Inlägg

Inlägg som Nocto har skrivit i forumet
Av Nocto

Har lidit av musarm/carpal tunnel syndrom ett tag. Fick kortison för några dagar sedan och blir möjligen operation framöver. Börjar man känna av symptomen är det en bra idé att söka vård och inte dra ut på det. Övningar kan hjälpa i vissa fall sägs det.

Gången för mig var fysioterapeut, arbetsterapeut och tillslut läkarbesök.

Bästa tipsen är att se över ergonomin och säkerställa att man sitter korrekt. Armstöd är ytterst viktigt.
Har man inte en bra stol så kan hörnskrivbord vara en bra investering.

De här kör jag med:

Musen upplever jag som något tung ibland när jag är riktigt trött i fingrarna men den fungerar bra.
https://www.dustinhome.se/product/5010638580/verticalmouse-4-...

Tangentbord:
https://bit.ly/3n2gFEc

Av Nocto
Skrivet av Jonas-2400:

Har du verkligen använt det ordet sedan 1987? du måste ju varit en av dom första i Sverige som använde ordet!

Jag var 34 år när jag fick veta att det var fel. Men har använt ordet sen 1990. Man kommer ihåg det man blev retad för i skolan.

Av Nocto

Jag skäms över att jag i 34 år har sagt unibrown ist för unibrow. Fast den är alltid rolig att dela med sig på fester för ett gott skratt, dessutom tvättas skammen bort en smula varje gång.

Av Nocto
Skrivet av ronz:

Jag förstår inte hur det kan finnas så mycket män som beter sig så grisigt. De finns överallt också.
Går jag på köpcentrum med frugan min så lovar jag att varannan man (trots att de går runt med sina partners) glor utav bara helvete tills dom inser att jag glor argt tillbaka på dom. För att inte tala om alla män som varje dag försöker kladda sig fram och få hennes nummer när hon jobbar (restaurang).
Det finns liksom inte någon gräns, respekt eller självinsikt. Hur svårt ska det vara att inte låta slangen styra???

Tyvärr är detta beteende också väldigt normalt online. Ta valfri ingame eller stream chat så är nästan 90% sånt här grisigt beteende.

Hursomhelst så kom jag nu att tänka på filmen Promising Young Woman, den är bra (men också skrämmande), se den.

Det är mänskligt att titta på andra männsikor. Speciellt om de är vackra. Fast det där med kladda sig fram, det är ett vidrigt beteende.

Av Nocto
Skrivet av jeppe109:

Fast är det grisigt beteende att fråga efter någons nummer om man vill visa intresse?
Självklart beror det på hur konversationen går till men om man som människa är intresserad av en annan människa och frågar efter någons nummer, är det då grisigt beteende?
Hur ska personen veta att hen är intresserad annars?
Eller är det just frågan efter telefonnumret som gör det grisigt?
Hade det varit bättre att fråga om personen vill ta en fika någon gång?

Man kan ju visa intresse genom t ex som du skriver ta en fika ihop och även be om numret om det känns rätt oavsett kön. Finns det ömsesidig respekt och den som frågar inte beter sig som ett svin så är det nog lugnt.
Här handlar det väl om en negativ jargong i kombination med att man "visar intresse".

Av Nocto
Skrivet av Sysop:

Mekanisk hårddisk? WTF (Pardon my french)!!!
Du vet om att det är 2021 va? 😀

De flesta jag känner har mekaniska diskar. Oftast som backup dock. Är väl rätt vanligt?

Av Nocto

Enter Quantum computing

Av Nocto

Jag vill kunna förstå min sambo.

"Det är ok, var med dina vänner du" = du kommer få äta upp det här imorgon när du är bakis.

Så långt har jag kommit med översättningen. Vidare har jag insett att det är bäst att be om ursäkt oavsett om jag har rätt.

Av Nocto
Skrivet av BrottOchStraff:

Jag tycker dom nya filmerna är asbra Kan ju inte vara ensam om det? Eller har jag missat någonting?

Nej du är inte ensam, man får den känslan när man ser de i följd.

Av Nocto
Skrivet av Yasko:

Rouge one och Mandalorian är två undantag i annars ett havs av bajs då det gäller Disney-Starwars...

Det ska tydligen bli fler serier framöver likt Mando.
Listan var bra lång, hoppas de håller samma kvalité bara.

Av Nocto

Är det bara jag som föredrar zero över vanlig cola?

Edit: ser att jag inte är ensam.

Av Nocto

Oavsett pris så kommer amds gpun kosta er mer än vad ni köper kortet för då tid är pengar.
Har tappat arbete pga krasher, spenderat tid på ominstallationer av både drivrutiner samt os (ja ni läste rätt, även os), har ingen användning av min dyra freesync skärm, kan inte använda nåt som kommer med radeon mjukvaran.

Kör med mitt 1060 kort nu för sinnesro.
Tips, avvakta på fungerande drivrutiner (har sj gett upp hoppet om detta) om ni tänker köpa amd kort eller satsa på nvidia ist.

Av Nocto

Enda sanna sättet att få fred på jorden. Elon kopierar sitt medvetande till en dator för att få evigt liv och styr alla andra på jorden. De som inte vill ha en neurolink blir assimilerade mot sin vilja.

