Inlägg

Inlägg som HC-8315 har skrivit i forumet
Av HC-8315
Skrivet av Mizzarrogh:

Skulle inte förvåna mig, det var bara ett tunt aluminiumbleck med någon typ av kylkudde under.
Lyckligtvis är den lätt att ta bort.

Tänkte försöka mäta om en riktig kylare går in bakom flänsarna till GPU kortet.
Blir väldigt tight, men kan gå..

Kan funka, men som du skriver blir de nog rätt trångt.
Själv hade jag föredragit SSD med U2 kontakt eller en PCI-E baserad SSD. Sitter dock med helt fel plattform för de (undantaget U2 då adapter finns).

Av HC-8315
Skrivet av Mizzarrogh:

MSI Gaming pro (X370)

Vart de inte MSIs inbyggda M.2 kylare som fick en massa kritik för att göra de hela värre?

Edit: https://www.gamersnexus.net/guides/2781-msi-m2-heat-shield-in...

Av HC-8315
Skrivet av Mizzarrogh:

Jag är litet nyfiken hur ni har det med temperaturer och sådant när kortplatsen sitter som den gör på de flesta moderkort...

Kylaren jag tittat på bygger ca en centimeter, men tveksamt om den får plats bakom kylflänsen till GPUn.

Hur är det egentligen meningen att dessa skall kylas?

Va har du för moderkort?
Jag sitter själv med ett Asus Z170-A och M.2 platsen sitter längst ner i högra hörnet. Har väl kanske inte de bästa luftflödet där nere, men min MP500 blir sällan mer än 65 grader varm och håller oftast en idle temp på 47 till 50 grader. Värt att nämna då är att jag inte har någon kylning monterad på min MP500!

Av HC-8315

@BoZni: De är iaf ett kort som du kan kalla för en uppgradering.

Av HC-8315

Dom två förslag du har är ju vid en snabb anblick i stort sett samma. Den dator du isf spelar mest på är ju lämpligast att uppgradera. Hur och i vilken dator du isf kommer ha ditt GTX 970 är ju helt upp till dig.
Vilken modell av GTX 1060 har du tittat på? 3GB varianten är hamnar nånstans mellan ett GTX 970 och ett GTX 980 i prestanda medans 6GB varianten mer eller mindre är identiskt med ett GTX 980 i prestanda. Bara för att ge de ett perspektiv mot dina nuvarande grafikkort.

Av HC-8315

En bra guide till hur du gör om inge annat: https://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/k...

Av HC-8315

@anon254573: Med tanke på vad du köpte som inte funkade, och dom delar du redan har så hade iaf jag satsat på en i7-6850K. X99 är en mycke kompetent plattform som mångt och mycke ännu slår Z370 på fingrarna på väldigt många punkter.
Personligen hade jag lätt kunnat byta min Z170 plattform mot X99!

Av HC-8315

Inget nytt alls. Priserna på Vega 56 och 64 har sett ut så här sen lanseringen.

Av HC-8315
Skrivet av GG25:

Känns eventuellt som ARP uppslaget timar ut. Kör en port mirror och kolla lite i Wireshark så kan du se om det är så att arpen timar ut och om routern skickar ut någon arp request och om det skickas tillbaks någon.
EDIT: om så att säga ALL trafik dör ut och inte bara DNS.

Jag får göra de imorn isf. Bahnhof vill att jag kör en pingplotter under ett dygn vilket jag också nu gör. Tror att jag fick rådet tidigare i tråden också. Men jag har satt en enskild dator på jobbet så att jag kan bruka mina andra datorer som vanligt. Har ju kvar Com Hem månaden ut. Dock så står jag nu utan tv i ett dygn, men de överlever jag iaf. Värre med sambon, men hon får gilla läget helt enkelt.

Av HC-8315
Skrivet av Ozzed:

Jag tror det. Men... Det finns ju inget "motsvarande" GTX-kort än. Självklart kommer saker och ting att ändras i ett slag när så är fallet. Om det kommer ett **80TI som presterar som detta och kostar som **80 TI-kort brukar göra, då, när den dagen kommer, så skulle inte jag säga att det här kortet är tänkt för spel heller.

