Inlägg

Inlägg som Nocto har skrivit i forumet
Av Nocto
Skrivet av guineapig:

1660ti enligt läckor presterar som ett 1070 som idag går att köpa för 3190kr så varför man skulle köpa ett 1660ti då verkar långsökt. Priset måste ner klart under 3000kr.

Drar der inte mindre ström och därmed billigare att äga pga driftkostnader?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Zargoz:

Så fort de börjar tappa spelare till bland andra Epic så kommer de släppa nya half life men då kommer det inte spela någon roll då yngre människor skiter fullständigt i half life serien.

Skickades från m.sweclockers.com

Valve köpte upp ett gäng spelstudios för ett tag börja "skapa spel" igen. Lär dyka upp nåt snart.

Av Nocto
Skrivet av ExcZist:

Undrar när Epic games lär ha så många användare? 😁

Ge det ett par år. Bra content och de gör egna spel. Lär bli bra framöver ska du se.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Nioreh83:

Jag håller med om att det är bra med svenska produkter på vissa sätt. Men det känns lite diktatur att börja förbjuda företag att köpa vissa utländska produkter på ren spekulation. Om de lägger fram tydliga bevis så kan jag förstå det. Men jag skulle nog fortfarande vara emot ett rent förbud. Däremot får de gärna presentera bevisen och informera om varför de skulle vara ett dåligt val. Då kan konsumenterna välja bort leverantörer som använder dessa produkter. Lite som på elmarknaden. Där kan man välja leverantör efter om man är för/emot typ kärnkraft/kolkraft/vindkraft etc. Som konsument kan man också visst märka skillnad, eller hur vet du att konkurrerande företags produkter är lika bra? Huawei kanske har grejer som spöar Ericsson i både pris och prestanda? Något som i sådana fall definitivt skulle kunna ge konsumenter både billigare och bättre 5G.

Ericsson har varit väldigt involverad i just 5G, har för mig att de jobbade med att ta fram 5G standarden för ett par år sen. Teknikmässigt så tror jag mer på de än på Huawei. Men det här handlar lite mer än teknik, det handlar främst om att Sverige som land behöver både kompetensen inom områden där vi idag är väldig svaga och även behöver tänka mer nationellt när vi handlar. Främsta skälen är ekonomiska och framtida samhällsstrukturer som kommer kräva ännu högre krav på säkerhet samt know-how inom IT. Utomlands finns det skolor för barn med teknikintresse i väldigt tidig ålder, här är det något man ramlar in på under eller efter gymnasiet oftast. IT är dessvärre framtiden, är vi svaga inom området kommer vi inte långt framöver och måste köpa in både tjänster och resurser som hanterar vår data och teknik åt oss. Vi blir konsumenter istället för producenter, vilket inte är att föredra.

Bevisen kan ju ha kommit in via kontraspionage vilket man kanske inte vill lägga fram på bordet.

Apoteksmonopolet släpptes för ett tag sen, inte har vi sett bättre priser pga det? Det har bara blivit sämre service och fler handelsprodukter istället för läkemedel på hyllorna. Med det sagt innebär inte all så kallad "diktatur" (monopol i mina öron) något negativt, speciellt om det främjar vår säkerhet.

Av Nocto

Är helt enig med hur de tänker. All datalagring och utrustning som används borde förvaras och tillhandahållas av svenska leverantörer. Gäller även molntjänster. Detta skapar fler jobb samt kunskap inom landet vilket kommer behövas framöver i den allt mer IT-nyttjande samhälle vi lever i. Vidare är det en riktning åt rätt håll av säkerhetsskäl samt en tydlig fingervisning på hur fler verksamheter borde agera framöver.

De som skriver om foliehattar och annat negativt om initiativet borde fundera på om det är värt risken att känslig data eventuellt hamnar i orätta händer.

