Inlägg

Inlägg som loodee har skrivit i forumet
Av loodee

Vad går frakten på tangentbordet på, om du är villig att skicka?

Av loodee

Användare: @Krillnet
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Swish + frakt
Produkt: Corsair F60 60gb

Bra paketerat, inget negativt.

Av loodee

@Vangen: Hade ju varit smått galet, man får ju knappt ett agg med 80+ bronze för under 400

Av loodee
Skrivet av Konzick:

@loodee: är det mera värt att sätta in ett MSI GeForce GTX 1080 8GB Gaming X än att ta ett Palit GeForce GTX 1080 8GB Dual OC?
jag tänker att jag kan lägga dem pengarna extra men isåfall bara om det skulle vara värt det!
tack

https://www.inet.se/produkt/5400061/msi-geforce-gtx-1080-8gb-...

Om det är värt pengarna kan du nog bara avgöra själv. Gällande prestanda borde Gaming X-kortet vara några procent snabbare. Gällande ljudnivå behöver du nog någon sorts recension som jämför ljudnivån på de två, något som kanske är svårt att hitta eftersom att Palit-kortet inte är en lika känd modell som MSI-kortet.

Kan säga att du högst troligt kommer att bli nöjd med Palit-kortet, men drar du dig inte för att lägga ut de extra hundralapparna för att får ett mer prövat kort (Toppklass från SweC, som du kanske redan har läst) är det inte en dum idé att köra på MSI-kortet.

Av loodee

Kasta bajs på andras skicklighet åsido, är det inte rätt klart att högre fps hjälper? Sedan att inte alla känner av det eller att alla inte behöver det är väl också rätt uppenbart? Känns som att förolämpningar skjuts vänster och höger helt i onödan. Om det finns bevis/förklaringar för varför fps över skärmens uppdateringsfrekvens inte gör någon skillnad, kan ju dessa läggas fram för att stärka sitt argument, istället för att dra det subjektiva "ingen känner skillnad"-tåget som bara gör folk irriterade.

Känns som att vi glider lite ifrån en del av TS poäng också, även om det baserar sig på fps/uppdatering diskussion (en diskussion som känns väldigt bekant lol)

Av loodee

@Konzick: Inga problem!

Tycker att resten ser bra ut, men om du vill skulle du kunna byta nätaggregat till denna https://www.inet.se/produkt/6902158/be-quiet-pure-power-10-60... eftersom att det för tillfället är 200 kr billigare än vanligt. Borde vara lite tystare, lite bättre, lite mer strömsnålt. Inte värt de extra 200 kr vanligtvis kanske, men med den tillfälliga prissänkningen är den bara 10 kr dyrare och är definitivt värt att byta till

Av loodee
Skrivet av Konzick:

@Nardds: är det ett bra grafik kort '' Palit GeForce GTX 1080 8GB Dual OC''
aldrig hört talas om Palit innan

Har aldrig själv använt ett Palit-kort, men SweClockers använde ett 1070 från dem i deras Vinterdator 2016: https://youtu.be/j0RaZnv1coE?t=11m18s Det är inte en riktigt lika bra kylare som den i videon, men där nämner de Palit iaf om du är nyfiken.

Rent prestandamässigt (hur hög fps du får) brukar det inte vara stor skillnad mellan olika tillverkare för olika kort, utan det brukar främst vara kylningen och storlek som varierar

Angående kylning och ljudnivå så är det troligtvis en liten, mer eller mindre märkbar skillnad. Däremot tycker jag att skillnaden i prestanda för kostnaden är helt klart värd uppgraderingen. Såvida du inte hade tystnad som prio 1 när du bestämde dig för din dator tvivlar jag på att du någonsin kommer känna dig missnöjd över Palit-1080 över Asus-1070, i detta fall.

Av loodee
Skrivet av Konzick:

@loodee: ah tack, vad menas med ''Såvida du inte värderar kyllösningt på Asus-kortet högt''

Asus-kortet som ligger i din kundvagn är ett ganska dyrt kort (jämfört med vissa andra 1070-modeller) delvis på grund av att den kylare som används är bra och tyst. Betyder inte att andra kort har dåliga kyllösningar, men det är en styrka hos Asus-kortet.

Av loodee

Ser ganska bra ut, ditt val av grafikkort ligger dock väldigt nära i pris till ett 1080: https://www.inet.se/produkt/5405847/palit-geforce-gtx-1080-8g...
Såvida du inte värderar kyllösningen på Asus-kortet högt skulle jag definitivt lägga de extra hundringarna på det länkade 1080-kortet. Antar att du har har/fixar ett chassi på annat håll också

Av loodee

@Alling: Instämmer! Både Webhallen och Komplett har även en del andra modeller som i mitt tycke verkar betydligt mer tilltalande, t.ex. denna eller denna

Visst har de inte enbart fördelar mot testprodukten (t.ex. inget inbyggt Wi-Fi eller lättåtkomlig hårddiskvagga, samt billigare kylning och lagring på Webhallens exemplar), men det känns lite konstigt att se färdigbyggda datorer med "normala" komponenter vara billigare än "märkesdatorer". Vanligtvis brukar det ju vara tvärtom, där bl.a. sämre kvalitet på komponenter i den sistnämnda kan sänka priset. Kan personligen inte se varför någon skulle köpa denna över andra alternativ, utom möjligen en grupp av personer som verkligen gillar utseendet eller någon av de få fördelarna som detta system har över andra alternativ. Eller också personer som har mycket pengar och tänker i "dyrare måste vara bättre"-banor. Inget konstigt med det, men hade jag haft en vän som vill ha en speldator på toppnivå hade denna Omen varit långt ifrån den första modellen jag skulle ha rekommenderat.

