Inlägg

Inlägg som Nocto har skrivit i forumet
Av Nocto
Skrivet av Lifooz:

Kanske är en ny GPU med "hela" 3% mer prestanda än föregångaren.😂😏🤔

/Lifooz

Enligt läckor så är det runt 70% på engineer ex som de benchmarkat. Vi får se dock. Man har ju blivit besviken förr.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av tilted0113:

Avvakta du. Men förbered dig på en besvikelse.

Dels väntar jag på AMD men även Intel. Även om deras kort skulle vara sämre så kommer de att påverka gpu priserna. Ju fler kort att välja mellan desto bättre priser tror jag på. Sitter med ett 1060 kort och 60hz skärm just nu så ingen panik för min del.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto

Blir att avvakta och se vad AMD kan leverera, speciellt om de läckta siffrorna stämmer.

https://goo.gl/yaBFvv

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av fantomsmurfen:

Funderar på att köpa Hollow Knight och 12 is Better Than 6. Båpda finns på min önskelista.

Kan rekommendera Ori and the blind forest om du gillar metroidvania. Mkt mer platformande än combat men ett av spelen som man på senare tid faktiskt spelat klart.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av KimTjik:

Fast det är väl ur ett svenskt perspektiv, eller hur? Sverige har av någon anledning kommit att sticka ut som ett mycket Microsoft-centrerat land. Om man endast ser till SaaS, ja då är Microsoft störst, fast det är ju inte riktigt den huvudsakliga marknaden för t ex IBM.

Om man slår ihop alla molntjänster dominerar AWS med stor marginal. Microsoft är då tvåa, men gapet ner till IBM och Google är klart mindre än gapet upp till AWS. Fast det är ändå med reservation för att mycket beror på urval av tjänster.

Red Hat är riktigt stora på servermarknaden och enligt uppgifter för 2017 hade de över 30% och de levererar också lösningar för molntjänster som huvudsak verkar vara riktade mot större slutkunder med anpassade lösningar. Så det skiljer sig lite ifrån hur de stora kolosserna arbetar.

Helt rätt det du skriver. Men när jag menar de facto så är det baserat på att större verksamheter väljer Azure före Aws. Ser man på ökning av markandsandelar så ser man även att Azure ökat mer t ex nu Q4 än Aws och jag misstänker att det kommer fortsätta vara så.
Men absolut rätt om storleken när man slår ihop alla tjänster.

Själv hoppas jag på att man slutar med molnlösningar pga säkerhetsrelaterade frågor.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av difi:

Tyvärr blir det troligen som alltid när konkurrens försvinner och någon blir för stor på sin marknad, priserna går upp och tjänsten/varan blir sämre.

Azure är nästan de facto för cloud inom IT och AWS är på andra plats. Jobbar som it-konsult och har aldrig hört Red hat nämnas bland de alternativ som läggs fram för cloud tjänster.
Tror att IBM i det här fallet eventuellt kan bumpa upp Red hats cloud tjänster nån nivå. Särskilt om de kan integrera det med deras AI tjänster.

Håller annars med dig om att förvärv av mindre verksamheter oftast leder till mindre innovation och sämre konkurrens . Men i det här fallet kan det tvärtom skapa ytterligare konkurrens på toppskiktet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Paddanx:

Tyvärr hade jag inte räknat med det fullt ut.

Jag antar de kommer vilja ha minst 14nm nod på den, som är rätt överlastad.
Och ska de ta 10nm (för att "matcha" nästa gen 7nm TSMC), behöver de först få den färdig, vilket i bästa fall tydligen är 2019Q4 för mass produktion.
Det lämnar inte mycket tid för att få ut färdig design.

Dessutom brukar ny arkitektur inte vara så bra, förrän den polerats. Titta på 7970 som hade enorma problem när den kom. RTX nu verkar inte direkt vara någon "hit" heller. Och Intel måste börja om helt... från ingenting.

