Inlägg

Inlägg som Neon har skrivit i forumet
Av Neon
Skrivet av Megatomten:

<Uppladdad bildlänk>

Har 4 st av denna på höger sida av min skärm i min mancave (på väggen)
Kör mest med kabel och kabeln hänger prydlig på nedre delen.

Köpte dom för 39kr st för många år sedan.

Snygg lösning, har dock tyvärr inte själv utrymme för det där. Mina headset är alltid inkopplade och jag sitter bredvid ett fönster så inte så många väggar att fästa det på, istället får det sitta i skrivbordet.

Av Neon

Intressant att se alla möjliga lösningar!

I mitt fall är placeringen ganska begränsad, hade jag haft en öppen vägg att sätta på så hade jag troligen valt det. Placeringen blev inte helt optimalt men det fungerar :

https://i.imgur.com/1sSiPXo.jpeg

https://i.imgur.com/Gtbzs9M.jpeg

Hållaren sviktar förvånansvärt lite, matchar färgen på skrivbordet och är gummerad, dessutom för bara 60 kr. Det hade troligen varit smidigare med en av de där dubbelhängar som har hängare på 2 sidor men detta får fungera så länge.

Av Neon
Skrivet av vargeEEEEn:

Menar du att det skulle vara en överraskning att det föll atombomber??

Vad är det som får dig tro det? Det handlar mer om scopet på serien, ex hur mycket man etablerar historien som leder upp till katastrofen.

Det var inte häller det enda man pratade om.

Skrivet av D3str0yer:

Alltså, man går vän inte in i tråden om man är helt ovetandes kring Fallout? Herregud...

Som att inte kunna diskutera sagan om ringen, utan att nämna just ringen... 😂

Men herregud alltså...😂

Varför skulle man inte kunna besöka en tråd som handlar om en ny serie oavsett om man känner till Fallout sen tidigare?

Absolut det finns alltid en risk att man råkar läsa någon spoiler i en sådan här tråd, jag följde den dock främst för att bli påmind och för att se vad folk tyckte utan att för den delen ta del av detaljer. Vanligt i trådar som dessa är att man lägger detaljer inom spoiler oavsett hur banala de må vara. Kanske inte så vanligt på Sweclockers? men på Reddit är det mycket vanligt.

Jag är inte själv särskilt känslig för spoilers egentligen, dock anser jag att det hör till att man lägger information från verket inom spoilers oavsett vad det handlar om så att folk får en möjlighet att själva avgöra.

Av Neon
Skrivet av D3str0yer:

Har inte Sweclockers spoiler block?

Av Neon
Skrivet av DasIch:

Du vet alltså inget som är bättre än The Boys här? Really?

Jag är väll inte häller hooked på The Boys eller dess spinoff, ganska korkade men ändå underhållande att se. Anledningen är egentligen enkel, vi har mer eller mindre tvångsmatats med diverse superhjälte filmer/serier de senaste 20 åren och alla har i grunden samma recept, The Boys har ett, även om det är korkat, annat recept som är intressant att iallafall utforska.

Visst finns det bättre serier än The Boys men de tar tyvärr snabbt slut när man ser 5-6 avsnitt i veckan. Men absolut, jag har full förståelse för om man tycker att just denna serien är riktigt dålig, det är trotts allt en ren smaksak.

Av Neon
Skrivet av pettersoft:

Hur menar du? Tänker inte köpa nya lägenhet. Nästa station är hus.

Gör det inte onödigt komplicerat. Uppfattade det som att du ville ha mindre ansvar, men det låter som att du är öppen för ansvar så länge som det är relaterat till ditt hushåll, och då låter hus rimligt. Kör på

Av Neon
Skrivet av pettersoft:

Vi är 6 hushåll, ingen annan vill ta över rollen.

Hoppas du finner annan bostadsförening där du slipper axla det ansvaret, borde inte vara allt för svårt.

Av Neon
Skrivet av pettersoft:

Jag bor i bostadsrätt och är ordförande i BRF:en. BRF:en är liten. Jag längtar tills jag kan flytta härifrån och bara ha ansvar över mig själv. Blev vattenskada i källaren förra året, vems ansvar är det att fixa det? Jo det faller på mig såklart. Så jäkla less på det här.

