Inlägg

Inlägg som "Something" har skrivit i forumet
Av "Something"
Skrivet av killawife:

Tänk på att det kostar pengar att få kronofogden att driva in din skuld. Denna kostnad lägger du givetvis till skulden, men om personen ifråga inte har någon inkomst eller har skatteskulder eller liknande så kan du få vänta väldigt länge innan eller om du överhuvudtaget får se några pengar.
Folk som sysslar med sådana här bedrägerier brukar sällan ha någon ordnad ekonomi, speciellt inte om de redan dömts för brott. Det finns därför sällan något för fogden att hämta.

Om du har namn och adress så är det bara att terra personen ifråga tills denne reglerar sin skuld. Det är oftast effektivare och inte olagligt.

300Kr var kostnaden för mig när jag fick hjälp av KF med att driva in pengar från en bilförsäljning. Så det kan det ju vara värt.

Av "Something"
Skrivet av mangemani:

självkontroll.
vissa finner det väldigt respektlöst att bli utittade då dom tränar(sexuella blickar alltså där man spanar in bröst,ändor osv),nu säger jag inte att denna tjejen tycker det,men dom finns,ha det i baktanken bara.
jag själv är en utav dom,så fort man kör tungt,posar lite eller kör nån övning som involverar den nedre delen utav kroppen så är tjejerna där med sin ko ögon.
som sambon min säger,"synd för dom att dom bara får titta medans jag får röra",sant,men jag tycker bara det är irriterande och respektlöst.

Om du väljer att posa framför speglarna i den offentliga delen av gymmet så tycker jag nog att du får köpa lite blickar faktiskt. Resten av situationerna håller jag med dig.

Jag är förövrigt en av dom som brukar titta när folk med mer imponerande fysik än jag själv (Läs i princip alla :*( ) poserar. Det är något fascinerande med stora muskler, och framför allt imponerande att folk orkar lägga ner så mycket energi och tid för att bli så stora.

Av "Something"
Skrivet av Snuffsis:

Att böta någon för att inte ha bälte på sig är bara idiotiskt.

Den lagen bör ändras tycker jag.

Varför tycker du att den lagen ska ändras? Och på vilket sätt ska den ändras?

Kan du lägga fram några argument som talar för att man inte ska ha bälte på sig när man kör bil?

Av "Something"

Då är det antagligen tidningsankan som jag sprungit förbi tillräckligt många gånger framför mig.

ja, dum känner jag mig nu, givetvis finns det redan och det vet jag ju. Inget krut innanför pannbenet idag >_<

Så kort sagt är det en trams diskussion som förs alltså och det enda som behövs är kanske lite mer ingripande från polisen sida där fler blir bötfällda för vårdslöshet i trafik så att folk får upp ögonen för att det faktiskt inte är accepterat att smsa m.m vid körning.

Av "Something"
Skrivet av Sentenced:

Men nu verkar du ju bara missa hela argumentationen helt och hållet. Vad är det som är så specifikt viktigt med smsande som inte gäller t.ex. sminkande, läsande och en mängd andra saker som man gör i bilen samtidigt som man kör? Är det okay om jag läser bok eller ser på film, det ska polisen inte spana efter överhuvudtaget men ve mig om jag tar fram mobilen och skriver nåt sms , då bör jag brinna i skärselden för min ondska?

Vilket leder osökt till vårt behov av att lagstifta förbud mot läsande, förbud mot sminkande osv osv, eller kanske finns det något lättare sätt?

Jag har fått för mig att smsandet är lite mer frekvent förekommande än vad t.ex sminkande, läsande och film tittande är och det är därför som man försöker få fram en lagstiftning mot det?

Lite svårt att få till en lämplig lag som kan ta upp alla de saker som du och andra nämner.

Framkallande av fara borde det väl som sagt hamna under och Polisen borde göra en bedömning från fall till fall om han ser något sådant. Sedan får man driva det vidare själv om man anser att polisen gjort en felbedömning.

Av "Something"
Skrivet av Gunvald Larsson:

Tricket är att hålla telefonen ovanför ratten så man ser vägen samtidigt!

Om alla bara var så skelögd som du!

Av "Something"
Skrivet av Snuffsis:

Jag säger att det ska ge hårdare straff om en olycka sker, inte att man ska straffa någon för att det KAN ha skett en olycka.
Om ingenting illa har hänt fast personen i fråga satt och smsade så finns det ingen anledning till att straffa han/hon.