Som konsumenter kommer vi inte märka någon skillnad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto

Ryzen loggan nu, nu börjar mina hype nerver kicka in.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Ferrat:

Valve ändrade ju sina gränser nyligen, det är väl 30% till $10E6, sedan 25% till $50E6 och därefter 20%, rent feature-mässigt så har ju Steam betydligt mer att erbjuda och större kundbas, självklart kan det påverka men tror det kommer vara lite som Netflix vs Hulu/HBO etc dvs att det kommer vara splittrad marknad men med en aktör som redan är så etablerad att det är väldigt svårt att slå bort den från tronen.

Indies lär ha väldigt svårt att nå de siffrorna. Man är väl glad om ens spel säljer en kopia med tanke på all dynga som släpps in i steam. Median inkomst per spel låg förut på runt 2000 $, år 2017 var det runt 500$ nu är det knappt 50$, pga allt skit släpps igenom = svårt att synas på marknaden = svårt för spelare att hitta kvalitet spel.

Hoppas de övriga satsar på kvalitet före kvantitet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Orisons:

Hörde någonstans att det bara finns två sorters företag i världen, de som kastar omkull. Eller de som blir omkull kastade. Antar att Valve numera hör till den senare kategorin.

Half-life tog Valve dit dom är idag, varför skulle inte Fortnite kunna ta t.ex Epic dit Valve är idag? Tror inte att discord kommer att bli den dominerande plattformen dock, men vem vet?

Av just den anledningen köpte steam upp ett par spelstudion för ett tag sen. Tror att de har insett att de måste satsa på att utveckla spel igen. Så vi får se vad de kommer ut med.

Men håller tummarna för Epic själv.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av N4kame0:

Jag förstår att det är drömmen för många utvecklare. Själv pillar jag lite i Unreal och förstår hur mycket pengar det handlar om, klart är det surt att ge bort ca 40% totalt istället för 12%.

Men som konsument är jag inte alls intresserad av att använda epic store och kommer som jag tidigare sagt bara ta emot gratis spelen, möjligen köpa titlar som Journey (exklusiva utan att epic varit med och gjort spelet) när det är på sale för kanske 50 kr.

Förhoppningsvis kommer Epic store få steam att ytterligare ändra sin price cut så det blir bättre för indie inte bara AAA. Hoppas att utvecklare kommer att fortsätta att lägga upp sina spel på steam där jag också kommer köpa dem/samla dem.

Det är inte det att jag "missar" fördelen utan att jag som konsument struntar i den. Så länge användarupplevelsen är sämre ser jag ingen anledning att köpa mina spel i någon annan store, hur kommer det funka med vr osv.
Använder också steam big picture till projektorn här hemma, så ju mindre spel jag har utanför steam desto bättre är min användarupplevelse. Skippar gärna spel med tredje-part launcher om det inte går att knyta kontot med steam så det blir sömlöst.

Jag är emot steam mestadels för att de släpper igenom all skitspel. Är väldigt svårt att hitta bra spel samt att få spel sålda pga detta(finns mkt statistik på detta). Vet ej om Epic kommer kommer satsa på kvalite över kvantitet men om fler utvecklar och släpper spel i unreals plattform kommer mängden spel att expandera snabbt och de kommer att behöva ordna en förbättrad användarupplevelse i takt med det. Om ett par år borde vi kunna se vad det innebär både för utvecklare och konsumenter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av N4kame0:

Tycker problemet är att utvecklare börjar skapa sina egna klienter som man ska behöva köpa deras spel på. Speciellt när dessa plattformar är i ett alpha stadie jämfört med steam. Vissa är bättre, andra är sämre.

