Inlägg

Inlägg som 9inety9ine har skrivit i forumet
Av 9inety9ine
Skrivet av baner85:

Har 2 mindre riggar, dock inga 3070 än...

ligger på ca 750 mh/s eller 0.017 eth/dag just nu.

men tänkte expandera till ca 1000 mh/s, sen får det nog vara.

Får man fråga vilka kort du har?

Av 9inety9ine
Skrivet av cerb1980:

Ni som minar med ett 3070 hur mycket får ni ut i eth/dag?
Är iof nyfiken på vad ni får ut ni led andra kort oxå.

Min lilla Frankenstein-rigg med 3x3070, 2x3060 ti & 1x3060 ligger för tillfället runt 0.00854 Eth / 27 USD per dag men det varierar från dag till dag så klart. Cirkus 350 MH/s.

Av 9inety9ine
Skrivet av Viper_82:

Jag lyckas inte verifiera mitt Revolut hos varken coinbase lr coinbase pro, måste göra en överföring och varje sådan misslyckas. Det enda jag får knappa in är ju IBAN och Referens, och de har jag dubbelkollat och trippelkollat så de är rätt. Nån som har nåt förslag?

När du länkar ditt Revolut-bankkonto till Coinbase måste skriva in din BIC också.

Av 9inety9ine
Skrivet av mmaattee:

0,69 eth/månad på 100mh? Då vill jag gärna veta var du minear ^^ bör ligga på strax under 0.1 eth/mån för 100mh.. 🙃

Oj oj! Jag räknade lite fel. Men poängen kvarstår

Av 9inety9ine
Skrivet av SweViver:

Nä asså ta mig inte fel nu Jag vet att det fortfarande är lönsamt och att det har varit lönsamt även under BTC krashen senaste månaderna. Men jag tänkte mest på om payout-rate ökat på Nicehash något nämnvärt sedan BTC/ETH börjat pumpa.
Jag har kört främst med ett 3090 och ett 2080Ti, men även utökat till totalt ca 220MH när jag la till 2 andra slöare gpus. Ett tag i maj månad innan krashen kunde man dra in 300-500kr per dag för 220MH, men sen efter krashen var det nere på knappt 100kr per dag. 100kr känns bnra mycket mindre lönsamt med tanke på elpriset idag och framförallt värmeutvecklingen som vart näst intill farligt nu under värmeböljan.

Kommer man upp i 180-200kr per dag eller nåt så är jag inte alls främmande till att köra igång igen!

Jag förstår precis hur du tänker. Däremot måste man komma ihåg att mängden man får i rent krypto också spelar roll. För några år sedan var ju Ethereum bara värt någon tusenlapp men antalet Eth man utbetalt var betydligt större än idag. T.ex. runt 2017 kunde 100 mh/s dra in 1 Eth på lite över en månad. Idag är det ~0,69 Eth @ 100 mh/s. Dock om man säljer varje dag kanske detta inte är lika intressant.

Av 9inety9ine

Gått och sneglat på klockor i några månader och slog till igår på en Seiko

https://i.imgur.com/g0upVox.jpg

Av 9inety9ine
Skrivet av Dinkefing:

Varför ska man köpa ASIC miners som drar många hundra MW eller ibland över tusen W när man kan köpa mycket mer strömsnåla grafikkort?

De tar mindre plats än en traditionell 6-8 GPU-rigg samtidigt som deras hash rate är betydligt högre, dock även högre energiförbrukning som du nämnde. En 3060 ti har en hash rate på ~60 MH/s @ 120 watt medan en Antminer E9 har en hash rate på 3 000 MH/s @ 2 600 watt. De är alltså mer effektiva än grafikkort.

Av 9inety9ine

Om du vill bryta Ethereum direkt bör du börja med att ladda ned en plånbok som stödjer myntet, t.ex. Atom wallet. Sist jag kollade var Electrum enbart en Bitcoin-plånbok.

Om du istället bryter med Nicehash och får betalt i Bitcoin funkar Electrum alldeles utmärkt.

Jag använder själv T-rex miner till mina riggar. Det har varit väldigt stabilt och är inte allt för knepigt att komma igång.

Så här kan .bat-filerna se ut. Just denna är från min T-rex miner "ETH-ethermine.bat":

t-rex.exe -a ethash -o stratum+tcp://eu1.ethermine.org:4444 -u *wallet address* -p x -w 3080
pause

Det enda du vanligtvis behöver ändra är URL (-o) och plånboksadress (-u).

Av 9inety9ine
Skrivet av Teval:

Ravencoin är en generisk fork av bitcoin med en fraktion av användarna, vad får er att tro att den ska locka massa pengar?

Egentligen har jag ingen rationell anledning att tro att Ravencoin kommer bli stort utan jag hoppas väl mest. Det blir nog mest Ergo jag kommer satsa på. Mest för att mining med ASICs, för tillfället i alla fall, inte är möjligt och att jag hoppas att det kommer fler NFTs samt att Ergo läggs upp på större exchanges som Coinbase, Kraken, Binance. Men hur det faktiskt blir får tiden utvisa..

