Inlägg

Inlägg som Tompa01 har skrivit i forumet
Av Tompa01

För många år sedan köpte jag en rakapparat på Elgiganten och fick en som var använd. Den returnerades omedelbart med ett surt brev.

Av Tompa01
Skrivet av jocke92:

Det är inte för att du har repeater som du förlorar hastighet, det är belastningen från kamerornas trafik du kommer förlora på.

Du kan sätta en separat AP till att vara brygga. Med eget SSID så att du styr klienterna till den AP som inte belastas av kamerorna/garaget.

Tack för svar

Trode att när man använde repeter för att förlänga wifi så tappade man i hastighet eftersom ap'n får mer trafik att sköta, både vanliga wifiklienter och trafiken som går vidare trådlöst till nästa AP.

Men oavset, kan man lägga en separat Unifi AP som funkar som repeter åt AP/repetern i verkstaden med eget SSID, och låta vanliga wifitrafiken i huset gå på sin egna Unifi AP så är problemet löst

Av Tompa01

Brygga två unifi Ap trådlöst utan att tappa wifi hastighet

Ska sätta upp övervakningskamera i verkstan. Verkstan har inget nätverk men ligger så att jag kan sätta en unifi Ap LR i huset ansluten med kabel till router och en likadan i verkstan som ansluts till den den i huset som en trådlös Ap/repeter. Från Ap i verkstan ansluts kameror via kabel (eller möjligen via wifi) och NASen för inspelning sätts i huset.

Vad jag är rädd för är att jag ska tappa hastighet i Wi-Fi-nätverket i huset eftersom Ap går som repeter. Går det att komma runt detta? Kanske montera två unifi Ap i huset, en som används som vanlig Ap i huset och en som är dedikerad till kommunicera som repeter med den i verkstan? Vet inte om det går att programmera unifi så det funkar så.

Eller kan man trådlöst brygga mellan två byggnader utan att tappa hastighet i wifi i huset på annat enkelt sätt. Att gräva kabel är tyvärr inget alternativ.

Tacksam för hjälp

Av Tompa01
Skrivet av zarkov:

Nej, jag har inga belägg alls för att man gjort något olämpligt, jag är bara nyfiken (och lite bitter över utebliven bonus ). Det jag vänder mig mot är att man använder nedskrivningen som ett argument för att inte betala ut någon bonus, trots att vi gjort en mycket stor rörelsevinst och uppnått många av de mål som ledningen satt. Sen gör man en bokföringsteknisk manöver och vips så har man trollat bort bonusen för de anställda.

Här har du en anledning till att det måste råda ett stort förtroende mellan företag och anställda för att en bonus räknat på detta sätt ska vara vört något. En illvillig arbetsgivare kan ofta innom en koncern eller med föeraföretag välja hur reultatet och bonusarna ska falla ut. Men en sådan arbetsgivare brukar å andra sidan ofta försvinna eftersom alla arbetstagare som är något att ha hittar böttre arbetsgivare att arbet för. Inte sagt att det är så i detta fall, men jag har hört om flera bonusar som på konstiga sätt försvunnit pga transaktioner mellan företag som har samma ägare, eller kostnader som flyttas mellan olika år pga boköringstrkninska kreativa lösningar.

Av Tompa01

Företagsekonomi är inte riktigt samma som privatekonomi. Om du tex privat har 100.000kr och köper en soffa för 10.000kr så anser du ofta att de pengar du köpte soffan dör är förbrukade, dvs du har kvar 90.000kr samt en soffa att sitta i, men de räknar inget värde på den.

Om ett företag istället har 100.000kr kontant och köper samma soffa för 10.000kr så har företaget fortfarande 100.000kr, bara att de är allokerade 90.000kr kontant och 10.000kr i soffan. Sedan ska soffan skrivas av med värdeminskningen. Här finns olika regler, vanligast är en bokföringsmässig avskrivning där man skriver av 1/3 per år i tre år. Men om soffan uppenbarligen har minskat mycket mer än så kan man få skriva av en större summa, eller hela dirket

Köpet av soffan, eller i ditt fall företaget, är ingen kostnad för företaget, bara en omdisponering av ekonomiska medel. Detta påverkar alltså inte resultatet. Avskrivningen däremot är en kostnad som påverkar resultatet.

Av Tompa01

Magiskt, det funkar. Stort tack för sabba och hjälpsamma svar

Av Tompa01

Stort tack för snabbt svar, det uppskattas. Kan jag använda "förgreningen" på den kabel som redan är dragen eller ska jag dra upp en helt ny från psun?

Av Tompa01

GTX 970 montering kablar hjälp

Har just satt ihop Vinterdatorn med asus z170 pro gaming och evga GeForce GTX 970

När jag startar upp den får tvn som jag använder som skärm ingen hdmi signal. Vet inte om det syns på grafikkortet om det är igång eller inte, men mitt syns inget liv på.