Ska vi straffa någon för att man kan begå en olycka så kan man redan straffa folk för att de går utanför dörren, så slipper vi alla olyckor, eller hur?

Nej jag håller med dig om att vi inte ska straffa folk för att det kan hända en olycka. Men jag tycker att det borde vara förbjudet att framföra ett fordon samtidigt som man smsar. Det finns ingen som helst anledning att det borde vara tillåtet. Samma med att ha bälte på sig, det finns inte (som jag kommer på just nu) anledning att inte ha på sig det, och är alltså med rätta olagligt att köra utan.

Ser inga direkta skillnader med att ta ett par tre öl och sätta sig bakom ratten mot att smsa bakom ratten. I bägge fallen är det onödigt och korkat. Tycker du inte att man ska straffa en person som kör rattfull även om det inte händer någon olycka?

Av "Something"
Skrivet av Snuffsis:

På motorvägen är tre sekunder en väldigt lång tid.
Sitter man rätt dessutom, som han gör. Dvs båda händerna på ratten med mobilen vid ratten så han även ser vägen runtom mobilen så är det inte mycket han missar när han väl skriver på mobilen.

De som klagar är helt enkelt folk som inte är talangfulla nog att inte kunna göra fler saker samtidigt, men faktum är att det finns folk som kan göra detta.
De som hamnar i olyckor är de som fokuserar mer på textandet än körningen dessutom, lägger man mer fokus på att köra än att texta så är det inte så farligt som folk tror...
Det lustiga är att i den undersökningen som länkades till var bland tonåringar, självklart så är det distraherande för de, för tonåringar är små idioter som sätter mobilen framför allt annat nu för tiden.

Det farligaste i trafiken är för mycket koncentrerande på vad som helst, även om det är körning, för man får tunnelseende och slutar lägga märke till omgivningen.

Så bara för att din kompis kanske råkar vara en ovanligt talangfull människa som faktiskt klarar av detta såpass bra som du säger (Vilket jag finner väldigt osannolikt), så tycker du att vi ska låta detta vara lagligt? Även om de studier som gjort pekar på att de flesta människor kör mycket sämre när dom smsar?

Det farligaste är enligt mig att överskatta sin förmåga, vilket en väldig stor mängd av befolkningen gör.

Onödigt, själviskt och förbannat korkat är det helt enkelt. Oberoende på vilken väg eller i vilken hastighet du kör i. Står du still så fine text away men ge fan i det när du kör.

Av "Something"

Ja då är vi nog på samma linje. kontroll på vikten helt enkelt. Många som jag ser kör utan att lägga ner vikten får en sorts sving på ryggen när dom går ner med vikten, dom går för fort ner och vänder en bit innan marken och får då en sving på ryggen, vilket jag anser kommer leda till riktigt tråkiga skador på ryggen, typ wiplash :/

Om jag drar ett max och känner att det blir för tungt att hålla ryggen rätt så släpper jag vikten innan ryggen blir överbelastad och viker sig.

Av "Something"

jepp

Av "Something"
Skrivet av h0psi:

Kör man förbannat tungt så går det ganska snabbt nedåt, att då försöka vända utan att bromsa mot golvet vill jag säga kräver mer energi än att ta nya tag med några sekunders paus för nästa repetition. Kör man dock 6+ reps dvs på en "lättare" vikt så kan det vara lönsamt att göra så.

Där håller jag inte med, jag bromsar givetvis också vikten, funkar inte bra i lokalen jag tränar på att slänga ner vikten i marken. Då slocknar nog ljusen på neder våningen ^^

Jag går alltså inte upp och sen släpper ner den, jag jobbar hela vägen upp och ner, ställer ner den andas ut och in, nytt buktryck och kör.

Ala_95, vad sägs om framåt lutande hantel lyft?

Av "Something"
Skrivet av Frantic:

Pratade med en polare igår som kan det där med marklyftet, han tyckte det såg bra ut och man blir lurad lite av vinkeln från kameran, jag tränade dock innan jag såg ditt meddelande så jag frågade aldrig om överstreckning av ryggen.

Jag förstår precis hur du menar. T ex vid benböj ska man inte överbelaste knäna genom att "gå över" men jag har svårt att tänka att det ska vara så med ryggen, har du någon källa på det?

