Inlägg

Inlägg som Maximo har skrivit i forumet
Av Maximo
Skrivet av Ozzed:

Ta bort allt som tillverkats i Kina och se var vi hamnar du. Nej jag säger inte att Kina är bra, men att de inte skulle bidragit till mänskligheten är ju ett ganska svepande och rentav historielöst argument.

Jag tror världen skulle må bättre utan Kinas slavtillverkning men det är kanske bara jag.

Av Maximo
Skrivet av Ozzed:

Ja, saker som Linux, Opencompute etc finns ju inte på riktigt utan det är nog bara i min fantasi.

Samma mänsklighet som skapat t. ex Linux och Opencompute... Argumentet att enda anledningen till att folk är kreativa och kan tjöna pengar är patent är motbevisad så många gånger att det blir tröttsamt.

Det går ju lösa t. ex genom att upphovsmannen, en person eller ett företag, skall ha royalties för sin uppfinning under en viss tid. Det som långsamt tar oss tillbaka till apstadiet är när patentinnehavare kräver säljstopp på andras produkter, och att kreativiteten hämmas för att man är rädd att trampa på någon annans patent.

Men advokater lär ju fortsätta lura i oss att Patent är bra, för det är de som i slutändan tjänar storkovan på det hela.

Funkar ju bra i Kina utan patent, när bidrog dom till mänskligheten senast?

Av Maximo
Skrivet av Ozzed:

Så jävla onödigt. De ser hellre att de tjänar pengar själva än att mänskligheten som helhet gör framsteg. Hopplöst med alla dessa patent. Får hoppas Openpleb tar sig.

Vilken mänsklighet gör framsteg utan att tjäna pengar på det menar du?

Av Maximo
Skrivet av Ortovox:

När man kan sälja mellanklass kort för high end priser så är det inte så konstigt att de siktar på det istället 😋.

Fast om något skulle va positivt så skulle det vara att AMD kanske siktar på att få ner produktionskostnaden genom att sikta på färre modeller. De skulle till och med kunna ligga kvar på en äldre nod som är billigare och förfinad så man får högre antal felfria kretsar osv.

Känns som AMD och Intel kommer ha sitt eget segment ☺️

Nvidia släpper en ny 2000serie bara så att AMD kommer ikapp.

Av Maximo

Ser fram emot ett 4090ti.... 5090 menar jag för 30000kr och med 8% extra prestanda. ( 58gånger prestandan med DLSS4)

Av Maximo
Skrivet av F.Ultra:

Det får du väl fråga dem som tror det och inte mig?

Så är det men det är bara du som vet vilka vilka som tror det eftersom det är din vanföreställning

Av Maximo
Skrivet av F.Ultra:

Grattis till årets bäst inlägg :-). För att gå on topic och dessutom mindre /s så är det ju intressant hur många som fortfarande tror att Todd är en kille som behöver få betalt av AMD för att inte lägga in DLSS

Vad får dig att tro att han behöver något?
Det som är "intressant" är mer din fantasi.

Av Maximo
Skrivet av Bobiri:

Spelet har varit ute i en vecka?

Bethesda har inte varit ute en vecka...

Av Maximo
Skrivet av tjofritz:

So what? Det är herr Howard som slår sig för bröstet och konstaterar hur pass väloptimerat starfield är. Om så vore fallet skulle inte patchning ge mycket mer prestanda. CD Project Red tog inte till den sortens brösttoner vid release.

Stämmer bra det.

I Bethesdas försvar så levererar dom det dom alltid har levererat och är nöjda med det liksom den stora majoriteten av deras spelare. CP2077 var en framstressad katastrof som ingen ville ha och CDPR fick ställa om alla deras resurser till att fixa spelet på bekostnad av framtida expansioner.

Av Maximo
Skrivet av Bobiri:

Så när spel som tex BG3 har dessa buggar så är det chill men när Starfield gör det så är det helt galet? Det är ju denna diskussionen som är så löjlig online. Vissa får skit, andra inte.

Bethesda får skit för att dom inte fixar problemen och för att dom är helt tyst om det, du kanske missade hela poängen?

Av Maximo
Skrivet av Bobiri:

Jo och jag hoppas att det kommer uppdateringar framöver. Spelet släpptes ju för bara en vecka sedan så ge det lite tid skulle jag säga.

Men sen kan man peka mot hela branschen som verkar släppa ofärdiga spel. Last of us och Jedi Survivor är fortfarande under allt kritik. Act 3 på Baldurs Gate är också skandal. Verkar vara många som inte får ihop det.

Skandal var ju en överdrift med råge, det är mer att utvecklaren är helt öppen med buggarna och har en aktiv direktkommunikation med sina spelare. Ja det finns vissa vägar du kan gå som låser vissa quests vilket händer när miljoner spelare leker runt i ett spel där du kan ta tusentals olika vägar. Larian är öppen med det och arbetar på det.

