Inlägg

Inlägg som eeemill har skrivit i forumet
Av eeemill

Just nu kör jag med balkongdörren på glänt och utblåset ut där igenom. Persiennerna nerdragna och mörkläggningsgardinerna fördragna för att få in så lite varmluft som möjligt. Ändå så släpps det in på tok för mycket varmluft utanför. Blir det så stor skillnad med ett fönsterkit? Har eftermiddagssol och kvällsol.

Håller på och avlider, får inte ner det en grad i lägenheten med ACn på högsta tryck.

Av eeemill

Vi kör Storegate, mycket nöjd! Svenskt och tryggt! Kör backup av datorn en gång om dagen.

Av eeemill
Skrivet av MatteN:

@eeemill: Mono uppspelat i stereolurar ger samma ljud i både vänster och höger öra.

Jaha, då är det ju inga problem! Då är det bara att ta någon och sätta in i och börja. Tänker mig bara så det inte blir tyst på en sida. Men ska se vad man kan göra i programmet. Tack för hjälpen!

Av eeemill
Skrivet av pv2b:

Låter som att din Super8-kamera bara ger monoljud ut. Koppla bara in en av ingångarna, och kör i monoljud när du kör capture. Alternativt så använder du ett videoredigeringsprogram för att fixa ljudet efteråt (alllt ljud kommer bara vara på en kanal.)

Jag har nog förstått att det är något sånt. Så jag får välja mellan att få ljud i vänster öra eller höger öra?

Av eeemill

Överföring av Video8 till PC

Hej!

Jag hör inte hemma på det här området och tar på mig dumstruten direkt. Hoppas det finns någon där ute som förstår min berättelse

Jag har nu tagit på mig uppdraget att digitalisera alla familjens gamla filmer. Filmkameran är av modellen Sony Handycam Video8. Var iväg till Kjell o Co och köpte mig ett Capture card som var tillämpad för just detta. Nu till min stora fråga. Utgången på vår filmkamera är en Gul RCA för video, sedan är det en SVART (RCA)? för ljudet. Kabeln jag köpte ser ut såhär, och då är det två ingångar, L/R.

Hur löser jag så jag får stereo in i capture kortet?

https://www.kjell.com/se/produkter/ljud-bild/digitalisera-lju...
https://www.kjell.com/se/produkter/ljud-bild/kablar-adaptrar/...
https://imgur.com/a/e7exI9h

Tack på förhand!

Av eeemill
Skrivet av andreas_dock:

Jag fattar inte riktigt, det finns inbyggda kablar för Micro-USB samt USB-C- men om jag vill ladda tex. en iPhone 7 då?, kan jag ändå koppla in en vanlig USB-A kabel->Lightning på något vis ?

Det finns, varför det inte är lika vanligt är för att tillverkarna måste betala licens-avgift till Apple för att få använda lightning.

Av eeemill

Införskaffade mig nya telefonen idag, så det blev Tele2´s egna försäkring. Tänker köra den i några månader och sen säga upp den. Tyckte det fungerade smidigast.

Av eeemill
Skrivet av Turbonisse:

Jag har aldrig tecknat extra försäkringar, då jag upplever dem som "lureri."
Under hela karriären har jag bara haft sönder EN telefon. och som redan skrivits, så täcker en vanlig hemförsäkring med god teckning rena olyckor, såväl som stöld.
Telefonen ramlade ur byxfickan när jag tog av mig, den ramlade ner på vardagsrummets marmorbord och skärmen kick i tusen bitar. (Ett fall på 30cm)
Jag visste inte ens om att försäkringen täcker, men ringde in och fick svaret att jag kunde lämna in telefonen där jag köpt den.
Då det var en tidig IP klassad lur, lagades de inte, då ingen ville garantera IP klassningen efter lagning, så jag skulle få ut en helt ny.
Efter samtal med bolaget, frågade de om jag kunde lägga ut pengar? Det kunde jag. Jag gick till samma butik och köpte en likadan. Ringde till bolaget och uppgav summan. 10 minuter senare när jag kollade saldo på kontot, hade jag pengarna insatta, minus 500 i självrisk.

Vad skulle extra försäkringen ha kostat?

Intressant! Då överväger jag och kollar upp min hemförsäkring!

Tackar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av eeemill
Skrivet av Belzader:

@eeemill:
Har man Allrisk tillägg (så kallad Drulle försäkring) i sin hemförsäkring, så täcker den i princip samma sak som dessa försäkringar, om telefonen skulle gå sönder pga. oavsiktlig skada.

Jag har förstått det, och det är något jag kommer att kolla över. Dock så brukar det kännas så omständigt. Men samtidigt om olyckan inträffar en gång så är man uppe i samma summa med självrisk som att köpa till en extra försäkring.

Jag brukar aldrig köpa till extra försäkringar, men nu börjar man tvivla.

