Inlägg

Inlägg som "Something" har skrivit i forumet
Av "Something"
Skrivet av Halogen:

Nej, så fungerar det inte. Du får ersättning för boende, inte en schablonsumma som ska täcka boendekostnaderna. Dvs, visa upp kvittot från hotellet så får du ersättning för kostnaderna du haft. Att då ur egen ficka gå och betala tusentals kronor för en sov-bil är rena vansinnet eftersom arbetsgivaren redan ska ersätta boendekostnaden.

Jag får traktamente som ska täcka mitt boende när arbetsgivaren inte står för den kostnaden.

Om jag själv löser boende så utgår traktamente med 415kr per arbetad dag, samt 310 kronor per helg. Av dessa 415 är 105 så kallat nattrakt. Natt trakt ges inte ut alls om firman står för boende och då drar dom också 30% av mitt vanliga trakt vilket gör att jag hamnar på ungefär 180kr i förlust efter skatt om firman betalar mitt boende.

Eftersom jag då löser mitt boende själv så får jag dessa 415kr direkt ner i fickan vilket jag tycker är väldigt trevligt, utan att behöva visa upp nåt kvitto. Chefen vet att jag har mer än 7 mil till arbetsplatsen och därför har rätt till trakt.

Så ja du har rätt i att firman ska täcka dom faktiska utgifterna, men eftersom dom då drar av mitt trakt så kostar det mig indirekt pengar.

Jag sparar in ungefär 3600kr i månaden om jag står för boendet själv så bilen betalar sig snabbt.

Av "Something"

Knappast. faller hårt på bränsleförbrukning samt 80km/h gränsen.

Av "Something"

Memon och Skusty har helt rätt i vad dom säger, lägger hellre pengarna i min ficka än på nåt vandrarhem och har hellre ett "permanent" boende där jag kan låta min skit ligga kvar istället för att behöva flytta runt varannan dag.

Perc, ja en camping bil är nog ganska rätt på det. Hade absolut inte varit fel med en diesel värmare som Skusty säger, jag har som sagt kollat på din länkar Perc och jag har absolut dom bilarna i tanke, just nu lutar det dock åt en Grand voyager (med manuell låda) till att börja med. Finns ett par vark man kan få för 3-5 tusen som man kan testa med.

Denna veckan har spenderats i en Audi A4 tdi combi -00, det har fungerat fint faktiskt. Slängde in en skumgummi madress och fällde sätena så fick jag gott om plats. Dock hade det varit fint med lite högre i tak.

Tack för länken MammaMumin det där ska jag kolla närmare på, bra inspiration på inredning helt klart.

Tack allihop sålångt för eran input. Fortsätt gärna kasta in mer tips.

Av "Something"

Jag äter aldrig ute, mat kommer inte lagas i bilen och kommer inte behövas.

Kostnad för att bygga om bilen kommer inte vara särskilt mycket. Det är i princip bara att lägga in en madrass, sätta in ett bord och stol samt fixa ventilation. Tre nätter i en bil är knappast något bekymmer för mig.

Men jag tar gärna en husbil om den klarar 110 km/h samt drar rimligt med bränsle.

Av "Something"
Skrivet av H-can:

Om du kör så mycket som 45mil och mer i veckan så är det nog dumt att köpa ett ras för 15k.
Bilen kommer antagligen att behöva mycket reparationer/service och kostnaden per mil blir rätt hög.

Jag antar att du är egenföretagare, iom att du inte vill lägga ut för boende?

Inte egenföretagare, bara inte så intresserad att spendera pengar när jag ligger ute. Trevligare att ha mer när jag är hemma med familjen osv.

Alla reparationer sköter jag och min far själv så det är inget bekymmer.

Så risiga bilar är inget bekymmer alls

Schysst Gathor, du lär väl se här i tråden vad som händer.

LT31 ligger tyvärr lite för högt vad det gäller bränsleförbrukning

Av "Something"

Jag jobbar som resande montör och vill helt enkelt inte betala för vandrarhem på alla ställen man åker till, det är också ganska stökigt att behöva jaga sängplats för en natt hela tiden. Alltså enklare att bara ha med sig skiten.

Är inte överhuvudtaget kräsen på hur min boende standard är när jag ligger ute på jobb, så att sova i bilen är inget problem, det har jag redan gjort ett par veckor.

Fram tills nu har jag bott i en risig husvagn för det mesta men det är inte längre möjligt.

Körningen är minst 45mil i veckan och vissa veckor det dubbla. Men jag skulle nog dra ett snitt på 60 mil i veckan ungefär.

Jag har absolut inte låst mig till någon typ av bil ännu så det hade gått fint med en skåpbil eller annat, bara det inte klättrar för långt över litern per mil. Diesel är inte ett bekymmer heller.

