Inlägg

Inlägg som Neon har skrivit i forumet
Av Neon

Troligen skulle jag inte ha smält ihop ändarna på sleeven, då hade jag sluppit de där extra bumpsen. MEN samtidigt så hjälper de till att hålla saker på plats.

Av Neon

Valde tillslut att sleeva på följande vis :

https://i.imgur.com/AL93BPa.jpg

https://i.imgur.com/hzQtOos.jpg

Fick välja 8 mm sleeve, möjligen hade det gått med något mindre efter som de verkade kunna ändra form ganska bra. Krympslangarna körde jag 8 och 10 mm, den sista över kontrollen var tvungen till att vara 10 mm.

Hade kunnat köra på mindre om man klippt i kablarna men det kände jag inte för att göra, vill gärna ha kvar garantin.

Av Neon
Skrivet av HaBBarN:

När man sleevar så använder man väl krympslang i ändarna för att få det att hålla ihop.

Annars har du ju Vulktejp, den krymper och blir som en krympslang runt hela kablaget .

Vulktejp låter ju inte helt dumt, får titta närmare på det men jag vill ju inte vira det runt hela utan bara kanske var 10-20 cm.

Av Neon

De var faktiskt en av de jag tittade på när jag köpte den jag har nu och visst har den en fördel. Jag fick dock en bättre uppfattning av AntLion ModMic V4 Uni-directional. Vilket som verkligen presterar bäst har jag ingen aning om. Iallafall så är köpet redan gjort så jag lär inte byta nu efter som jag är hur nöjd som helst, förutom då sladden.

Vågar man sätta krympslang ovanpå sladdar som redan har väv? Det finns inte risk att det smälter ihop och aldrig går att ta av igen? Vill absolut inte förstöra original sladdarna. Jag har alltid använt lödkolven till krympslangen och upplever att det ändå ska till ganska mycket värme för att få de att sitta bra?

Av Neon
Skrivet av k3nny:

Följer tråden med spänning!

Också tänkt modda mina X2;or med en modmic, hur fäste du själva kontakten på gallret, om jag får fråga?

Det sitter dubbelhäftande tejp som är väldigt starkt på michållaren(kommer med 2 hållare). Det fungerar långt över förväntan faktiskt, man får bara vara noga med att mäta ut var den ska placeras så att micken hamnar i rätt position(vilket inte är rakt framför munnen). Hållaren har en väldigt starkt magnet som mic:en fäster sig i. Först anade jag att den kanske var så start att den skulle påverka ljudet men jag kan inte höra någon skillnad och inte häller har jag hittat någon som upplever skillnad.

Av Neon

Sleeve till Hurlurar med extern mick?

Hej,

Jag har ett par Philips Fidelio X2

som jag monterat AntLion ModMic V4 Uni-directional på.

http://i.imgur.com/pPQqkMI.jpg

Inte min bild, jag har monterat enligt instruktionerna där sladden först går upp i en liten böj och sen ner för att möta hörlurarnas kabel.

För att undkomma trassel med sladd så har jag satt små buntband var 10e cm men kan nu konstatera att det inte var någon vidare bra idé då det hackar fast och har sig.

Så frågan är då hur man kan lösa det, de alternativ jag funderat ut hitintills här :

1. El-tejp av högra kvalité var 10e cm. Nackdelen är att eltejp tenderar att kladda och inte riktigt hålla formen.
2. Sleeva men någon typ av väv, finns ju en del att välja på min inte säker på om det verkligen blir så bra? Hur får man till ändarna? Det gäller såfall hitta något som inte är för sladdrigt.
3. Någon typ av gummisladd som själv rullar ihop sig och omsluter innevarande kablar lite så som kabel spiraler gör men jag har inte lyckats hitta denna lösningen någonstans än.

Av Neon

Okay, då var det dags igen, plötsligt dyker det upp en blå modal dialog som säger att jag har uppdateringar att göra. Jag måste ingripa manuellt. Om jag godkänner att göra detta nu så får jag upp vilka uppdateringar det rör vilket i detta fallet är :

- Definition Update for Windows Defender KB2267602
- Cumulative Update for Windows 10 version 1703 KB4040724

Här kan jag välja Install now. Om jag inte gör något så får jag precis samma dialog imorgon igen.

Min fråga är såklart, varför behövs min input här? Detta är en privat dator och för min del så får den gärna hålla datorn uppdaterad automatiskt utan att fråga mig varje gång.

Av Neon
Skrivet av evil penguin:

Jag är benägen att hålla med King Grub, om man själv triggar installation/omstart istället för att streta emot så får man kontroll.
Gör man det inte så gör Windows 10 lite som det vill. Man kan styra över när på dygnet det gör som det vill, men det är typ allt.

Hela bakgrunden till att vi hamnat i det här är väl just att när folk presenteras med valmöjligheten så blir uppdateringarna inte installerade, vilket då blir ett problem även för alla andra. Därav att valmöjligheten tagits ifrån användaren "för omgivningens skull".

Ja men frågan kvarstår, varför ska jag påverkas av uppdateringarna? Varför ska jag jobba mig igenom dialog för att defender ska ha uppdaterad information om virus? Mycket hade kunnat skötas helt sömlöst i bakgrunden, ända gången man hade behövt ha vetskap är om något strular eller om datorn MÅSTE startas om på grund av uppdatering.

