Inlägg

Inlägg som OllO har skrivit i forumet
Av OllO
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jokke
Läste detta för några dagar sen, inte alls förvånande på något sätt.

Att Asus ligger bra till är en självklarhet, dom ligger i top vad det gäller inovationer som ODM-tillverkare och är dom enda som designar, sätter ihop och säljer sina egna datorer.

Toshiba köper mycket ifrån Quanta som håller hög kvalite på sina produkter, Sony köper mycket ifrån Quanta.

Apple köper både ifrån Asus och Quanta vilket grafen också visar, dom är inte mycket sämre men får dom något större fel i en serie så visar det sig då deras kvantitet är såpass liten.

Dell är även en som köper en hel del ifrån Quanta, Asus, ECS och en del små amerikanska ODM-tillverkare, ingen större skillnad emot Asus, Toshiba och Sony i kvalite...

Acer och Gateway är samma då Asus numera äger Gateway, Gateway´s produktserie kör dom som packard-bell och emachine i europa. Acer köper huvudsakligen sina datorer ifrån Wistron som Acer tidigare ägde, deras Timeline serie ska enligt uppgifter vara Asus tillverkad.

HP/Compaq köper mest sina datorer ifrån Compal som verkar ha väldigt skiftade kvalite i sina serier.

Lenovo vet jag faktiskt inte var dom köper sina datorer ifrån men en rätt säker gissning vore Compal vilket i så fall stämmer rätt bra med graferna då dom ligger med en högre felmarginal...

Intressant! Bra inlägg - tack!

Av OllO

Lysande! Tack!

(muppens, jag gjorde väl inte världens bästa research... Stort tack!)

Av OllO

Hur använder jag mobilen som modem?

Hej!

Kan man med hjälp av något shareware-program eller liknande ansluta datorn till internet via mobilen? Har en bärbar med Vista och en Iphone med surfabonnemang.

Tack på förhand!

Av OllO

Återkom gärna sen och berätta hur det gick!

Av OllO
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mr.zojjz
Fyller mina behov perfekt.

Imponerande! Och fina bilder! Den andra är som tagen ur vilken Mac-reklam som helst

Av OllO
Citat:

Ursprungligen inskrivet av arremannen
Compaq 615 - köpte hem en sån idag från webhallen...... undrar bara om någon annan upplever att fläkten låter så förfärligt högt?

EDIT: Och att batteriet inte sitter i ordentligt, utan upplevs vara för litet för sin plats...?

Vad får du för temperaturer (kolla med t.ex. CPUID HWMonitor)?

Hur är den i övrigt? Funkar det att spela 3D-spel? Känns den plastig eller okej?

Av OllO
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nixXz
Ja den verkar gyrm iaf till priset. Men skulle vara roligt att någon som köpt den skulle kunna skriva lite om den, spec tempen.

Men, det har jag ju gjort http://sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=87322...

Lite mer här: http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=413621

Detaljerar recension: http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-5536G-Noteboo...

Den blir varm, men funkar bra. Stresstest med Prime95 ger över 90 grader på processorn. Nu har jag undervoltat processorn och då blir det max 83 har jag för mig. Testar fortfarande...

Finns den fortfarande för 5 500?

Av OllO
Citat:

Ursprungligen inskrivet av P1nGviN
Känns på något sätt typiskt Nvidia, men jag vet inte riktigt varför.

Kanske för att ATI har sin stora press-event i morgon där de visar de nya korten och nVidia ligger långt efter med dx11? Upplägget känns alltför bekant

Av OllO
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nixXz
Men om jag beställer win 7 nu, får jag swe versionen 22 oktober då?

Bra fråga. Jag vet inte när de skeppar ut den svenska versionen, men bordet det inte vara en gemensam lansering för alla versioner? Jag har inte varit inne och beställt min än, så jag vet inte vilka uppgifter Acer ger på beställningssidan på nätet. Någon som vet?

Pekplattan:
Jag tyckte också att den var ett förbannat as innan jag fattade vad det var som hände. Nu älskar jag den. Precis lagom känslighet, och jag trivs bra med att klicka genom att knacka med fingret direkt på plattan. Stängde av "Flicks" och flerfingerfunktioner. Jag var tidigare orolig över de tröga musknapparna, men nu behöver jag inte använda dem alls - gör allt på själva plattan.

