Inlägg

Inlägg som Naki har skrivit i forumet
Av Naki

Vill man slippa MS telemetri får man visst se upp med binärer kompilerade mv VS 2015 update 2 också.

https://www.infoq.com/news/2016/06/visual-cpp-telemetry
https://www.reddit.com/r/cpp/comments/4ibauu/visual_studio_ad...

Av Naki
Skrivet av Thor:

Det är ju helt absurt, snart så kommer alla människor i Sverige åläggas avgifter för att de har möjligheten att privatkopiera eftersom att de är människor.

Fast kommer inte en del att falla på det där med användarvänlighet...?

Skumt beslut dock.

Av Naki

Tack @pokelia, får köpa mig ett sånt där kit och öva mina elektronikkunskaper.

@krekill Verkar intressant, men tror tyvärr inte att en 5.43 tum mobil för 5100( http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3390543 ) passar då jag vill ha en upp till och med 5 tum för mindre än 3500.

Av Naki

Tack för svaren. Har tittat lite på Z5c och 5X. 5X är visserligen större och saknar sdkortplats, men den är tunnare än Z5c och verkar dessutom ha fått bra betyg.
Z5c är mindre och har sdkortplats, men den är relativt tjock(8.9 mm enligt Prisjakt). Har också hört rykten om att Snapdragon 810 som den har ibland har värmeproblem samt att en del skärmar gått sönder av sig själva.
Får försöka leta upp någon butik som säljer båda och känna lite på hur de ligger I handen.

En följdfråga. Har i princip bestämt mig att det är bättre att köpa en ny. Går det att få något för en Z1c med sprucken skärm? Tittade lite på Elgigantens & Telias värderingstjänster vid inbyte och då kunde man få 100kr.
Annars kanske man skulle köpa sig ett sånt där 300kr skärmbytarpaket från ebay. Fungerar det så har man en backuptelefon, fungerar det inte så har man i alla fall lärt sig något förhoppningsvis.

Av Naki

Mobiler i skumgummi, finns det?

Antagligen inte, men jag är lite trött efter att min Xperia Z1 Compact gled ner från soffan igår kväll. Jag brukar vara försiktig med mina telefoner och har skydd både fram och bak. Men den här gången verkar den ha slagit i så pass att inte bara det tempererade glaset på framsidan gick sönder utan även skärmen på telefonen sprack. Kan nu inte använda touchen så det blir till att provat OTG+mus tricket och se om jag kan rädda data.

Att byta skärm verkar kosta ungefär hälften av vad en ny, likadan telefon kostar och även om man kan få en del på försäkring tror jag nog det landar ungefär lika med självrisken. Visst det går att köpa skärm för runt $30 på ali/ebay, men även om jag pysslar en del med datorhårdvara så känns det inte som min grej att pilla i mobiltelefoner. Bättre då att kanske försöka sälja av den till någon som är bättre på det eller behöver delarna och gå vidare. Jag har trots allt haft den sedan den kom ut på marknaden.

Men vad ska man välja? Gillar inte allt för stora telefoner och hade en Xperia Ray innan. Har nu lånat en Oneplus X som backup som visserligen är större, men ändå är relativt tunn. Har inte testat så mycket, men den känns lite slö i visa lägen.
Har iPhone som jobbtelefon och har provat windowstelefon(Lumia 630), men ingen känns som något jag vill ha privat.

Så, jag skulle uppskatta lite tips på en telefon som är max 5"(om den då är runt 7.7mm som Oneplus X) med bra prestanda och skärm för max 3500kr.

Av Naki
Skrivet av fermia:

Ja det får väl framtiden visa..Spioneri finns redan i win7/8 med och svårare att slå av än i windows 10

Jag är nyfiken på det, men har inte fått något bra svar. Vad är det egentligen för spioneri som finns I windows 7/8 som inte Microsoft försökt skicka ut som en patch som man enkelt(till skillnad från Windows 10 där det är allt eller inget) kan strunta I att installera?

Av Naki

Lagligt med dyrkar?

Ser ibland på t.ex. Massdrop att man kan köpa olika set med dyrkar. Men försöker jag söka mer information hittar jag inlägg från folk som säger att det är olagligt och så vidare om man inte är låssmed.
Har väl inte tänkt köpa något själv, men blev nyfiken på frågan. Vad gäller egentligen, är det olagligt eller är det OK, bara inte tullen hittar dem?

Av Naki
Skrivet av Ratatosk:

Tänkte inte på det alternativet, kanske svaret "Nej, och jag planerar inte att uppgradera" passar in i ditt fall?
Din uppgradering blev i viss mån ogjord när du valde att backa till ditt tidigare OS.

Nej, det tycker jag inte passar. Jag har inte ännu bestämt om jag kommer att uppgradera så då kan jag ju inte säga att jag inte planerar att uppgradera.
Jag uppgraderade, men upplevde buggar och saker som jag fick frågetecken kring så jag kände att Windows 10 inte passade mig. Därför nedgraderade jag till Windows 8.1. Men om en månad kanske jag får höra att alla buggar är borta och får svar på mina frågor. Då vill jag ju uppdatera.
Så nu blir det lika fel om jag något av de första tre alternativen eller det sista.

Av Naki

Kan bara hålla med @Nisse-Tuta.
Tittar man på Prisjakt efter videokameror med 1080 under 2000 som inte är actionkameror så verkar en Sony HDR-CX405 ligga bra till.