Men det är som det är och det lär inte ändras för att jag skriver mina synpunkter här så men för göra det bästa av läget helt enkelt.

Av Neon
Skrivet av joeldeluxe:

Du kan på så vis ställa in så att datorn inte installerar uppdateringar under dessa tider, vilket gör att datorn inte kommer att starta om då. Jobbar man tex kl 8-18 använd dessa så slipper du bli störd då, eller den tiden som passar. Sen sitter jag hellre med en säker dator än ingen dator alls om den får virus etc

Jag har inget emot uppdateringar i sig, men precis som jag skriver så vill jag inte att datorn ska startas om automatiskt oavsett när den gör det. Jag vill själv välja när datorn startas om.

Jag är ganska säker på att 99% av uppdateringarna inte behöver någon input från mig och behöver egentligen inte starta om dator så varför inte erbjuda funktion för att hålla dator uppdaterad utan input från användaren? Vad är det de vill jag ska göra? Gå igenom varje update så att den passar med de program och spel jag kör? Frågan är hur många som orkar göra det!? Jo företag så klart men där finns helt andra krav.

Av Neon
Skrivet av joeldeluxe:

Jag hör denna kommentaren lite då och då men förstår inte helt vad det löser? Förr i tiden kanske man stängde ner sin dator när man lämnade den men nu för tiden är den ju påslagen dygnet runt. Dessutom är det ganska vanligt att man inte vill stänga ner där man var, ex så kanske man hade par flikar uppe o Chrome som man vill läsa senare, kanske man är mitt inne i en kodrad i Visual studio, oavsett så vill man inte att dator ska starta om sig själv utan den ska bara startas om när det absolut är nödvändigt och när jag själv väljer.

Idag händer det dock att mina datorer startar om sig själv så när man kommer på morgonen så tar det extra lång tid att låsa upp och då möts man av diverse program som startas men där man var är gone, ganska störande även om det får klassas som et I-lands problem.

Av Neon

Okay, får gå igenom eventloggen och se om det finns några problem att lösa där.

Av Neon
Skrivet av Dreijer:

Det är ju samma uppdatering som installeras om och om igen. Någonting är fel på din Windows update-tjänst, eller så är det problematik att installera just den specifika uppdateringen för Office 2010.

Jo jag såg det men det står ju lyckad installation så jag antog att man gjort någon typ av patch eller något men visst, då borde ju nr vara ett annat.

Av Neon
Skrivet av anon5930:

Säkerhetsuppdateringar vill nog de flesta ändå ha. Uppdateringarna är relevanta.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, men man borde ju kunna godkänna alla sådana "standard" uppdateringar och slippa manuellt jobb merän när det blir problem. Man ska dessutom inte behöva starta om datorn och den ska framförallt aldrig själv starta om datorn vilket är standard.

Av Neon

Tog en titt på historiken för uppdateringar och såhär ser den senaste tiden ut :

https://i.imgur.com/ejhrAoK.png

D.v.s jag hade inte fel, en väldig massa uppdateringar med ganska korta intervall. Det blir ju inte bättre av att man har flera sådana datorer att underhålla. Så gott som Samtliga uppdateringar har krävt handpåläggning av någon form.

Av Neon

När NES mini kom så resonerade jag så att jag lika bra kan köra emulator. MEN när jag väl provade en så insåg jag att det var inte riktigt så enkelt, det är en helt annan känsla att spela på NES mini, det finns en viss fördröjning som ökar svårigheten i spelen som jag inte uppmärksammar på vanliga emulatorer.

Nu när SNES kom så kändes det som ett givet köp, nu när man ser prislappen så är man inte så övertygad.

Jag har ju ett SNES orginal liggande med 1 handkontroll och 1 spel, frågan är om det är bättre att köpa på sig ett par spel och en extra handkontroll till den istället? Verkar ju som att spelen kostar runt 50-200 kr? förutom då Zelda som ser ut att ligga runt 500 kr!? Handkontrollerna verkar svåra att få tag på.

Av Neon
Skrivet av Aje:

Märkligt att göra en recension nu och inte vänta på iPhone X/iPhone 8?

Det jag tycker är märkligt är att du verkar anta att det ena utesluter det andra? Och frågan är vad de egentligen har med varandra att göra förutom att de är konkurrerande produkter? De e inte precis som att IPhone ersätter Note.

Av Neon
Skrivet av Dunder:

Får väl se hur länge det håller i sig, har inte testat själv men ser väldigt enformigt ut... Varje stream jag tittar på ser likadan ut.

DotA for life

Det kan man säga om DotA och CS med om man tittar utifrån in, hur det är i verkligheten handlar om hur mycket tid du lägger på att sätta dig in i systemet.

Av Neon
Skrivet av Gustenrocks:

@Jimmy: V-moda BoomPro är också ett alternativ.

Tittade på den men tyvärr har en del av mina hörlurar fast kabel.

Av Neon

Google drive verkar nu ha stöd för sync och backup, troligen skulle den tjänsten kunna ersätta carshplan men det ser ut att kosta ca 1200 kr / år

Av Neon

Tydligen backar jag inte upp merän ca 400 GB så då är frågan om man skulle kunna använda ex one drive som kostar ca 600 kr / år? Jag vet ju att molndiskarna inte är tänkta som backup. Råkar man tabort lokalt så är det i regel försvunnet om synkningen hunnit gå igenom.