Inlägg

Inlägg som Superfrog har skrivit i forumet
Av Superfrog
Skrivet av fm_buli:

Tanken på att någon gång i långt tillbaka i tiden tyckte våra förfäder att klimatet i Sverige var så bra att här ska vi bo, idioter. - Snöhatare

Försök se det positivt - det är åtminstone myggfritt

Av Superfrog

Oavsett vad Microsoft hittar på, så fortsätter de dominera skrivbordsmarknaden

Av Superfrog
Skrivet av pettersoft:

Deras höga systemkrav biter dom i arslet. Går inte att installera på min dator.

Det är ju det som är hela poängen. Så länge du envisas med att sitta kvar med din "gamla" dator, så tjänar varken Microsoft eller datortillverkarna några pengar på dig, och det är ju inte bra, för dem

Av Superfrog
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

TPM 2.0. Jag vet inte riktigt vad Microsoft tänkte där, vad har de för intresse och driva på folk kassera äldre bra datorer. När Windows 11 kom så var väldigt många datorer utan TPM 2.0 väldigt bra datorer för en stor del av befolkningen.
Att TPM 2.0 kravet nu med Windows 12 hade kommit, så hade det känns mer rimligt.

Datortillverkarna har ett intresse av att sälja nya datorer och det här är ett utmärkt sätt att tvinga folk att "uppgradera", även fast de egentligen inte behöver det. Varje dator har Windows, så även Microsoft tjänar pengar på varje såld dator.

Så både datortillverkare och Microsoft tjänar pengar på detta påfund och det är det enda som räknas

Av Superfrog
Skrivet av Nikodemous:

Bra!
Ju tidigare det sker, ju snabbare kommer linux bli det självklara valet att utveckla både spel och programvara emot.

https://c.tenor.com/b7swbvaVKhUAAAAC/tenor.gif%22]https://c.teno...

Alla som försökt gå över till Linux, men gett upp och återvänt till Windows

Av Superfrog

Vi är nog inte så långt ifrån att Windows blir en prenumerationstjänst. Adobe och många andra började för flera år sedan och jag är förvånad att Microsoft inte hakat på, men detta är kanske ett första steg?

Av Superfrog
Skrivet av CymbalCrasher:

Rent miljömässigt behövs det mycket mer av detta. Egentligen ganska sjukt att ha massa olika företag köra samma sträckor fram och tillbaka, dag efter dag, för kanske 1 paket var.

Ja, det är lite sjukt, men alternativet är väl att en speditör får monopol på alla leveranser, och det vill bara speditören som får monopolet

Av Superfrog

Grannen kanske har gett dig större problem än routern

Av Superfrog
Skrivet av wowtip:

Frågan är ens om det går att lönsamt driva den typen av site, där konsumenternas intresse lite går mot annonsörernas?

Klart det går, men det kan vara svårt att öka vinsten år efter år.

Av Superfrog
Skrivet av Megamannens:

Installera istället mariadb. Den är "mysql-kompatibel"

Av open source politiska skäl så skapades mariadb (från MySQL) när Oracle köpte MySQL

Jag körde MariaDb på en server, men fick massor med dead-lock-issues som jag inte får med MySql. Lyckades tyvärr inte hitta orsaken till dessa dead-locks på MariaDb, och då det inte förekommer på MySql, så var det enklare att installera MySql. Tills jag skulle uppgradera till nyare version av MySql, vill säga

Av Superfrog

Uppgradera MySql 5.7 till 8.0

Jag har installerat MySql 5.7 (Oracles version) på en nyinstallerad Debian 12 Bookworm enligt följande:

wget https://dev.mysql.com/get/mysql-apt-config_0.8.22-1_all.deb sudo dpkg -i mysql-apt-config_0.8.22-1_all.deb # Väljer version 5.7 sudo apt install lsb-release gnupg sudo dpkg -i mysql-apt-config_0.8.22-1_all.deb # Valde buster som version då Bookworm inte finns sudo apt update sudo apt install mysql-server

Detta fungerar bra och jag har nu MySql 5.7.42 installerad. Därefter kör jag jag följande för att uppgradera till 8.0:

sudo dpkg -i mysql-apt-config_0.8.22-1_all.deb # Väljer version 8.0 sudo apt update sudo apt list --upgradable # Detta ger följande resultat: # Listing... Done # mysql-client/unknown 8.0.33-1debian10 amd64 [upgradable from: 5.7.42-1debian10] # mysql-community-client/unknown 8.0.33-1debian10 amd64 [upgradable from: 5.7.42-1debian10] # mysql-community-server/unknown 8.0.33-1debian10 amd64 [upgradable from: 5.7.42-1debian10] # mysql-server/unknown 8.0.33-1debian10 amd64 [upgradable from: 5.7.42-1debian10] sudo apt upgrade # Ger följande: # Reading package lists... Done # Building dependency tree... Done # Reading state information... Done # Calculating upgrade... Done # The following packages have been kept back: # mysql-client mysql-community-client mysql-community-server mysql-server # 0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 4 not upgraded.