Om jag läst rätt så satsar Intel på mainstream/budget också, så de lär inte tävla i dessa nivåer, än. En optimerad 10nm, lite tid och ver 1.1 eller högre... då kanske
Men vi lär vara i 2021-2022 då...

Även om jag håller med dig i det stora hela, att det är lite halvfärdigt, så tror jag du lär få ut 60 FPS utan problem på tex 2080Ti och troligen även 2080. Problemet är väl hur stor del av inställningar mm du måste justera, och hur framtidskompatibelt det är, mer än prestandan.

2080Ti är ju trots allt väldig kraftfullt kort, som klarar av spel i 4k 60 FPS redan nu, utan tekniken, så jag kan förstå de som sitter på 4k panel vill ha det bara för den anledningen. Prisvärt är det dock inte.

Du har en poäng där med ny arkitektur. På papper kan det bli rätt bra dock och vissa menar på att vi iaf kan förvänta oss prestandanivåer runt 1080 baserad på den nuvarande intel hd arkitekturen (med en viss prestanda ökning och ökad mängd cores).

Vi får se hur det blir helt enkelt, är nog bara intel själva som vet vart de ligger. Resten är bara teorier.

Men ju fler konkurrenter desto bättre för oss konsumenter. Det är det som kommer bli det mest intressanta att se, hur AMD och Nvidia svarar på eventuell konkurrens på nåt av prestanda segmenten. För att verkligen kunna konkurrera kommer intel antingen behöva ha lägre priser eller bättre prestanda per krona. Vidare kan priser generellt pressas ner på grafikkort när utbudet ökar.

Förhoppningsvis får vi höra nåt ifrån intel under CES 2019.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto

Det mest intressanta kommer nog bli Intels nya gpu som skulle släppas 2020. Hoppas de levererar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto

Kolla in det här

Wow, att man kan uppnå sådan kvalité på dynamiskt ljus med hjälp av raytracing är verkligen next gen. Detta har bara varit en dröm tidigare, nu slipper man nog baka ljus i x-antal timmar när man utvecklar spel samt får kvalité utan dess like på köpet. (Dock kördes demot på två st NVIDIA Quadro RTX... )

Ett steg närmare fotorealism iaf!

Av Nocto

All form av konkurrens gynnar oss konsumenter oavsett marknad (förutom läkemedelsbranchen dock, lagren består till mestadels av hygienartiklar ist för äkemedel sen monopolet släpptes...)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Mithras:

Ja och potentialen finns att AMD tar 70% marknadsandelar med sina nya CPU'er. Vad som är troligt är dock något helt annat.

Jag anser det vara nästa steg i att ta en större bit av spelmarknaden och därmed väldigt troligt (en verksamhet som står still och inte strävar efter att växa dör oftast ut). Speciellt med investmentbolag med i verksamheten. Säg att 5 % av samtliga utvecklare faktiskt utvecklar något som är av kvalite ,det skulle innebära över 300 000 spel inom 1-3 år på Epics marknad.

Vore väldigt trevligt om epic insåg affären i det hela.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Mithras:

Vet inte om man är naiv eller dum om man tror att dessa två utvecklare skulle få Steam i gungning.

Epic kan utan tvekan göra det.

De har en fungerande socialnätverkstjänst iom fortnite, marknadsplats (enbart för utvecklare just nu), de har över 6 miljoner utvecklare världen runt och de sitter på en cutting-edge spelmotor.
Tencent (världens största investeringsbolag) har investerat i Epic games och har två styrelsemedlemmar ombord. Potentialen och styrkan finns, skulle de tillåta enbart spel med kvalité på deras marknad och ta lägre utgifter än steam av utvecklare så tror jag att väldigt många hellre säljer hos de än på steam. Steam är full med skitspel och det är svårt att sticka ut.
Jag håller själv tummarna för just epic då jag utvecklar i unreal engine men är inte partisk för det. Jag ser stora affärsmöjligheter och enorm potential .

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av AplAy:

Lägg mer krut på fler pixlar istället och sluta försök arbeta er runt lagen om antalet pixlar!

