Inlägg

Inlägg som 9inety9ine har skrivit i forumet
Av 9inety9ine

Ringde nyss Bahnhof och frågade snällt om att få en publik IP. "Okej. Starta om routern om 20 min." fick jag till svar. Nu kan jag dela min Plexserver så fler få se alla fina katt- och hundbilder De nämde dock inget om att det kostade extra.

Av 9inety9ine

Hela min portfölj bestod i början enbart av Ethereum men det kändes inte så smart att ha alla ägg i samma korg. Har nu diversifierat i små mängder Bitcoin och Ergo men främst aktie- och räntefonder som komplement till rena aktier. Lite guld hade även varit trevligt nu när inflationen är så hög som den är.

Av 9inety9ine
Skrivet av KingCobra:

Det konstigaste är ju att bankerna godkänner överföringar från Revolut då man kan handla med kryptovalutor där.
Jag skulle vilja sälja mina kryptovalutor på Coinbase och flytta över till mitt Revolut, men jag är osäker på hur man gör exakt.
Någon vänlig själ som kan steg för steg förklara exakt hur man gör?

Får något år sen när jag länkade Revolut och Coinbase Pro gjorde jag på följande vis.

Först när man är inne på Coinbase Pro klickar man längst upp i högra hörnet på sitt namn, klicka sen på "Banking" och sen på den blåa knappen som heter "Link New Account".
Då poppar en ruta upp med ett val, vilket är "Euro Bank Account", klicka på den och sedan ska du knappa in Bankens namn, IBAN och BIC. IBAN och BIC hittar du om du går till Revolut-appen och trycker på de tre punkterna höger om "Send"-knappen, och sen "Details".

Efter man länkat kontot till Coinbase måste man verifiera bankkontot genom skicka 2€. Oftast går det rätt fort för pengarna att komma fram men ibland kan det ta några dagar.

Av 9inety9ine

Här (https://www.micron.com/products/ultra-bandwidth-solutions/gdd...) skriver Micron att op. temperatur är 95C / 105C för GDDR6X. Att det ligger mellan 95 och 105C antar jag beror på det finns en viss variation mellan minnena. Ett chip kanske tappar prestanda redan vid 95C medan ett annat likadant chip presterar till 100% vid 105C.

Av 9inety9ine

Det finns vissa säljare som Crypto Miner Bros som säljer ASICs. Jag har aldrig handlat därifrån utan bara hört i diverse forum och grupper att folk beställt grejor från dem utan större bekymmer. Någon svensk ASIC-leverantör har jag ingen koll på om det finns. Troligtvis inte. Och troligtvis kommer ni göra en förlustaffär om ni köper en ASIC.

Att köpa en ASIC nu när Proof of Stake sägs vara runt hörnet kan man ha olika åsikter om. De flesta som läst en artikel om Ethereum det senaste halvåret skulle avråda från att köpa en ASIC. För de stora summor en sådan mackapär kostar är det helt ärligt bättre att köpa Eth direkt alternativt några grafikkort. Då slipper ni magsåret som följer när man står där efter PoS med en pryl av nästintill inget andrahandsvärde.

Av 9inety9ine

Använder du en 8pin till 2x 8pin PCIe-kabel till dina kort?

Jag hade ett liknande problem, dock ej lika extremt som ditt, med mitt 3090 och 1800w kina-PSU. Kortet har två 8pin anslutningar och fick ström från en vanlig 8pin till 2x 8pin PCIe-kabel, alltså inga splitters förutom den "inbygga" (eller vad man nu ska kalla det). Kortet drog aldrig mer än 299 watt oavsett OC och nådde "bara" 117 MH/s.
Lösningen var att använda två individuella PCIe-kablar till kortet. Nu når den 125 MH/s vid 310 watt.

Av 9inety9ine
Skrivet av DOGE:

Någon som lirar med ratt och fått det att funka. Läser mycket strul men är sugen på en trots det.

Logitech G923 vs Thrustmaster T300 eller T248?

För min del var det bara att ha Logi G Hub igång och koppla in G920:n. Det funkar oftast rätt bra men ibland när man byter bil slutar FFB att fungera. Det har dock bara hänt två gånger under en speltid på 22 timmar. Bilarna som FFB slutade fungera med var Valhalla Concept och Nissan R32. Bytte jag till en annan bil fungerade FFB igen. Om jag startade om spelet fungerade det även med dessa bilar. Väldigt underligt.

Har man en egen custom rattinställning så byter spelet tillbaka till standard layout när man stänger av spelet. Som tur sparas inställningarna så man kan byta till sin egna när man startar spelet igen.

Trots dessa problem skulle jag ändå rekommendera att prova köra med ratt. Det är lite svårare än kontroll men så mycket roligare!

Av 9inety9ine
Skrivet av Micke_JKUR:

Hur gör man för att spela med ngn av medlemmarna i "Forza klubben"?

Det kanske finns andra sätt än detta men i Windows har för mig att man måste öppna Xbox Console Companion appen och gå till SweC-gruppen och sen till Roster-fliken. Från Roster kan man se vilka som är online och därifrån får man gå spelarnas profil för att kunna bjuda in dem. Lite omständligt kan man tycka.

Av 9inety9ine
Skrivet av loka04:

Försökt att börja spela ikväll men skiten bara stänger ner helt random Inga felmeddelanden eller nått bara stänger ner spelet och jag är ute i windows.......