De som gör Titan V annorlunda just nu är att NVIDIA lanserar de på samma sätt som sina arbetskort såsom Quadro, Tesla mm. Dessa kort kommer alltid först med en ny arkitektur. Ofta flera månader innan dom första korten för spel lanseras. För min del så stärks de i kombination med kortets specs samt vad kortet nu också har fått för ändringar jämfört med tidigare Titan kort att inte se de som ett spelkort längre. För många ändringar från NVIDIA själva samt hur dom har valt att marknadsföra kortet. Men de är också sant. Den som väl har köpt ett sånt här kort för att nyttja till dess arbetsområde spelar förmodligen lite då och då på samma dator, när tid finns

Av HC-8315
Skrivet av hollowman71:

tjenare !!
satte ihop ett nytt data paket till sonen

Intel Core i5 8600K 3.6 GHz 9MB
ASUS PRIME Z370-A
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance
Corsair Force LE200 240GB
Cryorig H5 Ultimate

men nu var jag så osäker om jag valde fel ssd disk
som ni ser så tog jag en Corsair Force LE200 240GB skulle jag valt en Samsung 850-Series EVO 250GB istället den verkar vara mångas favorit !!
glömde googla om ssd diskar har varit mycket focus på processor och moderkort och minnen så jag glömde helt av ssd och resurs på sånna

Med vänlig hälsning peter

Jag tänker bryta in och säga att valet av SSD va sådär. Force LE200 disken är en DRAM-Less, alltså en disk utan minne. Dom är billigare, men presterar faktiskt sämre i de mesta. Att köra spel och program är rätt så funkis på dom. Men att köra operativet på en sån är inte rekomenderat.
Snabbt förklarat här:

Av HC-8315
Skrivet av Ozzed:

Jag skulle inte tacka nej till ett, men köpte nyligen ett begagnat 1070 som mer än väl täcker mitt behov. Jag menar mest att det blir skevt att säga att det inte är ett spelkort när det just nu ör det bästa kortet för spel. 1080 TI må vara mer prisvärt med det står ju sig slätt i sammanhanget.

De hade inte jag heller gjort. Men de är bra jäkla overkill för min dator jag har idag.
De är väl inte skevt? Man kan spela på Quadro kort också. Men inte kallar man dom för spelkort. De har ju hänt att Quadro kort har varit bättre för spel än motsvarande grafikkort för spel. Men bara fram tills samma GPU som de bästa Quadro kortet hade väl släpptes i form av ett GTX Titan eller nåt GTX x80 Ti. Du förstår vad jag menar hoppas jag.

Av HC-8315
Skrivet av Gozs:

vad behöver jag för router för att dela 100/100 mbit fiber lina hemma på två datorer?

Några har redan kommenterat de. Men en Edge Router av valfri modell om du bara vill ha kabel. Dock en hel del pill med att ställa in den. Har ingen själv, men jag har iaf tittat och fipplat lite i en Edge Router X som är den billigaste av dom. Den är också isf den modell jag rekomenderar baserat på din bredbandshastighet.
Annars är de väl dom flesta standard routrar som gäller. Asus och Netgear tillverkar bra modeller. Och en sak till. I princip alla routrar för hemmabruk har trådlöst vare sig man vill eller inte.

Av HC-8315
Skrivet av Ozzed:

"Inte för spel" säger en del förståsigpåare... Nähä men varför krossar det alla andra kort på marknaden i spel då? Ner från höga hästen nu. Det är ett kort som självklart är bra för spel.

Nu är jag lite sen men ändå. Titan V funkar ju utmärkt till spel. De går ju att spela på Quadro grafikkort också, men dom är inte gjorda för de. NVIDIA marknadsför ju inte heller Titan V mot spel. Titan V har ju inte ens prefixet GTX som är specifikt för spel grafikkort. Titan V som faktiskt har kärnor för "AI" och "In Deep Learning". De är ju trots allt en alt budgetvariant av V100.
Missförstå mig rätt, men sett till pris och målgrupp för de här kortet så är de inte ett spel grafikkort även om de nu funkar ypperligt som ett sådant.

