrivet av anders190:

Tråkigt att det är svårt att få något sånt här att fungera här, vilket på sätt och vis är bra med antar jag. Tänker framförallt på asien och detta klipp var något jag tänkte på när jag ögnade igenom nyheten:

https://www.youtube.com/watch?v=wxWK0zb-9k8

Kanske något för de som pendlar in till de större städerna även här men inte nödvändigtvis behöver åka hem varje dag. Japansk kultur skiljer sig mycket mot vår på området men man behöver inte bo i en pod iallafall.

Nu är iof. Tokyo folkrikare än hela norden på en yta av en storstad. Istället för slum som resten av världens storstäder så så har dom "pods", jag ser det inte som en negativ "kultur" i sammanhanget. Det är ren platsbrist.

Av Maximo
Skrivet av Thor:

Historiskt har väl inte Intel haft bättre teknik än Amd under några längre perioder?

Och jag var inte medveten om att Intel har haft som strategi att "svälta ut" Amd. Du kanske åsyftar de marknadsbegränsande exklusivitetsavtalen som Intel nyttjade för en herrans massa år sedan?

Dom utnyttjas fortfarande, det är enda anledningen att intel håller sig kvar.

Av Maximo
Skrivet av Thor:

Väntade sig rimligt pris med 3000 serien, hoppades på rimligt pris med 4000 serien, tvivlar på rimligt pris till 5000 serien.

Om Amd inte kommer ikapp snart, hur många generationer tror ni det tar innan Nvidia kan skala ner sin överlägsna teknik och även börja ta majoriteten av mellansegmentet?

Ni ska inte tro nåt annat, men med tanke på hur löjligt bra det går för Nvidia så kan de välja att gå med enorm förlust och totalt slå ut Amd.

Detta är inte bra nyheter.

Precis som Intel då, den taktiken gick ju bra.

Av Maximo
Skrivet av mc68000:

Visst, du skrev nio ord som ett nedslag på Global Foundries, inte så mycket jag kan tolka fel där tycker jag. Ett företag som inte nämnts tidigare i tråden. Ett företag som bara tillverkar IO-delen som en chiplet i AMDs 3000- och 5000-serier (AM4-sockeln). Sedan 7000-serien (AM5) tillverkas alla delar (CPU+IO) hos TSMC. Däremot kan jag ge dig rätt om du tänker på 1000- och 2000-serierna från 2018, men det är ju några år sedan nu tänker jag, om vi nu ska prata "relevans".

Intel har gått från 6:e (2022) kund hos TSMC till troligtvis 3:e (2023). AMD var 3:a 2022 efter Apple och Qualcom. Man kan säga det som att Intel nu producerar lika mycket som AMD hos TSMC. Nu är det i sig inget tecken på att Intel inte skulle ha ledig stabil produktionskapacitet över för att sälja till andra, då det krävs en hel del att byta produktionsnod, verktyg och designbeslut. Steget att gå över till en Intel-fab är nog lika stort för AMD som för Intel att flytta hem deras egen TSMC-produktion.

Så är det men det här är också planer för framtiden, det handlar inte om nuvarande noder.

Av Maximo
Skrivet av mc68000:

Inte? De insåg 2018 att det inte är lönt att hänga på TSMC/Samsung då det finns lägre hängande frukt på de äldre noderna upp mot 180 nm. De satsar på bilindustrin och liknande kretsar och har ett exklusivt avtal med GM. Även rymdindustrin och försvarselektronik är aktuellt. Intel kommer att ge sig in i en lek som GloFo inte ansåg sig värd att kämpa över.

Och hur är det relevant i sammanhanget tycker du?
Folk hånar Intel för att dom ska sälja tillverkning till AMD, en tillverkning som AMD är i desperat behov av eftersom dom övergav Global foundries (och global foundries övergav AMD) och har svårt att konkurrera om plats hos TSMC mot Apple, Nvidia m.m.

Kanske läs vad du svarar på?

Av Maximo
Skrivet av dlq84:

Så vitt jag vet äger inte AMD ett skvatt i det, eller åtminstone inte ens 0.3%

https://www.marketscreener.com/quote/stock/GLOBALFOUNDRIES-IN...

Ja det var så det gick med det...

Av Maximo
Skrivet av lindahlj:

Schysst av Intel att hjälpa till ändå. Konkurrenterna, t.ex. AMD har ju haft lite svårt att hänga med i utvecklingen kring hastigheter på processorer.

Ja Global foundry går det inte lysande för direkt.

Av Maximo
Skrivet av mkk:

Om man får välja. 😂

Rockstar får välja, oavsett kommer det garanterat finnas ett 30fps läge.

Av Maximo
Skrivet av Allexz:

Liknande hör man varje generation tycker jag. 60FPS i 1080 etc etc.

Istället för 1080P i 60fps som utlovat så har det varit 1121x726P @ 35-55 fps eller något liknande.

Det är tydligt att målet år för år är att hypa konsollen och sedan släppa samma 30FPS upplevelse gång på gång.

Trams
Majoriteten av spel , framförallt first party, går att köra i stabilt 60fps läge. Väljer du 30fps läget så är det ditt val och inget annat.