Inlägg

Inlägg som mickeko har skrivit i forumet
Av mickeko
Skrivet av Gurrrra:

Hålkortspianon är ju ett bra exempel på en digital apparat, om än "lite" mer basic än en dator. Byter du ut nån av ettorna eller nollorna (aka hålen) så blir det inga subtila fel utan pianot spelar helt enkelt _helt_ fel toner.

Vet inte om det är ett så bra exempel. Om hålen på hålkortet inte har perfekt tolerans kan du få alla möjliga andra problem, som att vissa noter kanske inte spelas upp vid rätt tidpunkt eller inte alls, avläsaren i pianot kanske låser fast mekaniskt pga det eller mängder av andra problem som pianon kan vara olika konstruerat för att hantera med varierande framgång.

Av mickeko
Skrivet av sesese:

Skulle inte rekommendera köp nu då nästa gen CPUer kommer ha PCI gen5 vilket kommer bli en långsiktig standard. På detta så så krymper även tillverkning noderna snabbt nu. Sedan har vi RT kärnor som fortfarande är för svaga ( man tappar mycket prestanda) alla dessa saker kommer göra att dagens kort snabbt kommer kännas långsamma.

PCIe 5 kommer knappast medföra några meningsfulla skillnader för konsumenter på GPU-sidan de närmsta åren, de använder ju knappt bandbredd nog för att maxa ut PCIe 3.

Av mickeko
Skrivet av CyphiX:

Sålda ps5? Undrar hur många som fått några av dessa 3.4 miljoner?

Du vet att scalpers inte köper PS5or för att stapla dem på hög nånstans och stirra på dem? Om de inte kunde sälja konsolerna hade de inte varit ett problem. Så en överväldigande majoritet av de sålda konsolerna finns sannolikt ute hos folk som använder dem.

Av mickeko
Skrivet av Sgart:

Skillnaden mellan "vanlig" och OC hade kunnat förklaras på det sättet. Men det finns också massvis med olika modeller.

Jag menar, alla dessa är ju icke OC-modeller.

Geforce RTX 3060 Ti Gaming Trio
Geforce RTX 3060 Ti Gaming X Trio

Geforce RTX 3060 Ti Ventus 2X

Geforce RTX 3060 Ti Twin Fan

Geforce RTX 3060 Ti Ventus 3X

Detta är bara en tillverkare, inte att glömma. Måste ju finnas typ 100 olika varianter om man går igenom samtliga tillverkare.

Precis som du säger blir det väldigt konstigt med priserna. För en del av korten kommer ju kosta ungefär som de billigare av ett annat (bättre) kort och vice versa nedåt. Helt plötsligt finns det inte en lika tydlig prisskillnad mellan de olika korten.

Tänk dig om moderkortstillverkarna enbart levererade kort med ytmonterade cpuer med förinstallerade kylarlösningar. Då är det snabbt ganska tydligt varför det blir såhär många modeller av "samma kort".

Av mickeko
Skrivet av Viktorph:

Jag har några "Dubbel XP på nästa köp". Används dessa automatiskt vid köp eller måste jag aktivera dessa manuellt? Jag har köpt flertalet saker och såvitt jag ser så har det inte tagits bort några belöningar och har heller inte sett att det har gett dubbelt upp i XP.

De läggs automatiskt på köp för mig. Det dyker upp ett fält med "Bonus XP" i Hämtad/Skickad historiken efter ett par dagar.

Av mickeko
Skrivet av Netforce:

amd skrattar säkert.. detta kommer kosta nvidia biljoner fixa alla kort.

Varför skulle Nvidia fixa kort som tillverkarna konstruerat fel? Det är väl inget fel på Founders Edition?

Av mickeko
Skrivet av Heika_:

kändes bra o ha den i kundvagnen en stund

<insert fake köpknapp conspiracy theory here>

Av mickeko
Skrivet av anon46732:

https://www.nvidia.com/sv-se/geforce/buy/?cache

Här kan ni köpa. Lärdom, lägg på lite skit på länken så den inte plockar en cache.

http://michaelclaesson.se/bilder/rtx-3080.png

Då lärde man sig något nytt. Tack för det.

Av mickeko
Skrivet av Muppetlord:

Tydligen så är ingen av Nvidias sidor uppe från vad jag förstår. Muricans på reddit går ballistic.

Nvidia UK har sålt slut, så "ingen" stämmer inte. Med lite tur öppnar de per tidzon, dvs om en kvart för oss.

