Inlägg

Inlägg som "Something" har skrivit i forumet
Av "Something"

Umh, fick ditt batteri nån kräm överhuvudtaget? Det tar rätt mycket kraft för att dra runt startmotorn, räcker inte alltid med nån minuts laddning. Har batteriet stått kallt länge så har det väl antagligen fryst och då tar det tid innan det laddas ordentligt.

Så som någon sa så är det antagligen startmotorn som klickar för att den inte får tillräckligt med ström för att gå runt. Kör en bra bit med bilen så att du får tinat batteriet. Om det inte är helt sönderfryst så kommer det laddas ordentligt sen.

Av "Something"

Läckert! Har du fler bilder?

Vilken motor är det i den? Årsmodell 70+ något va?

Ser riktigt fin ut, har du renoverat den själv eller köpt den i det skicket?

I like alot!

Av "Something"

Nu tänker du nog lite fel, visst fick jg ett par svar i det inlägget men sen ställde jag fler frågor samt informerade om att riskerna inte behöver diskuteras. Det finns ingen mening med att femton gånger berätta att skivorna kan/kommer gå sönder.

Jag bashade ingen alls innan folk började skriva onödiga och tramsiga inlägg och sedan fortsatte snacka om riskerna.

Det var inte det jag frågade efter någonstans.

Av "Something"

Jag har inte krävt att svaren ska vara tydliga.

Ursäkta men jag har lite svårt att få ihop vad du försöker säga i ditt andra stycke.

Av "Something"

Varsågod för ordet. Det har inget med att jävlas att göra.

Jag bad om att folk skulle låta bli att diskutera en viss sak. Vill dom diskutera riskerna vad det gäller att öppna en disk så gör gärna det, men inte i denna tråden. Är det ett problem?

Jag vill gärna ha vettiga råd vilket jag också har fått, vad jag inte vill ha är fortsatta råd om precis samma sak, t.ex "skicka in den till någon som kan/har utrustning för att flytta skivorna, du kan omöjligen göra det utan att ta sönder dessa." Det där har jag som sagt ett antal gånger redan koll på.

Dom behöver inte heller säga att man kan öppna skivorna och flytta över disken, detta vet jag också redan.

Jag har nämnt att jag hoppas på att diskarna ska fungera såpass länge efter flytten av skivorna att jag skulle kunna dra över lite av de data som finns på den. Så jag har nog antytt att det hade varit trevligt om dom fungerade.

Men om du nu inte kan läsa ut att jag vill ha kvar något av datan som finns på disken, kan du då förklara varför folk ska berätta för mig att disken kommer gå sönder? Då spelar det ju ännu mindre roll.

Eller låt bli för den delen, vi lär inte komma längre än att ni fortsätter tycka att jag är otrevlig och jag kommer fortsätta tycka att folk borde läsa lite ordentligare innan dom skriver.

Av "Something"

Du har fel.

Det är för det första inte billigare att skicka in den. För det andra hade ni ordentliga bekymmer med att förstå att jag inte ville ha någon diskussion om riskerna. Jag hade/har koll på dom. Ni fortsatte dock att försöka föra en diskussion om detta och därför säger jag till er att lägga ner. Vilket ni inte klarade att ta till er. Gjorde det ett flertal gånger och ändå fortsätter ni.

Bara för att något"verkar" vara på det ena viset betyder det inte att det är så. Jag har inte heller sagt att jag ska skicka in den. Antagligen var ordet.

Problem med läsförståelsen är ett faktum.

Ordet dubbelmoral funkar förövrigt inte för att framföra din poäng.

Av "Something"

Tack för infon. Disken är ner packad och kommer antagligen skickas vidare till proffs för rekonstruktion. Så det blir inger swap den här gången.

Av "Something"

Att kyla den har testats som sagt

Ingen konflikt vad jag vet. Har testats i olika datorer Med och utan andra diskar.

