Inlägg

Inlägg som OllO har skrivit i forumet
Av OllO

Hej Dustin!

Jag har köpt en begagnad dator av en privatperson här på sweclockers med garanti kvar hos er. Nu har något hänt med moderkortet och jag behöver er hjälp. När jag ringde kundsupport sa de att ärendet måste skötas av den person som har köpt utrustningen hos er och vars personuppgifter (telefon, mejl) är kopplade till ordernumret.

Går det inte att lösa på något annat sätt? Jag har kvitto och ordernummer.

Tack på förhand!

Av OllO

Lustigt, jag har just en sida med det kortet upp på komplett

Jämför med http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=369875

Nån som har nån synpunkt?

Av OllO

Har nu testat 2 st tidiga socket 775-processorer som stöds av moderkortets ursprungs-bios, (tack H!). Funkade dock tyvärr INTE!

Blir till att se om garantin fortfarande gäller.

Av OllO

Ok, lång reset funkade inte. Ska försöka testa en annan processor. En snäll sweclockare har PM:at så förhoppningsvis kanske det löser sig

Av OllO

Allt kändes verkligen totalt hopplöst, men tack vare era svar håller jag modet uppe - tack för det!

Vanadin:
Vad jag minns får man bara varnings-tut i högtalaren, men kommer inte åt bios utan minnen. Kan ha fel - ska kolla sen när datorn funkar (om jag törs efter detta...).

klaus:
Har testat med bara ett minne i, funkade inte. Ska testa alla minnesslottar när jag kommer hem i kväll.

CrAcKman:
Ja, det var just de instruktionerna jag följde. Har efter det även testat att ta bort batteriet + sätta bygel på jumpern. Gav inget. Nu håller jag på att testa med en superlång reset (ca 40 timmar): datorn är utan batteri och bygeln är på, allt enligt receptet i länken ovan.

Om inte det funkar blir nästa steg att testa med en gammal CPU som stöds av den absolut första versionen av bios (version f1), då det förmodligen är den biosen som finns lagrad som backup och som nu ställer till det.

Om inte det går... Nytt moderkort antar jag

PS
Ursäkta om jag rör ihop cmos och bios

Av OllO

Det som stör mig mest är att jag inte ens försökte överklocka - jag ville bara köra mina 1066-minnen i 1066, men fyllde i 333 x 4 i stället för vad det nu ska vara för 1066.

Grrr!

Av OllO
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Evil_AnAnAs
Helt klart så att minnena behöver mer spänning, du höjde hastigheten för att få rätt men antagligen glömde du höja spänningen till korrekt. Som standard är spänningen 1.8v du kanske ska ha 2-2,2v. Ett väldigt bra minne kanske kan boota, annars får du jobba vidare med att resetta biosen.

Du har säkert rätt!

Hela den brutala höjningen till 1333 var ett misstag. Finns det minnen som klarar den hastigheten ny för tiden? Kanske kan testa ett i så fall!

Av OllO

Tack för de nya uppslagen - det ger hopp och stärker moralen!

Roger:
Har testat olika minnesslottar, men ska göra ett nytt försök och gå igenom alla kombinationer. Verkar vara lägst odds att köra med en sticka, och då i slotten närmast processorn enligt vad jag lyckats läsa mig till i ovan nämnda forum.

Raidsoft:
Moderkortet verkar tyvärr bara ha 4 pin-urtag.

Just nu håller jag på att testa "Long Bios Clear" enligt http://forums.pcper.com/showthread.php?t=454487#post4248740

Får se i natt om det funkar!

Av OllO

Tack för länken, Parez!

Jag sätter nu mitt hopp till att det är backup-biosen som är gammal och saknar stöd för min processor. Ska försöka ragga upp en gammal Celeron eller liknande och se om den bootar upp med en sån (den måste stödja f1-versionen av biosen, men inte mer än så. Gigabyte har en fin lista: http://tw.giga-byte.com/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.... ).

Nån som kan hyra ut/skänka bort en gammal processor? Har även lite gammal hårdvara att byta med (SB Live-kort, DDR1-minnen, nätagg, slot-A moderkort+cpu (med "golden finger"-överklockningsmackapär!) SDRAM, nån gammal hårddisk m.m.).

Av OllO

Tack alla

Har nu haft batteriet ute i över 30 min (sladden ur givetvis) och haft en bygel på CMOS resett under tiden. Fortfarande samma fel: fläktar spinner upp, diskarna vaknar till liv, sen dör allt och datorn rebootar. Inget tut i högtalaren. Har hittat lite info på http://forums.pcper.com och det verkar finnas ett gäng olika saker som kan vara fel (bl.a. att back-up bioset är korrupt och man är fast med sina felaktiga inställningar - jag visste inte ens att det fanns ett back-up BIOS...).

Här är en intressant tråd om nån vill läsa om eländet: http://forums.pcper.com/showthread.php?t=462653

Apa! Att man inte kan låta ett stabilt system vara i fred!

