Inlägg

Inlägg som HC-8315 har skrivit i forumet
Av HC-8315

Intel uppmanar kunder att sluta patcha för Spectre och Meltdown

Rubriken säger allt: https://www.reuters.com/article/us-cyber-intel/intel-asks-cus...
Lite drygt då jag redan patcha via mjukvara och BIOS 😕

Av HC-8315

Du är inne på rätt spår när de kommer till Asus Prime serie. Grovt kan man säga att Z370-A har bäst överklockningsmöjligheter, flest extra funktioner och mest påkostad design. Så för varje modell därefter förlorar nån av dessa grejer i mer eller mindre utsträckning. Så behöver man bara ett fungerande moderkort utan bling och endast dom nödvändiga funktionerna så är de P modellen som är bästa valet.
När de kommer till minnet så är de inte så svårt. Alla processorer behöver minnen som arbetar i en viss hastighet för att fungera. En i5-8400 behöver minnen i 2666MHz. Sen kan moderkort med rätt styrkrets ändra hastigheten för minnet. Samtliga moderkort med Z370 krets kan göra de. Och ber definition så överklockar man när man sätter i snabbare minnen än vad processorn behöver. Snabbare minnen ger bättre prestanda, men om de är värt de är en fråga för var och en. Om pengar är en viktig faktor här så välj dom billigaste minnena du kan hitta i en hastighet på 2666MHz eller mer.

Av HC-8315

Asus har ju äntligen fått ut en fungerande fullversion av AISuite3... men vissa saker saknas numera i programmet. Mest irriterande vart avsaknaden av överklockningen för grafikkortet (ja jag använder de för att minimera antalet program jag har igång i bakgrunden). Men jag kan styra mina fläktar igen :/

Av HC-8315
Skrivet av Paddanx:

Jag kan försöka komma ihåg att uppdatera dig när jag får infon. Under huven är det ju samma NAND som även 760p, och det är på en SM2259 kontroller, som baseras på tidigare versioner som hängt med ett tag nu, och i teorin ska ha en del förbättringar över 2256/2258 (Sata)/2260 (NVMe). Skulle inte förvåna mig om Intel valt SM2262/2263 för 760p, även om det är ren gissning, men de verkar gilla SM kontroller numera.

Som sagt, recensioner av denna disk har funnits sedan juni, men att hitta diskarna har varit värre:
https://www.pcper.com/reviews/Storage/Intel-SSD-545S-Series-5...
https://www.anandtech.com/show/11571/the-intel-ssd-545s-512gb...
http://www.thessdreview.com/our-reviews/intel-ssd5-545s-sata-...

Disken når inte helt upp till 850 EVO i alla tester, men är inte långt ifrån, och har helt okej prestanda även när den är full.
5 års garanti och rätt pris, kan nog göra den en bra disk. Tittar man på verklighetssimulerade testerna så ser man att den levererar bra läsprestanda (något Intel brukar focusera på).

En av de tester jag gillar mest är den från Pcper, "Performance Comparisons - Mixed Burst". Detta är för detta representerar något du märker av när du använder SSDn. Detta är något som laddar ner, samtidigt som du ska starta spel, eller surfar och har youtube på andra skärmen tex. https://www.pcper.com/files/review/2017-06-27/mb-1.png

Här ser man tom 850 EVO får känna sig lite slagen. Så det är mao bra simultan-klient prestanda.

Ja, de har jag nog märkt. Den är ju så jäkla svår å hitta. Jag har också tittat på både MX500 och BX300. Sneglar mer åt BX300 då den har MLC minnen. Om den är bra i längden verkar ju va svårt att få info om. Och den verkar ju endast vara tillgänglig från England via Amazon. Hur som haver så är jag iaf väldigt intresserad av den info du har angående 545s när den väl finns
pcper.com test har jag inte läst än, så den tackar jag för

Av HC-8315

Jag har tyvärr inte följt din andra tråd mer än att jag skummat igenom den. Att tänka på dock är att du troligtvis kommer få denna låst eftersom du nu har två aktiva trådar om samma sak vilket i sig inte är tillåtet i detta forum.

Av HC-8315

@Paddanx: Jag kan inte göra annat en tumme upp för informationen. Jag är nog också inne på ditt spår här. Intel 760p är den intressanta disken här.
Du nämner Intel 545s... De är en disk jag själv är nyfiken på, och jag skulle bra gärna vilja veta mer om hur pass pålitlig den är.
Mest av allt är jag ute efter att byta ut båda diskarna jag har idag under detta år. Och som de är nu lutar de åt att gå tillbaka till vanlig SATA SSD istället för nuvarande NVME M.2 disk. Absolut inget fel på den alls. Men de ger ju inget för min del kontra SATA SSD, men de va skoj å testa iaf.

