Inlägg

Inlägg som loodee har skrivit i forumet
Av loodee

Köper för 1500 + frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av loodee
Av loodee

120GB SSD och 16GB RAM är definitivt värt mer än 200-300

Skickades från m.sweclockers.com

Av loodee

@tamerlanex: Jag gissar på att det främst beror på två saker:

Servrarna krånglade väldigt mycket första dagen av Early Access, till den grad att det knappt var spelbart. Det var många buggar, folk blev kickade, hittade inte matcher, fick inga meddelanden efter att ha inte kommit in i servrar etc. Nu har det blivit betydligt bättre, även om det är långt ifrån perfekt. Själv tycker jag att det är fullt acceptabelt för EA, matchmaking är stundtals lite knakigt och serverlistan visar inte alltid korrekt information gällande antal spelare och så, men det är rätt sällan problem uppstår som förhindrar en från att spela. Devs patchar rätt frekvent för att fixa buggar, så det verkar bli bättre och bättre.

Den andra anledningen tror jag ligger i att ganska många som ogillar gunplay-aspekten inte är helt vana vid den explosiva spelstil som Battalion siktar på. Det är i princip cod4 promod i cod2-kläder, och alla gillar inte att t.ex. hoppa och skjuta är så kraftfullt som det är. En del som bara sett den första kickstarter-trailern trodde också att spelet skulle vara mer likt spel som Red Orchestra, med mer fokus på realism, vilket ju inte alls var fallet.

En sak som ser ljust ut än så länge är hur aktiva utvecklarna har varit sedan EA-släpp, de har släppt mindre patcher nästan var och varannan dag för att förbättra matcher och fixa buggar.

Gillar du CoD, men ogillar killstreaks och perks etc. kan jag tänka mig att spelet passar är väldigt roligt. Lite svårt att fullt rekommendera med tanke på att det fortfarande ju är i Early Access, men full release är om ca ett år och personligen har jag förtroende för att utvecklarna kan styra skeppet i rätt riktning, även om de verkligen skapade onödigt med problem för sig precis vid släppet (iom. alla serverproblemen).

Av loodee

@Cequence: Hårdvaran är ju rätt ok, och den throttlar inte vid spelande (den låter dock ganska mycket, som man kan förvänta sig). Däremot har åtminstone 1080p-skärmen rätt ordentligt med eftersläp. Märks av lite grann när man skrollar sidor med text, och märks av mer om man t.ex. spelar snabbare fps-spel. Har iofs en 144hz-skärm som jämförelse, men det är rätt uppenbart att skärmen inte är designad för snabba rörelser.

Av loodee

Gunplay och movement är mycket bättre än vad jag vågat hoppas! Körde lite under de första alphorna och särskilt movement kändes klumpigt, men det flyter mycket bättre nu. Time-to-kill känns bra och jag har rätt höga förhoppningar på ekonomisystemet de använder också

Taggad som attan inför framtida utveckling!

Av loodee

Pröva att använda NVENC istället för x264 som alternativ för Kodare. x264 belastar processorn väldigt mycket. NVENC borde flyta på mycket bättre, men ger sämre kvalitet bildmässigt. Öka bitrate till 5500-6000 för att kompensera. Vet inte vilken upplösning du streamar i heller, men om du vill streama i 60 fps klarar du nog inte högre än 1280x720 pixlar, prestandamässigt.

Av loodee

Har själv ett 750w och jag håller med om att det låter alldeles för mycket med eco mode på, eller snarare att fläkten triggas alldeles för lätt (idle för mig). Kör jag däremot med eco mode av rullar den på med ett ganska diskret ljud, gissar på runt 500 rpm? Tillräckligt för att höras om man sätter örat emot, men inte alls över t.ex. chassifläktarna framtill i chassit ( som även de snurrar i ca 500 rpm).

Men jag var/är också lite besviken på den apekten av nätagget, särskilt det faktum att eco mode startar fläkten vid mycket låg last (även om jag antar att temperaturen kan ha påverkats av annat också). Skulle nog returnerat/brytt mig mer om inte det normala läget fungerade tillräckligt för mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av loodee
Skrivet av Whyzcek:

Du får gärna berätta sen hur det blev? Ligger ju en massa 1080Ti på Wish nu för 300-500 spänn. Låter galet!

"1080ti" är egentligen någon sorts paraplytitel på produkter där man kan välja mellan typ 750ti - 1080ti, men i nuläget är det bara 1050ti och nedåt som kostar kring 400. Har beställt ett, men har inte fått kortet än (ska anlända i januari)

Eller ja, har inte kikat på någon vecka, så om det finns 1080ti för 400 så missade jag det

Skickades från m.sweclockers.com

Av loodee

Lufttillförseln till fläktarna i fronten ser lite strypt ut?

Av loodee

Jag är lite nyfiken på hur luftflödet ser ut i denna modell. Fanns ju en del anmärkningar på t.ex. P400 och även denna frontpanel ser lite restriktiv ut om man jämför med t.ex. Fractals chassin.

Av loodee

Tycker faktiskt att Noctuas standardfärger är riktigt snygga och skulle lätt välja de över dessa svarta, åtminstone i ett bygge utan för mycket annan belysning.

