Inlägg

Inlägg som Boggus har skrivit i forumet
Av Boggus

Spela ettan men håll dig borta från uppföljaren.

Av Boggus

Dark mode when?

Av Boggus

Är det bara jag eller går luftflödet åt olika håll när man tittar på pilarna kring fläktarna?

Av Boggus

Att se över andra vanor och intressen är ofta en bra lösning på om man känner sig utbränd eller allmänt omotiverad att engagera sig med något som tidigare var kul.

Sen just när det gäller spel så får man nog även ta sig en tankespelare vad för slags spel man spelar. Många moderna spel är av sin design rutin- och vaneskapande genom "fear of missing out" - element, battle passes, daily missions/quests, XP-grind, belöningar av grinds etc. Det här är inte något som bara finns i mmos utan har även spridit sig till andra genrer såsom multiplayer fps och liknande. Det är nog väldigt många av oss där ute som loggar på och spelar av ren vana och blandar ihop "belöning" med "kul".

Att du känner dig utbränd på spel kanske mångt och mycket har att göra att du spelar just belönande spel och inte sådana som endast är roliga utan att några andra krav ställs på dig som spelare.

Av Boggus

Jag vill ha adaptive sync utan flickering. De senaste 4 skärmarna med Gsync och Freesync har haft så mycket flicker att jag helt fått stänga av funktionen.

Av Boggus

Uppgraderade från en Ryzen 3600 till en 5800X3D och det har varit ett överlag bra prestandalyft. Spelar mest FFXIV nuförtiden men i områden med mycket spelare, såsom städer så ser jag ett lyft på 20 till 30 fps. I andra spel så märker jag främst att det är bra mycket färre framedrops vilket gjort det till en jämn och fin upplevelse.

En uppgradering till Ryzen 5700X hade nog givit mig en nästintill likartad upplevelse men det känns även skönt att ha kunnat maxa AM4 plattformen och inte känna av ett behov av uppgradering de nästkommande åren.

Av Boggus

Frystorkade bajskorvar på gatan.

Av Boggus

Det man får tänka på att de har egentligen visat precis samma saker som vid varje expansionslaunch, dvs 4-5 stycken nya områden, snygga nya art assets, ny ras och/eller nya class (Drachtyr/Evoker), 1-3 nya gimmicks som de kommer överge vid nästa expansion (Dragonriding), några mindre overhauls för äldre system (crafting/gathering). Denna reveal håller precis samma formula som alla äldre expansionreveals, det finns egentligen inget "nytt" i det.

Vad man varit väldigt duktig på att undvika att visa eller tala är egentligen sakerna som leder till att folk väljer att fortsätta spela eller ge upp i frustration; spelsystemen. Efter de senaste tre expansionernas kritik gällande lånad kraft i endgame, för mycket RNG loot, krav på legendaries som tvingar dig att spela viss sorts content, timegating så har Blizzard uttalat att man "lyssnar på spelarna" men man har inget att visa kring hur man tänker kring speldesignen. Fokuserar man på att spelarna ska ha kul eller är det fortfarande "engagement metric" som styr, dvs feltolkning kring att "tvingande" är lika med "engagerande".

Deras Game Director svarade bland annat kring att man är nöjd med The Great Vault, vilket är ett system som ger spelaren en till flera val av gear att välja på varje vecka utifrån hur mycket content man spelat. Gearen är fortfarande helt random och du kan spendera mycket tid utan att egentligen få något för mödan. Systemet har varit starkt kritiserat och game directorns svar visar på att teamet som designar systemen och mekaniken fortfarande lever i sin egen värd.

Det här kan bli en fantastisk expansion om löser all fientlig speldesign, men det är ett varningstecken kring att man knappt nämner något om det i samband med reveal.

Av Boggus

Använder varken snooze eller larm. Vaknar alltid ett par minuter innan tiden jag behöver gå upp.

Av Boggus

Ser handsvetten bara droppa ned i kretsarna.

Av Boggus

"Kinesiska konkurrensmyndigheter".

Av Boggus

Det var väldigt bra svar från samtliga, tack!

Av Boggus

Är det någon som har en hypotes eller förklaring till varför inte fler spel använder Vulkan än DirectX12? I de spel som har bägge så har Vulkan i regel ett prestandaövertag?

Eller är jag helt ute och cyklar och massa spel faktiskt kör Vulkan och/eller att det inte finns någon märkbar prestandaskillnad?

Av Boggus

Har aldrig kört några extrem overclocks men har två minnesvärda.

Överklockade min första egna dator (som inte var familjens dator). En Athlon Thunderbird 850 MHz till den magiska nivån av 1 GHz vilket kändes rätt häftigt kring sekelskiftet. Har för mig det var genom multipliers i BIOS.

Den andra minnesvärda överklockningen jag gjorde var att köra en Intel Core2 Q9550 från 2,83 GHz till 3,6 GHz vilket vilket fick många CPU tunga spel runt 2012 (vill minnas att Assassins Creed 3 var en av dem) att bli få spelbart flyt.

Numer är jag rätt glad att det mesta av hårdvaran pressas ut från start. Tom så jag tycker att XMP profiler borde appliceras per default.

Av Boggus

Gen Z är en förlorad generation.

Av Boggus

Körde SLI vid något tillfälle runt 2010 talet men redan då med föråldrade kort. Var ett kul och intressant sätt att få till mer prestanda ibland med lite medel.

Men.

Har sedan dess haft vänner som kört SLI med nyare arkitekturer och spelat på deras riggar. Polarnas ögon har varit väl fastklistrade på fps mätaren och försökt påvisa därigenom fördelen med mer kort. För mig var micro stuttering alldeles för påtaglig vid samtliga tillfällen, var inte en kul upplevelse men mina vänner uppgav att de inte märkte av något fast det gick att vissa direkt i gameplay?

Jag har sedan dess undrat om SLI fantaster antingen väljer att ljuga för sig själv om hur praktiskt det är med fler grafikkort eller om deras hjärnor/ögon är oförmögna att uppfatta microstutter?

Av Boggus

Jag har en känsla att den här remasterna bara kommer vara samma grundspel men där man slängt in SSAO, godrays, motion blur, några uppdaterade karaktärsmodeller och texturer. Vi ska knappast förvänta oss något i stil med de nya Crash, Spyro och Tony Hawk spelen.

Samtliga tre Grand Theft Auto spel är ikoniska men gameplayen har inte åldrats särskilt väl och tror knappast de har rört eller försökt modernisera den.

Med hey, det är Grand Theft Auto, folk kommer att köpa dem oavsett och utan att tänka efter.

Av Boggus

Känns ju lite så där ofräscht att köpa spel från Blizzard i dagsläget, mer så ett spel som man redan spelat tidigare.

Av Boggus

Bra optimiseringar och efterfrågade tillägg men det här är långt ifrån en content update som motiverar en att återvända.

Av Boggus

Final Fantasy XIV Endwalker!