Inlägg

Inlägg som OllO har skrivit i forumet
Av OllO

Just det, det var ju din dator jag brukade hacka ibland, MasteraCe. Du borde verkligen sluta surfa på sajter med hundar med korta ben.

(Skoja bara! Det är min stora noja när jag glömmer "wake on lan" påslaget i BIOS )

Av OllO

Edge-serien ingår inte i den "professinella" serien, därav glare (fråga mig inte hur den logiken går ihop, men så verkar det vara för alla märken). Dessa räknas inte som "riktiga" Thinkpads av de renläriga.

Av OllO

Jag tycker du ska ha en Intel-baserad lenovo av gammalt snitt. Här är några bra forum att fråga runt på om du behöver råd innan du väljer modell:

Lenovo Laptop Forums - IBM Laptop Forums and Notebook Computer Discussions

forum.thinkpads.com • Index page

Av OllO

Tack för svar! /

Av OllO

Hehe

Av OllO

Är inte det där vad som kallas 'internetdelning'? Det funkar via sladd för mig men inte bluetooth.

Av OllO

Dela nätet via bluetooth från en Iphone *PROBLEM*

Hej!

Jag försöker dela på 3g-surf från min Iphone till den bärbara datorn via blutooth men lyckas inte. Datorn hittar telefonen, men telefonen hittar inte datorn. Vad är det jag missar? Det går bra med USB-sladd.

Tack på förhand!

EDIT: OK, det verkar vara en medveten begränsning från Apple. Nån som lyckas dela ut nätet från en Iphone till en Ipad då?

Av OllO

Edge är fina, men en ny design som inte är lika beprövad. Jag känner mig tveksam till att den är lika robust i längden. Tror t.ex. inte att den har accelerometer som skyddar hårddisken, men är inte helt säker. Har de magnesium-chassie?

Av OllO

Ser kanon ut! Bra kvalitetkänsla i dem, vad jag förstår, till skillnad från HP:s DV-serie.

EDIT: HDMI, eSATA, borstad metall, 72 000-disk, tar 8 gig ram, bra tangentbord, lång batteritid. Vad kan gå fel? På Dustin står det 'glare' på skärmen, men jag tror den är matt, vilket många ser som ett plus. Blir lite sugen själv...

Av OllO

Det finns även SSD för mini-PCIe-fack, om din dator har det. Vissa av dem har egen hårddiskkontroller ombord, så att man kan boota från dem har jag hört. Med en sån kan du behålla den befintliga hårddisken.

Av OllO

En till röst för lenovo. Tänkte föreslå begagnade 12-tummare, men den du länkar till ser väldigt bra ut för det priset. Enda dåliga är batteritiden, "bara" 4 timmar. Men man kan köpa större batteri om det behövs.

Såg just på blocket att en firma säljer 15 st lenovo x61 för 2 000 kr styck, om du vill ha mindre format. De är begagnade och ett par år gamla.

Av OllO

Jag vill så gärna gilla dessa Asusar, men de känns bara inte rätt i tangentbord och material för mig. :-/ Skulle råda alla som köper att först ha klämt på en i en fysisk butik. Acers Timeline-laptops känns å andra sidan för bra att ta i och känna på, så då blir man misstänksam av det: Vad är det de döljer egentligen?

Vad? Jag paraniod? Hehe

Av OllO
Skrivet av bl-gr-n:

...[lysande inlägg]...

Stort tack!

Av OllO

60 gig skulle faktiskt vara rätt perfekt - då kan jag klona över min nuvarande 55 giggare med XP. Tack!

Av OllO

Wow, enligt SSD vs Hard Drives: Performance Tests and Conclusion kan rätt SSD ge 1,5 timmar mer batteritid jämfört med en medioker HDD i en strömsnål bärbar! Trodde inte att det skulle vara så stor skillnad.

Nån som har egna erfarenheter?

Av OllO

Hittade det här: The SSD Diaries: Crucial's RealSSD C300 - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News

Jag är ute efter lång batteritid. Min bärbara drar typ 10-12W idle, så några watt gör stor skillnad. Nån som har några smarta förslag?

Av OllO

Vilken SSD?

Funderar på att byta ut HDD:n mot en SSD för att få en tyst dator. Efter att ha kollat runt lite på prisjakt.se har jag sett att det skiljer väldigt mycket i hur strömsnåla de är. Nån som vet om man kan lita på uppgifterna på Prisjakt? Finns det nån sajt som testat strömförbrukningen på olika SSD:er?

Tack på förhand!

Ollo

Av OllO

Hur gick det? Jag hade satsat på lenovo.

Av OllO

Den här har lite mer kräm än vanliga netbooks: LENOVO IDEAPAD U160 CI3 1.2 4GB/500 11.6" W7HP ( LENOVO IDEAPAD U160 CI3 1.2 4GB/500 11.6" W7HP - Underlättar i en modern och rörlig livsstil ) Ful som stryk men... HDMI och allt man kan önska.

Av OllO