Av HC-8315
Skrivet av jocke92:

Har du satt fast IP på switchen? Det kan inte vara så att den snor din WAN-ip från routern

Jag har provat både statisk och DHCP på switchen. Oavsett val så är de ingen skillnad alls. De jag just nu provar är utbytt DNS server, och än så länge är de stabilt, peppar peppar. Om de mot all förmodan skulle va Bahnhofs DNS som strular så är de ju ett fel hos dom kan jag tycka, eller?
Edit: De va inget. Precis när jag skickade detta inlägg så dog nätet. Så DNS är de inte... men de va stabilt längre än vanligt iaf

Av HC-8315

Wi-Fi tenderar att va instabilt och tappa då och då. Inte rekomenderat att spela över Wi-Fi iaf. Kan du så är kabel att föredra av både stabilitet och prestandaskäl.
De som kan störa signalen är ev andra trådlösa enheter som finns i din närhet. Till exempel grannarnas utrustning bland annat.

Av HC-8315

Har man inte kvar sockelskyddet till moderkortet och man saknar den lilla plastasken till processorn så anser iaf jag att de är väldigt safe å skicka med processorn monterad på moderkortet. Har själv postat några moderkort med processorn monterad och mottagarna har aldrig rapporterat nåt fel.

Av HC-8315
Skrivet av Snorren:

@HC-8315: Jag gjorde så att jag gjorde ett eget vlan på port 4 och 5 på switchen som jag kopplade in på lan-sidan av routern bara för att kunna managera den, men det blir ju två sladdar mellan router och switch... Men om man skall hålla på å felsöka och ha sig kanske det är värt det för stundan.

Låter ju extremt skumt att du måste hålla på och aktivera nätverkskorten.

Kanske kan vara värt att kolla så att du kör senaste firmwaren på routern.

Sedan kan man kanske labba med att stänga av SPI, IGMP-proxy, uPNP och sånt i routern om det är påslaget. De är ju inte alltid superstabila...

De skulle ju kunna va nåt. Kan ju leva med att köra en kabel på golvet medans man felsöker. SPI är redan avslaget, skall prova stänga av de du föreslår där. Firmware är "up o date" på samtliga av mina nätverksenheter

Av HC-8315
Skrivet av Snorren:

@HC-8315: Tja, bara för att testa så kan du ju slå av IGMP-Snoopingen i switchen och se om det gör någon skillnad.

Som sagt de flesta routrar har en system-log, i den borde du iaf. kunna se om den tycker att det är problem med DHCP.

När internet dör, vad innebär det konkret, kan datorerna på lan pinga routerns loakal adress (192.168.0.1 eller vad den har)? Är det DNS:eriet som slutar fungera?

Kan du pinga ipadresser på utsidan eller är all trafik helt död.

t.ex. ping.sunet.se [192.36.125.18]

Kan routern pinga adresser ute i världen även när internet har dött?

När internet dör så kan jag inte surfa eller göra något som berör just internet. De lokala nätverket fungerar precis som de ska. Alla datorer ser varann, kommer åt varann, kan spela över LAN med mera. TV funkar dock fortfarande när nätet dör.
Routern i sig funkar lokalt när internet är nere. Jag kan pinga den och allt annat inom nätverket, men inte utanför den. All trafik utåt är dött. En annan sak jag märkt och retar mig på är att när nätet väl hoppar igång efter omstart av både switch och router (enda sättet att få igång de igen) är att jag manuellt också måste inaktivera och aktivera alla datorers nätverkskort för att de lokala nätverket skall ha internetåtkomst. Jag kan dock inte nå switchen över huvudtaget när den sitter före routern vilket är lite irriterande. Måste då koppla mig direkt på den isf. Och loggen har jag aktiverat i routern nu så då får jag se under dagen vad som händer där.

Av HC-8315

Jag hoppas att du hittar han, och sen går den lagliga vägen. Lycka till och god jul