Inlägg

Inlägg som mickeko har skrivit i forumet
Av mickeko
Skrivet av stoffe_83:

Hej

Jag skulle vilja rippa mina SACD skivor för att kunna spela de i bland annat bilen eller från min telefon. (Hoppas min Samsung S9+ kan spela upp 24 bit 96 KHz ljudfiler)

Nåväl, jag har sett att det verkar fullt möjligt enligt denna tråd.

https://www.head-fi.org/threads/tutorial-ripping-a-sacd-to-is...

Sedan så behöver man en DSD till PCM konverterare

https://www.sonore.us/iso2dsd.html

Är det någon som testat detta? Det skulle vara väldigt roligt om det gick

Andra lösningar som jag ännu inte hittat som t ex custom firmware för någon specifik dvd brännare är oxå intressant för min del. Men har ej hittat det.

Har rippat mina SACD med SACDextractGUI och min Sony BDP-S4100. Hade ren tur att jag hade spelaren liggande i garderoben när jag började kolla upp hur man ska gå till väga. (Här finns vidare info)

Av mickeko

@SectionX2: Det är ok, du behöver inte göra något.

Av mickeko
Skrivet av SectionX2:

Orka göra något på en påhittad dag.

Skickades från m.sweclockers.com

Alla dagar är påhittade.

Av mickeko
Skrivet av Nivity:

Jag har 2 st logitech G pro wireless.
När jag kör usb 2.4ghz så är de unika till musen.

Kan dvs inte använda 1 mottagare till båda mössen, måste använda den som kom med musen.

Du kan para om musen till en annan mottagare med programvara från logitech, det går med alla deras lightspeed- och unifyingmöss.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mickeko
Skrivet av tomat2:

Intressant. Finns det något sätt att testa om nätaggregat funkar som det ska?

Jag har under dagen plockar ut kortet och rengjort ifall att det var så att det överhettade. Har även rensat ut alla grafik rutiner och gjort en ren installation av dessa men problemen kvarstår. Ibland får jag dock bluescreen som säger”attempt to reset the display driver and recover from timeout failed”

Skickades från m.sweclockers.com

Det finns visserligen hårdvara att köpa för att lägga på artificiell belastning på nätaggregat och mäta hur de beter sig, men det som ligger närmast till hands för de flesta är nog att prova med ett annat nätagg och se om problemen kvarstår.

Av mickeko

"Från och med att ni postar ansökan tar det vanligtvis 14 dagar tills ni får hem intygen."

Skickades från m.sweclockers.com

Av mickeko
Skrivet av Trigger:

Nej då, en hindersprövning och ett besök till rådhuset och en klapp på rumpan, klart!

Kostar nästan ingenting

Tar dock mer än 4 dagar att få ihop allt.

Av mickeko

Hur ser systemtemperaturerna ut? Kör du överklockat grafikkort, hur gammalt är det? Låter datorn mer än normalt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av mickeko

Vad skulle vara vinningen i att bara strunta i hårdvara som är tillgänglig för användning? När speltillverkarna kan utgå från att målgruppen för ett spel har en dator med 16 kärnor kommer det komma spel som är direkt anpassade för det. Vi är knappast på en nivå där våra datorer är ens i närheten av att vara så bra att alla spel kan göras oberoende av hårdvarubegränsningar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mickeko
Av mickeko
Skrivet av Chrisism8:

Pratar vi AiO eller custom nu?

Måste erkänna att jag blivit lite fundersam i kväll. Kikat igenom en del olika AiO videos och vissa säger att pumpljudet är ett problem, andra säger att det inte är ett problem, vet inte riktigt vad man ska tro. Inte heller super sugen på att köpa en för 1500 kr för att "testa" Gjorde även en tråd om detta där det var ganska 50/50 mellan folk. Svårt att säga ifall det handlar om att hälften stör sig lätt/har bra hörsel, eller ifall det handlar om att hälften har pumpar som inte hörs

Är du superkänslig skulle jag rekommendera att du bygger in hela datorn i ett ljudisolerat skåp istället. Det går att få en i princip helt tyst lösning om man planerar det väl. Det kan dock vara utmanande att få ett effektivt luftflöde i en sådan lösning, så det är inget för den som jagar efter maximal fps.

