Inlägg

Inlägg som Leedow har skrivit i forumet
Av Leedow

Azure DevOps (tidigare Visual Studio Team Services) för utdelning av work items/buggrättningar/övrigt till utvecklare.
Trello för roadmap, prioriteringar, önskemål, leads, status till kunder, etc.

Av Leedow
Skrivet av Larsp777:

Tackar!

Jag har testat koden och .jar filen fungerar så man kan köra det.

Jobbar av och till för ett företag. De ville ha uppgifter med lösningar för en kurs. Tänkte då på mitt gamla projekt.

Dock så är de väldigt petiga.

Oftast så är problemet åt andra hållet. Exempelvis ett större företag som är sena med Javauppdateringar eller liknande. Då får man vara noga med att inte använda ett för nytt ramverk med funktioner som inte stödjs i äldre versioner.

Om det är så att din kod fungerar att köra i en relativt ny Javamiljö så kommer du inte ha några problem med att köra det på företaget.

Av Leedow

@michael123:
För att browsers standardutseende för tabeller har fördefinierade css-egenskaper.
Om du lägger till följande så får du bort det vita utrymmet runt din bild men det tar även bort lite döyta överallt.
Lämpligtvis lägger du in en div i dina td-celler där du kan påverka css-en utan att förstöra layouten genom att applicera egen padding och liknande vid behov. Alternativt så ändrar du så att du bara tar bort padding för din centrala td.

td { padding: 0; }

Av Leedow
Skrivet av Larsp777:

Nej, förlåt. Glömde skriva det.

Det är Java som den gamla koden är skriven i.

I Java och C# så jobbar man med ramverk.
Ramverket kommer i nyare och nyare versioner men bakåtkompabilitet finns det nästan alltid.
Risken är metoder/klasser som har blivit föråldrade och som inte längre underhålls eller rekommenderas att användas.
Dessa saker anses då vara "deprecated" och kommer att tas bort i nyare versioner med en viss övergångsperiod.

Det räcker med att du öppnar din kod i det nyaste ramverket och kompilerar det för detta. Då kommer din utvecklingsmiljö flagga för det som inte längre fungerar/rekommenderas att användas.

Jag kan meddela att det är inte jätteofta detta inträffar så bli inte förvånad om du inte får några fel alls.

Men om det är ett 20 år gammal projekt så är det mer troligt att man har utvecklats som programmerare och kan skriva bättre kod i dagsläget. Med det sagt så kan det vara så att man skriver om det av estetiska skäl snarare än att just några deprecated-grejer har använts.

Av Leedow

@CharlesIV:

Jag har själv inte stött på det där men det verkar finnas en hel del hjälp.
https://stackoverflow.com/questions/3516333/debug-target-is-m...

Om det känns som grekiska kan jag försvenska svaren.

Ett svar säger att du ska gå in i Build > Configuration Manager och se till att ditt projekt är ikryssat i Build.

Ett annat svar säger att du ska bara bygga enbart projektet, inte hela solution.
Högerklicka på ditt projekt och välj "Build"

Ett annat säger att du ska gå till Project > (projektnamn) Properties... > Build > Output path och se till att denna inte är tom.

Av Leedow

@heretic16:
Vad är det för syfte med klass A och B?
Det låter ju som att du bara borde köra med exempelvis klass A.

Du kan ju ha en referens till klasserna så att klass A uppdaterar B och vice-versa. Men om det är exakt samma siffra som ska vara i båda klasserna så känns det återigen som att det bara är en klass du ska använda.

Av Leedow
Skrivet av echawqui:

Jag fastnade i en BSOD loop så jag tog ut och satte in alla komponenter. ingen ny mjukvara installerad. har inte bytt delar. Det är ett mönster av 1 långt pip och 1 kort. tror det är något problem med moderkortet, som är ett intel (kan inte komma ihåg modellen).

Tack för att du tar din tid.

Om du kollar upp modellen så kan man i sin tur kolla i manualen eller annan support och ta reda på vilka "beep codes" betyder vad.

Av Leedow

@Larsp777:

Skicka med argumenten för name och price till din addProduct-metod.
Du behöver nödvändigtvis inte returnera listan igen då den som kallar på metoden redan har bifogat listan.