För eftersom det är en muskel som dras ihop och det inet är någon led vi pratar om så blir det i mina ögon som om du inte tränar hela muskeln, i mina ögon är det som att göra en "biceps-curl" där du inte curlar hela vägen.

Anågende marklyftet igen, tycker du jag curlar armarna? Isf tackar jag och bockar, för de är raka måste vara mina biceps som tittar fram som du ser helt enkelt

Som HMB säger är det pga sllit på kotor och ligament som man ska undvika att översträcka, jag har inte upplevt skador själv eftersom jag inte gör så men jag ser det som troligt att man efter ett antal år av översträckning skulle kunna få en skada i ryggen pga detta.

Nej jag såg inte att du curlade, bara en sak jag nämnde

Återigen så håller jag med HMB, angående hur du ska greppa stången.

Brukar själva värma upp med pronerat grepp och sedan mixa vid arbetsvikter.

Av "Something"

Med curla menar jag alltså att vissa kör med armen lite curlad som i
En biceps curl, det ger onödigt slitage på biceps enligt mig. Armarna raka men inte översträckta.

Ja angående ryggen, ser det som dumt att (här kommer det igen) översträcka, du drar ut kroppen i en onaturlig rörelse som kan leda till skador.

Jag tror inte du behöver stå bredare faktiskt. Bara tänk på att få ner röven lite grann, inte mycket skillnad mot vad du redan gör, smalt grepp är positivt.

Lägger man ner vikten helt så får man öva
Mer på att starta vikten, vid tuch n go så blir det helt enkelt lättare. Säger inte att du inte kan bygga på tuch n go men jag förespråkar dödlyft

Återigen är detta enbart mina tankar o åsikter, inte något som jag säger är till 100% korrekt för alla, men det funkar för mig

Av "Something"

Dom matchar priset, såg det senast idag i Malmö. dom kanske krånglar med att du redan köpt den men då kan du ju som sagt bara lämna in den på öppet köp och köpa den igen direkt efter och visa upp Alina´s pris

Av "Something"

Angående marken, Försök hålla spänt innan du börjar lyfta, alltså så det inte blir ett ryck vid första lyftet. Kan bli rätt mycket plötsligt tryck i ryggen annars vilket kan leda till skador. Försök hålla armarna raka också, undvik att "curla" armarna i början också onödigt slit på biceps annars.
Håll buktrycket hela tiden.

Jag hade gått djupare med röven som sagt av HMB, dock inte mycket mer, sen hade jag inte översträckt ryggen som det ser ut som du gör, rakt upp är gott nog.

Och som sista grej skulle jag föreslå att helt lägga ner vikten på golvet om du orkar det, det blir väldigt mycket tyngre att helt börja om vid varje lyft. Det ger lite mer träning i "få upp vikten från marken" momentet vilket kan vara trevligt.

Detta är vad jag hade gjort, det kommer säkert strömma in folk som inte håller med mig men anyhow, my 5 cents

Av "Something"
Skrivet av Pinkspear:

Skulle snarare påstå att det där handlar om självdiciplin...

Bara de första dagarna. Som jag har förstått det så vänjer sig kroppen vid hur man äter. Har man som mönster att äta vid vissa tidpunkter så skickar kroppen ut hunger känslor vid dessa tidpunkter. Väldigt mycket är vana helt enkelt, och ändrar man vanor så anpassar sig kroppen förvånansvärt fort. Testa själv och se hur du reagerar.

Av "Something"

Du får tänka på att du är van vid att inte äta hela tiden till skillnad från vad Kryll kanske är van vid, så det är enligt mig absolut möjligt att det beror på hunger.

Kryll: Du kanske borde testa trycka i dig lite extra mat vid middagen om du ska stå dig fram till din träningen, överdriv lite och se om det känns bättre. Annars så är ett snabbt mål innan träning poppis hos vissa.

