Inlägg

Inlägg som mickeko har skrivit i forumet
Av mickeko

Surface Pro X är det enda vettiga jag klämt lite på som faktiskt känns 2 in 1 på "riktigt" (Jag pillade dock på en av de dyrare modellerna). Det kostar dock rejält premium och du behöver köpa till tangentbord och penna separat till de billigare modellerna, men med lite rabatt kan du kanske komma undan med 14000:-. (Se till att läsa recensioner innan du köper, dessa kommer inte utan problem som kan ses som mer eller mindre stora beroende på hur man använder den)

Om du är ute efter rå prestanda finns det förmodligen lämpligare enheter där ute, men jag vet inget jag skulle säga faller in under "riktigt bra 2 in 1"-kriteriet.

Av mickeko
Skrivet av Cranzle:

Info ni borde veta: 4K skärmen är inte min primära skärm. Jag har två 1080p skärmar, den ena är min primära. Jag använder Google Chrome som webbläsare. Jag är medveten att många säger att Firefox har bättre prestanda i allmänhet, men målet är att inte behöva byta webbläsare för Chrome har en hel del grejer jag inte vill bli av med, speciellt då jag är webbutvecklare.

Ni ser mina specs i signaturen, till min shock så reagerar min dator (eller mjukvaran i alla fall) dåligt på 4K skärmen. Så fort jag har någon video igång på 4K skärmen och en 1080p skärm samtidigt så börjar videon på 4K skärmen lagga. Men inte som i att den har låg FPS, men som att den pausar lite emellan åt, lite som att den buffrar, men ljudet funkar bra.

Sen händer det också ibland att jag får stutter ingame om jag har en video på 4K skärmen igång medan jag spelar. Samma sak där, jag kan ha två spel igång om jag vill, men en 1080p video på 4K skärmen går inte?

Vad kan man göra för att förbättra prestanda för flera skärmar i allmänhet?

Ladda ner GPU-Z och kika lite på sensorfliken medan du spelar, så kan det eventuellt ge en inblick i vad det är som är flaskhalsen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mickeko
Skrivet av FlashTec:

@track_666:

Pwm fläktar ger ju ifrån sig ett klickande ljud om dom körs på för låga varv, eller har jag drömt det.

Märkligt nog tycks den låta ännu mera när jag lägger på locket, i locket sitter den ljuddämpande mattan.

Skulle nog kunnat nöjt mig med S12 fläktar i chassit då dom låter en hel del mindre

Jag köpte ett par Be Quiet! Silent Wings 3 high speed och petade in i min dator, har inte märkt något klickande. Har dock andra fläktar som ibland har lite lustiga ljud för sig i datorn, så kan vara så att ljudet maskeras lite av det. Ska labba lite med datorn i helgen för att se om jag kan förbättra luftflödet genom att lägga om hur fläktarna blåser, ska försöka komma ihåg att lyssna lite extra då.

Av mickeko
Skrivet av superegg:

Tjo,

Mina glasögon hade blivit missfärgad och läsa att man kunde ta ättiksprit för att ta bort missfärgat men när jag kolla till den dagen efter så hade alla repor blivit mycket tydliga, så nu går det inte ens att använda dom.

Ättiksprit måste på något sätt förstärk alla reporna.
Har testat tandkräm samt bakpulver inget blivit bättre.

Finns det något sätt att lösa detta på?

Inte ens deras maskin kunde läsa in rätt värde, så om jag inte lyckas lösta detta måste jag skaffa andra glasögon.
https://i.imgur.com/BjTAmwS.jpg?1

Det finns ju kraftigare polermedel typ displex (om det ens går att få tag på längre ) eller polywatch (för plastglas, för mineralglas finns särskilda produkter), men det finns inget sätt att lösa det på utan att slipningen påverkas och eventuella ytbehandlingar som överlevt ättikan försvinner. så även om du skulle lyckas polera bort repor och missfärgning lär du behöva köpa nya. Resultatet blir förmodligen något som i bästa fall är bättre än att inte ha glasögon alls, men det är ytterst tveksamt att du får ett resultat du kan fortsätta använda till vardags.

Av mickeko

Om man bara vill sänka fläktkurvan utan att behöva hålla på med programvara är en Noctua NA-FC1 bra. (Förutsatt att man kör PWM-fläkt)

Skickades från m.sweclockers.com

Av mickeko

På med lurarna och spela Hellblade.

Av mickeko

Det du försöker är som att pumpa in avgaser i avgasröret på en bil och hoppas på att det blir till bensin.

Du behöver ett så kallat capture card, vilket kostar en hel del som du märkt. Det går att hitta billigare (kring tusenlappen inklusive postens avgifter) på ali express och ebay, men jag har ingen aning hur bra de funkar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mickeko
Skrivet av Elektroman:

Okej, makes sense!