Nvidia håller på med spelstreaming tjänst som definitivt kan nyttja att antalet pixlar (datamängd) minskar för att minska på eventuell lagg på grund av överföring av stora datamängder.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Sara87:

Hej,

TL;DR version först: Har jag någon realistisk chans att få jobb som nyutexaminerad högskoleingejör i datateknik vid 35/36 års ålder (ingen tidigare erfarenhet av programmering) eller kommer jag bara dra på mig ännu en stor studieskuld i onödan?

Faktisk version:

Jag har gått i funderingar på att omutbilda mig till högskoleingenjör i datateknik.

Det jag dock är väldigt nervös över är om det finns någon realistisk chans till anställning efter utbildningen när man är lite äldre. Man har väl hört att just inom IT är det känsligt med ålder, att äldre (utan en massa relevant arbetslivserfarenhet) lätt väljs bort.

Jag kommer i sådant fall vara 32 när jag börjar utbildingen. I bästa fall är jag 35 när jag är klar. Jag har inte heller hunnit få barn ännu så det är mycket möjligt att jag till och med är 36 år gammal vid examen eftersom jag då måste hinna klämma ut en unge också, innan det är för sent (kan ju inte vänta hur länge som helst som kvinna).

Jag har ingen tidigare arbetslivserfarenhet inom programmering. Inte heller några hobbyprojekt på Github eller liknande (inte än i alla fall). Har gjort ett par webbsidor på yngre dagar (inte riktigt programmering, jag vet) och även gjort någon chat-bot för skojs skull för kanske 15 år sedan som jag inte ens vet om den finns kvar någonstans.

Jag har ofta sagt att fick jag börja om så skulle jag utbilda mig till programmerare. Jag har redan en kandidatexamen sedan tidigare i ett icke-relaterat område så jag är väldigt nervös för att ta på mig ett till studielån. Min första utbildning gav i princip ingenting (väldigt tuff arbetsmarknad inom området) och jag jobbar ännu i ett okvalificerat yrke, så självklart är jag livrädd för att hamna i samma sits igen.

Jag vet att det pratas mycket om att arbetsmarknaden nu ser bra ut för programmerare och dataingenjörer, men inte är väl det för nyutexaminerade, som i regel alltid ha svårt att landa sitt första kvalificerade jobb? Och nu pratar vi 4-5 år i framtiden, det är ju svårt att veta hur arbetsmarknaden kommer att se ut då.

Jag vet att alla säger att "det är aldrig försent". Och det är det väl inte om man bara är intresserad av att plugga, för pluggandets skull så att säga. Men är det för sent för att kunna göra karriär? Kommer jag bara att bli bortvald igen och jobba på ännu ett okvalifierat jobb med ytterligare 200,000 kr i studieskuld?

Jag skulle så hemskt gärna vilja våga, om det är värt att satsa. Jag har ett helt annat driv nu. Helt annat driv. Är förberedd på att lägga ner min själ på detta. Är rätt säker på att jag har tillräckligt bra betyg för att kunna komma in på KTH/Chalmers också så jag vet att det här skulle kunna bli bra, om inte för det här med min ålder.

För att kunna satsa måste jag ju ha en realistisk chans till anställning inom området efter utbildningen också. Vad tror ni, kommer det att gå? Eller kommer jag bara slösa 3 år av mitt liv och 200,000 till på en utbildningen som inte leder någonstans?

Har själv gjort den resan. Började läsa vid 34 och jobbar idag som it-konsult hos en av de större aktörerna. Marknaden skriker efter folk oavsett längd på utbildning så länge du har examen inom datavetenskap så är du nästan garanterad ett jobb.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av krigelkorren:

Det är så lustigt när företag "klagar" över när produkterna går åt i större mängd än de lyckas producera.