Jag försöker installera dessa program "manuellt" med följande:

sudo apt-get install mysql-client mysql-community-client mysql-community-server mysql-server

Och det ger följande:

Reading package lists... Done Building dependency tree... Done Reading state information... Done Some packages could not be installed. This may mean that you have requested an impossible situation or if you are using the unstable distribution that some required packages have not yet been created or been moved out of Incoming. The following information may help to resolve the situation: The following packages have unmet dependencies: mysql-community-client : Depends: libssl1.1 (>= 1.1.1) but it is not installable Depends: mysql-community-client-core (= 8.0.33-1debian10) but it is not going to be installed mysql-community-server-core : Depends: libssl1.1 (>= 1.1.1) but it is not installable Recommends: mecab-ipadic-utf8 but it is not going to be installed E: Unable to correct problems, you have held broken packages.

Och nu har jag ingen aning hur jag ska komma vidare, så jag hoppas någon av er ska kunna sparka mig i rätt riktning

Av Superfrog

Om du tittar på prishistoriken på exempelvis Prisjakt på olika komponenter, så ser du att det mesta som säljs under Black Whatever har haft samma eller till och med lägre priser tidigare, vilket betyder att prylarna kommer hoppa upp och ner i pris även framöver. Black Whatever har förlorat sin betydelse och är numera bara ett annat namn för en kampanj.

Lägg en bevakning på Prisjakt på prylarna du är intresserad av och köp när de säljs till önskat pris.

Av Superfrog

Lägg en bevakning på exempelvis Prisjakt på valfritt märke - https://www.prisjakt.nu/c/solid-state-diskar-ssd?775=24843&r_...

Av Superfrog

Enklast är väl att lägga en bevakning på Prisjakt på några diskar du är intresserad av och vänta tills de säljs till önskat pris. Det är ju i regel inga specialpriser under Black *

Och spelar hastigheten mindre roll, så får du ju helt klart mest lagring per riksdaler om du köper en snurrdisk.

Av Superfrog
Skrivet av THB:

Bra att fler börjar med detta, ger oss kunder bättre priser.

Sedan måste vad du får när du "pantar" nallen och vad de säljer den för fixas, testade tidigare med min gamla OnePlus 9 och skulle få 600-800:- medans den såldes för ~4500:-.

En människa måste ju trots allt testa din inskickade nalle, vilket tar tid och sålunda kostar pengar. Sen kanske skillnaden mellan in-, och utpris är lite väl hög, men det hoppas jag ökad konkurrens kan råda bot på.

Av Superfrog
Skrivet av Pirum:

Ok, ser man på prisjakt kunde jag under några dagar i exempelvis maj eller juli köpt kängorna för 999kr, men, som sagt, orka hålla koll på allt.

Det är ju därför man har olika prylar under bevakning, så håller Prisjakt koll och meddelar en när en pryl har nått ett visst pris. För jag håller med dig, vem f-n orkar hålla koll på sånt själv

Av Superfrog
Skrivet av jreklund:

Nej, men det finns lite länkar utspridda i forumtrådar och artiklar, så man måste söka för att hitta den. Vi har inga länkar till andra plattformar.

Bra att det inte finns synliga länkar till Discorden på sidan, för det är skräp jämfört med ert forum! Så ju färre som hittar dit, desto bättre!

Och nu när forumet fått Dark mode, så finns ju ingen som helst anledning att söka sig till sämre plattformar

Av Superfrog
Skrivet av Thomas:

Nej nej, inte Userbenchmark. De är fruktansvärt oseriösa och man bör inte lita på deras siffror (och framför allt inte deras åsikter). De ändrar sina kriterier för hur poäng bedöms om Intel/NVIDIA inte ser tillräckligt bra ut.

Kolla istället SweClockers om man bara vill ha ett hum hur kort presterar i snitt och inte i specifika spel.
https://www.sweclockers.com/tester/grafikkort/prestandaindex

Okej, hade ingen aning om det, så tack för upplysningen. Jag har raderat mitt svar.

Av Superfrog
Skrivet av anders190:

Ser jag en SN850X 4TB till bra pris kommer det bli svårt att motstå.

Samma här. Kommer den ner under 3K-strecket, så slår jag till på tre stycken

Av Superfrog

Och allt annat som inte funkar i Linux kan du enkelt fixa genom att googla några dagar och slita ditt hår. Eller så gör du som de flesta andra - biter i det sura äpplet (inte Apple) och fortsätter med Windows.

Windows må ha många oönskade egenskaper, men om ditt primära intresse är att spela - fortsätt med Windows. Vill du minska på speltiden eller bara straffa dig själv - installera valfri Linux distribution