Jag hade samma problem med att det kraschade lite då och då. Har man tur så står det vad kraschen beror på i Event Viewer under Windows Logs -> System eller Windows Logs -> Application. I mitt fall stod det under System som varning att Display driver nvlddmkm slutade svara. En dålig GPU OC berodde det på för mig. Inte säkert att vi har samma problem men det kan ju vara värt att kika så du kan bocka av det iaf

Av 9inety9ine
Skrivet av Bennipoop:

Tack så mycket. Får jag fråga om du har något att föreslå.. super tack för info 🙏

Mitt absolut bästa tips är att googla dina frågor och funderingar. Det är mycket snabbare än att sitta och vänta på svar här
Annars så föreslår jag att använda PCIe till dina risers. Om du dina 3090 är från Gigabyte så kan du förvänta dig att behöva byta/applicera värmeledande tejp på dem. Hör för mig att det ska vara 2.0 mm tjocklek på backplaten men osäker på GPU-sidan så det får du nog ta reda på själv.

Av 9inety9ine
Skrivet av Bennipoop:

Jodå risern lär fungera men SATA-adaptern som följer med kan du skippa.

Av 9inety9ine

Min blandade Nvidia-rigg kör HiveOS tillsammans med T-rex miner och bryter Ethereum. Mycket smidigt operativsystem och relativt enkelt komma igång. Men det lättaste och snabbaste sättet att börja är nog Nicehash som andra har skrivit. Då får du inte betalt i Eth utan BTC. Enligt whattomine.org skulle du i skrivande stund dra in runt 53 USD brutto.

Vanligtvis kan man förvänta sig runt 120 MH/s @ 296 watt från varje 3090 såvida de inte throttlar. Blir minnena 110C sjunker hash rate ner till 80-100. Då kan det vara bra att byta eller applicera värmeledande tejp. Jag använder Gelid GP-Extreme till min 3090.

Något du bör tänka på när du sätter ihop riggen är att inte använda SATA eller Molex till dina risers samt PCIe-splitters. Kablarna till dina 3090 kommer bli varma och om du då använder splitters... jadu då får du hoppas att försäkringen täcker din tidiga majbrasa.

Av 9inety9ine
Skrivet av Knasseknas:

Det var konstigt... lade upp 3st på imgur. När jag tittar på mitt inlägg så ser jag bilder.

Jag kan inte heller se bilderna. Det står bara "The image you are requesting does not exist or is no longer available."

Av 9inety9ine

Jag kan inte kommentera hur Ownit är men jag har haft Bahnhof i ett år och de enda "problem" som jag stötte på var under de första månaderna då internetet slutade fungera runt midnatt. Det hände bara ett fåtal gånger per månad och internetet låg nere som längst i två timmar men oftast brukade det fungera efter en kvart eller så. Sedan våren har det av någon anledning fungerat utan bekymmer och vi får även utlovad hastighet både upp som ned. Deras syn på integritet var väl egentligen en av anledningarna jag valde dem. För övrigt nöjd.

Av 9inety9ine

Tack! jag kikade på den subredditen samma dag som uppdateringen kom så det var nog därför jag inte kunde hitta något.. Önskar att Samsung publicerade changelogs på nedladdningssidan.

Av 9inety9ine

@samsung tjena! Jag såg att G9:ans nya firmware 1013.0 släpptes för några dagar sedan men jag hittar inga changelogs eller liknande. Är det möjligtvis något du har koll på?

Av 9inety9ine

I BIOS, vad står det att bandbredden på PCIe slot 2 är? Det måste vara 4x eller högre för att få full hash rate på 3060 v1.

Fortsättningsvis så har Ryzen 5 2600 bara 20 PCIe-banor varav 4 av dessa går till lagring (NVMe etc..) ( https://en.wikichip.org/wiki/amd/ryzen_5/2600 ). Detta innebär att det finns 16 PCIe-banor kvar som dina grafikkort måste dela på. Gå in i BIOS och ändra bandbredden på både PCIe-slot 1 och 2 till 8x.

Av 9inety9ine
Skrivet av baner85:

Börjat fundera på att glasa in balkongen och slänga ut mining riggarna dit, tror ni det kan bli problem vid kyla?.

Tänkte kondens, kan ju bli förbannat kallt här under vintern, -30°c är inte speciellt ovanligt i december/januari.
Kanske man får en uppvärmd balkong samtidigt.

Jag har min lilla rigg i ett kallgarage och det funkar finfint. I garaget var det som kallast 2 grader och korten låg runt 20-30 grader.. sånt gillar man att se

Av 9inety9ine
Skrivet av AJ79:

Finns ju firmware 1012.1
Varför inte prova den?

Det hade jag inte ens tänkt på av någon anledning. Ska prova det och hoppas på att det fixar problemet!

Av 9inety9ine

Har ni problem med att skärmen stänger av sig själv när ni kör vissa spel i full screen?

För mig stängs skärmen av när jag väljer full screen i bland annat Farming Sim 19 och Remnant - From the Ashes. Ibland måste jag även starta om datorn för att skärmen ska visa bild igen. Så här har det varit sen jag köpte den för precis ett år sedan. Jag använder drivrutin 1006.1 till skärmen och 465.89 till 3080.
Det kanske är jag som förväntar mig för mycket men man kan ju ändå tycka att en skärm som går för 16 000kr ska fungera..

Någon som har något tips? Annars så får nog vara nog och jag försöker reklamera den och går tillbaka till min gamla hederliga TN-skärm