Är bilen redan ombyggd så är det givetvis ett stort plus, gör dock inget om det inte är det, såpass händig är jag att jag kan lösa det själv. Förövrigt gör det inte heller något om det är lite att jobba på om ni vill länka till nåt spec objekt. Reparationer osv är inget problem.

Tack Perc, det där var bra länkar, har du koll på vad dom ligger på per mil?

Av "Something"

köpa samt inreda bil för permanent boende.

Som rubriken säger är jag ute efter att köpa en bil och inreda den på ett sådant sätt att jag kan använda den för i princip permanent boende. Planen är att sova i den 3-4 nätter i veckan året om.

Vad jag vill ha plats för i bilen är en sovplats samt plats för min dator. Bilen kommer alltså behöva vara såpass stor att man kan sitta bekvämt i den framför ett litet datorbord.

Förutom dom två kraven så hade det varit kanon om man kunde hålla sig på en låg förbrukning av drivmedel samt en låg inköps kostnad. Mellan 5-15 tusen hade varit fint.

De bilar jag tittat på är Grand Voyager, Ford Transit, VW alá hippe vagn samt några av dom gamla volvo ambulanserna 260 och 956.

Tyvärr drar alla dessa över litern vad jag vet speciellt i de årsmodeller jag tittar efter.

Så har ni kanske några ideer på bilar som jag borde spana in? Ni kanske till och med har några smarta lösningar på hur man bäst bygger om den för att kunna bo i?

Jag kommer oftast kunna ha tillgång till ström så jag kan ha igång ett element osv men hade helst kunnat klara mig utan, så finns det ordentliga sovsäckar som klarar av ett gäng minusgrader?

Ventilation är en annan fråga som måste lösas, kommer inte bli kul att skrapa insidan av rutorna på vintern >_<

Alla tips och tricks är välkommna. tack på förhand.

Av "Something"

Du får ju faktiskt en Mustang Cab för det priset, 05+. Fyra säten och skitrolig bil. I alla fall om du tar en v8.

Om utrymme inte är så viktigt så är mini cooper rätt trevlig,

Men släng ett öga på Volkswagen EOS, är en trevlig bil kanske lite tam och osynlig i trafiken men trevlig helt enkelt. Tar du 2.0L motorn får du 200hk som ger dig ett bra drag. Stort om utrymme och plåt cab. Vet inte riktigt vad dom ligger i för pris på begagnat marknaden men under 200 skulle jag gissa på.

Av "Something"

Jag skulle inte räkna med grov vårdslöshet i trafik. Min arbetskamrat blev för några månader sedan, han har inget körkort och har aldrig haft. Det kom ett inbetalningskrav på 17500kr för olovlig körning på posten och sedan inget mer.

Två veckor senare blir han stoppad igen men då hann han först med att köra ifrån polisen i mycket hög hastighet mitt inne i staden, göra minst en helt galen och mycket olaglig omkörning och när polisen väl fick han till att stanna så sladdade han av vägen i en kurva och plockade ett par tre skyltar med sidan av bilen. Efter det klev han ur bilen och (enligt vad som hördes på polis radion) försökte fortsätta till fots men stannade när polisen ropade hans namn.

Poliserna på plats sa att det blir grov vårdslöshet i trafik och därmed rättegång, Istället dök det upp ett nytt inbetalningskort med ett krav på 21600kr.

Det kan givetvis ha påverkat att det var runt fem på morgonen och nästan inga andra bilar/trafikanter ute just då, men hur fan kan dom släppa honom med bara lite böter som straff?

Och vidare kan jag berätta att han fortsatt köra, dock i mindre utsträckning.

Jag har föresten fått strafflindring när jag blev av med mitt körkort. Blev klockad på 146 km/t på motorvägen med en månads prövotid kvar. Polisen tog mitt körkort och vid förfrågan berättade han att i sådana fall brukar få indraget 3-4 månader där fyra var max. Skrev ett brev till åklagar myndigheten tror jag det var och berättade att jag behövde mitt körkort för att kunna fortsätta jobba som resande montör osv. Fick ett brev ett tag senare där det stog att brottet var av så allvarlig art att någon sorts påföljd måste fås förutom böter (4600kr tror jag) så en månads avstängning blev det! I was happy.

Av "Something"

Rolex skippa sidoböj med hantel, den ger en ganska tråkig vinkel på ryggen mycket tråkig belastning på kotorna. Snedbelastning är inte bra. Finns många andra övningar att ta istället om du vill pricka musklerna på sidan

Av "Something"

Du får bara ut ca 30% av ditt totala avdrag.

alltså lite över 7200

Av "Something"

Om man tänker logiskt och ser på de effekter som kreatin bevisat ger, så borde du har större möjlighet att behålla din muskelmassa och bygga nytt under deff (speciellt för nybörjare) om du äter kreatin. Eftersom kreatin bevisligen ökar muskelmassa. Positiva effekter kvarstår även efter avslutad kur förövrigt.