Av "Something"
Skrivet av mangemani:

PF låter inte hälsosamt.
i det korta,visst,det kanske funkar,men i det långa,nej det har jag väldigt svårt att tro.
att vara utan mat i flera timmar sliter nog inte bara på fysiken,utan även psykiskt i längden.

vill man vara effektiv så är det nog bulk och deff som gäller,inte nån konstig mix utav dom båda.
men alla funkar ju olika och har sina ideer

Jag har som sagt bara kört ett litet tag, drygt tre månader så vad det skulle innebära långsiktigt vet jag inte. Just nu känner jag att jag absolut inte vill tillbaka till hur jag åt förr. Enligt de studier som jag har fått visade för mig av andra mer kunniga människor så är det enda negativa som kommit fram är att vissa individer fått lite högre blodtryck när dom väl har ätit.

Har dock ingen koll på exakt hur långa studier som har gjort i ämnet så det kan jag inte uttala mig om alls, däremot finns det som sagt en mängd människor som hållit på med detta och har gjort det i många år och fått strålande resultat. Jag har för mig att detta har funnits länge men med lite annorlunda utförande, kallades nog Warrior Diet om någon har lust att googla på det.

Jag håller med dig vad det gäller effektivitet. Vill man bli maximalt stark på kortast tid så tror jag att bulk är rätt väg att gå, inte gris bulk men att äta mer och helt enkelt ge fan i att deffa. Det har dock inget med PF att göra eftersom du givetvis kan bulka under PF också.

Själv är jag övertygad om att PF fungerar, det kanske inte är den bästa vägen att gå om man vill bli stark men det är en av dom vägar man kan välja som uppenbarligen fungerar för många.

Vill bara tillägga att min sambo alltid varit en sådan människa som måste äta var tredje timme för att öht fungera, hon blev en ren katastrof om hon inte fick mat. Hennes första dygn under PF var ganska sega säger hon men redan efter 4-5 dagar hade hon vant sig och numera gör hon samma som jag, utan att lida det minsta enligt henne själv. Hon lyfter förövrigt skrot också.

Får någon ut något vettigt ur mina inlägg? Känns som jag bara skriver runt i cirklar för tillfället.

Av "Something"
Skrivet av mrc:

Berätta gärna lite om ditt upplägg mer konkret

Det är som sagt inte mycket mer med det än att man ser till att inte äta under ett visst antal timmar på dygnet. Jag varierar mellan att ha ett fönster på 5-8 timmar som jag äter på, alltså oftast mellan 12-20.00 Vissa har uppehåll hela dagar åt gången, detta har jag dock inte testat.

Så första målet mat blir då på lunchen på jobbet, direkt efter fyra åker jag till gymmet i drygt en timme, hem och äta ett litet större mål mat och sedan avrunda med ett tredje lite mindre någon timme efter det senaste intaget. Försöker ligga på 25% Dagligt behov vid lunch, 50% efter träning och sista 25% på kvällen.

Jag baserar min kost rakt av på tre burkar med 500g kvarg per dag och lägger till vad jag för tillfället känner för, det ger mig vad jag anser den mängd protein jag behöver genom kvargen.

Funkar fint för mig eftersom jag slipper krångla med att laga mat osv, väger aldrig min mat eftersom jag vet ganska exakt hur mycket jag får i mig varje dag. Hunger känner jag väldigt sällan även fast jag ligger på kcal minus och jag har blivit starkare på gymmet men här får vi räkna in att jag är nybörjare och alltså antagligen lätt för att bli starkare plus att jag har en del på kroppen att ta av.

Kort sagt så är det för att jag är lat som periodisk fasta funkar för mig. Färre tillfällen att äta ger mig mer tid till annat och mindre tid till att laga till all den mat som annars skulle behöva lagas.

/End rant

Pinkspear: Jag förstår vad du försöker få fram och håller med dig

Av "Something"
Skrivet av Pinkspear:

Fasta = inte bra om man ska gå ner i vikt. Enligt mig inte heller bra att undvika fett eftersom fett ger en mättnad som varar väldigt länge jämfört med produkter med lite fett. Lagom är bäst.

Fasta = bäst för att gå ner i vikt. Äter du inget så går du ner i vikt, kalas!

Men för att vara seriös så funkar periodisk fasta kanon enligt mig. Jag har kört det ett tag nu och tycker det fungerar fint. Ökad hunger kontroll, minskat sötsug och färre kilon på kroppen. Kanske svårt att bevisa att dessa saker är en direkt konsekvens av PF men det är hur jag upplever det. Kollar man runt lite så hittar man massor med folk som upplever samma sak.

Förövrigt så håller jag med om att det knappt kan räknas som fasta när man skippar frukosten.