Misstänker dock starkt att det handlar om att liknelsen (noctuafärger = bra fläktar = premium = snyggt att visa upp) har inpräntats i min hjärna i smyg. Skulle nog inte tycka att de var lika snygga om de var riktigt dåliga! Å andra sidan var den där fisher-price-fläkten i tidigare vinterdatorer ful oavsett sin pris/prestanda, och både D14 och och D15 är imo rätt fula i ett system (särskilt D14 ser förjävlig ut). Så aa, lite kluven på hur mycket min hjärna spökar här haha

Skickades från m.sweclockers.com

Av loodee

Brukar inte 100%-modeller från Ducky ha dedikerade mediaknappar (som passar in relativt stilrent?) Har dock inte ägt ett Ducky-tangentbord, så kan inte säga så mycket om användarupplevelse eller byggkvalitet

Edit: såg att knapparna ovanför numpaden som jag syftade på verkar vara bundna till kalkylator och volymändring. Ingen aning hur lätta eller krångliga de skulle vara att programmera

Av loodee

Trevligt att temperaturerna inte verkar ha blivit sämre trots övergången från 4 till 6 kärnor; var lite orolig över att bara all-core turbo funktionen på moderkort skulle dra upp temperaturen nära/över 90°C. Verkar som en riktigt bra produkt i mitt tycke, och en riktigt skön lansering... bortsett från tillgången. Sitter själv på en 7700K så är ju inte direkt i tankar att uppgradera, men kan tänka mig att det känns segt om man suttit och väntat på denna release en längre tid.

Av loodee

Alltså Dells hemsida är ju en jäkla röra. När man väljer konfiguration för t.ex. 4K-varianten av 9560 med 512GB SSD så står det (efter rabatt från deras nuvarande kampanj): "14 692 kr", med en text under "Inklusive moms och frakt". Vet inte om någon översättning har gått snett eller om jag bara glömt hur svenska ord fungerar, men det priset är i alla fall inte inklusive moms, utan ligger på ca 19k. Ett betydligt mycket rimligare pris, men det är lite frustrerande att detta pris presenterar sig först om man öppnar kundvagnen, särskilt när hemsidan stundvis är väldigt långsam.

Sedan om man tittar på sidan för deras XPS-kampanj så finns en timer som räknar ner, med 6 dagar kvar på erbjudandet, vilket verkar lite konstigt då alla modeller utom en tydligt visar att erbjudandet endast gäller till den 14:e september.

Skrivet av davyp3:

Tänkte beställa en 9560 i dag men har inte fått någon kod med studentrabatt från Dell ännu "upp till två arbetsdagar". Så jag undrar om det är någon som har en 10% rabattkod att dela med sig av?

Har för övrigt samma problem som davyp3 ovan, vore trevligt att kunna hinna norpa ett köp innan rabatten går ut idag (eller var det om 6 dagar?) och också få slänga in studentrabatten. Tror ni att det går att ordna i efterhand på något sätt? @DellCare

Edit: Nu verkar priserna vara uppdaterade till mer korrekta siffror... även om 2-in-1-modellen för 22k är listad att ha 1TB hårddisk istället för SSD (vilket den ju egentligen har).

Av loodee

Jättebra video!

Lite överraskande hur stora missar chassit har (främst kablarna i toppen och PCI-E riser kablen). Tyckte att det såg ganska lovande ut i början av recensionen, tråkigt att det var en så krånglig historia. Kanske är något som passar bättre för färdigbyggda system med en skräddarsydd komponentlista?

Av loodee
Skrivet av Panzerfister:

Vad är det som gör att intel inte övergår till att löda? Är det så väldigt mycket dyrare, pajar en andel av cpu:erna, annan anledning?
Köper inte fanboy-argument som att de är snåla kapitalistiska as som förklaring.

Edit: Imponerande Oc, tack Ts för att du starta denna tråd!

Skulle gissa på att det har något med Speed Shift att göra, att snabba frekvens- och temperaturväxlingar kan skapa problem på lång sikt med vissa material. Tror @Yoshman har haft en förklaring/teori som jag tyckte lät rimlig

Kan tillägga att jag inte direkt kan mer om detta än medelsweC, så bara spekulation från min sida

Skickades från m.sweclockers.com

Av loodee

Har 750W-modellen, och mitt exemplar verkar snurra upp ur passivt läge av sig själv efter några minuter på skrivbordet/lätt surf. Kan kanske vara att mitt system faktiskt drar för mycket även vid mycket låg belastning, men grafikkortet och processorn klockar ner sig själva under låg last vilket har gjort mig lite nyfiken på vad som pågår. Det störande är främst att fläkten drar upp (pga. temperatur), och sedan blir tillräckligt kyld för att återvända till passivt läge. Någon minut senare drar fläkten igång igen, och så vidare och så vidare. I slutändan stör det mig inte alls, då jag bara slog av det semipassiva läget, men det är värt att tänka på (vilket också nämns i artikeln såklart). Fläkten är inte helt ljudlös om man för örat närmare än 30-40 cm från baksidan av chassit, men den är tillräckligt tyst för att inte höras över de NF A14 in- och utblås som går på ca 500 rpm.

Av loodee

Har hört att många med detta problem kör någon ASUS-mjukvara (Aura kanske?), där @ är en shortcut för något, vilket leder till fördröjningen.

Av loodee

Okej, tack! Avvaktar; kanske återkommer vid ett senare tillfälle, om ingen annan redan köpt up det såklart.