Inlägg

Inlägg som Nocto har skrivit i forumet
Av Nocto
Skrivet av twit:

Saftigt missvisande och sensationalistiskt tramsig rubrik och ingress. Det handlar alltså inte på något sätt om något generellt paradigmskifte bland grafikkretstillverkare, utan om att Intel arbetat fram en ny uppsättning instruktioner till sina kommande kretsar istället för att använda samma gäng som de kört de senaste fjorton åren.

Naturligtvis av intresse för många, men kanske dags att jobba lite på en mer seriös rubriksättning?

Håller med helt, lite aftonbladet över det. Tråkigt om det var tanken, har ju iofs hänt en själv att man ibland skrivit nåt som tolkats olika beroende på vem som läser det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Swedish Berserk:

Vad hände med grafen? Skulle det inte ta över efter kiselplattor?

Om TSMC lyckas med detta ligger Intel väldigt långt efter kan bli intressant framöver både för AMD och Nvidia.

Teoretiska hastigheter med grafen låg väl mellan 500-1000ghz. Det hade varit helt sjukt att få det på konsument marknaden, usb datorer kraftfullare än dagens desktops.

Men hoppas mest på bättre batterier med grafen komponenter så vi kan se billiga elbilar på vägarna som inte behöver tankas hela tiden. Miljön och framtiden behöver det fortare än vi tror. Bensin beroendet måste avta helt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Brajan:

Hejsan,

Det är så att jag befinner mig i en situation där jag på riktigt är väldigt missnöjd över min lön. Jag har aldrig varit personen som har brytt mig om så mycket vad jag har i lön, då jag istället har värderat min trivsel på det företag jag arbetar på, framför den lön jag har.

Jag har +8 års erfarenhet som programmerare och är idag sedan 3,5år tillbaka anställd på ett konsultbolag med en lön på 33 000kr/mån.

Det är inte förens nu jag anser mig väldigt underbetald. Anledningen till detta är att jag har kollegor med +2års erfarenhet som har högre lön än mig och som inte alls besitter samma kunskap som mig, utan väldigt långt ifrån. En annan anledning till att jag börjar ifrågasätta min lön är att jag har fått hoppa in i projekt och rätta till allvarliga fel som konsulter med längre erfarenheter än mig har orsakat.

Jag har haft tankar att starta eget, och har därför varit på lite intervjuer och jag ser ju att man är väldigt eftertraktad pga den erfarenhet man har samt den kunskap man sitter inne på.

Det känns som att konsultbolget jag arbetar på tjänar väldigt bra på mig pga min låga lön kontra det jag gör. Att de utnyttjar det.

Jag sade till min chefer(VDn och min konsultchef) att jag har funderingar på att starta eget, att jag har fått väldigt bra bud. De blev oroliga och ville absolut inte att jag skulle sluta.

Därför tänker jag att med tanke på att de så gärna vill att jag ska vara kvar, så borde jag kunna ställa krav på min lön?

Vad tycker ni? Några tips/idéer? Några argument kan jag föra fram om just detta?

Be om en lönejustering, om de inte går med på det är det bara att byta arbetsgivare. Argumentet har du redan angett, nya kollegor med mindre erfarenhet har högre lön och du korrigerar deras fel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av FredrikMH:

Jag förutsätter flera kommande konkurrenter till denna tjänst. Så jag har börjat bygga en klient som kan samla alla dem på ett ställe också.

Roligt skrivet men så sant.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto

Då boost clock verkar gälla för samtliga kärnor och inte single core så blir det 3950x utan tvekan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto

Blir en bra uppgradering till höst! Verkligen dags att slänga ut min gamla i7 2700k.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Ozzed:

Det är småaktigt, det är vad det är. De är sotis för att AMD hann före med PCI-E 4.0 och nu försöker de låtsas som att den vinsten är betydelselös. Det är klart man ska glädjas åt framsteg.

Sen som sagt att deras egna tester inte tar med säkerhetsfixar som drabbar dem negativt... Ja då blir det ju inte "verklig" prestanda, men de har mage att kalla AMD's tester för verklighetsfrämmande. Det är bara löjligt.

Håller med, hade Int-gnäll varit först till pci 4 hade varit banderoller överallt om hur bra pci 4.0 är. Men men.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto

Finns inte mkt som slår en hdmi kabel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto

Ori and the Will of the Wisps vill jag se mer av.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av saturday_sun:

Kör på Define-chassi istället. Core är väldigt burkiga om man säger så.

https://www.inet.se/produkt/6901659/fractal-design-define-c-s...

Håller med
Har en Core just nu och ångrar att jag inte tog Define ist.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto

@KentBrack:

Skönt att du löste det, menade att den kod jag skrev fungerade då det var precis detsamma som Zai skrev senare med viss semantiskt skillnad.

Av Nocto

@KentBrack:

Testade koden precis, funkar fint.

Har du rensat cachen? Chrome älskar att cacha om du nu använder det.

Av Nocto
Skrivet av perost:

@Rimanda: Ett problem med din FileLoader-klass är att den just nu sköter både inläsning från fil samt att den representerar ditt "bibliotek". Men det är ju inte vad namnet på klassen säger att den ska göra, så det blir lite förvirrat gällande vilken klass som gör vad.

Jag skulle föreslå att du istället lägger till ytterligare en klass som representerar ett bibliotek, som har metoder för att lägga till och hämta ut böcker. FileLoader kan då enbart ta hand om inläsningen från fil, genom att den har en metod som konstruerar och returnerar ett bibliotek som lästs in från fil.

