Inlägg

Inlägg som anon301768 har skrivit i forumet
Av anon301768
Skrivet av I_KILL_HORSES:

Tråkigt med Nicky Lauda, nu är det inte många av det gamla gardet kvar i livet.

På tal om annat, hur funkar F1 TV Pro i Sverige nu? Jag har förstått att man kan använda tjänsten utan VPN, men hur är videokvalitén och tjänsten i allmänhet? Har dom kommentatorer?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag kollar numera bara på utländska kanaler för all motorsport, Fs1 och Fs2 visar indycar och NHRA samt Nascar serien, alla kval m.m man missar ingenting. MotoGp kör jag BTS Sport 1,2,3 och även där är sändningen suverän, har även F1 kanalen och dom visade kvalet från Indy 500 så de såg jag så klart, Formel 1 har jag slutat titta på för de är så tråkigt numera.

Av anon301768
Skrivet av Exxovion:

Använder inte swish så ofta och dom gånger man använder de är när man säljer nått på blocket, för de dagliga livet behövs inte swish.

Av anon301768

https://youtu.be/0ZDeFje2UyY

Nu är de plötsligt ingen säkerhetsrisk längre, bara massa tomma hot från Trump för att vinna röster inför nästa val.

Av anon301768

Hela grejen med de här är att Huawei ligger långt före i utvecklingen av 5g och USA ligger efter, många amerikanska nyhetskanaler tror att de är just därför dom gör detta, för att bromsa deras dominans och utveckling, och de har ingenting med spioneri eller avlyssning att göra.
De dom även nämner är att på lång sikt kommer USA att vara den som förlorar ekonomisk om handelskriget trappas upp, Kina är den största exportören av mineraler i världen, dom kan höja priset för all export men sänka priset inom sitt eget land vilket gör att många amerikanska företag flyttar sin tillverkning till Kina för de är billigare där, de var ett scenario dom nämnde på NBC nyhets kanal, Kina tänker hela tiden på lång sikt medans USA bara tänker på de som r bra just nu, intressant dock att se att många nyhets kanaler ser på saken lite annorlunda.

Huawei no longer ‘national security threat’ https://youtu.be/0ZDeFje2UyY

Av anon301768

Efter den amerikanska regeringens svartlistning av Huawei förväntas Kina svara med liknande mynt, något som kan stå amerikanska elektronikföretag dyrt i slutändan.

Enligt en uträkning av analytikerna på Goldman Sachs kan till exempel Apple förlora 29 procent av sin vinst om man inte längre får sälja sina produkter på den kinesiska marknaden, rapporterar The Next Web.

Men man får inte glömma att de flesta av Apples produkter faktiskt tillverkas i Kina. Om den kinesiska regeringen verkligen vill sätta hårt mot hårt skulle man alltså kunna sätta stopp för tillverkningen, vilket skulle vara rena rama katastrofen för Apple.
Att flytta över tillverkningen av Iphone och Ipad till fabriker i andra länder är inget som görs i en handvändning, så det finns all anledning för Apples vd Tim Cook att hoppas på att handelskriget mellan USA och Kina inte eskalerar ytterligare.

Av anon301768
Skrivet av xZistence:

Nu vet jag inte om det är rätt sida av forumet att ställa denna frågan. Men vi som redan äger en huawei telefon. Har vi rätt till reklamationsnämnden med tanke på att uppdateringar av operativsystemet kommer att sluta komma?

Jag ser framemot Huaweis egna os och kommer inte byta bort min p20, alla vet väl att Google spionerar lika mycket på anvädarna så de kan bli skönt att slippa dom och prova något nytt, telefonen är den bästa jag haft och de bästa med allt det här är att man kan nog köpa en p30 billigt framöver.

Av anon301768

Juni är alltid en dålig månad, Maj brukar alltid vara bättre och att sommar värmen inte kommer förän juli är ju ingen nyhet, juli och augusti är dom säkraste sommar månader numera och har så varit i flera år.

Av anon301768

Kollat massa nyhetsinslag från amerika på you tube och de är många som menar att de har ingenting med säkerhet att göra utan de är att Huawei ligger långt före i utvecklingen av 5g och Usa hänger inte med och de här är ett sett för Usa att bromsa deras utveckling, kom ihåg Snowden, Usa har hållit på med samma saker.

