Inlägg

Inlägg som anon301768 har skrivit i forumet
Av anon301768
Skrivet av xp1ratex:

Samma oavsett tcp/udp?

Jo, har testat 5 olika och direkt kontaktat deras chat och begärt hjälp, de har alltid slutat med samma sak, dom kan tyvärr inte hjälpa mig, hastigheten har varit densamma oavsett.

NordVPN, ExpressVPN, Tunnelbear, Mullvad och Cyberghost.
Hastigheten är exakt lika dan oavsett, mellan 100-180Mbit/s och de är ingen skillnad mellan tcp eller udp.

Kör jag utan så har jag alltid 800-900Mbit/s.

Av anon301768

Har nu insett att min internet leverantör har lagt in nån form av spärr om man kör med VPN, har testat 5 olika nu och jag har identiska hastigheter på alla, aldrig mer en 150mbit/s, utan har jag som sagt runt 800mbit.

Av anon301768

Tror inte de här drabbar dom så mycket eftersom Google inte används i Kina sedan flera år tillbaka, är väl i övriga världen de blir värre, men vi som redan har en Huawei produkt blir ju inte drabbade.

Av anon301768

Jag har kört eu moppe i flera år nu och för mig så kostar de ca 400kr i månaden med försäkring och bensin, har ändrat lite i variatorn så den går 60km och den drar under 0.2l per mil, brukar tanka 2g per månad.
Är en Honda 4takt med insprutning som jag köpte ny för 26 tusen, startar alltid oavsätt väder och jag har snart kört 1000mil.

Av anon301768

Sjukt att hela världen ska drabbas för något som sker i Usa, ingen i Europa har anklagat Huawei för spioneri så de här borde ju bara gälla Usa, fattar inte varför Google straffar alla användare utanför Usa?

Av anon301768
Skrivet av Burks:

Folk, detta gäller för nya produkter från Huawei, inte gamla produkter.

Google tjänster ska fortfarande fungera men framtida Android uppderingar uteblir för din nuvarande enhet.

Så har jag förstått det, rätta mig gärna.

Skickades från m.sweclockers.com

Helt rätt.

Av anon301768
Skrivet av improwise:

Nej, inte om man ser till arbetsgivaravgifter och annat (förutsatt att avtalet kring detta ser någorlunda normalt ut) samt att kommunen rimligtvis betalar ett klart lägre pris per gymkort jämfört med normalt listpris styckvis. Sen kan ev moms påverka också beroende på om man arbetar i en affärsmässig verksamhet. Berätta gärna vilken kommun det handlar om.

Är ett bruttolöneavdrag så de blir billigare för alla.

Av anon301768
Skrivet av Lodisen:

Känns ju lagomt roligt. Köpte nyligen en P20 och en P30 Pro 256GB.

Gäller bara nya telefoner som inte är sålda, alla produkter som redan finns ute kommer att fortsatt ha stöd för google men dom kan bara använda den öppna källkoden för android os.

"For Huawei users' questions regarding our steps to comply w/ the recent US government actions: We assure you while we are complying with all US gov't requirements, services like Google Play & security from Google Play Protect will keep functioning on your existing Huawei device," the Android Twitter account said on Monday.

Google Play Protect is a security service built into Google's Play Store that scans apps in the store and on user devices.

While the details are scant, the tweet indicates that Google will not degrade the experience of phones already in use. Future Huawei phones will be without Google services.

Huawei has been said to be developing its own OS as a backup for an Android ban.

Av anon301768
Skrivet av improwise:

Fast med ett avdrag på 160 kr i månaden så betalar dom i praktiken det mesta av det dom "får" (beroende på hur de faktiska villkoren ser ut).

Skickades från m.sweclockers.com

Dom betalar 1/3 av de totala priset, billigaste om du går privat per år är nästan 6500.

Av anon301768
Skrivet av Kakann:

Gaaaaanska stor skillnad på att få ett "gymkort" och att faktiskt ha 6000 kr i friskvårdsbidrag att använda fritt + ett avdrag på typ 2000 kr per år.

Är gym, spa, badhus, allt inom sport som ingår, 3 stora anläggnngar dit du kan gå där allt finns.

Av anon301768
Skrivet av Trunk:

Som andra nämnt är det långt ifrån sanningen. Jag törs påstå att inte ens hälften av alla arbetare i Sverige har de förmånerna. (Jag är en av dom)

Lätt att bli hemmablind...

Edit:
Tvivlar dock på att det gäller för vårdbiträden m.fl.