Varför tar du an en roll som du uppenbarligen inte vill ha? De flesta bor i bostadsrätt utan att ta denna typ av ansvar.

Av Neon
Skrivet av Shepherds pie:

Bergvärme binder rejält mycket mer pengar till högre risk och verkar inte vara så populärt efter tekniken för luft gick om.

När vi informerade oss och tog in offerter på värmesystem så fick vi redan på att försäljningen av bergvärme är obefintlig sen länge. Det gäller både för nyproduktion eller för som redan sitter med en kass pump men har borrhål, i princip alla väljer någon form av luftlösning. Enligt uppgift så finns det absolut inga ekonomiska eller tekniska argument kvar, tvärt om är för stora risker och en inlåsningsproblematik kring bergvärmen.

BVVP, när den är optimal har runt 4 COP och är stabil över året, dock finns det inte berg på rimligt djupt överrallt och det finns alltid en risk att man inte får till en optimal installation. Installationspriset Priset beror till stor del på hur djupt man behöver borra.

MVVP påminner mycket om BVVP, man kan upp nå en COP på 3-5 och anläggningen kan även kula uset. Det krävs dock att man har en tillräkligt stor yta att lägga ner slang i och precis som medn BVVP så beror den slutliga effekten på hur bra installationen blir. får man inte ner tillräkligt med slang eller den inte hamnar på rätt djup så kan verkningsgraden bli mindre bra. Priset tenderar vara lägre än BVVP, mer i stil med LVVP.

LVVP har ofta en verkningsgrad på runt 2-3 och är klart mycket känsligare för väder. I vissa fall kan anläggningen behöva ta till elpatron vilket har mycket sämmre verkningsgrad. Stora fördelen är utrymmet som krävs samt kända parametrar vid installation. Priset är ofta i klass med MVVP.

LLVP har oftast runt 2-3 COP, kanske även 4 och är precis som LVVP känslig för temperaturförändingar i luften. Efter som man värmer med luft är det generellt svårare att sprida värmen samt att man inte får något varmt vatten i kranen. Fördelen är såklart enkelhete vid installation, huset behöver inte ha något vattenburet uppvärmningssystem.

Vi gick själva från pelletsvärmare till LVVP och LLVP där den sistnämnda främst används till kylning på sommaren. Vi kan inte ha bergvärme här och rimlig effektgrad på jordvärme installation kunde tyvärr inte säkras med denna tomt. Vad man väljer beror helt enkelt på omständigheterna för platsen där man installerar anläggningen.

Av Neon

Villa är ett större ansvar och kräver ofta mycket större insats från ägaren. Man måste ex hålla koll på när tak, värmeanläggning, avlopp m,m ska bytas\servas medan i en bostadsrätt är det oftast en förening som ser till att sådant blir gjort.

Det är enligt mig två ganska olika vis att bo på, vilket man anser mest värt pengarna är nog en högst personlig fråga.

Kan tillägga att jag bor i hus och ibland hade det varit fint att bo i någon form av insats istället, kanske till och med en marklägenhet. Men än så länge har huset par stora fördelar som gör att jag bor kvar där.

Angående lugn och ro, nja, det beror helt på var man bosätter sig. Fördelen med insats är att det oftast finns tydliga regler och någon form av instans att kontakta om det är problem. När det gäller villa så är det främst polisen man måste vända sig till om inte grannarnan kommer överrens och de har inte tid att lösa den typen av konflikter.

Vi har bott i lägenhet större delen av livet, endast 10 år i hus. Visst är det generellt lugnare i villakvarteret eftersom det bor färre på större yta men trots det så är det i villakvarter vi blivit mest störda i, ex någon som hyr in PA anläggning och kör hela natten o.s.v.

Bosätter man sig i tätbebyggelse måste man dels själv vara flexibl men samtidigt kunan visa respekt för andra, tyvärr är det inte alltid det där fungerar, men oftast

Av Neon

Tack för alla svar, bra att veta att jag inte är ensam om att tita på en sådan lösning

Hittade denna som faktiskt ser snäppet bättre ut och som dessutom är billigare :

https://assets.cdn.jula.com/preset:jpgoptimized/w:1080/Dmm3BWSV3...

https://www.jula.se/catalog/bygg-och-farg/forvaring/verktygs-...