Borde kanske lägga till att jag tyckte att det var en välskriven och informativ recension, men att jag bara inte håller med om en rekommendation

Av loodee

Användare: @heffaklumpmamma
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: 1 x 8GB DDR3 RAM

Bra och snabb kommunikation, trevlig, bra paketering. Fick en tia tillbaka på frakten efter att det var billigare än väntat Ingenting negativt, kan rekommenderas.

Av loodee
Skrivet av Panzerfister:

Räknas inte 6800k?

Räknade Broadwell-E till HEDT, lite som Threadripper. Konsumentplattform var nog fel ord, menade snarare mainstream

Av loodee

Både Ryzen och Coffee Lake råkar ju vara rätt markanta lanseringar (AMD tillbaka på kartan med en stark lansering och Intel släpper 6-kärniga processorer för konsumentplattform efter många år av max 4 st). Men annars skulle jag säga att det inte är något man behöver tänka alltför mycket på, såvida en ny lansering inte är väldigt nära (<30 dagar eller så).

Av loodee

Tråkigt att lanseringen blev på detta vis. Jag vill inte gärna tro att AMD skulle ha suttit och gnuggat fingertopparna med någon sorts ond plan i tanke, men oavsett innebär ju detta att både produktens lansering och deras rykte kommer ta en del stryk.

Tycker dock personligen att många är lite snabba med att plocka fram högaffeln och bojkottstämpeln. Säg att AMD's nästa produkt visar sig vara ett riktigt kap (typ Sandy Bridge-nivå), skulle det då vara rimligt att dra dem i leran och skita i att köpa produkten enbart för att de gjort en fuling tidigare? Kanske, och jag kan tänka mig att många av principiella skäl skulle avstå, men själv skulle jag nog inte kunna ignorera att jag bara vill ha den bästa möjliga produkten.

Men ja, väldigt synd. Även om jag troligtvis aldrig hade övervägt att köpa Vega 64 över 1080 hade Vega 56 en ganska hyfsad sits när det gäller pris och prestanda mot 1070.

Av loodee

150 + frakt för DDR3 8GB (#8)

Av loodee
Skrivet av hakd:

Med den logiken så är det konstigt att inte wow och cs testas med.

Jag hade inte brytt mig så mycket om AMD helt skippat referenskorteten, det är ju bara dålig reklam.

Det kan man tycka, men då är väl själva bristen på wow- och cs-tester en sak att kritisera. Känns så onödigt att get SweC en pik för att de bjöd på lite bonusmaterial.

Kan hålla med om att jag inte bryr mig mycket om referenskort ur ett köp-perspektiv, men antar att det är bra att ha någon sorts "standard"-produkt för basvärden vid tester, vattenblock osv. osv.

Av loodee
Skrivet av hakd:

Varför testats ens Playerunknown's Battlegrounds.
Det sämst optimerade spelet dom senaste 20 åren.

Sen vet jag inte hur mycket referenskort utan optimering visar verkligheten.
Lite som att testköra en bil utan att veta om att man har extra växlar.

Föredrar du hellre att man inte testar alls? Ett test av Pascal-referens jämfört med Vega-referens är ju ändå intressant, även om man kanske inte kan dra stenhårda slutsatser baserat på endast detta test. Ang. PUBG är det väl rätt tydligt att det är inkluderat som en liten extragrej bara för att se hur kortet presterar i dagsläget, i ett nuvarande populärt spel. Intressant, även om det kanske inte väger alltför tungt för/emot.

Av loodee
Skrivet av Overtampico:

Att tycka att ett kort förlorar endast för att det drar mycket ström är ju att greppa efter halmstrån. Du har gröna tapeter i bostaden förstår jag?

(Antar att kommentaren gällde Vega 64)

Om de presterar på samma nivå skulle man nog kunna kalla det en förlust. Detta är dock förutsatt att man verkligen tycker att prestandaskillnaden är tillräckligt liten. Därtill kan den något lägre prislappen för Vega 64 (på pappret) väga upp för nackdelarna i värme/ljudnivå för Vega 64, men hur mycket man värderar en lägre ljudnivå varierar nog en del från person till person också. Tycker själv inte direkt att RX Vega är någon jätteflopp, men inte heller något att jubla alltför mycket över. Åtminstone för Vega 56, som med tredjepartskort kan bli ett ganska trevligt 1070-alternativ. Avvaktar fortfarande Vega 64 för att se hur mycket som kan göras åt temperaturerna utan att helt gå lös på ljudnivå.

Av loodee

Alltså herregud, jag hade ju slitit håret av mig efter någon minut av det där mus-spoltjutet haha

Av loodee

@Falcon: Alla har flera röster

Skrivet av Corsair Johan:

Omröstningen pågår i en vecka. Notera att man får rösta på fler än ett bidrag.