Av HC-8315
Av HC-8315

Intel 760p, 700p och 660p

Snubblade över detta: http://www.guru3d.com/news-story/qlc-nand-based-intel-ssd-760...
Är ganska nyfiken på om Intel har lärt sig något från misstagen med deras 600p. Men något som fick mig att fundera lite är deras 660p med QLC minnen. Är detta något som folk här på swec har diskuterat tidigare? Vad har @Paddanx för tankar kring QLC?

Av HC-8315
Skrivet av Fredmannen:

Ingen här som är krigsplacerad alltså? Följden av decennier av fred och allmänt gottande, sent ska syndaren vakna.

Själv tar man första bästa färdmedel till regementet beredd påbörja utlåsning vapen och ilastning personlig utrustning. Om man nu inte redan blivit punktmarkerad och fått sig ett besök i natten av en 'polsk dammsugarförsäljare'.

Jag svider också om till uniform och inställer mig på plats enligt den order jag får.

Av HC-8315
Skrivet av JTLB08:

Ok nu till det skumma.

Jag hade Windows 10 version 1603 alltså inte creators update eftersom Windows update inte velat uppdatera till den än, men den uppdaterade med kb4056890 (min Windows versions motsvarighet till kb4056892) och sagt och gjort så försvann Asus AI Suite 3 iconen och kunde inte starta programmet manuellt heller...men fläktarna snurrade på fin fint ändå så det funkade. Idag ville Windows uppdatera till 1709 (16299.125) allt verkar ha gott bra....det skumma är AI Suite 3 iconen har kommit tillbaka och jag kan öppna programmet. DUH?

AI Suite 3 1.0.0.0, Har inte uppdaterat sen jag fick datorn det har ju funkat fint hittills)

Och då har du installerat KB4056892 efter uppgraderingen?

Av HC-8315

Nätagg för mining är de första jag tänkte på iaf...

Av HC-8315

@Sneaky_rhino: Jag ser inte fram emot de. Har ju märkt av en del effekter av nuvarande patch från Microsoft.
Och på tjejens dator märks de redan nu att uppdateringarna mot Meltdown har påverkat datorn negativt. Hon kommer dock inte få nått nytt BIOS då hennes dator har en Ivy Bridge.

Av HC-8315

@MatteN: De är ju sant. Jag måste va trött helt enkelt :/

Av HC-8315

Asus har nya BIOS för Spectre. Men vart finns dom?

Som sagt så finns de sen ungefär en vecka tillbaka nya BIOS för ASUS moderkort enligt deras hemsida: https://www.asus.com/News/V5urzYAT6myCC1o2
Men vart får man tag i dom nånstans? Jag har nu surfat runt på ASUS hemsida i flera olika språk och jag hittar bara gamla versioner från förra året.

Av HC-8315
Skrivet av Gappy:

@HC-8315:

min dator består av:

Processor Intel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz

Video Card NVIDIA GeForce GTX 950

RAM 4.0 GB

Operating System Microsoft Windows 10 (build 16299), 64-bit

jag vet att mitt RAM minne inte är det bästa men det ska inte vara något problem i det spelet.Vi använde HWmonitor för att kolla processorn under tiden som jag spelade och den gick till 100% direkt,vi testade också cs go och där hände samma sak fast det tog lite längre tid,men min dator borde ha specifikationerna för att kunna spela cs go.

Du har väldigt lite minne i datorn. De behöver inte vara orsaken, men de bidrar till krascherna.
Sen frågar jag igen, har du uppdaterat drivrutinerna till grafikkort samt moderkortet?

Av HC-8315

Försökte mig på beta versionen. Men den funkar inte heller. De jag nu vill göra går inte å göra. Enligt Asus så finns de nya BIOS att ladda hem för att åtgärda Spectre. Kruxet är att version 3703 inte finns att ladda hem manuellt, och programmet för att uppdatera BIOS nu inte fungerar

Av HC-8315

Innan du ser på vilken processor du isf kan uppgradera datorn med så bör du börja med att felsöka lite. En uppdatering av alla drivrutiner och även en koll över dina komponenters temperaturer ifall du har nåt värmeproblem som ställer till de.
Får du upp nåt felmeddelande vid krasherna?
Vad har du för dator i övrigt, alltså delarna?

Av HC-8315

Bara jag som tycker dagens Ryzen bara blir mer prisvärd nu med tanke på prissänkningar inför den nya generationens lansering?

Av HC-8315

Nu går de undan. Så 2018 blir bildskärmens år...

Av HC-8315

Gillar verkligen Taichi moderkorten. Så jäkla synd att Asrock inte gör grafikkort också med såklart en Taichi version där med.