Annars har IKEA BROGRUND som skruvas fast :

https://www.ikea.com/se/sv/images/products/brogrund-toalettrulle...

https://www.ikea.com/se/sv/p/brogrund-toalettrullehallare-ros...

Av Neon

Hängare för hörlurar?

Hej!

Jag är på jakt efter en praktisk lösning för att förvara mina hörlurar – något som kan fästas under skrivbordet för att inte ta upp plats på ytan ovanpå. Nyligen stötte jag på en produkt vid ett besök i ett byggvaruhus som fångade mitt intresse.

https://www.specialbeslag.se/wp-content/uploads/2022/04/b1132.jp...

https://www.specialbeslag.se/produkt/sjalvhaftande-toalettpap...

Japp! Det handlar om en självhäftande toalettpappershållare i rostfritt stål. Trots dess ursprungliga syfte, verkar den vara en ideal lösning för mina behov. Dess justerbara design ger flexibilitet, och den kan hålla två hörlurar. Jag är lite orolig för hur väl 3M-tejpen håller över tid, men som en plan B kan jag alltid borra två hål och fästa den med skruvar.

Jag är medveten om att vissa föredrar specialdesignade hängare som fördelar vikt jämnt över hörlurarnas huvudbygel, men det är inte en nödvändighet för mig. Mina hörlurar har tidigare hängt på en stor spik utan några problem.

Vad använder ni för att förvara era hörlurar? Vad tycker ni om denna otraditionella lösning som jag överväger?

Av Neon
Skrivet av Welroos:

Det enkla svaret på dina funderingar är att ägaren av företaget föredrar Apple produkter före Pc och android.

Självklart framträder detta som den primära motiveringen, vilket inte bara är uppenbart men även kan betraktas som en högst självcentrerad och otillrådig strategi när det gäller företagsdrift. För det första leder detta beslut sannolikt till betydande ökade kostnader. För det andra innebär det att alla anställda måste anpassa sig till ett helt nytt system, med allt vad det innebär av utmaningar och omställningar. Skulle mitt företag välja att genomföra en sådan förändring, skulle jag omedelbart överväga att lämna organisationen, vilket ytterligare skulle förstärka de negativa ekonomiska konsekvenserna för företaget.

Av Neon

Har nu kört ett tag med Kailh BOX Silent Brown Switchar i ett Keychron V3 Knob tangentbord och måste säga att jag är riktigt nöjd. Det låter lite som att skriva på ett laptopt tangentbord, d.v.s relativt tyst men framförallt är det mjukt och responsivt att skriva på.

Tack för hjälpen!

Av Neon
Skrivet av Campaigner:

Har folk ingen självkontroll? Är man 15+ så vet man väl pengars värde någorlunda..?

En viss del av befolkningen löper större risk att falla och dessutom fasta för frestelser av olika typer, Inledningsvis kan det vara tämligen "oskyldigt" men kan snabbt växa till ett riktigt problem som i många fall påverkar familj och det sociala nätverket. Ofta känner man till riskerna men anser sig inte vara i riskzon, lite som när du väljer att gå över ett övergångsställe.

Beroende kan finnas i alla åldrar och kan se riktigt illa ut, har hört många historier om gamblers som spelat bort hela familjens besparingar(i hemlighet). Vi pratar om helt vanliga personer som du och jag men som löper större risk att fastna i ett (många fall dolt) beroende.

När det gäller Casino(och annat liknande skräp) så är tjänsterna mycket noga utvecklade för att få spelare att fastna i ett beroende. Ex kan man försöka förutse när en spelare ska ge upp och precis innan ge dem något som gör att de fortsätter, ex ett par vinster.

Att profiler som folk ser upp till hjälper till att samla in spelare till sådana här tjänster är riktigt lågt(enligt mig) oavsett vad de får betalt.

Av Neon

Har nu testat X-RAYPAD Traigun ett tag och den fungerar klart bättre än SteelSeries QcK, mycket enklare att hålla ren!

Frågade företaget om ytbehandling men allt man sa var att ytan är gjord med CORDURA 305D som vad jag förstår inte har några hälsovådliga kemikalier.

Så mycket bra tips, hoppas att den håller över tid och fortsätter vara enkelt att rengöra.