Det du kallar skandal här är dock helt normalt i t.ex. Starfield som diskuteras just nu och från Bethesda hörs bara total tystnad som vanligt.

Av Maximo

Jag tycker detta är väldigt slimy. Bethesda får naturligtvis skita i den 1% spelare som sitter på Intel Arc om dom vill men att endast gå ut med detta bakvägen via kundsupport EFTER att spelet är släppt är under all kritik.

Ja det står tekniskt sett Nvidia och AMD i minimumkraven men kom igen nu vi alla vet hur språk fungerar.... INGEN har läst det och antagit att Intel kort inte kommer fungera och kom inte dragandes med något annat.

Skrivet av Nikodemous:

Detta har väl kommenterats förut. Varför skall hårdvaruutvecklare bli tvugnga att tillhandahålla flera hundra mb stor drivrutin bara för att spelutvecklare inte kan programmera spelen efter rådande standarder? I slutänden så är det vi konsumenter som blir lidande av detta i form av högre kostnad på gpuer eftersom färre aktörer klarar av dessa krav. Skärpning från spelutvecklarna säger jag!

Du menar hårdvaruutvecklare som själva hävdar att 80% av deras verksamhet är mjukvara?
Att utveckla stöd för din hårdvara är liksom hela grejjen.......

Av Maximo
Skrivet av DaCapo_X:

Nja, pratades det inte om ”minst” 30fps på Xbox, att det inte skulle gå under det men oftast över?

(Nu borde det varit minst 60 fps på xbox för 30 är fan ospelbart)

Har inte stenkoll på vad som sagts men i videon i posten jag svarade på så var det verkligen inga stabila 30fps. Många dips under.

Av Maximo
Skrivet av tjofritz:

Remnant 2 och Immortals of aveum ser flera generationer bättre ut än starfield och flyter betydligt bättre för mig. Skulle även säga att cyberpunk 2077 även det ser bättre ut och flyter bättre. För ett spel som illustrerar alla tegelstenar i väggar och murar enbart medelst platta texturer så flyter det gräsligt dåligt

Cyberpunk 2077 tog ett år av patcher innan det blev spelbart, kanske inte det bästa exemplet.

Av Maximo
Skrivet av talonmas:

Det som är artikeln. Xbox kan snurra runt det ok, varför kan då inte ett 4090 köra det silkeslent i maxad upplösning?

Direkta frågan handlade ju om optimering för PC. Och den skalar inte så bra med hårdvaran.

Men moddare löser det snart

1440p "upp till" 30fps på xbox, 4k ultra ingen scaling 60fps+ på 4090.

Moddare lägger väl bara till konstig ljussättning och hd texturer som gör spelet ännu tyngre.

Av Maximo
Skrivet av Keneay:

För dig kanske men det är långt ifrån sanningen och många har problem, men du kanske är en sån person som tror att problem inte finns om du inte upplever dem?

lol

"Todd med flera OS medaljer i lögnmakeri kan ju försöka övertyga ALLA med ett 4090 och 13900k att det är datorn som är problemet."

Av Maximo
Skrivet av Merlin404:

Har en 7900xtx visst inte lika starkt som 4090 men and borde vara mera optimerar än Nvidia, kommer tills effter man skapar sin karaktär, sen kraschar spelet lol

Har hört mycket om krascher på 7900XTX, ganska ironiskt med tanke på att AMD kränger limited Starfield 7900XTX kort

edit: prova klocka ner kortet lite och ta bort eventuella undervolts om du har sånna. Annars är det bara att beklaga :/

Av Maximo
Skrivet av dagas:

Någon annan får lägga in This is fine meme bilden men kan inte hålla med när spel som ser bättre ut kräver mindre.

Vet inte om de räknar att köra med 50% resolution scale som “Optimering”.

30fps i 1080p med 1080ti
29 FPS med 4070ti i 4k
Inte vad jag kallar optimering.

Många moderna mellanklass kort klarar knappt ens 1080p low i 60fps i native.

Och 1080p low borde klaras av budget kort.

Att Bethesdas spel över huvud taget funkar över 60fps är en stor nyhet men att faktiskt spela i 30fps+ är inget dom lägger någon vikt vid.

1440p 30fps är vad som gäller för nya kort och 1080p 30fps för gamla, det är optimerat nog i deras värld och dom säljer som smör så dom har förmodligen rätt.

Av Maximo
Skrivet av Keneay:

Todd med flera OS medaljer i lögnmakeri kan ju försöka övertyga alla med ett 4090 och 13900k att det är datorn som är problemet.

Funkar finfint på 4090.

Av Maximo
Skrivet av perost:

Om det är mer lönsamt att tillverka mindre så gör tillverkarna förstås det, men de behöver inga ursäkter för det. Samsung minskade t.ex. minnesproduktionen i våras för att undvika överproduktion, och det blev bara en nyhet för att Samsung tidigare medvetet överproducerat för att ta marknadsandelar.

Dom kan lösa ut försäkringar och ta sig ur avtal om dom har "ursäkter för det".