Inlägg

Inlägg som "Something" har skrivit i forumet
Av "Something"
Skrivet av Crippa90:

Tur att slavarbete är förbjudet och att man kan byta jobb då.

Alla har inte möjlighet att byta jobb till något mindre slitsamt.

Ozeroun: Hur fan kan du klaga på att bud_bundy har dyslexi när du själv skriver som en jävla käpphäst. Jag är ingen grammatisk expert men mina ögon blöder när jag försöker tyda dina förvirrade meningar.

Fast din förvirrade meningsuppbyggnad passar iofs sig bra med dina förvirrade ideer.

Så god jul till dig.

Över och ut.

Av "Something"

Starta eget företag

Hej allihop, har fått reda på att den avdelningen av företaget jag jobbar på kommer läggas ner under nästa år vilket innebär att jag är arbetslös om ungefär fem månader vilket är rätt tråkigt. Lyckligtvis drar alla bygg projekt igång igen till våren vilket borde ge mig möjlighet att få jobb på annan firma ganska enkelt så jag är inte särskilt oroad.

Men så tänkte jag att nu när jag ändå har möjlighet så kanske man skulle testa på att starta eget som man funderat på ett par år. Det jag hade tänkt mig är då att jag öppnar ett bemanningsföretag och hyr ut mig själv till andra firmor.

Vi är ett helt gäng med gubbar som kommer bli av med jobbet så antagligen kan jag få med ett par av dessa på ett hörn också vilket ger mig tillgång till 4-6 full utbildade arbetare med många års erfarenhet.

Frågan är hur fan man gör sånt här, jag har googlat runt en del men det lutar åt att gå en kurs i hur man startar eget företag. Jag gick igenom grunderna i företagsekonomi i gymnasiet så det borde inte vara några problem att friska upp den delen i alla fall.

Jag kommer antagligen inte kunna sysselsätta alla dessa gubbar 40 timmar i veckan från början och funderar då på hur man gör de dagarna som man inte har jobb till dom, måste man specificera antalet arbetstimmar på deras kontrakt eller kan man skriva att timmarna varierar beroende på mängden jobb vi får in?

Har någon koll på hur sånt här fungerar och vill du i så fall ge mig lite tips så hade jag blivit mycket tacksam.

Mvh: S

Av "Something"

Och för att inte tala om hur mycket bättre man presterar efter att ha kräkts lite, i alla fall om man jämför hur man mår i mitten av en maginfluensa >_<

Har lyckats krypa ut från dasset nu,Hurray!

Av "Something"

Vad blir skillnaden om man promenerar 4-6 timmar varje dag istället för hans rekommendation på 30min?

Och vad händer om vi lägger på lite extra belastning tro?

Av "Something"
Skrivet av Direkt:

Säkerhetsrutin? Är väl snarare för att kolla om personen är full/drogpåverkad? Eller cyklar jag nu.

Och att kolla om en person är full/drogpåverkad är väl en säkerhetsrutin?

Av "Something"
Skrivet av Sentenced:

Jag har ju egentligen ingen sida utan jag blir väldigt less på att man ofta får läsa en mängd berättelser om "möten med polisen" där den ena sidans syn kommer fram och så ett stort skrik om "ska det vara så här!?" efteråt när det de facto är så att sådana berättelser även framkommer i situationer där polisen gjort helt rätt och personen som det handlat om visat sig vara mycket fullare/mycket grövre/mycket våldsammare egentligen. Det finns ju egentligen inget annat att diskutera i en sådna situation om beskrivningen utgår från att någon snäll och trevlig individ plötsligt försöker meddela polisen om att en annan person blir misshandlad och efter detta så blir han istället ihopbuntad och LOB:ad. Jaha, om det var så verkligheten såg ut i det tillfället så är det ju inte så värst mycket att göra åt. Då har ju polisen gjort fel.

Jag vill däremot belysa det faktum att situationer aldrig brukar vara sådär enkla. Varken när det handlar om gripandevåld och hur en LOB går till.

.

Och jag håller med dig precis i det där, alltså är jag på " din" sida

Folk borde helt enkelt har mer förståelse för poliser, att kliva in mitt i en händelse för att försöka förklara något är bara idiotiskt.

Har du vittnesuppgifter så ring in skiten istället för att kliva in i det hela.

Av "Something"
Skrivet av Sentenced:

Finns en anledning till att man lyser mot ansiktet faktiskt. Det är en säkerhetsrutin helt enkelt. Annars låter det väl som ett trevligt möte :).