Av Leedow

@97emiria:

<!doctype html> <html> <html lang="sv"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css"> <title>1a Analys av Emilia Holmström</title> </head> <body> <div class="b"> <h4> Uppgift 1a - Analys av Emilia Holmström (emihol-8) <br> <i> Vald webbsida: <a href="https://www.kriminalvarden.se/" target="_blank">Kriminalvården.se</a> </i> </h4> <BR> <BR> <h3> Syftet </h3> <p> Det främsta syftet med webbsidan är att skaparen vill ha lättillgänglig information för dömda, häktade, anhöriga, personer som söker jobb eller vill komma i kontakt och besöka kriminalvården. Detta ser man direkt man kommer in till hemsidan vilket bör vara syftet. <BR> Om man scrollar vidare finner man lite mer information, nyheter, fakta men också två större länkar till jobb rekrytering vilket verkar vara ett sort fokus på första sidan. </p> <BR> <BR> <h3> Målgrupp </h3> <p> Målgruppen till hemsidan är nog väldigt varierande beroende på vad som fått användaren att besöka hemsidan. Är det för att en person blivit dömda eller blivit häktade skulle den största målgruppen vara män <SUP> <font size="1"> <a href="https://www.kriminalvarden.se/forskning-och-statistik/statist..." target="_blank">1</a> <a href="https://www.kriminalvarden.se/forskning-och-statistik/statist..." target="_blank">2</a> </font> </SUP>, är det för skolarbete skulle målgruppen vara stunder medan anhöriga skulle vara just anhöriga. <BR> Och det är där jag anser målgruppen ligger. Om man gör en sökning på webbplatsen så säger sidan att målgruppen är för personer som är dömda till straff, är anhöriga eller vill söka jobb hos kriminalvården <SUP> <font size="1"> <a href="https://www.kriminalvarden.se/om-kriminalvarden/nyheter/2014/..." target="_blank">3</a> </font> </SUP>. Men jag tycker ändå sidan är en bra information sida för studenter och vill gärna säga att studenter är också en målgruppen. <br> Däremot är inte just kriminalvårdens hemsida i förstahands målgrupp för barn och ungdomar. Utan kriminalvården har en egen sida för den målgruppen som heter Insidan (Insidan.kriminalvarden.se) vilket dels finns otydligt på första sidan men också under ”För familj och vänner” finner du mer information om det. </p> </div> </body> </html>

Var har du dina divar? Just nu har du bara en div med klassen "b".

Jag tror det är bättre att du säger vad du vill göra och vilka sektioner du vill förändra.

Av Leedow

Bifoga din html-kod också. Du bör även sätta bättre namn på dina css-klasser.

Av Leedow
Skrivet av java_jord:

stått koden till rad 19. Det är på rad 22 och nedåt jag börjar tappa mig. Någon som kan hjälpa?
Tack på för hand.

Jag ser att du är ny på forumet. Välkommen!
Sweclockers är inte till för att göra läxor åt andra men däremot pekar vi dig gärna åt rätt håll.

Jag bifogar lite material på svenska så du kan läsa själv. Det du vill kolla upp är get- och setmetoder även kallade "getters" och "setters".

http://www.cse.chalmers.se/edu/year/2015/course/TDA545/lec07-...
http://sectordata.se/laromedel/jjplus/Kort_om_klasser_och_obj...
http://dator8.info/1/2012/01/get-och-set-metoder-i-Java.html

I fortsättningen rekommenderar jag att du postar koden på Pastebin eller rent av rakt i forumet.

Av Leedow

@mrCatfood:

Som du beskriver det så låter det som att resturangens applikation INTE är ihopkopplad med webben? Redan här öppnar det upp för dubbelbokningar och mycket manuellt arbete.

Bästa (enklaste) lösningen är att både webben och applikationen kör mot samma databas.

Jag förstår inte varför du tittar på SignalR eller replikering/spegling av databaser.

För att lösa problemet med att resturangens dator ska vara auktoritär så kan man ha en mellanlagring/cache som man jobbar mot alternativt att man har en lokal databas som används om den primära skulle gå ner eller Internetförbindelsen.

Av Leedow
Skrivet av Mrbond:

Jag håller för närvarande på att bygga en databas i access och har kört fast och är i behov av lite vägledning. Inledningsvis ska sägas att detta troligtvis är någonting som inte är särskilt svårt att göra, utan det är bara jag som har begränsade kunskaper!

Databasen bygger på två tabeller över fastigheter som hyrs in från externa aktörer och sedan hyrs ut till andra aktörer. För bättre förståelse kan ni tänka er att en fastighet med 10 lägenheter hyrs in och sedan i sin tur hyrs ut i 10 olika avtal till 10 olika aktörer.