Av mickeko
Skrivet av anon193054:

Om det nu varit så jävla viktigt med en specifik tid för launch, håll den då Nvidia!

Nvidia UK är slutsåld, så de har släppt där iallafall.

Av mickeko
Skrivet av medbor:

Jag tänkte ta åt mig lite cred för den också

Klart du ska ha också, men du glömde räkna. Hehe.

Av mickeko
Skrivet av Ureet:

Nu har vi eventuellt facit, ifall Inets siffror stämmer: 318.5 mm

Så dina 315 mm var helt ok uträknat.

Av mickeko
Skrivet av SpeedRebirth:

Några millimeter på längden absolut. Men den är definitivt över 340mm. Däremot är bredden (120) en underskattning just pga perspektivet, den kan nog snarare va 122-125mm.
Absurda är ett väldigt absurt ord att använda när de handlar om några få mm

Det är alltså så att de ~5 cm som skiljer i djup är typ 5-10% av det totala djupet i bilden. Det är inte en millimeter hit och dit, det är centimetrar.

Av mickeko
Skrivet av SpeedRebirth:

Jag tog den långa delen av pci-e kontakten på bilen och kopierade ut den över bilden. Den delen ska vara 71mm.

http://mazdapower.se/download/86364_2.png

Fick fram att kortet är 347 x 120 mm

347 = 71+71+71+71+63
120 = 71+48

Perspektivet gör att delar av bilden som är närmre kameran skalar upp, så det är inte alls konstigt att dina mätvärden blir absurda. Jag misstänker att din mätning har en felmarginal på någonstans mellan 5-10%, så kortet är förmodligen nånstans runt 330 mm långt.

Av mickeko
Skrivet av Jearom:

Löjligt, man utsätter sig för bra mycket värre "strålning" om man går ut i solen?

Visst, men det är inte ett argument som håller för en närmre granskning. Det är ju inte så att det blir mindre farligt för dig att lägga dig i solariet hemma om du är ute och får i dig mer farlig strålning från solen innan.

(Det här betyder INTE att jag på något vis tror att min accesspunkt strålar ens i närheten av en nivå som kan orsaka skada, men om jag var av den åsikten skulle ovanstående argument givetvis även gälla den strålningen)

Av mickeko
Skrivet av Megacrash:

Vad vill du helst ha en fet Xbox bundle med nya Halo eller en grym Ps5 bundle med Knack(om det nu kommer?):D

För att det är det som avgör vilken som är den bästa konaolen? Känns ju nyanserat.

Jag är mer intresserad av Sonys utbud av spel än Microsofts, så jag köper Sony. Om konsolen får 10 "poäng" mer eller mindre och vilket spel som kommer med i lådan bryr jag mig inte nämnvärt om.

Av mickeko
Skrivet av tyvar1:

Hoppas verkligen att de håller sig från att integrera massa onödiga franchisebilder i startlogon vid uppstart av konsolen...

Av mickeko
Skrivet av JexxitS:

@ipac: Okej, tack för svar.
Men för stunden så är det ju klart mer värt att köpa en PS5 helt klart, minus det att man inte får den där mus&tangentbord-känslan. Och att det inte går att uppgradera på samma sätt i framtiden.

Man lär inte få jättemycket av mus och tangentbord-känslan med det föreslagna mus och tangentbordspaketet för 200 kronor heller...

Av mickeko

Känns som att det borde vara relativt enkelt för operatörerna att scanna inkommande MMS efter kod som inte är media och helt enkelt inte leverera det? Men jag kanske bara inte är tillräckligt insatt i tekniken för att veta bättre.

Av mickeko

I min signatur ser du mitt smått absurda bygge i detta chassi, och jag vill bara säga att TU150 är en rackarns trevlig burk. Det finns dock några caveats att tänka på:

* Den kommer med frontpanel USB-C, och med AMD har man bara ett val för moderkort ifall man vill använda den: ROG Crosshair VIII Impact, som tur är finns den "billigt" på Webhallen för nätta 4190:- nu.

* Det följer inte med fläktar. Det behövs en eller två för att hjälpa till med ventileringen.

* Om du vill ha fläktar i botten får grafikkortet ta upp som mest 2 platser. Och då är det ändå väldigt trångt om du inte köper slimmade fläktar.

* Om du vill köra en AIO är du begränsad till 120 mm radiator.

Har du några frågor om chassit är det bara fråga så svarar jag så gott jag kan.