Av 9inety9ine

Era planer efter Ethereum Merge (PoS)

Som rubriken lyder - vad har ni för planer efter The Merge och Ethereum inte längre är brytbart? Likvidera grafikkorten eller bryta annat mynt? Om ni säljer av korten, kommer ni sälja alla eller några? Eller är det så att ni fortfarande köper fler kort?

Själv kommer jag nog ha kvar några kort och byta till Ergo och möjligtvis Ravencoin men det beror självfallet på hur lönsamt det är i form av antal mynt per dag. Jag tror vi kommer ligga i en bear market ett tag till och att lönsamheten kommer vara rätt låg. Speciellt om majoriteten av miners byter till dessa "mindre" mynt. Men det är ju trots allt i en bear market man ska bryta om man spelar det långa spelet!

Är det så att mining t.o.m. dör ut inom kort, eller vad tror ni? Vad har ni för tankar och planer kring detta och tiden efter Proof of Stake?

Av 9inety9ine
Skrivet av hypermode:

Zotac RTX 3090
Webhallen
30 papp

3 i lager vid postande.

https://www.webhallen.com/se/product/336800-Zotac-Gaming-GeFo...

Kostade inte den modellen 29k bara för någon dag sedan..?

Av 9inety9ine
Skrivet av KingCobra:

Japp ungefär så. Jag betalar ca 150 kr i månaden för elen och min profit är mellan 1400-1500. Profiten kommer tyvärr sjunka i Juli och elen kommer bli dyrare så jag funderar på om det är värt det efter Juli.
Vi får se hur det blir.

Jag tror vi knappt kommer märka av någon lägre lönsamhet (i ETH) när London Hard Fork går live. Block rewards är redan EIP-1559-låga och tx fees likaså. Men man kan ju hoppas att deflationen som denna hard fork medför gör att priset stiger lite

Av 9inety9ine
Skrivet av gurkburk92:

https://www.gtsa.se/product.html/zotac-geforce-rtx-3080-amp-h...

Zotac GeForce RTX 3080 AMP Holo

3x per skalle, 20papp per kort lmfao.

Snällt av dem att man får köpa 3!

Av 9inety9ine
Skrivet av Tommtysnake:

Hej, jag har precis kört igång lite mining på två av mina datorer. Jag har plöjt runt för att förstå och kunna starta upp det innan jag köper in lite mer specifika saker. Dock är man ju alltid långt efter när man börjar med något...

Jag har skaffat en wallet från metamask, men har samtidigt konton hos Crypto och Coinbase. Min fråga är nu när jag minat ETH i 4 dagar via lolminer samt phoenixpool skripten och kan se siffrorna på ethermine.org, kan jag byta wallet till Crypto ex för att slippa onödiga avgifter? Måste jag vänta tills första utbetalningen är gjord och sen ändra wallet så jag inte går miste om något?

Idag är wallet kopplad till metamask.

Du kan byta wallet utan att gå miste om något så länge din wallet-adress är densamma.
Jag vet dock ej om Crypto.com tillåter att man använder deras wallet när man minear. Det är olika för olika exchanges men det är säkerligen någon här på forumet som vet.

Av 9inety9ine
Skrivet av 9inety9ine:

Jag köpte en men sitter fortfarande och väntar. Skickade mail till NoN igår om de kan se vart i kön jag är men har inte fått svar än.

Har nu fått svar och de säger att de har ett kösystem men inte kan kolla på individuella köplaster. Aja får väl hoppas att kortet kommer innan RTX 4000-serien släpps.

Av 9inety9ine
Skrivet av Sveklockarn:

TS har ett GTX 1080.

Han skrev att han väntade på ett 3080. Jag tänkte att han kanske ville flasha bios på den

Av 9inety9ine

Jag har flashat mitt 3080 X Trio till Asus Strix OC och det fungerar utan problem. Det blev en liten prestandaökning då det nu går att höja power limit till 121% gentemot org. bios på 102%. Nu drar den dock ~430w istället för 350 så kortet går såklart varmare. Sen vet jag inte om kortets power stages faktiskt klarar av de extra W så det är lite av en chansning.

Vänster är Strix bios och höger är X Trio bios.

https://i.imgur.com/7dNyMUz.png

Av 9inety9ine

Jag har haft samma problem och löste det genom att avinstallera drivrutiner med DDU och sen installera äldre drivrutiner. Jag minns inte riktigt vilken version det var men tror det var 456.98.
Just nu kör jag dock 465.89 och det funkar också fint.

Av 9inety9ine
Skrivet av Ravnit:

Ser ut som att Estimated Earnings åker ner nu till normalare nivåer 😅
Det va kul medans det varade 😂😂😂
(Kina farmarna kopplar säkert upp sig igen) 😂😂

Fort skapa ett DeFi-projekt och hypa upp den!

Av 9inety9ine
Skrivet av anon309108:

Vem vet, det kan ju vara så att jag får smak för det o vill ha en liten extrainkomst framöver. Men som jag har förstått så är bitmining lite som aktier och spela på hästar... Man ska aldrig förvänta sig och förlita sig på att det ger avkastning.

Synd bara att man snart inte kan bryta Eth. Då blir det till att bryta andra mynt sk shit coins med antagligen klappkass lönsamhet