Av OllO

Har jag gjort bort mig totalt? *sliter hår från huvudet*

Hej!

Tänkte höja frekvensen på datorns minnen från 800 till 1000 mHz (vilket de ska klara), men tror nu i efterhand att jag av misstag ställde in dem på 1333 mHz (4 x 333 sitter kvar på näthinnan, en ren klantmiss).

Datorn hamnar i nån sorts reboot-loop. Jag kommer aldrig in i BIOS och skärmen kvicknar inte till liv innan datorn rebootar av sig själv igen. Har försökt resetta CMOS, men det ger inget. Vad kan ha skadats? Trodde i min enfald att moderkort/BIOS självmant skulle starta i ett underklockat nöd-läge om man överskridit vad grejerna klarar (så var det med ett system som jag satte ihop för 5-6 år sedan).

Spec:

GIGABYTE GA-P35-DS3R P35
CORE 2 DUO E6550 2.33GHZ
Corsair XMS2 DDR2 5-5-5-15

Har testat med både en och två minnesstickor, testat olika minnes-slottar, och även testat Kingston-minnen som ska klara 1000 MhZ. Har inte lyckats pilla ur batteriet för att nollställa BIOS den vägen.

Tacksam för alla tankar, teorier och svar. Har bara haft datorn i 2 dagar

Av OllO

Ok, tack ska ni ha!

Edit: Gah! Jag menar socket A, inte slot A! Jag försöker igen:

Passar en socket A-kylare (till bl.a. palomino CPU) till AM2?

(Ursäkta begreppsförvirringen...är lite ringrostig.)

Efter ytterligare ett par genomläsningar inser jag att Ronny nog redan har svarat på frågan. Eller? Är lite lätt yr...fredag...

Av OllO

Passar en Slot A-kylare på en AM2-sockel?

Passar en Slot A-kylare på en AM2-sockel?

Tack på förhand!

Av OllO

genki du är en pärla!

Nu finns det hopp igen, även om jag hittat ett nytt träsk att dyka ner i. Visste inte att man måste aktivera BSOD, men nu får jag fina blå skärmar med meddelanden som börjar med

0X0000008E (0XC000001D, 0XE*

och lite googlande har lett till en uppsjö av möjliga problem. Har nu lyckats skapa något som kallas dumpfile eller mini dump, och hoppas kunna utläsa något i de filer som skapas där när datorn kraschar. Tyvärr får jag ingen rätsida på filerna och lyckas inte öppna dem. Har testat nåt som kallas dumpchk.exe men programmet stänger ner innan man hinner reagera. Det kontrolleras via kommando-prompt, så förmodligen gör jag nåt fel där. När jag öppnar dump-filerna med t.ex. Notes verkar de vara fyllda med ASCII-tecken. Men nu har jag i alla fall nåt att går på! Om du eller nån annan har några tips om hur jag kan öppna och läsa dump-filerna tar jag tacksamt emot hjälp.

VPU-recovery var på men genererar ingen rapport.

-------------------------
-------------------------

Hjalle, burken är dammfri. Kör med öppen låda + en mängd fläktar.

Av OllO

Har testat olika minnen och minnes-slottar. Nu har jag lyckats provocera fram felet även i Vista (har båda OS:en på datorn) så det lutar åt att jag lyckats zappa något på moderkortet eller att nån kondensor fått spader av 3650-kortet.

Märkligt nog verkar andra spel funka. Måste testa mer. Förslag på nåt man kan ladda ner som stressar grafiken kontinuerligt?

Sidoinfo:
EQ har uppdaterad grafikmotor (dx9 om jag inte missminner mig) och slukar minne.

Av OllO

Jag sliter mitt hår! Gammalt AMD-system

Hej alla

Skulle uppgradera mitt gamla AGP-system med ett ATI 3650 men har bara stött på problem. Jag använder denna dator enbart till att spela Everquest (originialet yes!), men så fort jag går några meter med min karaktär i spelvärlden crashar datorn hårt: omstart direkt, inga felmeddelanden.

Tidigare körde jag med ett gammalt hederligt ATI 9600. Funkade felfritt. När jag nu stoppar tillbaka det får jag samma problem! Har testat alla drivrutiner jag kan hitta, installerat om DX9c, ryckt ut allt minne utom en sticka, klockat ner etc.

Datorns övriga spec:

Windows XP
ABIT NF7
barton 3200+
2 gig
Enermax 465W

I Vista verkar allt funka som det ska, vilket borde tyda på att problemet har sin grund i mjukvara - drivrutiner, konflikter eller annat. Jag fattar bara inte vad, gah blir galen!

De enda gånger jag tidigare stött på att en dator botar om på detta sätt är om man kommer åt reset-knappen. Nån som vet vad en hård reboot tyder på?

PS
Första posten på typ sju år!