Hive mind.

Av Nocto

Hoppas detta inte drabbar de för hårt nu bara.

Av Nocto

Håll hårt i era amd aktier i minst 1 år till, ps5, xbox mm kommer addera en del värde i bolaget. Men misstänker en hyfsad comeback ifrån intel, möjligen inom 1-2 år. Amd är favoriten just nu men det svänger snabbt när en konkurrent med stora fickor också sadlar om.

Då kan ni sälja av halva amd innehavet och plocka intel billigt för vidare uppgång. Amd har lägre utgifter just nu men expanderar de kan det äta upp en del av kakan, slår intel till under den perioden kan det bli tufft igen.

Äger inte amd själv men skulle nog agera så om jag hade innehav. Dvs hålla halvlång, sälja av en del eller hela innehavet och köpa intel innan de klättrar igen. (Om de nu gör det, men känns ytterst troligt).

Av Nocto
Skrivet av the squonk:

Samma här, det är nu jag har tid att spela och mitt 1080Ti gick sönder. Det blir inget spelande av om man bara sitter och väntar på ny hårdvara. Med det sagt, 5700XT ger betydligt mer/krona om man behöver klara sig fram tills dom nya korten kommer.

Om man inte spelar speciellt mycket, ja då är det bara att vänta hur länge som helst

Tänkte så jag med innan mitt förra köp. Nu i efterhand hade jag hellre tagit ett 2080 kort ist för 5700 xt. Sååå buggigt, förlorar ibland arbete pga krascher under spelutveckling. Ostabilare kort har jag nog aldrig ägt. Blir nog nvidia framöver men cpu ifrån amd.

Edit: Om amd ska ha en chans bör de ordna stabila drivrutiner, annars lär nvidia oavsett pris sopa banan med de. Man känner sig som en obetald beta testare just nu...

Av Nocto

Kan vi inte bara lägga ner allt som har med Internet att göra. Det var bättre förr när man inte kunde sno teknik, data eller nätmobba/hetsa folk genom nätet..

Vi behöver kanske inte bekymra oss länge till angående spioneri nu när det hettar till mer mellan Kina och de flesta av grannländerna. USA har ju förflyttat en större del av sin militär dit senaste veckorna och övar bla tillsammans med Australien, Japan mfl för att visa musklerna och inte tillåta Kina trakasera övriga länder, vilket har pågått ett bra tag. Vidare så var det rätt nyligen närstrid mellan kinesiska och indiska militärer (utan vapen dock, de slogs tydligen och kastade sten). Känns lite sådär just nu när ännu ett sk kallt krig varit igång ett bra tag och eskalerar.
Det här med Huawei är ju bara en del utav det.

Av Nocto
Skrivet av maxx5:

Ja men tyvärr bara i "teorin" eftersom det är endast testat i lab, inte ens djurtester är utförda ännu.
Jag hoppas att det leder till något konkret men som sagt lär det dröja innan vi vet effekt på riktiga människor.

Håller med, skrev "påstår" av den anledningen. Men vore roligt om de lyckades, bara att hålla tummarna.

Av Nocto

Tydligen påstår Sorrento att de lyckats hitta ett botemedel.

"We want to emphasize there is a cure. There is a solution that works 100 percent," Dr. Henry Ji, founder and CEO of Sorrento Therapeutics, told Fox News. "If we have the neutralizing antibody in your body, you don't need the social distancing. You can open up a society without fear."

https://www.foxnews.com/science/covid-cure-california-biophar...

Av Nocto

Enligt intervjun som följde demot så var det gameplay av techdemo "it plays different each time you play, we just recorded the output from a PS5 during gameplay".

PS5 har en effektiv lösning för att kunna streama in levels utan laddtid, vilket nyttjas i det vi såg för att streama in data för alla assets. Dvs det lagras inte miljarder med trianglar i minnet, det strömmas in. Förstår att det känns för bra för att vara sant men med den förklaringen förstår jag att det vi såg är mest troligt vad man kan ådstakomma.

Realtime global illumination har alltid varit en dröm enligt en föredetta kollega som jobbat för lucas arts, ubisoft bl a. Nu ser vi det live framför oss. (jag själv utvecklar i UE4 sen ett par år tillbaka, skapar även komponenter som kan köpas av andra utvecklare). Håller med om att det är game changer med rt gi.

Många förstår nog inte hur stort steg detta är inom spelindustin. Om det inte hade varit en big deal hade det inte fått den virala spridning vi ser just nu där spelare ifrågasätter utan att förstå vad de ser. Med all rätt då jag själv även varit besviken tidigare av andra demon. Men har aldrig blivit besviken under mina år med UE4, de levererar det de presenterar. Så jag väljer att tro på att man kan skapa spel som ser ut som demot men såklart till en kostnad.

Framstegen är enorma enligt mig.

Edit: Ang huruvida raytracing är med i demot "Hardware accelerated ray tracing will be supported in Unreal Engine 5, for example, but it's not a part of the PS5 tech demo revealed today"
Misstänker att det här den RT GI lösningen som en av UE4 utvecklarna pratade om för två år sen skulle komma och att det skulle bli stort.