Av eeemill

Tankar kring försäkring

Efter att jag har haft min Iphone 6S sedan releasedatumet så tänkte jag skaffa mig en ny Iphone. Har i hela mitt liv aldrig haft sönder någon teknikpryl och är väldigt försiktig. Nu slår mig tanken att jag tänker faktiskt lägga på en försäkring på min nya telefon, då jag känner att olyckan kan vara framme samtidigt som att det handlar om så mycket pengar.

Jag står mellan valet av att teckna en Applecare+ försäkring eller en försäkring via Tele2. Fördelen med att teckna via Tele2 är att man själv kan avsluta försäkringen när man vill. En familjemedlem till mig skadade glaset på kameran på sin Iphone och de sa att det inte gick att reparera. Då fick hon en ny utbytestelefon.

Någon som har erfarenhet av Applecare+? Någon som förövrigt har några erfarenheter kring mobilförsäkringar?

Av eeemill

Jag må då säga igen att jag är supernöjd med AC:n ifrån Bauhaus! Tack alla för tipset!

Av eeemill

Nu står det mellan dessa två. Vilken hade ni valt? Eller har ni något eget förslag?

https://www.webhallen.com/se/product/255936-Acer-XB271HUA-27-...

https://www.inet.se/produkt/2200829/asus-27-rog-swift-pg278qr...

Av eeemill

Nyss satt igång min AC ifrån Bauhaus här i lägenheten och är förvånad över hur bra den kyler! Återstår och se om det funkar med förångningen av kondensvattnet! Låter en del men vafan, jag har det hellre svalt för att få sova.

Av eeemill

Fick hem min nya AC idag. Nu inväntas bara varmt väder!

Av eeemill

Hann köpa en av dom sista på Bauhaus! Nu väntar jag spänt på leverans

Skickades från m.sweclockers.com

Av eeemill
Skrivet av CubaCola:

@Ericus: Ingen aning om dina frågor men har själv frågor
Hur fungerar hemfrakten med Bauhaus? Ringer de upp och man bokar en tid när man är hemma, eller är de sådär jobbiga som säger att ingen öppnade när de ringde på hemma och man får hämta i deras dispatchpoint?

Ska nog beställa en till, då min gamla AC inte kyler så bra. Och den klarar bara 7000btu, vilket inte är bra nog för rummet den egentligen ska stå i.
Ett mindre sovrum fungerar, men inte vardagsrummet som går in mot kök och hall.

När man lägger beställningen så får man välja vilken dag man vill ha det hemlevererat. Tiderna man kan välja på är mellan 08.00-10.00 varje dag.

https://www.amazon.co.uk/HOOMEE-Universal-Window-Portable-Con...

Denna som ni länkade här tidigare i tråden. Jag ser att alternativet Door Seal finns med. Passar den till en altandörr på exempelvis en lägenhet?

Av eeemill
Skrivet av xxargs:

som vanligt måste man läsa manualen noga för att få något svar på frågan... (ibland blir man inte klok på detta heller)

enligt manualen har den automatisk förångning av kondensvattent utom i lägen när den används för avfuktning (helt naturligt då maskinen i det läget används utan luftslang och fukten måste bortföras på annat sätt i flytande form) - vilket gäller de flesta maskiner med avfuktningslägen... även om de i övrigt förångar kondensen i vanlig 'AC-läge'

Försök höra den påslagen så att ljudbilden inte är för jäklig - bra kommer det aldrig vara men det finns acceptabla nivåer och inte acceptabla nivåer (klingade, gnissel etc. dock kan det låta ganska mycket kort efter start med brus och ventilklapper och annat från kylsystem innan det stabiliserat sig, speciellt om den stått en längre tid då då när köldmedlet kokar ur oljan kan ge en del ljud som inte hörs senare efter en kortare stopp - ge den minst 10 minuter körtid innan en slutlig bedömning...) - och nu med värmen just nu så får man inte vara så kräsen om man skall ha en portabel AC alls den här sommaren - var snabb och köpa!

Hur förångas kondensvattnet? Kommer det vara så att det droppar från utblås-slangen eller kommer det vara "ren" luft som blåses ut? Vill helst inte att det ska droppa.

Av eeemill
Skrivet av xxargs:

som vanligt måste man läsa manualen noga för att få något svar på frågan... (ibland blir man inte klok på detta heller)

enligt manualen har den automatisk förångning av kondensvattent utom i lägen när den används för avfuktning (helt naturligt då maskinen i det läget används utan luftslang och fukten måste bortföras på annat sätt i flytande form) - vilket gäller de flesta maskiner med avfuktningslägen... även om de i övrigt förångar kondensen i vanlig 'AC-läge'

Tack för ditt svar! Självklart förstår jag att det inte funkar när den används till avfuktning. Får se hur det blir då om jag får några arga grannar under mig..

Av eeemill

Hur var det med denna? Går kondensen ut med varmluften eller är det en behållare man lär tömma?

https://www.bauhaus.se/aircondition-argo-holly-10000btu

Av eeemill
Skrivet av SimpanDirr:

Beställde en jag med, leveras på Tisdag.

https://www.bauhaus.se/aircondition-argo-holly-10000btu

En sån för de som undrar.

På några timmar har dom gått från 880 i lager till 757