Att banka lite på den har jag tänkt på. Jag tycker de låter lite som att armarna nästan fastnat. Låter som dom startar, sedan fastnar och går tbax t ursprungsläget. Lite svårt att veta säker dock. Har testat knackat på den och ställt den i olika vinklar utan effekt.

Av "Something"

Nej det gör den inte.

Av "Something"

yep, det har testats, det hjälpte inte heller tyvärr.

Av "Something"

Sa jag inte precis att sådana inlägg inte var intressanta öht? Jag vet att den risken finns, som jag är ganska säker på att jag redan sagt.

Förövrigt så har jag nu testat att byta kortet men det hjälpte föga. Fortfarande klickande ljud och en oerhört seg start av Windows.
Så antagligen något maskinellt som gått sönder. Syns fortfarande bara i BIOS.

Då är det bara disk swap kvar att testa verkar det som, tråkigt, jag ska ringa runt lite först och kolla vilka priser det handlar om för reparation av disk. Om man bidrar med en ny disk och bara ber om förflyttning av skivorna så kanske man kan komma undan lite billigare än om dom ska felsöka och återskapa infon.

Någon som har haft samröre med något företag av den typen jag söker? Alltid trevligt med lite personliga referenser.

Av "Something"

Jag skrev också att jag är medveten om riskerna. Alltså inget vi behöver diskutera. Jag skrev Inte måste, skulle behöva var ordvalet. Men det är ingen mening med att tjafsa om sådant över internet. Så istället vet jag ödmjukt om ursäkt men lägger också in en önskan om att kommande inlägg i tråden innehåller något mer relevant än pekpinnar om hur dumt det är att försöka göra något av detta.

Av "Something"
Skrivet av tcntad:

Är väl ungefär det som alla försökt skriva och få dig att förstå att det går inte att pilla med läsarmarna själv..

Nej, det är väl faktiskt bara en person som har sagt att det kan bli svårt att montera en ny läsarm. Eller två med Thomas blir det iofs.

Så ta du och gå någon annanstans om du inte har något vettigt att säga.

Av "Something"

Tack för din input Thomas, då håller jag tummarna att det bara är kortet som är kasst, annars får vi se om jag ger mig på att flytta över skivorna, ser ganska osannolikt ut just nu att jag skulle ge mig på det dock. Jag återkommer med resultat i vilket fall.

Av "Something"

Jag har beställt en precis likadan disk så ja det har jag tillgång till så det ska absolut testas först.

Om vi spånar vidare med att läsarmen/armarna är kassa. Kan man byta dom kanske? Då är man kanske redan nere på disk nivån och kommer få in damm och skit i alla fall? Fyra diskar = fyra läsarmar på olika nivåer under varandra antar jag. Så det blir nog skit det också.

Jag testar med kretskortet sen får vi se hur jag går vidare därifrån. Tack för input allihop.

Av "Something"
Skrivet av jookeer:

Klart grabben ska få leka lite. Friskt vågat hälften brunnet, typ. Tjernobyl V2.0 på G.

Tack för ditt extremt informativa inlägg. Vad god lägg på liten. (EDIT: Här skulle det givetvis stå Luren, inte liten )

Frys alternativet tror jag inte fungerar om det nu är en skada på hårdvaran. Men det är väl lika bra jag testar i alla fall.

Den där burk konstruktionen har jag tittat lite på men jag är rädd att den kommer skava kanterna på skivorna. Plus att det är fyra diskar i den här hddn vilket kan bli lite lurigt med burken. Iofs lär det bli lurigt för hand också.

Tack för dina tips söder. Flugpapper är klart möjligt. Resten verkar vara lite lurigt. Nu e d jobb hej

Av "Something"
Skrivet av mrqaffe:

Du har totalt missat att du inte har den utrustning som krävs, öppnar du driven utan renrum är den ännu mera förstörd och du måste ha rätt reservdelar också, är du seriös med att du vill ha tillbaka datan så lämna in den till någon firma som gör det på rätt sätt tex ibas Data Recovery - Privat — Ibas Laboratories AB

Lägg ner, jag har precis vad som behövs, torx nycklar och en likadan disk att slänga över skivorna i. Vilka andra reservdelar skulle jag rimligen behöva?