Absolut, jag raljerade bara lite över hur känsliga folk är över att polisen faktiskt gör något ibland.

Jag är på din sida i detta

Av "Something"

hoho, måste flika in med min senaste sammandrabbning med Malmö polisen som inträffade för cirkus 5min sedan.

Sover i min bil numera p.g.a jobb bla bla skitsamma, står jämte ett nybyggt lägenhetshus där jag lyckats sno åt mig ström vilket en av de boende uppenbarligen inte gillade så dom ringde polisen.

Två stycken dök upp, en man och en kvinna (Vacker btw) (kvinnan, mannen såg ut som en typisk skåning, inte vacker) och lös upp min bil med sina jävligt effektiva ficklampor och bil lampor. Eftersom jag precis hade läst den här tråden och var rädd att dom skulle börja skjuta sönder bilen och mig i den utan förvarning så förekom jag dom genom att öppna dörren och stack försiktigt fram den fulaste sidan av mitt ansikte (om en batong skulle mött mig på vägen ut lixom)

Men tji fick jag, ingen batong men dock massor med ljus (Övervåld på mina ögon tycker jag allt) och sedan blev det en liten diskussion om varför jag står på en plats som kanske inte är hyper lämplig att stå på. Efter en stunds förklarande att jag var ZigenarKungen och detta är mitt rike så enades dom om att jag fick stå kvar till dagen efter och att dom boende borde hålla käften och sluta störa dom när dom fikar (Detta yttrades inte högt då en boende stog och lyssnade hela tiden men det utläste jag snabbt av konstaplarnas ansiktsuttryck och sockret på deras kinder efter munkarna som dom antagligen fick kasta på insidan av rutan när dom fick rycka ut)

Summa summarum, Malmö polisen gjorde ett väldigt blekt framträdande i natt och jag är besviken på att jag inte lyckades filma några smaskiga episoder med övervåld, dom kanske var trötta i armarna sen förra utryckningen och därav lät mig gå utan mer än lite blänk i ögonen.

Edit: Som tillägg till tråden kan jag berätta att jag blir full av en cider och näst intill dyngfull på tre.

Av "Something"

En grej som inte riktigt har med tråden att göra men som jag är lite fundersam över.

När jag arbetar så går tar det ungefär fem minuter innan jag är uppe i min arbetstemp och det innebär att jag svettas som en idiot om jag inte klär av mig. Min favorit temp ligger på runt 0-5 grader (om det inte blåser för mycket) för då funkar det fint med arbetsbyxor och t-shirt. Är det varmare så får jag klä av mig mer helt enkelt.

Det jag funderar över är om det skulle vara skadligt för t.ex leder och annat i kroppen att ständigt vara utsatta för vind och kyla som dessa är när jag inte har på mig jacka osv. Väldigt mycket folk kommer fram och tycker att jag borde klä på mig med anledningen att jag kommer bli sjuk vilket för mig är skitsnack (Har inte hänt de senaste sex åren). Dock säger min kära hustru att jag längre fram i livet kommer få problem med leder osv pga av all kyla.

sååå, stämmer eller inte? någon som har koll kanske.

Jag är varm, enligt mig i alla fall så jag förstår inte varför jag skulle ta skada.

Av "Something"

När jag köpte mitt hus förklarade banken att jag kunde i princip backa ut fram tills att jag fått nycklarna av ägaren. Man har tydligen mycket stora möjligheter att avbryta ett köp. Kanske värt att kolla upp om det stämmer?

Av "Something"

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.770699-ex-riksdagsman-kost...

Nu börjar det tydligen hända något, I alla fall gällande inkomstgarantin.

Citat:

Moderaternas gruppledare i riksdagen Anna Kinberg Batra uppger att riksdagsstyrelsen vid flera tillfällen har diskuterat inkomstgarantierna

Varför har då ingen tagit upp frågan innan?

Citat:

Kommande förslag på nya regler ska kunna tillämpas efter valet 2014. Men de som redan är invalda slipper en eventuell åtstramning.
– Jag har lyft frågan om att även de nuvarande ska omfattas, men det fanns inget intresse alls för det, säger Jonsson.

Överaskande. Jag tycker nog att man hade kunnat börja rycka i även de som redan är invalda, på mitt jobb flyger våra förmåner iväg på löpande band utan hänsyn till våra protester. Och man borde verkligen titta på de personer som redan fått den här garantin i många år. Låt de som är invalda nu får max fem år och de som just nu får pengar genom inkomstgarantin kan också få upp till max fem år. Låter väl inte helt orimligt?