Det går förstås att kombinera allt i en klass genom att låta biblioteks-klassen sköta inläsningen själv, men det är mer flexibelt att implementera det som en separat klass så att man enkelt kan lägga till fler sätt att skapa bibliotek på om det skulle behövas.

Håller med.

@Rimanda
Läs på lite här https://sv.wikipedia.org/wiki/SOLID , S:et i solid är väldigt viktigt. Speciellt när man bygger mer komplexa system.

Du kan även tipsa din lärare om det

Av Nocto

Du hade missat en måsvinge efter klassen Item.

Men såhär kommer du åt längden. Jag gör det utanför klassen du ville ha funktionen i för detta, så du får göra den biten själv.
Obs, har inte testat koden men det bör fungera, om det inte gör det kolla efter ev missade semikolon etc.

Btw, det bästa sättet att debugga och testa olika kodsnuttar är direkt i console i t ex chrome, firefox har också en variant på detta. Man slipper kompilera massa kod när man sedan börjar jobba i verkliga livet.
Så spara din html sida och öppna upp det i chrome och tryck på F12 alt. högerklicka på sidan, välj 'Inspektera'. Där hittar du console fliken. Där kan kan skriva kod direkt i konsolen, komma åt object, html, skapa nya variabler osv. Du kan alltså manipulera hela sidan i konsolen och därmed kan du också testa stora delar av den befintliga koden och även tilltänkta koden direkt i konsolen innan du ens skriver det i html filen.

class item{
constructor(namn, antal) {

this.namn = namn;
this.antal= antal;
}
}

class MinKlass{
constructor(minArray) {

this.minArray= minArray;

}
}

arrayItem1= new item("a", 1);
arrayItem2= new item("b", 2);
arrayItem3= new item("c", 3);

var itemsArray = [
arrayItem1,
arrayItem2,
arrayItem3
];

minKlass = new MinKlass(itemsArray );

console.log(minKlass.minArray.length)

Av Nocto

Till de som undrar om prissättning av spel. Det är utvecklarna som bestämmer det och inte plattformen spelen säljs på.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Flibbertigibbet:

Nej nej och nej. Konsumenter vinner INGET på att Epic är en parasit och köper upp exsklutivitet och tvingar folk till att låsa sig in på deras plattform. Konsumenter förlorar endast genom att köpa på Epic Store som erbjuder dig värdelös säkerhet och risken att din data blir spridd, att du blir spionerad på från kina då Tencent äger skrämmande stor del av Epic. Du får heller inga tjänster/features som gynnar dig som på Steam.

Varför ljuger du och hittar på?

Vilken tur att Steam slutade med detta för många år sedan (När dom lade ner Greenlight och öppnade Steam Direct) och låter alla släppa sina spel på Steam till en kostnad av 1000kr. Höga kostnader? Jo tjena!

Du missar att de tar 30 % utöver dessa 1000 kr. Nu kan ALLA släppa "spel" på steam. Lycka till att hitta bra spel som konsument när det släpps massa dynga och rena assetflips. Inte så kul för de som verkligen gör ett försök att göra bra spel heller, man syns inte på plattformen pga all dynga.

De där 30 procenten och all annan skatt/moms här i Sverige ger dig runt en 25 kr för ett spel sålt för 100 kr om ens det som utvecklare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto

Om syftet är enbart att spela spel på datorn lär man knappast vilja uppgradera när trenden pekar på att streamingtjänster inom spel snart kan bli en stor grej.

Tjänster som dessa lär bidra rejält till minskad hårdvaruförsäljning framöver, gäller även konsoler. Varför ska man köpa senaste xbox, ps4 eller dator när du kan använda en äldre laptop för att streama spel.

Bättre mobila spelenheter eller t om spelanpassade mobiler är nog framtiden om streamingtjänster blir det många tror framöver.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Mocka:

Vilken mupp han är alltså!!

"marginally more store features" - vadå marginellt fler features? EGS har ju knappt några alls! Refund funktionen är dessutom helt manuell vad jag förstått så det räknas inte som en feature.

Det är bara ursäkter, inget annat.

Här menar man nog att så länge utbudet är lågt på spel i butiken krävs det inte avancerade funktioner för att vinna över kunder. Mer utbud av spel = fler funktioner tror jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av anon190792:

Det är kul och intressant, dock så har jag inte reaktionen kvar längre som ung från CS1.5 samt UT tiden.

Har kommit på att jag får lämna över ledarflaggan till moppemuscharna och erkänna svidande nederlag för all framtid i FPS.
Ändå är det rätt skoj ibland

Är i samma sits, CS1.6 var min tid blir väl enbart pusselspel om ett par år för oss...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Vinolik:

Så denna fantastiska konkurrens som alla tjatar om att Epic Store tydligen skulle ge oss resulterar i mindre konkurrens och sämre villkor för konsumenter? Nice...

Du kan inte förvänta dig en stabil marknad när spelets regler nyligen förändrats igenom Epics tilltag med procentuell sänkning av deras del av kakan.
Vissa kommer som i GOGs fall göra justeringar på deras befintliga affärsmodeller och behöva fundera ut hur de ska kunna bemöta konkurrensen.
Det är där vi som konsumenter kan tjäna på det i längden, dvs på deras sätt att bemöta konkurrensen samt eventuellt nya affärsmodeller.

Avvakta och se hur det blir helt enkelt.

Skickades från m.sweclockers.com