Den går inte sönder för att jag öppnar den, den går sönder om den får skit på sig. Tror du verkligen att jag inte hade skickat in den på lagning om jag ansett att det var värt det priset som det kommer hamna på? Jag ser det som något jag lika gärna testa som sista utväg. Har jag flyt så kommer jag hinna dra över i alla fall en del av disken innan den lägger ner för alltid. Har jag oflyt så har jag inte förlorat mer än vad jag redan har förlorat.

Qwarkman: Kan kretskortet delvis gå sönder så att läsarmen inte fungerar som den ska? Eftersom den hittar disken i BIOS och ibland i win så antog jag att kortet fungerade men att det var en skada på kanske själva armen/armarna? Men absolut att jag ska testa det först om det möjligen kan vara kortet som är kasst.

Av "Something"

Riskerna har jag koll på. Det är inget vi behöver diskutera egentligen. Bara tips på hur jag kan minimera riskerna är av intresse. Jag funderade på att bygga en liten plexi låda med handskar inbyggda för att kunna minimera damm risken. Blir nog billigare än 10 mille. Den egetliga frågan är om jag har missat nåt som jag borde testa innan jag ger mig på att byta diskarna/läshuvudet.

Av "Something"

Laga kraschad hdd, byte av läshuvud, kanske flytta skivorna?

Hej allihop, skulle behöva lite tips om hur jag ska handskas med min hårddisk.

Ingen garanti finns så det är inget att diskutera.

Disken är full med bilder som skulle behöva återskapas.

seagate barracuda 1.5TB LP , ST31500541AS, detta är disken i fråga. Den har helt plötsligt sluta dyka upp när man kopplar in den med USBn, Det är alltså en extern HDD av märket toshiba Stor.E TV. Dock har jag plockat ut den ur sitt skal och kopplat in direkt i datorn.

Jag lyckades få datorn att hitta den i bios och en gång i windows. Körde GetDataBack men den markerade hela disken som skadad när den sökte igenom. Därför tror jag att det är ett hårdvara fel.

Nu dyker den inte alls upp i windows, bara i BIOS. Den gången jag hittade den i windows så ville den formateras vilket jag givetvis inte gick med på.

När jag kopplar in den och startar datorn så hör man ett klickande ljud och att den drar igång men sedan är det helt stop.

Min tanke är att ett läshuvud slutat fungera och funderar då på att byta ut detta. Och i värsta fall försöka flytta över diskarna till en likadan HDD.

Men innan jag börjar med det så tänkte jag kolla med er om jag borde testa något annat lite mindre drastiskt som jag kan ha missat att testa. Har testat med linux men hittar inte disken där heller.

Vad behöver jag vid byte av läshuvudet/diskarna?

Jag har exakt likadan ny hdd, samt torx nycklar från 5-9 och gummi handskar. Vad mer borde jag ha tillgängligt? Tänkte försöka utföra detta i badrummet som dom tipsar om i FAQ i denna dellen av forumet för att kunna minimera dammspridningen.

Alla tips och tricks välkommna.

Tack på förhnad

,,,

Av "Something"
Skrivet av nmc:

Att få olja på varma delar är som att be om en brand. Bensin är inte så farligt att få lite läckage, men olja och diesel är lika med brand direkt.

Har jag aldrig märkt, inte ens när svetsen har varit igång. Har haft väldigt många bilar där olja har kommit ut lite varstans. Min clio har för tillfället olja på princip hela motorn och upp i huven. Har inte tagit fyr ännu, har kört med detta sen jag köpte bilen för drygt ett år sedan, peppar peppar...

Ska dock göra en motortvätt snart pga den ganska otrevliga lukten av bränd olja som smyger sin in när man står still ,