De som passerat sina fem år kan i och för sig få ett avvänjnings år för att kunna lägga upp ett nytt CV.

De som blir ny invalda får endast max två år som det står i förslaget.

Rimligt enligt mig, vad tycker ni?

Av "Something"
Skrivet av ElDiablo:

Den här motionen var faktiskt intressant:

http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GZ0...

Motion M715

Som de ordbajsare de är kan de ju få vilket som helst av alternativen att låta rätt, sen är det ju upp till dig att bestämma vad du tycker låter vettigast.

Spännande, hur många tror att den motionen kommer gå igenom?...

Hur får man reda på när en motion ska tas upp för diskusson?

Av "Something"

Borde vi inte aktivt bekämpa orättvisor?...

Att folk som har studerat och kämpat länge för att bli vad dom nu känner för att bli, t.ex läkare, politiker m.m har en bra lön är nog ingen som egentligen tycker är fel eller är orättvist. Men nepotism och dylikt är enligt mig djupt orättvist och det är uppenbart att mycket sådant pågår både i riksdagen och i den privata sektorn.

Gramner: Är det inte lite riskabelt att sänka antalet ledamöter?

Av "Something"
Skrivet av Kromgol:

Äh, allt handlar om svensk avundsjuka. Alla vill tjäna lika mycket, alla vill ha samma förmåner, alla vill ha en jävla villa etc. Det kvittar om man jobbat sig upp till det, man SKA ha det enligt de flesta - annars är det orättvist. Sedan har vi det här jäkla tjatet om skattepengarna som man hör stup i kvarten och om vars de går till. Ja, att det går en del till att mata politikerna kanske inte är det ultimata, men det är väldigt mycket bättre än att leva med en korrupt stat som tar pengarna för sig själva.

Ingenting kan vara perfekt, och jag är glad att inse det.

Livet är orättvist och det är en orealistisk dröm att få ner lönerna på politikerna till 20k i månaden efter skatt helt enkelt.

Klart att folk blir avundsjuka, men i det här fallet känns det ganska korrekt att bli arg och avundsjuk.

Varför skulle staten bli korrupt för att vi ger mindre guldkantade lönekuvert till våra politiker?

Förövrigt är det väl ingen som har nämnt att deras lön ska ligga på 20k?

Av "Something"

[QUOTE="JesperT;11565678"][B]

Citat:

Om du förutsätter detta så tror du nog tyvärr alldeles för mycket om våra politiker.
Snarare är de så att många blivit politiker och satsat på att slå sig fram i den hierarkin genom sitt munväder istället för att satsa på en gedigen utbildning, tyvärr. Jag skulle gärna se att politikerna åtminstone hade en hyfsat stor formell utbildning inom "sitt" område.

Jag är medveten att det inte är så tyvärr, det är dock något jag hade velat kunna förutsätta. Nu finner jag det svårt att formulera hur jag tänkte när jag skrev det, ber att få återkomma om det.

Citat:

Som det är idag är det riktigt illa. Vissa har lite utbildning, men många knappt någon alls att tala om.
Att vi tex idag har en justitieminister som inte ens läst till någon juristexamen på universitetet är fullständigt absurt.

Skulle faktiskt tro att du, trots de negativa ordalag du beskriver dig i, har betydligt bättre kompetens än många politiker som mest låter sitt munväder gå för att få det att verkar som att de är mer kompetenta än de är.

Jag är dock verkligen inte en sådan som inte unnar duktigt folk högre löner, tvärtom tycker jag att det borde vara större lönespridning än vi har idag baserat på hur kompetent arbete man utför.
Politiker borde ha rätt bra löner, tycker jag, men inga fantasilöner, men framför allt tycker jag att de borde ha mycket bättre utbildning för de viktiga uppgifter de ska sköta. Landets styrning borde ha de högsta lägsta kraven man kan tänka sig får att få jobba där, men istället är det snarare tvärtom.

Håller med till fullo att folk ska få bra betalt, lönespridning på kompetens låter bra men går det att tillämpa i detta yrke?
Lön baserad på utbildning och erfarenhet funkar men det är inte heller bara det som räknas som kompetens enligt mig. Men man kanske får nöja sig med det.

Citat:

Politikernas löner borde vara lite lägre och det borde krävas mycket mer meriter, är väl min åsikt.
Dock tycker jag väl inte att
lönerna generellt för politiker är så löjligt mycket för höga, utom i undantagsfall.
Däremot borde dom omedelbart avskaffa de där jättebidragen avdankade riksdagsledamöter får åratal efter att de slutat.