Bethesda: - Funkar allmänt dåligt|Refund funktion|Community

Origin: + Någorlunda fungerande refunds|Fungerande Vännerlista
Origin: - EA|Storefront UI

Uplay: Kan inte uttala mig längre >2 år sedan jag använde skiten|Konstigt unlock system har jag för mig
Ubisoft - Likt EA är deras måtto "Monetization first, Gameplay and customers last"

GoG +- Fungerar|Har många gamla klassiker|DRM fritt

EPIC +Stor användarbas|Konkurrens
EPIC -Lansera spel som de inte själva gjort som exklusiva till deras plattform

Skulle jag ranka dessa blir nog listan något såhär

  1. Steam

  2. GOG, Battle.net

  3. Origin

  4. Uplay

  5. Bethesda

Sen får vi se var Epic landar

Fördelen med Epic som många missar är att väldigt många indie utvecklare oftast använder unreal/unity. De kommer få över väldigt många ifrån unity samt övriga plattformar och därmed utöka antalet spel i deras store markant och i en väldigt snabbare takt än många inser. Att betala 12% och ingen licensavgift är rena drömmen för oss utvecklare. Jag gissar på att Epic store kommer bli större än deras konkurrenter (förutom steam då kanske) inom ett par år. Om de övriga sänker deras avgifter ytterligare så det bromsas upp lite, men inte mkt.

Det blir lite allt i ett för de som utvecklar. Utveckla och sälj under samma plattform samt med lägre avgifter och bra support.

Av Nocto

Roligt att Epic games gjorde exakt det jag skrev och rekommenderade att de skulle göra ^^ ingen licensavgift samt mkt lägre % i övrig avgifter. Nu är det bara hjälp med marknadsföring för ett par procent extra i avgift för oss utvecklare som inte är med. Hoppas det också kickar in.

Av Nocto
Skrivet av dpom86:

@Nocto: Tror du missförstod. Tidigt i utvecklingen av ett större spel har man antagligen inte optimerat än, vilket betyder att spelet kommer gå på knäna med låg fps och därmed vara väldigt jobbigt att testköra internt - om vi snackar något åt AAA hållet. Tänk om du var en utvecklare av gamla crysis, det är något år innan release och du vill se om din foilage fysik blivit snygg... men eftersom ni inte optimerat än kanske du bara får se det i fantastiska 20fps - om ni inte har en monsterburk som kan leverera spelbar fps trotts att det inte är optimerat.

Det var så jag tolkade hans inlägg. Tror många misstolkar vad optimering innebär och hur spelutveckling går till.

Från koncept till slutgiltig produkt sker det väldigt mycket men aldrig samtidigt.
Man börjar med kuber/låg polygon modeller för att testa konceptet. Sedan bygger man på det med riktiga modeller som oftast har olika detaljnivåer. Vilket leder till att man aldrig har allt färdigt och bakar ihop en scen för att sedan trycka på "spela" knappen och ser fpsen ligga på 20 fps.
Man bygger på allt eftersom helt enkelt.
Därav sker det beskrivna scenariet med att man ligger på låg fps nästan aldrig.

Ingen gör spel som suger ut all cpu/gpu kraft så att det knappt går att testa. Isåfall har både kodare och designers gjort ett dåligt jobb redan i början. Vilket ibland sker men rättas till väldigt snabbt. Har man specifika scener som drar ner fpsen så ligger det som utvecklare/leveldesigner i ens natur att ta reda på varför och fixa det.

När man vill kräma på allt för att se hur snyggt det kan bli så har man oftast redan bestämt vilket gpu/cpu segment man siktar på och testar med hårdvara därefter samt ser till att det ser bra ut mot det.

Jag har t ex, simulerade vattenrörelser i mitt spel, ramlar en eller flera stenar/karaktärer/partiklar i sjön samtidigt simuleras allt på samma gång utan någon fps drop. Det sög fps som bara den när jag först lekte med det. Men då var det bara att antingen optimera det eller skippa det helt. Hade jag låtit det vara och fortsatt slängt in fler komponenter så hade jag knappt fått igång scenen. Hade aldrig tänkt "jag behöver 12 core cpu och dubbla rtx titan kort" och fortsatt slänga in mer saker i scenen.