Av "Something"

Nej inte direkt, men eftersom att det stimulerar musklernas tillväxt så förhindrar det indirekt förlust av muskler. (kan förhindra)

EDIT: Får lägga till ett, kan, här. Jag kan inte bevisa att det är så. Det är min uppfattning om kreatin, inte ett accepterat faktum vad jag vet. Men jag tycker mig ha ett visst stöd för påståendet.

Av "Something"

Mängden muskler har ingenting med om man ska äta kreatin eller inte, effekten är densamma.

Just för att han ska gå ner i vikt så vill man ta dessa tillsatser för att förhindra att musklerna förbränns istället för fett.

Klart du har klarat dig utan kreatin, du hade klarat dig jättebra utan vassle också. Men du hade kanske klarat dig ännu bättre om du hade käkat eaa och kreatin.

Gabriel: Vad är det du är ute efter med din träning?

Av "Something"

Varför anser du att det är bortkastad dom första månaderna?

Ja dom flesta är överens att 2g per kg är mer än nog för att uppnå maximal effekt, dock finns det också väldigt många som anser att mer funkar bättre.

Jag anser att man lika gärna kan kasta in mer protein i stället för att fylla på med kolhydrater eller fett. Vet själv dock inte om mer protein ger mer effekt, men jag ser det som bättre att överdriva än att ligga på för låg nivå.

Redflip, Ja något sådant men jag hade tagit ett vanligt pulver istället, mer prisvärt. Bry dig inte om några extra grejer dom stoppar i, det är kreatinet du vill åt så skit i resten där står.

Av "Something"

Absolut inte nödvändigt men kreatin och eaa har faktiskt en bevisad effekt. Kreatin på ökad muskelmassa och eaa stimulerar proteinsyntesen kraftigt.

Men som sagt är det absolut inte nödvändigt men har man råd med det så finns det inget negativt med att ta det. Och absolut inte negativt bara för att du är nybörjare, det spelar liksom ingen roll.

Proteinpulver är om något onödigt om du får i dig vad du behöver genom din kost.

Lägg dig på runt 200+g protein (Jag skulle kört på 250+) och fyll på med annat som du känner för. Viktigaste är att undvika godis och annat liknande om du har vana av att äta sådant i tid och otid.

Av "Something"

Enskilda största påverkan för vikt minskning är att lägga om kosten. Så orkar du så börja med det.

Hade jag varit du så hade jag kört på med styrketräning ett par pass i veckan, 2-3 stycken men inte mer än att du känner att du kommer orka med det och inte sluta. Runt om dessa passen hade jag lagt in motions pass på andra dagar så mycket som du känner för.

Det är tydligen så att motion i samband med styrketräning ger kroppen olika signaler och att byggandet av muskler kan bli lidande. Dock tror jag inte det finns någon studie som visar hur det ser ut i långa loppet. Det kan ju faktiskt vara så att du bygger bättre om du motionerar också eftersom du med bättre kondis kanske orkar ge mer i styrkepasset och därmed får bättre resultat i längden än om du inte motionerat.

Men som sagt, har inte sett några studier på något av det.

Du kan med fördel använda dig av kreatin och t.ex eaa eller bcaa. Om du är ute efter att bygga muskler. Dessa tillskott hjälper dig också att behålla muskelmassa om du försöker gå ner i vikt. Inte nödvändigt men kan hjälpa dig.

Om du tar kreatin så kommer du gå upp i vikt den första tiden för att det binder vätska i dina muskler, detta kommer försvinna ett par veckor efter du slutar med kreatin.

Ge fan i fettförbrännare, finns inga lagliga som fungerar. Slöseri med pengar.

Ligger du stadigt i vikt nu så kommer du börja tappa om du lägger in ett par pass i veckan. Satsa på att tappa runt 2-3 kilo i månaden, kanske till och med fyra eftersom du har lite att ta av. Sakta ner när du börjar närma dig din målvikt.

Höj protein intaget.

Av "Something"

Vilket fack tillhör du?

Av "Something"

COP värdet är inte bibehållet ner till -20, om pumpen ens startar vid -20 så ska man vara glad...

mellan 70-80% ligger alla nya kaminer på, finns ett par ordentliga som ligger o sniffar runt 85-90%

Om du orkar med veden så sparar du ytterligare pengar jämfört med pellets.

Av "Something"

Möjligen att han skojade till det där lite, eller vad tror du?

SAAB har haft precis samma möjligheter som alla andra märken att producera flera och intressantare modeller. Det har dem tydligen misslyckats med eftersom kunder sviker i förmån för andra bilar, därför borde SAAB dö ut. Staten ska inte finansiera privata företag.