Inlägg

Inlägg som Boggus har skrivit i forumet
Av Boggus
Skrivet av Donnerstal:

Den här finns ju, och verkar vara den ända på marknaden vad jag sett:
https://www.webhallen.com/se/product/310377-Deepcool-Converte...
Notera att du då inte kan nyttja adresserbar rgb.

Jag slår till på den och ser hur den funkar. Att det inte blir ARGB spelar inte så stor roll.

Av Boggus
Skrivet av orginallinus:

Står ju på Inets hemsida ifall det är dessa du köpt, så kan du använda t.ex. denna: https://www.inet.se/produkt/6903374/fractal-design-adjust-r1-...

Jo jag såg det men den verkar inte finnas i lager för tillfället, varken hos Inet eller Komplett.

Av Boggus

RGB-fan kontroller

Hej!

Köpte nyligen ett par Inet rgb fläktar till sambons dator då jag tänkte använda de Noctua fläktar som satt i till annat.

Borde ha läst på en del innan köpet då jag inte riktigt är insatt i RGB standarder. Har iaf ett trepack med RGB fläktar med 3 pins för RGB. Moderkortet är ett GA-AB350-Gaming 3 med två stycken 12V RGB headers, den ena med 4 pins och den andra med 5 pins.

Jag antar att jag behöver införskaffa en kontroler som tar 12V samt stödjer 3 pins RGB kontakter.

Jag är helt utanför mitt djup här och frågar därmed efter hjälp från någon sakkunnig på området. Förslag på fungerande kontrollers (eller andra lösningar) tackar jag gärna för.

Av Boggus

Tack alla för hjälpen! Schysst erbjudet av Gaspari men jag bor tyvärr en bra bit bort från Skåne. Det verkar iaf som att jag behöver en plastbricka av modell M3. Hittade till sist en onlinebutik där jag köpte 12 stycken för 32 kr inkl frakt. Blir väl nya tag med kylarn nästa vecka.

Av Boggus

Få tag på plastbrickor

Hej!

Skulle sätta mig ned och montera en ny kylare på min Radeon VII men när jag går igenom alla skruvar och tillbehör så saknas det en 3 mm genomskinlig plastbricka. Oklart om det var en miss av tillverkaren eller om jag lyckats schabla bort den på egen hand när jag öppnade påsarna.

I alla fall så får jag skjuta på projektet lite men jag misslyckas fullständigt i att hitta en butik som säljer sådana små plastbrickor för elektronikmontering.

Har någon av er koll på en butik som man kan köpa dessa?

Av Boggus

Sambon har börjat visa intresse av att prova ett 40% tangentbord. Mina sök-skills kring detta suger dock. Är det någon som kan vara behjälplig med att hitta ett märke / modell som säljs i Sverige?

Av Boggus

Även om Crysis var visuellt imponerande och var värd meme:et så känns det i efterhand som att anledningen till att det är tungkört handlar mindre om att dess grafik var flera år i framkant utan mer om att orginalspelet var överlag rätt dåligt optimerat.

Av Boggus

Bra butiker för kontorsstolar vid privat bruk

Hej!

Har kört en gaming kontorsstol nu i över ett år och jag börjar fundera på att utformningen av denna bidrar till mer slitskador än vad den ska förebygga.

Tänkte ta skott och inhandla en ordentlig kontorsstol som den jag sitter med på jobbet, Höganäs +381. Har dock lite svårt att hitta bra butiker som säljer dessa för privat bruk och som inte har flera veckors leveranstid.

Har ni koll på bra butiker för en privatkund för detta samt förslag på bra kontorsstolar i samma stuk som en Höganäs?

Av Boggus

Bytte 2017 från en FX8320 till en Ryzen 1600 då det började bli rätt uppenbart att FX-CPUn började flaska rätt ordentligt på nya spel, funkade rätt bra de första åren förutom i open world spel och WoW.

Sambon får i regel ärva alla gamla delar men då hon spelade en hel del Subnautica och andra CPU intensiva spel samt att bygget var både varmt och instabilt så uppgraderade jag till en 3600 med nytt mobo hösten 2019. Förutom att sambon fick överta min 1600 så kan jag även ny pusha mer frames ur mitt Radeon VII i 1440p / 144hz.

Av Boggus

Funderar på att prova på ett 60% tangentbord och har sneglat en del på Ducky. Jag skulle dock behöva ett handledsstöd och undrar då om det är någon som har koll på om det finns en bra 60%:are där handleddstöd tillkommer eller finns att köpa till.

Av Boggus

Även om Baldurs Gate spelen tillhörde de spel jag investerade mest timmar i på gymnasietiden så hade jag väldigt svårt att gå tillbaka till turnbased with pause iochmed Pillars of Eternity. Själva spelmekaniken var en kompromiss från Biowares sida och känns mäkta utdaterad när man försöker spela dessa i dagsläget.