När man väljer komponenter på inet på det här sättet, vad händer om man skulle råka välja komponenter som inte passar ihop? Menar nu kanske inte främst sådant som om nätaggregatet inte får plats i chassit eller liknande utan snarare om det är något mer subtilt, som att olika drivrutiner inte är kompatibla med viss hårdvara etc. Får man automatiskt något felmeddelande redan när man sätter ihop paketet, eller är det något inet kollar innan de börjar bygga? Eller upptäcker först när det är ihopsatt under testningen?

Det är rätt sällsynt nuförtiden. Men om jag inte missminner mig faller det under butikens garantiansvar ifall de bygger ett system med inkompatibla produkter åt dig. (Förutsatt att du inte är informerad om saken och aktivt valt att de ska bygga ändå)

Av mickeko
Skrivet av Reborn.swe:

Tjabba Sweclockers Vänner!

Jag vill tacka alla som gav sin tid för att bidra till tråden, ni är SUPER!

Imorgon om jag har åker jag till stan och ska passa på att en butik (vet ej om man får nämna namn här eller betraktar som reklam) har 10% rabatt på Asus RT-AC68U Trådlös router AC1900, stämmer det ni pratade om?
Hoppas att WIFI täckning ska räcka till 150 kvadrat meter och min verkstan 25 meter bort från router i tomten.

Väggfästet är fixat, en person ska printa ut den 3D fil åt mig.

Någon tycker att det inte är ett bra val får gärna kommentera det.

Verkstaden är inte alls säkert att det fungerar för om du inte har fri sikt dit från routern. Varje vägg/fönster som ligger mellan kommer degradera signalen.

Av mickeko
Skrivet av loefet:

@mickeko: Problemet med de fläktarna du har är att de har "Sleve Bearings" och de är inte klarar inte att vara monterade i just horisontellt läge. För då uppkommer just oljud samt att de får kraftigt förkortad livslängd.

Ah, så klart. Det var så länge sen jag behövde fundera på sånt att jag helt förträngt det. Fractal-fläktarna får leka in- och utblås vetikalt istället.

Citat:

Så vilken fläkt som helst som har ett bättre lager än de du har skulle nog kunna fungera, så som de som är nämnda i tråden hittills.
Titta gärna i denna artikeln här på Swec också så får du lite mer kött på benen om de olika lagren som finns i fläktar: https://www.sweclockers.com/artikel/28638-flaktlager-en-guide...

Har beställt Be Quiet fläktarna och hoppas på att jag slipper några överraskningar.

Citat:

Sen tror jag fortfarande att det vore bättre att blåsa in luft, då får över lag bättre kylning på dina VRM-er och minnen, genom mer riktat luftflöde. Och trycker du in så mycket luft i chassit så kommer inte heller resten av datorn att klaga allt för mycket heller. Men då med andra fläktar som är gjorda att monteras horisontellt.

Jag kanske testar när jag får fläktarna, inget är som real world tester när det kommer till sådant här. Men suget att bli avsluta bygget är också stort, får se hur det blir.

Tack för hjälpen så här långt!

Av mickeko
Skrivet av loefet:

En Corsair ML Pro skulle nog även den fungera bra, den uppfyller i alla fall dina krav på färg, styrning och varvtal.
Hur den låter monterad upp och ner kan jag inte svara på, men den låter bra när den är monterad vertikalt i alla fall.

Varför skall du ha dem som utblås förresten?
Är det inte bättre att blåsa in luft den vägen, vilket är vad man brukar göra.

Fractal design fläktarna låter också väl inom vad som är acceptabelt om man monterar dem vertikalt, så det är tyvärr inte en indikation om hur väl en fläkt fungerar som jag behöver ha dem.

Har monterat en kylare på grafikkortet (Arctic Accelero Xtreme III rev 2, utan de medföljande fläktarna). Monterar fläktarna så för att inte blåsa in varmluft över VRM och minnen på grafikkortet och vidare in chassit. Vill istället få ut så mycket jag kan nedåt. Det fungerar bevisligen med Fractal Design-fläktarna (maxar ut under 60 grader vid full belastning med fläktarna på halvfart), det är bara oljudet jag inte står ut med (även om det under belastning, rent ljudnivå-mässigt, är bättre än det var med originalkylningen).

Av mickeko

120mm fläkt för montering som utblås i botten av chassit.

TL;DR: Någon som har någon av produkterna i listan nedan, och har testat (eller kan testa) hur de beter sig i lite olika varvtal när man lägger dem så att de blåser nedåt? Eller förslag på fläktar som inte påverkas negativt av det. /TL;DR

I mitt TU150-chassi har jag monterat 2 stycken Fractal Design AL-12 RGB PWM-fläktar som utblås. Dessa orsakar dock bedrövligt mycket vibrationer och oljud i den orienteringen, så jag behöver uppenbarligen något bättre. Har gått genom en hög med äldre fläktar jag har, och det verkar överlag som att man får betydligt mer vibrationer när man lägger fläktar så de blåser nedåt. Så nu letar jag efter fläktar som inte lider så mycket (eller i bästa fall alls) av det problemet.