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s265693537&o=produkt_be...

Av Naki

Man ska aldrig ge upp... Har sänkt priset med 40kr nu så det är snart dags att slå till

http://www.tradera.com/item/301824/255002771/skarm-for-proffs...-

Av Naki

Finns visserligen ett svar "Annat", men varför inte ge möjlighet att välja "Ja, men jag har nedgraderat igen"?

Av Naki

I en annan del av världen såldes det mindre antal enheter med ett operativsystem från Microsoft än ett från Apple...

http://computersweden.idg.se/2.2683/1.654678/windows-ios-os-x

Av Naki

För de som har Windows 8.1 och av någon anledning inte vill ha 10:an kan kb3103709 vara något att se upp med. Jag får inte fram någon information från Microsoft vad den gör om jag följer länken i Windows Update och jag verkar inte vara ensam:

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows8_1-u...

Av Naki
Skrivet av Baxtex:

Hmm, verkade inte hjälpa. Har nu rensat all browser data samt inaktiverat Ghostery och UBlock, men ser ingenting ändå. Mycket märkligt.

Det är inte så att du vitlistat sweclockers.com, men fortfarande blockerar reklamservrarna som t.ex. adtech.de?
Sweclockers har så vitt jag kan se ingen reklam på sin egen domän utan bara ett skript som kollar om du använder Adblock eller inte. Sedan hämtas reklamen in från de stora aktörerna.

Saker som @AppendixSE länkar får mig att vara tveksam till att slå av Adblock på Sweclockers. Jag vill stödja Sweclockers, men så länge de inte står för reklamen själva utan bara hämtar in den från andra som lätt kan utnyttjas så...

Av Naki
Skrivet av Ozzed:

Varför vill man hellre sitta kvar med ett äldre OS där man blir lika övervakad utan möjlighet att stänga av det? Nej, appar fanns visserligen inte i tidigare versioner så använder man dem så är det möjligt att man blir mer övervakad men vad ska jag med appar till? Jag kör med Adminkonto och UAC avstängt så jag "får" inte ens använda Store, och Microsoftkonto har jag självklart inte heller.

Var hittar du information om att Windows 7/8 övervakar dig lika mycket som Windows 10 och det berott på något du är tvungen att installera?

Till skillnad mot Windows 10 kan man i 7/8 välja att inte installera de flesta av dessa "telemetri"-patchar. I Windows 10 kan man inte låta bli att installera en enskild patch. Bara med olika hack senarelägga installation.
Känns som det är mer eller mindre varje dag man ser nyheter som t.ex. http://tech.slashdot.org/story/16/03/05/182206/another-window...

Av Naki
Skrivet av THB:

I fail to see the problem.

Microsoft vill att du uppgraderar till Windows 10 och visar information om detta när du öppnar en ny tab i IE, rackarns vad elakt och hemskt...

Finns kanske de som inte gillar att störas av reklam.

Ett nätapotek vill att du köper generisk Viagra och visar information om det när du öppnar en ny tab i IE, rackarns vad elakt och hemskt...

Sedan är verkar inte patchens syfte vara att visa en reklambanner utan mer generellt "This update adds functionality to Internet Explorer 11 on some computers that lets users learn about Windows 10 or start an upgrade to Windows 10". Nästa månad behöver du se 20 minuters video av Steve Ballmer som suggestivt förklarar hur bra du kommer att tycka att Windows 10 är för att över huvud taget kunna öppna IE...

Av Naki

Så börjar reklamen leta sig in.

Citat:

Användare av gratisversionen av Windows 10 har fått en mindre rolig överraskning: låsskärmen har börjat visa reklam.

http://www.idg.se/2.1085/1.651397/microsoft-windows-10-spotli...

Av Naki
Skrivet av strejf:

Hoppsan en bug? Ja det är rätt vanligt med mjukvara.

Här är lite mer "hoppsan":

http://www.zdnet.com/article/linux-mint-website-hacked-malici...

Skickades från m.sweclockers.com

Förstår inte riktigt sambandet här.

Frågan är vad man tycker om Windows 10 och med tanke på de olika "cirklar" Microsoft har för test av Windows 10 tycker i alla fall jag att det är anmärkningsvärt klantigt att man låter en sådan bug komma ut. Så, ja, det får mig att tycka sämre om Windows 10 och vilja återgå till Windows 7.

Av Naki
Av Naki
Skrivet av Commander:

Problemet är väl snarare att Windows ser 32bitars UEFI och väljer att inte installera sig i 64bitars läge.

Tråden nedan lyckas installera utan större problem ett 64bitars OS över 32bitars UEFI. Så skulle nog gissa att man får göra något liknande för Windows.
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=195027

Verkar tyvärr som det är svårare då det gäller Windows. Möjligtvis då om du har möjlighet att ställa om till legacy BIOS mode via CSM och den "version" som finns på din platta supporterar 64-bit.

Citat:

While in UEFI mode, the Windows version must match the PC architecture. A 64-bit UEFI PC can only boot 64-bit versions of Windows. A 32-bit PC can only boot 32-bit versions of Windows. In some cases, while in legacy BIOS mode, you may be able to run 32-bit Windows on a 64-bit PC, assuming the manufacturer supports 32-bit legacy BIOS mode on the PC.

https://technet.microsoft.com/en-us/library/hh824898.aspx