Av OllO
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nixXz
Tja, köpt en Acer 5738Z, det jag nu undrar över är vilka av alla dessa program som Acer ha är värt att ha kvar? eller vilka ska man ta bort?
Mcafee hur är det virus programet?

Ska sedan beställa win 7 från Acer med finns det inte svensk version än?

Ska man göra någon backup skiva första gången man startar datorn?

/Tack

en sak till, fan vilken dryg/jobbig pekplatta. den är juh hel konstig.

Musplattan har massa finesser som ställer till det om man inte är van. Jag stängde av det mesta (musinställningar, fliken längst bak, en knapp med inställningar om jag minns rätt). Den zommar och har sig om man råkar komma åt den med t.ex. insidan av båda handflatorna när man skriver på tangentbordet. Jag stängde av alla multigester, men la till en mycket bra grej: högerklick genom att knacka uppe i högra hörnet på plattan.

Backup-skiva kan du göra när du vill.

Win 7 kommer ut 22 oktober eller nåt sånt.

Jag dumpade virusprogrammet. Ska installera AVG Free när jag får tid.

Av OllO

SpeedFan funkar som sagt inte. Från CPUID Harware Monitor kan jag avläsa temp på båda kärnorna samt två andra sensorer på moderkortet. (Var uppe i 98 grader C efter lite spelande i går, hua!)

Verkar inte finnas nåt program som kontrollerar fläkten i denna bärbara.

Av OllO

Vänta nu... Båda har 320 gb hårddisk och Radeon 4530 grafikkort. Och Intel-varianten är billigare? I så fall hade jag köpt Intel-modellen.

Det som var bra med AMD-modellen 1224eo var att den hade TVÅ snäpp bättre grafikkort för samma pris som den du tittar på.

Eller har jag missat nåt? Tycker HP förvirrar lite med alla modeller.

Av OllO

Tror du bör ha 120M GT eller HD 4570 eller bättre grafikkort för att få en trevlig upplevelse i 1366 x 768-upplösning. Compaqen går m.a.o. bort. Själv är jag nöjd med min nya Acer Aspire 5536G för 5 500 kr.

Av OllO

Hybrid Crossfire

Hittade lite info här:
http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33938020&highlig...

Verkar inte ge något om man har för bra GPU. Och man måste även ha tillgång till lite mer avancerade inställningar i BIOS, vilket de flesta bärbara inte medger.

Av OllO

Verkar vara ett fint program! Tyvärr hittar det bara den ena av mina två cores, inga volttal eller fläktar. Har även testat HWMonitor och nåt mer program som jag hittade på Guru3d, men allt jag lyckas få fram är tempen på processorn.

Vill ha lite koll på vad som händer under skalet på en Acer Aspire 5536G.

Av OllO

Program som styr fläktar och kollar temp

Kan nån rekommendera ett program som kan styra fläktar och kolla temperaturer? Det gäller ett AMD-system (780G-chipset, 4570 grafik, Turion).

Tack på förhand!

Av OllO
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Michaelo
Edit: Hittade tråden: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=8... [/B]

Tack!

Får flashbacks till autoexec.bat och det däringa 386-minnnesprogrammet som la upp prylar högre upp i minnet så att man kunde ha glädje av hela 4 mb!

Av OllO

Den fjärde Giggen RAM, win32

Ok, denna fråga kanske inte borde vara i detta forum, men faktum är att många bärbara säljs med 4 gb och Vista32. Så frågan är: Kan man göra nåt kul av den fjärde gigabyten som Windows inte anväder? Kan man göra en ram-disk eller nån form av cache?

Av OllO

AMD M780G + ATI Mobility Radeon HD 4570 = XFire?

Borde man inte kunna få till nån form av asymmetrisk XFire om man har AMD M780G och Mobility Radeon HD 4570? Vill minnas att jag läst något om det i en galax långt långt bort. Det hade till och med ett namn.

Nån som vet?

Av OllO

Malte! Var är du inne och läser på för forum? Blir nyfiken!