Kriterier:
Svart eller silver (fläktbladen kan vara vita också), med eller utan RGB.
PWM-styrd, minst 2000RPM max, högst 750RPM min.
Ljudmässigt bör fläkten låta lika oavsett hur den är monterad, men jag är ok med om det tystaste läget är när den blåser ut i botten av chassit.

Jag har kikat online på några kandidater, men det är svårt att hitta detaljerade tester av fläktar med info om hur de beter sig i olika orienteringar. Så nu frågar jag om någon har erfarenheter kring detta och kan rekommendera en bra produkt eller säga något om förslagen nedan.

De jag tänker kanske kan uppfylla mitt behov är (ordnade med högst rankad kandidat överst):
1. Be Quiet! Silent Wings 3 PWM high speed
2. Noctua industrialPPC 2000 (alternativt 3000)

Eller rent av det dyra crazyalternativet, Deepcool MF 120 RGB (Tänker att den "bakvända" konstruktionen minst bör vara som att ha vilken annan fläkt som helst som inblås )

Av mickeko
Skrivet av Reborn.swe:

Läste på ASUS produktsidan om ditt förslag om det känns att den täcker mina behov, problemet är att jag kan inte hänga på väggen men det känns att jag kommer att försöka hitta en lösning för det med en hylla, jag har begränsad utrymme.

Sant.... sant....
Vad tycks om edsons förslag?

Jag hade en AC68U och jag har bestyckat ett antal hem med den under åren och det har funkat bra.

Har dock själv uppdaterat till trådad router och dedikerad accesspunkt för att jag fick för mig att hushållets 30 eller så nätverksanslutna enheter borde delas upp över mer hårdvara.

Av mickeko
Skrivet av Reborn.swe:

Jag läste om Asus RT-AC51U på PC för alla ta en titt!

2 frågor!

  • Tror ni att det är för svag?

  • "Anslutningar: 4x lan (100 Mbit), 1x wan (100 Mbit)" betyder det om jag beställer över 100Mbit/sec att jag kommer att uppnå endast 100 som max?

Ursäkta om det är en dum fråga men som sagt, jag kan inte om router, jag försöker lära mig.

Du vill absolut inte köpa en router som är begränsad till 100Mbit.

Är lite dåligt uppdaterad med de senaste prylarna inom hemnätverk men det är nog inte helt fel att välja något med WIFI6 nu, så behöver du inte en ny router igen om ett år eller två när det blir mer utbrett.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mickeko

Jag har samma problem, men min router är en Ubiquiti Edgerouter PoE-5. Den växlar min anslutning till fiberkonvertern från 1Gbit till 100Mbit lite då och då. Det fixar sig om jag drar ut och ansluter nätverkskabeln igen. Har provat med ett antal nätverkskablar, det gör ingen skillnad. Misstänker att Zitius (stadsnätsleverantören här) petat in den billigaste fiberkonvertern de kunde hitta i skåpet...

Skickades från m.sweclockers.com

Av mickeko

Det kan vara något annat också... Det finns fler än en ratt för Playstation, vilken har du?

Skickades från m.sweclockers.com

Av mickeko
Skrivet av Asterion:

Hur är det med grafikkortdelen då? Blir det någonting som är bättre än RTX 2080 (8GB) på laptop det här året?

Alien M51 har RTX 2080

Samma sak med PCspecialist - Octane VI.

Men kommer det ut kraftigare graffekort det här året för laptop?

Det får vi förhoppningsvis veta på Computex, eller så får vi vänta till IFA (men tar de upp något för första gången där dyker det antagligen inte upp i år)

Av mickeko
Skrivet av fantomsmurfen:

Man kan bra ha Windows och spel och annat på samma disk om man gör en partition för Windows på t.ex. 150 GB och resten till en partition för spel och annat. Fördelen är som sagt att om det blir strul och man ska installera om Windows så behöver man inte ladda ner alla spel igen.

Ett annat alternativ är att göra regelbundna säkerhetskopior.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mickeko
Skrivet av pv2b:

Fast då får man ju inte alls lika mycket PCIe-bandbredd. Och vore inte det mycket dyrare än en ren riser?

Svårt att svara på utan att veta vilka tekniska lösningar som skulle krävas för att få det att funka.

Vad händer om man kopplar in ett separat nätagg och driver ett grafikkort med det istället för att använda samma som är kopplat till moderkortet (då menar jag utan specialprodukter som Phanteks power combo)? Det är ju praktiskt taget samma sak som att köra med en extern powerbrick.

Av mickeko
Skrivet av pv2b:

Jag vet inte, men jag kan tänka mig att det beror på hur själva grafikkortet är konstruerat. Om grafikkortet är konstruerat på ett sånt sätt att det inte spelar någon roll så borde det funka. Mindre risk än om man försöker DIY:a detta själv. Därför jag tänkte mig att detta skulle vara en idé för en färdig produkt snarare än för en mod man kan göra själv.

Eller så köper man ett externt grafikkort och petar in ett PCIe kort med thunderbolt-portar?