Av Neon

Hyres eller insast? Hur mycket åverkan får du göra? Men ja, det absolut bästa här är regla upp en vägg(plåt eller trä), isolera den med stenull och sätt renoveringsgips(för att spara tjocklek). Vill man ha riktig ljudisolering behöver man också fundera på att göra det så lufttätt som möjligt. Beroende på hur stora maskinparken är så kanske det kan räcka att ventilera genom ett fönster, om det finns ett i närheten? I vanliga fall sätter man någon form av AC vilken troligen inte är aktuellt här.

Spontant hade jag funderat om det verkligen inte hade gått att flytta ut det till extern lokal eller hyra in sig någonstans.

Av Neon
Skrivet av ronz:

Är väl Cordura? Vet inte exakt vad det innebär dock.
Själv har jag en fuktig disktrasa i lådan vid skrivbordet som jag viker ihop för att hålla sig fuktig under hela dagen.
Blir det katthår drar jag bara av musmattan med den

Condura är vad jag förstår ett varumärken för en rad olika tyger som är extra täta och slitstarka. Eftersom de är så pass täta så har de också naturligt motstånd mot väta men det är inte ovanligt att man förstärker det med DWR finish som kan göra ytan halare men framförallt mer avstötande av väta och smuts. Jag har hört om teflon tidigare när det kommer till möss så egentligen skulle jag inte bli förvånad om många musmattor har någon form at teflon eller PTFE behandling.

Bra tips angående disktrasa!

Av Neon

Har nu fått hem KAILH BOX Silent Brown Switch:

https://i.imgur.com/Kfitof8.jpeg

KAILH BOX Silent Brown har en väldigt subtil taktil känsla jämfört med K Pro Brown, troligen mycket för att den börjar nästan ända upp medan K Pro Brown börjar några millimeter ner. Det är också tydligt att KAILH BOX Silent Brown dämpas både upp och ner, vilket gör den avsevärt mycket tystare. Rörelselängden är några millimeter kortare (som Boba); man tänker att det inte ska göra någon skillnad, men det gör det.

Jämfört med GAZZEW Boba U4T så är det tydligt att Boba kräver mycket mer kraft. Även här startar den taktila känslan nästan ända upp men ger en "renare" känsla efter "bumpen". KAILH BOX Silent känns inte fullt så mjuk. Ljudmässigt är Boba tystast.

Jag har inte kvar någon Cherry MX Red Silent, så det är svårt att jämföra, men en stor skillnad var såklart att den var linjär, vilket jag egentligen inte är så mycket för.

Den ultimata brytaren här hade varit en som utgår från GAZZEW Boba U4T men har mindre motstånd och kanske något mindre taktil känsla.

Efter alla dessa tester förstår man bättre varför denna marknad exploderade. Numera finns det ett enormt utbud av alla möjliga komponenter och switchar. Jag vill dock undvika att nörda ner mig alltför mycket; det tenderar mest att kosta pengar, så troligen kommer jag att nöja mig med KAILH BOX Silent Brown.

Av Neon

Fick hem X-RAYPAD Traigun idag, hållbarheten känns klart bättre än steelseries qck men så är det också ett annat material. Musen glider något lättare men det är inte jätte skillnad. Precis som på steelseries qck så glider man lättare horisontellt jämfört med vertikalt. Jag hade gärna haft en mindre modell utan kant men måste det vara kant, då är det bättre att ha lite större som denna.

Provade gnida in lite kattpäls :

https://i.imgur.com/Pf6aoO1.jpeg

Efter att draget av det med enbart handen :

https://i.imgur.com/1G0pyAR.jpeg

Efterföljt med fuktigt hushållspapper :

https://i.imgur.com/4jbmqzW.jpeg

Det är helt klart en stor skillnad på traditionella tyg mattor, denna är ganska mycket enklare att få ren även om det fortfarande inte är lika lätt som en hård matta.

Man skulle nog kunna säga att denna hamnar mellan plastmatta och tygmatta, möjligen lite närmare tygmatta.

https://i.imgur.com/yNW347D.jpeg

Man kan fundera över materialet, är det teflon? Eller handlar det bara om väldigt tät vävd plast?

Oavsett, tror jag denna kan bli bra faktiskt. Tack för tipset @ronz!