Gäller alla som är anställda inom kommunen, dom har ett löneavdrag på ca 160kr per månad och kan då gå på gym alternativt spa som finns i kommunen, ett årskort kostar nästan 6000kr för dom som inte har den förmånen, eftersom kommunen driver dom 2 stora anläggningar som finns så har man den förmånen.
Är själv inte anställd men min syster jobbar där, är dock valfritt om man vill nyttja detta.

Av anon301768
Skrivet av nocebo:

alla yrken? vilken värld lever du i?

Har haft 2 långa anställningar, 17 år på bryggeri där jag hade telefon och sedan 14 år som fastighetsskötare där jag hade telefon som byttes ut var annat år och friskvård för 3200Kr.

Av anon301768
Skrivet av twk:

Friskvård på 1500 kr och ingen mobil, anställd i kommun. Jag tror att många som arbetar i kommun och landsting, vilket är en stor del av den arbetande befolkningen, inte har dessa förmåner.

Arbetar du däremot inom tex IT på ett privat företag är det säkert inte ovanligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Jobbar du åt kommunen där jag bor har du friskvård för 6000kr per år och telefon.

Av anon301768

Varmt just nu, första solbrännan kom igår och idag ska de bli ännu varmare.

Av anon301768
Skrivet av breakman:

Testare inom IT.
39600 kr/mån
Förmåner:
10% i pensionsavsättning
3000kr friskvård
Valfri mobil "vid behov", typ vart annat år.

Skickades från m.sweclockers.com

Friskvård på 3000 och telefon har du i typ alla yrken, inget ovanligt.

Av anon301768

När man blir äldre är fritid betydligt viktigare en hög lön, jag har hellre lite pengar och mer fritid numera, har en jämnårig syster som tjänar runt miljonen per år, har varit marknadschef i ett stort företag men hon har nu bytt jobb med lägre lön och mindre ansvar för hon är som jag less på att jobba, hon vill inte ha något ansvar längre utan bara jobba och sedan gå hem. När man var yngre var pengar viktigt nu vill jag bara tjäna så pass att jag överlever, tänker inte jobba heltid mera.

Av anon301768

De ska snö här på Fredag, kul.

Av anon301768

Ingångslönen är väl ok men att efter 10 år bara öka lönen med 2 tusen är helt sjukt, jag har alltid haft runt 500kr i löneökning varje år och de har varit de lägsta jag fått, problemet är att dom har inga personer som vill stanna i yrket just på grund av dålig löneökning och arbetstiden är usel med tanke på vad dom tjänar, jag jobbade skift för mer en 15 år sedan och hade bättre lön, jobbade man kvällar och helger hade man då ob tillägg, dom som kör buss där jag tänkte börja har fast månadslön och då spelar de ingen roll vilken tid på dygnet dom jobbar, är lokal buss som dom kör, är bara äldre som kör och utländska personer, inga yngre människor, på infot om utbildningen var de 5 personer, jag var ensam Svensk, trots gratis utbildning där du får ta busskort är de inte många som är intresserade.

Av anon301768
Skrivet av MH25:

Ja, här får man nog vara lite försiktig med hur man tänker. För precis som du säger så finns det yrken där utvecklingen och skillnaden i erfarenhet är ganska liten, i varje fall ytligt sett. (Buss)chaufför är ett sådant yrke, butikspersonal i en mataffär är en annan där jag har svårt att greppa hur stor roll erfarenheten spelar. Det verkar också reflekteras i hur liten skillnad i lön det är på erfaren personal och relativt oerfaren sådan. Om någon kan förklara med konkreta exempel för dessa (eller andra) yrken så vore det mycket intressant.

Tyvärr så gäller samma sak för yrken där erfarenhet spelar en stor roll, inte minst i den offentliga sektorn som poliser, undersköterskor, lärare, sjuksköterskor, andra vårdyrken, socionomer och så vidare. Men även i vissa fall för hantverksyrken och liknande.

Men det är en intressant diskussion, givetvis gör erfarenhet någon skillnad i alla yrken. Dock inte alltid såpass att det bör spela någon större roll för lönen.

För övrigt så kan väl sägas att busschaufförer inte tjänar speciellt dåligt om ingångslönen är 25 000, det är ändå ett yrke med relativt kort utbildning (veckor snarare än år) och låga formella krav (därmed inte sagt att "alla kan göra det"). Poliser, socionomer, lärare och sjuksköterskor tjänar ungefär lika mycket i ingångslön (ibland mer, ibland mindre) och då handlar det om mer än två års högskoleutbildning för samtliga dessa yrken.

Utbildningen är 5 månader och du måste även gå första hjälpen utbildning.

Av anon301768

Jag har en Pioneer 668 dvd spelare som är regions fri, har aldrig försökt sälja den, ligger och samlar damm i garderoben, var den näst bästa dvd/cd spelaren Pioneer hade då den var modern.