Har spelat Original Sin spelen med en vän och turn based combat i det spelet var riktigt engagerande och roligt, det är något som Larian kommer att lyckas med ordentligt, framförallt om de har D&D regelverket i ryggan. Dock så avslutade vi aldrig spelen då story, karaktärer och själva motivationen att avancera i kampanjen var rätt usel och allmänt snurrig. Så jag är lite skeptiskt just nu om de får till att spelet även blir engagerande utifrån story synpunkt då det är en lika viktig del som det spelmekaniska.

Av Boggus

Var det de senaste Need for Speed som hade slumpmässiga uppgraderingar genom en regelrätt casino slot-machine med tillhörande microtransactions?

Av Boggus

Hur är det med PBO? Har kört med den igång någon vecka nu processorn har inte boostat högre än 4.2Ghz på en kärna, samma som stock. Har en 280 mm AIO kylare och temperaturen i spel går sällan över 50 grader. Är det bara dåligt silikon eller är det annat i BIOS som behöver ändras? Såg att moderkortet hade ytterligare 4 enhanced inställningar för PBO förutom bara enabled.

Av Boggus

Kör en Ryzen 3600 på en MSI Tomahawk MAX med allt på stock. I spel så ligger CPU VCORE på runt 1.44V enligt HWMonitor. Är det här rimligt, känns rätt högt. Finns det en risk för degradering eller gällde det endast manuell OC?

Av Boggus

Jag har fortfarande svårt för hur de valt art direction i spelet. Det ser så opersonligt ut. Önskar de hade gått mer på HotS teamets design av karaktärer och kreatur.

Av Boggus

Om du planerar att ha processorn i 3 år eller mer så kan det vara värt att köpa ett 3700X då alla nya spel kommer vara ännu mer optimerade för fler kärnor. De nya konsolerna släpps även i vinter, både XBOX och Playstation kommer ha processorer med 8 kärnor och 16 trådar, så det finns en viss poäng att spelen oavsett plattform optimeras för detta.

Sen lär 3600 kunna hantera dessa utan problem, har svårt att tro att fps deltat kommer bli alltför stort.

Av Boggus

ERROR

Av Boggus
Skrivet av Tordmylord:

Äger ett Vega 56 Pulse. Har läst att de nya drivarna är lite instabila. Funkar det bra med Vega 56 och blir det någon prestandavinst, någon som vet?

Skickades från m.sweclockers.com

Från vad jag läst så är det främst Radeon RX 5000 - serien samt de äldre R9 280/290 korten som verkar ha problem. Har inte hört att just Vega korten ska strula.

Det enda problem jag stött på är att mjukvaran ibland låser sig vid boot, men det händer sällan och krävs bara att man tvingar avstängning i aktivitetshanteraren och sedan startar om programmet.

Av Boggus
Skrivet av Boggus:

Sitter med ett Radeon VII sedan ett halvår som funkat hyfsat bra, även om det krävs en del undervolting och justera inställningar för att hålla tempen nere.

Jag har egentligen sedan start haft problem med att memory clocks ligger på 1000 mhz istället för att klocka ned vid idle, vilket även beskrivs som ett known issue i drivrutinerna.

Sedan några drivrutinsrevideringar tillbaka (oktober och framåt) så har den klockat ned som den ska men ett annat problem har uppstått. Oavsett om minneshastigheten står på auto eller hårt inställt på 1000 mhz som mest så har jag sett spikar upp till 1400 mhz vid tillfällen, som att det autoöverklockar minnena. Om det här är felavläsningar eller inte kan jag inte klura ut. Känns ju inte så bra att kortet trots inställningar drar iväg på frekvensen på minnena, oftast högre än vad som är möjligt att manuellt klocka i drivrutinerna.

Bytte nyligen CPU och moderkort med en färsk installation av Windows och problemet kvarstår.

Är det någon annan som har ett Radeon VII och lider av samma problematik?

Uppdatering.

Kortet fungerar utan problem eller strul sedan 19.12.2 drivrutinerna. Minnesfrekvenserna ser lite wonky ut i HWMonitor men håller sig stabila i själva Radeon programvaran. Junction temps är i regel lägre vilket verkar vara till följd av en bättre inställd auto fan curve (orkar inte ställa in en egen) och kortet boostar upp i högre klockfrekvenser oftare.

Så just för oss tre personer där ute med ett Radeon VII så verkar de senaste drivrutinerna vara de mest optimala sedan kortet släpptes.

Av Boggus

Det låter ju perfekt för mig som har planer på att blocka upp en bärbar speldator för resande under våren.