Det är som ett korthus, allt staplas inte på varandra på engång. Är det nåt som ser ostabilt ut så gör man oftast om innan man fortsätter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av KingCobra:

Nej snälla ingen AMD plzzzz. Jag hade ju tänkt köpa nästa surface book 15 med gamergraffe. Intel kräver jag...annars får jag vänta till 2020

Om AMDs lösning funkar för PS5 (som enl läckor är ett monster) så lär det vara tillräckligt bra för Surface. Sen är frågan om det är liknande setup i PS5 som det kan tänkas bli för microsoft.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av anon159643:

Vem är Titankorten till för egentligen? Nej inte Prousers som har dem i en datacenter: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1503314-nvidia-forbjud...

Det känns mer som ett grafikkort för spelutvecklare och liknande. En spelutvecklare utvecklar produkter som kanske kommer till marknaden om x-antal år och sedan innan slutgiltliga optimeringsprocessen kanske det kräver mer grafikprestanda än vad som nu finns.

Spelutvecklare brukar oftast inte skapa spel för grafikkort som kanske kommer ut om x antal år. Snarare tvärtom. Man kör med ett kort som är väl representerad hos de flesta som spelar spel, t ex är ett kort i 1060/480 klassen och sedan optimerar det så att det fungerar med kort som sämre. Jag gör iaf så :).

Därför ser man sällan att det rekommenderas kort som är i 2070-2080 klassen för spel. Man vill att så många som möjligt ska kunna åtnjuta det man skapat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Nima2001:

Wow tog de 30% av intäkterna innan? Det hade jag inte gissat.. Låter väldigt högt i mina öron.

Jupp, sen så skattas det för vinst här hemma och ska man ta ut lön så är det typ 30 kr i fickan per 100 kr. Så utvecklare tjänar dessvärre inte så mkt pga detta. Speciellt indies, som oftast även betalar ett par % för att nyttja spelmotorer också.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av andra94:

@Aka_The_Barf: Fast detta är lite att jämföra bilar:

Vi säger att en 250HK BMW drar 0.6L men den har varit ute i 4år och bara fått ny inredning i några år. Sen har vi en Volvo som är 250HK men drar 0.8L men den släpptes ju nyss, ska vi då kalla Volvon överlägsen?

Vet väldigt kortfattat exempel men lite så det känns när folk hypear 7nm ryzen OH WOW, när det egentligen inte är så stor uppgradering mer ett "kommer ikapp" steg. Fint med mer konkurrans men att kalla det teknisk framgång är lite att ta i.

Då intel som haft ett enormt övertag så pass länge på marknaden styrker svårigheten i att krympa tillverkningstekniken för kretsar i den här artikeln förstår jag inte hur du kan säga att det inte är teknisk framgång när AMD gör just detta.

Vidare så anser jag att Intels 10nm nog kan komma slå AMDs 7 nm i prestanda då de oftast klockar högre och har högre IPC. Fast det får vi se när Amd släpper lite siffror och när intel eventuellt landar på 10nm.

Faktum kvarstår dock att 7nm oavsett prestanda är inget annat än en teknisk framgång.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Vangen:

8GB för en AAA title!?

Storleken har ingen betydelse, har jag fått höra :/

Av Nocto

Tycker att det är ett bra initiativ ifrån microsoft. Bidrar till en större konkurrens på spelmarknaden bland återförsäljare. Kanske någon av dessa tillslut kan börja satsa på kvalitet före kvantitet också för att utmärka sig mer. Less på steams "släpp igenom all skit" mentalitet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av ExcZist:

https://www.youtube.com/watch?v=ozcEel1rNKM

Tror AMDs går svalare

alla köper så länge det står Intel på lådan, står det AMD så är det Varm långsam skit ingen vill ha

Det där klippet var sjukt roligt, längesen jag skrattade så gott. 😁

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto

Är rätt nöjd med att jag inte uppgraderade i år!

Skickades från m.sweclockers.com