Av mickeko

Med lite tur räcker det med ny kylpasta på CPU/GPU för att få tillbaka ursprunglig stabilitet. Om det nu är tur att inte behöva uppgradera sin dator.

Av mickeko

@FlAxXx: Kör msconfig, fliken "boot" (engelsk windows) eller "Systemstart" (svensk windows) innehåller en lista över vilka OS du kan välja mellan, där kan du välja ett standardval och även ta bort alternativ som inte är aktuella längre.

Av mickeko
Skrivet av fantomsmurfen:

Räcker ju med ny CPU + mobo + RAM-minne.

Fair enough. Men sitter man med en lastgammal psu och bara mekaniska diskar är det ändå värt att kika på dessa också samtidigt. Och då kan man ju lika gärna satsa på nytt chassi också för att få den kompletta ny-datorkänslan. Särskilt om man är i en situation där kostnaden inte spelar in nämnvärt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mickeko

Jag rekommenderar att du köper en ny dator till grafikkortet, du kommer ingenstans med att bara köpa ny CPU.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mickeko
Skrivet av Selmalagerlöf:

ojdå, jag verkar ha missförstått artikeln isåfall. Kan herr/fru onkolog förklara mer ingående för oss okunniga om varför artikeln och datan är felaktig?.

ps. Jag är inte av uppfattningen av att 5G är farligt, om datan visar något annat däremot så innebär det att jag ändrar mig efter faktan. Jag anpassar inte verkligheten efter vad jag tycker utan tvärtom.

En studie är inte tillräckligt underlag för att säga något om hur verkligheten ser ut. Det krävs fler oberoende studier som bekräftar resultaten för att trovärdigheten ska öka, och dessa lyser med sin frånvaro här. Hur många artiklar som skrivits om samma studie har inte heller något bevisvärde.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mickeko
Skrivet av Mattias10:

Skulle bytt till 2x8 3600 mhz minnen och b450 mortar max. Dumt att lägga mer på moderkort än cpu. Med de insparade pengarna kanske du kan köra på ett 3700x. Eller såg nyst att det är ett 5600 xt i den. Kör på ett 5700 xt, sapphire puls är bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är lite av ett lotteri, men jag ser det som en investering i framtiden. Om två år kan man uppgradera till 3900X (eller 4000-serien om det vill sig väl) för ett hyggligt pris tillsammans med ett lämpligt grafikkort som är PCIe 4.0 (lite tvek på om det hinner dyka upp något som faktiskt tjänar på det inom 2 år iofs), och hålla datorn relevant en längre tid.

Av mickeko

Jag ser inga omedelbara problem.

Du kan dock glömma dold kabelhantering för pcie-, cpu- och moderkortström om du inte investerar i extra kablar. Kablarna som följer med räcker inte till för att du ska kunna dra dem bakom moderkortsplåten. Men med lite trixande går det nog att få det att se ok ut ändå. Det är långt ifrån perfekt för mina komponenter (seasonic psu, crosshair viii impact moderkort) men det duger tills jag bestämmer mig för om jag ska köra på cablemod eller Lian Li Strimer plus (osäker på om det blir bra med strimer plus, det kräver mer utrymme än jag tror jag kan trolla fram...).

Skickades från m.sweclockers.com

Av mickeko

@HerrNilsson: BIOS RAID har alltid varit skakigt. Det finns en anledning till att professionella system använder dedikerad hårdvara även i system med få diskar.

Av mickeko

Crashfree BIOS är en av funktionerna som ingår med moderkortet. Så prova lägga in senaste BIOS den vägen, och reklamera den som att Crashfree-funktionen inte funkar om det visar sig att det inte går.

Garantin täcker inte handhavandefel (felaktig BIOS flashning), men den täcker funktionsfel på moderkortet (funktionen som återställer BIOS om det går fel vid en flashning).

Skickades från m.sweclockers.com