Av anon301768

Rick Sanchez reminds us of the US government controversial bailout of Wall Street and points out that if the Chinese government steps in to reinvigorate Huawei after its loss of Google’s business, then Washington won’t be in a position to criticize Beijing. Then “Boom Bust” host Christy Ai weighs in on Huawei’s relationship with the Chinese government. She points out that the world’s technology industry relies on rare earth minerals exported from China.

https://youtu.be/hixW12aWRRU

Usa importerar 80% från Kina av dom mineraler som används i alla elektronik produkter, skulle kina stoppa detta så kommer hela Usa att drabbas hårt.

Av anon301768

Är många butiker som inte tar kontanter, flera här i Umeå som gör de och har gjort de i ett par år.

Av anon301768

24 mars 2023. Det är dagen då kontanter blir irrelevanta i Sverige för att handeln slutar ta emot dem, enligt en kommande studie. Och det är konsumenterna som driver på.

Av anon301768

Semester är de viktigaste för mig, är viktigare en lönen, numera är de viktigaste för mig ledighet, ju mer desstå bättre.

Av anon301768
Skrivet av GuuFi:

Eller när man ser utanför sina kommungränser och inser att resten av världen inte är med i racet, men visst åker man aldrig på semester så fungerar väl Visa/Mastercard/Swish på 99% av ställena man besöker.

Lätt att ha skygglappar och tro att Sverige är det enda landet som existerar, de är 20 år efter på den här fronten i stora delar av världen.

Och cash är alltid kung när man är utomlands eller när något strular.

I Sverige finns inga behov längre att ha kontanter, är som sagt flera år sedan jag använde kontanter och vi kommer ganska snart vara kontantlösa, vad som gäller i andra länderna har ju ingen betydelsen, man anpassar sig bara, snart är de bara mat butiker som tar emot kontanter.

Av anon301768
Skrivet av Petterk:

Bonusen får du oavsett hur du betalar när vi pratar kundkorten.

Sant, har dock bättre ränta på ica banken därför jag har deras visa kort.

Av anon301768
Skrivet av KASC:

Möjligtvis gör du det men väldigt många som jag betalar sin mat direkt med bankkort och de pengarna som vi har på våra konton. Ser ingen anledning till att betala mat på kreditkort för att få en faktura i slutet av månaden. Däremot har även jag ett extra kort i backup ifall mitt ordinarie skulle krångla, men det nyttjas extremt sällan.

Dumt att inte använda ica eller andra kort, du för över pengar från ditt bankkonto och du tjänar bonus på matköpet, för mig brukar de bli några hundra i bonus varje månad, de får man inte med bankkortet.

Av anon301768
Skrivet av anton studs:

Var och handlade och skulle betala för 6 fulla kassar och då hade nordeas kontakt med visa gått ner, de andra bankernas visakort fungerade, så jag fick lämna affären utan någon mat. Skulle jag däremot haft kontanter hade det löst sig.Kontentan av detta är att ha alltid kontanter på dig då en banks servar kan strula och det fick jag lära mig den hårda vägen som var klart förnedrande. När jag kom hem ringde jag banken och dom gav mig .500:- som plåster på såret

Mat betalar man med Ica eller Coop kort, köper aldrig mat med mitt bankkort, man blir sårbar om man bara har ett kort.

Av anon301768

Kan inte minnas sist jag tog ut kontanter, är ett par år sedan.

Av anon301768

Jag skulle behålla den, kommer funkar ett bra tag, sanktionen från Google gäller ju bara produkter som inte är sålda, dom produkter som redan finns ute hos användare påverkas inte, fortsatt stöd för Google och jag kommer då inte sälja min p20 pro, tänker använda den så länge de går, kameran är grym och de är därför jag har köpt den.

Av anon301768

Jag kommer då inte använda någon eftersom de bromsar så mycket, förut då vi hade 100mbit i våran brf hade jag bättre fart och då var de värt de men sedan vi uppgraderade till 1000 så blev de för stort tapp.

Av anon301768

Kommer fortsätta att använda min P20 Pro och Mediapad M5 så länge dom funkar, bytte bort min iPad pro och iPhone och jag ångrar inte de, älskar bägge produkter och hoppas att jag kan fortsätta att använda dom länge.