Databasen bygger alltså på två tabeller vid namn inhyrningsavtal och uthyrningsavtal. Varje inhyrnings- och uthyrningsavtal har ett unikt avtalsnummer. Uthyrningsavtalen har även ett ”moderavtalsnummer” som etablerar relationen mellan inhyrningsavtalet och uthyrningsavtalet. T.ex. om en fastighet á 1000 m2 hyrs in och sedan hyrs ut genom 5 olika uthyrningsavtal så kan det se ut så här i tabellerna:

https://imgur.com/a/GqYt2C2

Relationen mellan in- och uthyrningsavtalen etableras genom en relation mellan inhyrningsavtalens avtalsnummer och uthyrningsavtalens moderavtalsnummer.

Det jag vill göra är att i ett formulär kunna visa hur stor del av en viss fastighet som är uthyrd. Tänk er att ett formulär visar första raden i tabell 2 ovan (uthyrningsavtal 134):

Uthyrningsavtalsnummer: 134 (Moderavtal: 123)
Area: 10 m2
Total inhyrd area för moderavtal 123: 1000 m2
Total uthyrd area: 990 m2 (99 %)
Antal uthyrningsavtal: 5

Om formuläret istället skulle visa sista raden i tabell 2 skulle det se ut på följande sätt:

Uthyrningsavtalsnummer: 992 (Moderavtal 934)
Area: 12 m2
Total inhyrd area för moderavtal 934: 12 m2
Total uthyrd area: 12 m2 (100%)
Antal uthyrningsavtal: 1

För att summera:
I formuläret så ser en användare ett avtalsnummer i taget (det finns separata formulär för in- och uthyrningsavtal). T.ex. Uthyrningsavtalsnummer: 992. Jag vill i formuläret addera arean för alla andra uthyrningsavtal som har samma moderavtalsnummer och presentera den informationen som ovan.

Hur kan man gå till väga för att presentera den informationen? Jag har testat med olika former av ” concatenation” och sum men inte riktigt lyckats ställa den rätta frågan för att kunna presentera datan. Det bör noteras att det förekommer att det endast finns ett uthyrningsavtal per inhyrning, eller kanske inget alls och även den datan måste presenteras. Det ska också sägas att jag är en novis och kanske förklarat på ett dåligt sätt så ställ gärna frågor om ni inte förstår vad jag menar.

Uppskattar all form av vägledning! Tack

Ett exempel på en SQL-query du kan köra är:

select Inhyrningsavtal.Inhyrningsavtalsnummer, Inhyrningsavtal.Area, (select sum(area) from Uthyrningsavtal where Moderavtal = Inhyrningsavtal.Inhyrningsavtalsnummer) as Uthyrt from Inhyrningsavtal

Vilket bör resultera i ett resultat enligt:

123 1000 990 934 12 12

Jag kan Access för dåligt för att ge bra tips för hur man ska göra gui och knyta ihop frågor och liknande.
Men queryn där kanske ger dig något iaf. Den förutsätter att det finns ett värde vid namn "area" i båda tabellerna.

Av Leedow

Laptopminnen DDR2

Hej

Skänker två stycken otestade moduler till den som behöver, mot fraktkostnad som säkert går på en 10 eller så.

Specifikationer på bild.

Svara i tråden. Ej PM.
Först till kvarn.

Läs hela annonsen här

Av Leedow
Skrivet av jOnÄTÄn:

Google är störst och är därför de som attackeras. Gör väl inget om det blir svårare för google att bli dominanta, förenklar ju för andra alternativ till google foto, google chrome, google maps osv att växa fram.
IOS ligger väl på max 20% i marknadsandel och Apple kanske inte går anklaga för riktigt samma sak eftersom de använder IOS på sina egna produkter.

Min kommentar hade inget med domen eller lagen att göra utan om valet som man själv står som användare.
Om browseralternativ är det man bryr sig om är det iOS man ska välja då? Oavsett monopol eller dominant aktör, dvs.

Av Leedow
Skrivet av henkiii:

Google skulle kunna underlätta för Lars att välja en bra alternativ browser, istället för att tvinga telefontillverkarna att förinstallera alla värdelösa google bloat appar.
Men detta skulle ju kunna skada deras affärsmodell (svälta ut konkurrensen genom fulspel).