Mitt förslag (som säkerligen inte faller i god jord hos dem som betalar 11 papp för grafikkort utan att blinka) vore att spelutvecklare/korttillverkare lägger mer tid på att optimera sina spel/drivrutiner så att de går att köra på befintlig hårdvara och även på äldre generationens grafikkort istället för att enbart optimera för nuvarande/nästa generation.
Det har varit lite för mycket hype de senaste åren för att du enbart skall skaffa nytt kort varje år/halvår för någon mindre introducerad finess.

Självklart lär inte nVidia och AMD tycka om sånt då mer resurser i så fall skulle gå till drivrutinsoptimeringar, lägg där till att andrahandsmarknaden för grafikkort skulle blomstra mer än förr, istället för att producera och kränga nya kort med halvårsintervaller.

Sedan tror jag ju vad jag vill om påståendet att miners bara utgör en liten del av kakan...

Visst försöker man som utvecklare att optimera för diverse gpu/cpu profiler men samtidigt vill man ju även kunna leverera ögongodis som dagens modernare hårdvara klarar av att rendera. Det är tråkigt att behöva begränsa sig själv mer utöver de begränsningar som tillkommer med olika spelmotorer (nu utvecklar jag helt själv, annars hade man kunnat bygga egen spelmotor).

Skalbarhet är något fler spelmotorer borde kunna hantera bättre. Unreal engine har släppt en ny version nyligen där skalning av upplösning kan ske på ett mer dynamiskt och effektivare sätt. Förhoppningsvis så fortsätter de jobba vidare med detta. Vore underbart att utveckla för PC (master race) och kunna skala ner det till konsol/mobil och slippa ha lods (level of detail, visar mer detalj ju närmre man är objektet och mindre ju längre bort = mer/mindre att rendera beroende på distans).

Mindre arbete för utvecklare som mig och mer fokus på innehåll och upplevelse, tack.

Ang grafikkort, här tror jag att det är som med allt annat. Är det en hobby att spela spel så tror jag att man köper det senaste om man har råd, det är som att fiskare köper nya spön/rullar när något nytt och häftigt dykt upp. Det handlar helt enkelt om intresse och ekonomi.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Xaves:

"Windows Mixed Reality-headset kräver inte heller lika mycket av användarens dator jämfört med konkurrenterna."

Hur funkar det, om Windows heatsetsen kör högre upplösningar?

Hololensen hade ju en egen gpu/cpu som gjorde alla grafiska beräkningar bland annat. Detta kan vi verifiera då den inte krävde någon anslutning till datorn för rendering av bilder. Då de har både ar och vr stöd och även sagt att de använt hololensteknologi i deras mixed reality headsets kan det vara så att en del av rendering sker i headsettet. Kan vara så enkelt. Har dock inte läst själva tekniken som headsetten använder sig av dock.

Hoppas på att vr/ar blir något som företagen vill ha mer av. Har varit med och byggt försäkringskassans vr projekt och det var ett av de roligare uppdragen jag haft som utvecklare. Vill ha mer sånt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto

Ska faktiskt dema hololensen på universitetet imorgon för att locka till oss nyexaminerade. Lär skrämma bort de med den.. Ogillar den med andra ord.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av anon5930:

Väntat, den mesta hypen lär ha avtagit, mer eller mindre inget har hänt med priserna och de bra och stora/AAA- spelen finns heller inte.

Skickades från m.sweclockers.com

AAA titlar kräver en enorm gpu kapacitet.. Vi är inte riktigt där ännu dessvärre...

Av Nocto

Om större titlar innebär spel ämnad för PC / Mac och tjänsten är billigare än det ockerpris steam tar av utvecklare kan jag definitivt tänka mig att utveckla i unity och använda fbs plattform.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nocto
Skrivet av Zache_:

33% av Steams användarrecensioner har röstat negativt Vad tycker ni medlemmar som har testat?

Laggigt och känns som ett oändlig farmande för ingen större spelupplevelse... Finns dessvärre mycket som skulle kunna göras bättre. Gillar grafiken och spelidén i sig men den levererade inte.

Skickades från m.sweclockers.com