När jag googlat och tittat på youtube så har folk kablar i både 6 och 8 PCI kabelkontakterna. Jag trode men bara ska ha den ena. Så jag har monterat kabeln från psun den 6+2 kontakten med den kabel som kom med psun. Se bild
bild

Ska jag även montera en kabel från psun till den andra kontakten? (Det ser ut på youtube som man gör så) men isåfall vilken kabel? På kabeln har ytterligare en 6+2 PCI-e kontakt, antar att det är om man har grafikkort, ska man använda denna? Eller kanske ta en till kabel med 6+2 PCI-e till den tomma kontakten på bilden

Vore tacksam för hjälp

Av Tompa01

Tack för ditt svar. Ska tänka på det när jag sätter ihop den i helgen

Av Tompa01

Bios o mjukvara mm på ny dator

Ska bygga ihop min första dator. (Eller min första byggde jag ihop 1992, men då hade jag en kunnig kamrat som hjälpte) Det mekaniska tror jag att jag har kläm på (läs youtube ) men mjukvara och setup är jag lite nervös för. Har ingen koll här.

Datorn är nästan vinterdatorn med Asus z170 pro gaming, i5-6600k, GeForce GTX970 ssc, samsung evo 850 samt en till hdd, w10.

Hur ska jag konfigurera Bios mm? Att jag ska kolla att Diskaran körs i AHCI innan windows installation har jag förstått. Är det något mer jag bör tänka på? Läst en del om att man bör vänta med att ansluta hdd nr 2 till efter w7 installation, gäller samma för w10?

Tips och råd tas tacksamt imot så jag slipper göra onödiga fel

Av Tompa01

Tack för era svar. Förstår nu att USBn som är 100kr dyrare har en full licens till skillnad från DVDn som har enOEM licens. Inte för jag att det för mig är en enorm skillnad, men ett plus dör USBn är det. Så förmodligen går jag den vägen

Av Tompa01

USB sticka eller DVD för OS installation

En fråga, alla verkar så negativa till att montera en dvd läsare i nya datorer., och tycker att det är självklart att man inte ska sätta dit en. Att de inte är nödvändiga förstår jag, men rent ekonomisk så blir det ingen kostnad att sätta dit en. En billig dvd läsare kan fås från ca 140kr på t.ex Webhallen. W10 på USB kostar 100kr mer än på dvd, och att köpa ett litet USB minne för att instalera drivrutiner på moderkortet kostar ca 40kr. Med andra ord samma pris, men finns det någon annan anledning till att inte instalera in dvd-läsare?

Jag sätterihop en dator och konstaterar att båda vägarna kostar lika mycket, men med dvd-läsaren så finns den kvar, finns det någon nackdel att det sitter en dvd-läsare där även om den inte behövs efter installationen?

Av Tompa01

Tackar för era svar. Ska även överväga rådet att lämna möjligheten för överklockning öppen för framtiden.

Men om jag nu skulle gå med det billigare H kortet, det funkar väl fortfarande bra med överklockade grafikkort?

Av Tompa01

Det är ett nybygge och tänkte köpa i5-6600k processor. Har inte tänkt överklocka

Av Tompa01

Asus Z170 pro gaming vs h170 pro

Tänkte köpa ett z170 pro gaming, men såg att att Komplett har rea nu på h170 pro. Med reapriset så är det 750kr skillnad i pris.
Har letat efter skillnader men hittat väldigt lite. Det jag hittat är att h170 bara har en usbc mot två på z170. Det är även ett annat ljud, men om det ena ljudet är bättre än det andra har jag ingen aning om.

Kan någon hjälpa mig med skillnaderna på dessa kort. Det är lite brådis om kag vill handla det billigare på rea.

h170 pro Komplett

z170 pro gamin Webhallen

Tacksam för hjälp

Av Tompa01

Tack igen. (Ursäkta dubbelsvar, men behövde uppnå tre inlägg för att svara på en annons. Lustig regel.)

Av Tompa01

Tack för hjälpen, det hjälper oss att ha rimlig värdering att utgå ifrån

Av Tompa01

Säljråd

Min son vill bygga sin första dator, och ska delfinansiera genom att sälja sin nuvarande 15" notebook. Han har en kamrat som vill ha den, men vad kan den rimligen vara värd. Vill inte ge bort den då han behöver pengarna, men vill heller inte ta ett överpris så att köparen blir lurad. Vad kan ett neutralt värde vara?
Både mekanisk och mjukvarumässigt är den helt bra.
Den innehåller bl.a
GeForce GTX 765m
IntelCore I7-4700MQ
8gb ram
120gb SSD
Windows 8

Kan någon komma med en rimlig värdering när man säljer till en kamrat