Inlägg

Inlägg som Leedow har skrivit i forumet
Av Leedow
Skrivet av Superpu:

@Leedow:
Om jag skapar en "Person" entitet. Vad ska det stå i hyresgäst/fastighetsägare entiteten för attribut då?

Ingenting som jag kan komma på rent spontant vilket gör att dessa entiteter enbart har en semantisk eller beskrivande funktion för ER-diagrammet. Samma funktion kan man uppnå i nästa steg där du ska göra EER-diagram. ER-diagram har inget krav på normalisering av datat utan det sker i senare steg så det är inget krav om inte kursen kräver det.

Av Leedow

@Superpu:

Riktigt bra början!

Du kan inte skriva "har" i alla scenarion för det stämmer inte. Sambandet måste beskrivas tydligare än så annars behöver man inget samband. På en byggnad har det utförts historiska händelser. En fastighet ägs av en fastighetsägare. Man kan förenkla det genom att säga att det är verbet i meningen som bör vara sambandet.

Om du tittar på din Hyresgäst och Fastighetsägare så kan man normalisera detta genom att skapa en Person-entitet som används för att lagra personuppgifterna istället för att lagra exempelvis förnamn/efternamn på två ställen.

Adress-entiteten har en "Port"-egenskap men då Adress-entiteten är till för Byggnad så blir port-egenskapen poänglös. Jag skulle ta det lite längre och koppla Person-entiteten till Adress också. För att ta fram scenarion så är det sambanden/verben man ska fokusera på. En person bor på en adress. Det står inte i uppgiften däremot så allt är ju en fråga om vilken nivå man vill lägga sig på.

Historik-entiteten blir svår att hantera om varje ny händelse skapar ett nytt attribut. Om man tänker sig scenarion här så borde varje händelse ha exempelvis benämning, datum, kostnad.

I fortsättningen rekommenderar jag att du gör detta på datorn då det är riktigt svårt att hantera förändringar på papper.
Du kan göra det i MSPaint exempelvis.

Av Leedow
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Blir spännande att se hur detta går, jag får nog hålla med Spotify på detta även om tidigare tråd skulle kunna ha en helt ok lösning. Där Spotify tar bort in-app purchase och istället slussar till Spotifys hemsida.

Är inte det ett sätt att gå runt app stores regler och på så sätt leder till att appen tas bort från app store?
Jag bara antar att de har regler för prenumerationsappar annars hade nog flera gjort detta.

Av Leedow

@oRBIT2002:

Ja, precis. En enklare lösning för att komma bort från uppdateringsproblemet i helhet även om det kanske inte är optimalt.

Om du testar med "drag"-eventet istället då? Panorerar man för snabbt så publiceras inte "bounds_changed"-eventet.

Testa här:

https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/e...

Av Leedow

@oRBIT2002:

Eftersläpningar är jobbiga för slutanvändaren. Om du gör så att efter exempelvis 10-200 ms (beroende på känslan) när man har slutat att panorera så presenterar du punkterna så kommer det inte upplevas som en eftersläpning. Dessutom kommer man få bättre översikt över kartan då punkterna inte grötar ner det vid själva panoreringen. Att punkterna visas praktiskt taget omedelbart gör att det kommer att upplevas som att det är meningen att fungera på det viset snarare än en begränsning i uppdateringsfrekvensen.

Av Leedow

@Superpu:

All right, bara att bita i det sura äpplet.

Litteratur?

Skriv ner alla entiteter.
Tilldela alla entiter deras attribut.
Gör kopplingarna mellan entiteterna.
Gör kardinalitet mellan entiteterna.

Börja någonstans så hjälper vi vid behov.

Av Leedow
Skrivet av Superpu:

Jag har verkligen ingen koll på hur man ska gå tillväga med detta. Har läst på om er diagram men vet inte hur jag ska få till det. Någon som kan hjälpa en total noob?

https://imgur.com/uKMeCys

Någon form av påbörjan måste du ju ha eller i minsta fall en konceptuell bild över hur en databas ska se ut på pappret. Känns inte som en "uppgift 1" heller då det är så många delar som ska vara med från start så det borde väl finnas någon bas att utgå från tidigare uppgifter?

Av Leedow

Vad är det för projekt du ska hosta?