Skickades från m.sweclockers.com

Jo tjena.

iOS tillåter ingen annan renderingsmotor än sin egna.
iOS tillåter inte att man byter standardbrowser.

Är det iOS man ska köra för att slå ett slag för den fria konkurrensen och öppenheten eller är det något annat mobilt OS du tänker på?

Av Leedow
Skrivet av verminxxt:

Hej, tänk en 2D Grid med X och Y positioner.

Har skapat en Metod att hantera sista position efter man utför olika kommandon "uppåt, ner, vänster, höger" .

Försöker skapa method och hantera intersection position ( kontaktpunkten) när man utför olika kommandon..
Bild hjälp.
https://snag.gy/Qicv39.jpg

All hjälp är uppskattad!

Har utfört andra methoden på whiteboard. Blir lite som..
For second method . I'm thinking (1) Re-use first method and store as variable (2) With Multi-array or Hashtable use the variable to store (key = x and value = y.) to find out which position causes intersection .

Här är koden, första methoden (FinalPosition är klarskriven, Behöver lite hjälp med Insection metoden) .
Koden finns också tillgänglig på : https://dotnetfiddle.net/XTwzkJ

FinalPosition är lätt att förstå, det är den sista koordinaten som objektet står på efter att ha förflyttat sig en eller flera rörelser i fyra leder.
Vad är "intersection position"? Matematiskt så betyder intersection det som är gemensamt mellan A och B. Exempelvis två listor som har identiska objekt eller två linjer som korsar varandra.

Om jag skulle få gissa vad du är ute efter så vill du ha "Första punkten där objektet en gång tidigare har varit".
Exempel baserat på att man börjar vid origo (0,0)

Fyra norrut = Ingen intersection point
Ett norrut, ett väster, ett syd, ett öster = Intersection point är (0,0)
Fyra norrut, ett väster, ett söder, ett öster = Intersection point är (0,3)

Finns kanske någon smart matematisk formel för det men det första steget är väl att "brute force":a det.

Spara varje position till ett Point-objekt. Lägg in objekten i en Lista. Traversera listan och hitta första dubbletten så får du den första "Intersection point".

Av Leedow

Jag beklagar sorgen. Alla blir vi berörda av döden i någon form.
En del av livet - men den insikten gör det nödvändigtvis inte enklare.
Smärtan har en tydlig vikt och med tiden blir man starkare så man orkar bära vidare.

Av Leedow
Skrivet av aphds:

Hej.

Jag vill köpa en ny dator och jag vill bygga ihop den själv.
Detta har jag plockat ihop på Inet och vad tycker ni?
Vad har jag gjort för fel?

http://i64.tinypic.com/179z7n.png

Jag har dubbla grafikkort och 2 st SSD diskar för att köra dessa som raid och D-disk.
C-disk är M2-kortet.

Den kommer att kosta lite, så jag vill gärna veta vad ni tycker.

Argumentera för dina val så brukar det lösa sig.

Här kommer ett par funderingar.
Om du ska bygga den själv, varför betalar du Inet för att montera och testa den åt dig?
Varför väljer du Fractal Design R5 istället för R6?
Använd rabattkoden FDSOMMAR så får du 20% på allt på Inet
Vilken poäng finns det med SSD RAID? Du sparar på sin höjd ett par hundratals millisekunder per uppstartat program. Är det någon specifik anledning du ens funderar på saken?
Jag rekommenderar att du kör med 16GB RAM-moduler istället för 8GB, men det är om du planerar att köra 64GB innan du skrotar burken.

Av Leedow
Skrivet av edv:

Tack!

Jag har lagt till var så som jag blev tipsat om här ovan.
Felmeddelandet försvann därmed

Men nu är det nästa bekymmer:
Det går inte att komma åt Sodacrate.Dryck.namn på grund av dess skyddsnivå (CS0122) -

public void find_soda() { Console.WriteLine("Skriv namnet på en dricka för att kolla ifall det finns i backen:"); int konvertera; string key; key=Console.ReadLine(); konvertera=Convert.ToInt32(key); for( var i = 0; i < drycker.Length; i++) { if (drycker[i].namn == key) { //Position i har en dryck med strängen key } } }

Hur kan jag lösa detta isf?

Din Dryckesklass har ett par instansvariabler men dessa är inte publika vilket betyder att du inte kan använda dem utanför Dryckes-objektet.

Använd nyckelordet public för att göra variablerna åtkomstbara.

Ex i Dryck-klassen:

public string namn;