Baserat på de uppgifter som M0rk så behändigt har delat med sig av så skulle jag nog säga att deras faktiskt lön ligger i linje med vad jag anser att ett sådant jobb borde betala, om min förutsättning gällande deras kompetens och utbildning visar sig stämma, men som du säger är ju bidragen helt uppåt väggarna för bra, nog för att politiker plötsligt kan bli av med jobbet lite plötsligt och kan få det svårt att ställa om yrkes banan, men det är dom knappast ensamma om...

Citat:

Jag ser idag större problem i näringslivet och speciellt inom bankväsendet.
Det finns alltid problem i hierarkiska positionsstrukturer att de på toppen sitter och tycker att de själva är värda hur mycket som helst och de under dom kan inget göra eftersom de har mindre makt i hierarkin. På det sättet töms företag och banker på kapital som koncentreras till ett fåtal fullkomligt övervärderade personer.
I helt privata mindre bolag är det kanske inte så illa. Då skadar det ju bara det egna bolaget. Dock kan dessa "proffsledare" lätt plundra bolag efter bolag och hoppa till nästa när det gamla gått i putten, gärna med en stor bonus i hand. Men där kan ju ändå bolagen skylla sig själva som inte har bättre koll över sina pengar.

När det gäller banker är dock situationen en annan. Här delas ofta riktigt gigantiska bonusar och löner ut.
Här kan dock skattebetalarna tvingas ställa upp med fullkomligt astronomiska belopp när bankerna tagit för stora risker + slösat med sina pengar till bonusar och banken står inför en hotande konkurs. Dessa belopp får de samlade politikerlönerna att verka som en piss i mississippi.

Detta har jag och antagligen de flesta verkligen stora problem med : Banker som tar ut gigantiska vinster och spenderar till sina ledare och skattebetalare som får bekosta deras förluster när det skiter sig.
Ska det vara privata banker få de fan i mig klara sig helt själva både när det gäller vinster och förluster eller så ska även vinsterna komma skattebetalarna till del.

Inte mycket att kommentera här, blir en +1 helt enkelt. Jo föresten, kan man på något sätt påverka sådant här inom dessa områden? Borde inte regeringen kunna sätta lite press på bankerna nu när skattemedel har använts till att stödja dessa? Kunde inte regeringen helt enkelt köpt in sig i dessa banker istället?

Av "Something"

Politiker, är deras löner och förmåner för bra?

Vad anser ni?

Jag har dålig koll på exakt vad folk inom det politiska yrket har för löner och förmåner men blir givetvis matad av bland annat Aftonbladet där löpsedlarna skriker ut om guldkantade pensions avtal, ersättning för resor, boende med mera.

Vad jag läst så låter det som att en mängd personer i Sverige tar för sig av mina skattepengar på ett hutlöst vis. Finns det några siffror tillgängliga där man faktiskt kan se vad som gäller eller är det skattemyndigheten man ska vända sig till för att få fram informationen?

Vad borde en rimlig lön vara för våra riksdagsmän med mera?

Vilka förmåner är dessa personer värda och vilka förmåner har dom just nu?

Jag förutsätter att en person som tar sig till en högre politisk position, har en gedigen utbildning och är kompetent nog att sköta det den har lyckats få sig tilldelat som ansvarsområde och därmed har full rätt till en högre lön än jag själv som bara glidit fram som ett fån. (Med kompetent menar jag inte att han måste hålla med mig i precis allt)

En lön kring 50.000 Sek är för mig inte orimligt för en sådan person, med diverse förmåner. Varierande uppåt och neråt beroende på position med mera. Givetvis.

Om det nu är så att hela deras löne/förmånssystem är orimligt, hur kan man göra något åt det? Samla namn på internet är meningslöst, demonstrationståg?

Eller är allt bara uppblåst och ett uttryck av den svenska avundsjukan?

Av "Something"

Det är´väl nästan inga bolag som kör med bonus på skadefria år längre? Det ändrades för 2-3 år sedan har jag för mig.

Av "Something"

Super gör man ju Mån-Fredag för att hålla ut i den tråkiga vardagen...

Av "Something"
Skrivet av Hardware guy:

Fråga vilket rovdjur som helst om det är rädd för att få skinn i munnen

Hur skulle det se ut med en haj som var rädd för fiskskinn, eller en räv rädd för för att få fjädrar i munnen

Ska du bekymra dig för något borde det vara satser på kroppen.

I fixed you

Av "Something"

Jag är på om vi bokar en onsdag ^^

Är bara i Helsingborg på mån-torsd

Bakfull på jobbet FTW