Det har fungerat stabilt i ett par år för oss utan några direkta anmärkningar. Sen brakade det loss och ingenting fungerade i över en månad. Antalet fel och felhanteringen som följde för oss gör det omöjligt för oss att rekommendera dem för seriösa projekt.

Uppstart-, hobby- eller privatprojekt fungerar ju faktiskt nästan vad som helst för. Är det mindre än en femhundring per år som är ens budget så kan det inte vara så "viktigt" projekt speciellt med tanke på att SSL kostar minst det dubbla per år.

Av Leedow
Skrivet av Uppgiven:

@pv2b: Aha! Tack som fan! Ska testa med detta - himla tur att man kan skriva här och få hjälp. Återkommer om jag totalmisslyckas

Du låter inte @Uppgiven längre.

Av Leedow
Skrivet av tvelander:

Idag internet lokalt är nätverk den sista delen oftast som flaskar nu.

Alla SSD klarar över MINST 220MB/s och alla NIC har 1GB.

Vi börjat fått stora problem på jobbet att 1GB flaskar så hårt och då jobbas det med vanliga program mot lokal server.

Våra diskar klarar 30Gb/s internet liksom och CPU är redant overkill med.

Så standard 10Gb / 5Gb Intel nicar tack

I ett sådant fall kan man ju köra någon form av channel bonding från switch till servern. Att man pluggar in en till nätverkssladd i hårddisken.
Det krävs ju dock att stödet finns, kabeldragning och det är inte alltid fallet att dubbel bandbredd uppnås med tanke på olika standarder. Dessutom så fungerar det inte om man slår i taket av 1Gbit från en enskild klient.

Av Leedow

Det har gått en tid men jag får inte kontakt med säljaren. Jag har införskaffat fcnd på annan väg och med det sagt så drar jag mig ur.

Av Leedow

@Larsp777:

Ja, fast inte om det är det sista steget. Om sista steget är att förflytta sig till vänster och truck redan står på position 0 så kommer den stanna på -1 och success kommer vara true.

Av Leedow

@Larsp777:

Menar du kanske att några gånger när "success == true" så är truck.startX = -1?

Detta är fullt möjligt då truck kan stå på position 0 (vilket du anser är korrekt) och därefter förflytta sig till horisontellt (x) åt vänster med ett steg (-1) och då är truck utanför spelplanen. Alltså startX = -1.

Du borde istället vända på steken och kontrollera om det är ett godkänt steg som truck tar istället för att göra det vid nästa förflyttning.
Detta kan du göra antingen genom att tillåta alla former av rörelser och direkt efter kontrollera om truck är utanför spelplanen.
Alternativt kan du kontrollera vilket steg som truck ska ta och validera att denna rörelse är korrekt innan den utförs.

Av Leedow

225kr för FC:ND

Av Leedow

@heretic16:

Jag vet inte om jag har förstått det rätt men jag hade gjort på detta sätt.

Du borde skapa en klass som heter DBHelper. I denna så har du dina instanser av Mysql och Modbus.
På klasserna Apa och Hund så skapar du en referens till DBHelper.

Av Leedow

Budar 200kr för FC:ND om det är PC det gäller.

Av Leedow

@csharpMarit:
Det du letar efter heter Debugger.
Om du tittar i menyn så ska det finnas något som heter "Debug" och där under "Start debugging" samt snabbkommandot för det.

Av Leedow

Ja, senast man var inne på en retrosida var ju... för en vecka sen när 1177-kalaset drog igång.

Av Leedow
Skrivet av RobinJacobsson:

Okej, tack för alla era svar. Jag kör vidare på den här länken då. Men förklara gärna för mig, varför heter den ASP.NET Core när dom arbetar i C# i den? För visst är väl ASP ett eget språk?

ASP är inte ett språk utan en serverside-lösning. Det är lätt att man tror att det är ett språk om man jämför liknande lösningar vid samma gamla tidsperiod exempelvis PHP och JSP. JSP är inte heller ett språk.

Av Leedow
Skrivet av Teknocide:

variabeln cd kommer alltid vara en Task<ActionResult<CompanyData>> där, även om nyckeln inte finns. Med andra ord aldrig null, vilket gör att du sätter validKey = true

Good find!
Granskning av "cd"s egenskaper bör göras där cd.Result.Value innehåller CompanyData, om allt har gått bra.