Inlägg

Inlägg som "Something" har skrivit i forumet
Av "Something"
Skrivet av UMJ:

Det är regeringen ansvar att stifta lagar så att dem är lika för alla och att utkommen i alla rättsfall skulle sluta lika dant ovansett vem det är, för det är regeringen som ser till stifta lagarna med kansliet när dem rösta om nya lagar sedan ska dem skrivas och införas i lagen, det är total brist när domstolen kan bestämma att det är okej för utlandsfödda som flyttar till Sverige att köra utan körkort, medans svenskar åker på böter, eftersom dem kan kontrollera om personen i fråga i Sverige har körkort även med resten av västländerna som har ordning och reda på sina dokument och det är bara ringa myndigheten i landet så faxar dem över dokumenten.

Hört talas om EU? EU lagstiftning...?

Av "Something"
Skrivet av albinojanne:

Har du något underlag för detta? Jag antar att om det kommer gå vidare till domstol så är det via min polisanmälan. Skulle jättegärna vilja se hur sånt sker i praktiken, samt eventuella kostnader som tillkommer.

Först och främst får du skicka ett krav på att dom betalar din självrisk. Sen om dom vägrar betala gör du ett betalningsförläggande.

https://www.kronofogden.se/Ansokaombetalningsforelaggande.htm...

Sen är det bara att jobba på.

Av "Something"

Och i vilket fall är det ett inga större summor det handlar om så i en ev rättegång står man får sin egna omkostnader. En anmälan genom kronofogden handlar om 500kr ungefär.

Av "Something"

Seriöst, ni får fan läsa på lite. Det är inte precis så att någon i regeringen sitter och bestämmer att svenskar inte ska få köra bil utan körkort men utlänningar får göra som dom vill.

Av "Something"
Skrivet av Queros:

Jag är lite nyfiken ifall det finns lite ställningsmontörer / fallskyddsmontörer (Combisafe/Safetyrespect) här inne och vad deras löner ligger på

Jag jobbar som ställningsmontör, har gjort det i tio år. Just nu ligger lönen runt 172kr / tim för licensierade montörer. Lite mer i skåne och i norrland. Stockholm, Göteborg är kasst.

Jobbar du hemmavid ligger du på runt 17-20k efter skatt skulle jag säga. Jobbar du på annan ort tillkommer traktamente på ungefär 4k.

Ska du tjäna pengar i det yrket ska du inrikta dig på industrier och åka runt på pappersbruk, kärnkraft m.m Där får man fler timmar och ob/övertidstillägg.

Jag är nöjd med mitt yrke men absolut inget jag rekommenderar till någon. Det är en rutten marknad med värdelös arbetsmiljö.

Av "Something"

Det stämmer inte det heller. Däremot ska man undvika att utföra allt för extremt tunga lyft utan korrekt teknik. Vilket du inte har precis när du börjar och antagligen aldrig kommer få utan att bli coachad.

Så att inte gå och lyfta det absolut tyngsta man kan eller till och med över vad man kan i negativa reps är en bra ide i ung ålder.

Här finns lite om man vill läsa om ungdomar och träning.

http://traningslara.se/styrketraning-for-barn-och-ungdomar-de...

Om du tränar tre gånger i veckan efter ett bra schema som du också följer ordentligt samt äter så kommer du växa. Om ett år borde du vara biffig i jämförelse med de av dina kamrater som inte tränar. Har du dock oflyt med dina gener så kanske resultaten inte blir enastående men du kommer bli större och starkare helt klart. Ät inte för mycket så du rusar upp i vikt bara. Tråkigt att lägga på sig massa fett.

Häng på www.kolozzeum.com forum och läs så kommer du få reda på dom grunder du behöver.

Av "Something"

För att bidra med anekdotisk information till diskussionen om att språket är ett måste för att kunna utföra jobb så är det inom min bransch inte nödvändigt. Jag har snart i tio år jobbat med en mängd olika nationaliteter, främst polacker men också folk från England, Norge, Danmark, Tyskland, Uzbekistan, Rumänien och Mongoliet. (Det har varit några till som jag inte kommer ihåg)

Det har inte varit några problem att jobba med dessa människor som i många fall endast har kunskaper i sitt modersmål.

Om viljan finns så finner man en väg att samarbeta på.

Av "Something"

N

Av "Something"
Skrivet av THEBADGUY:

Det är la en Studebaker av något slag? Exakt modell kan jag tyvärr inte.
Eller hm, gjorde verkligen Studebaker en kombi. Fasen blev både fundersam och nyfiken nu.
Jävligt fin bil iaf!

1954 Studebaker champion Regal Conestoga! You win free cookie!

Snyggt jobbat där blev jag förvånad

Gjordes ett par kombi och av just denna modellen gjordes det drygt 3000 har jag för mig. Finns inte så många kvar i alla fall eftersom det bara är den raka sexan i . V8an finns det ett gäng bevarade.

Av "Something"

http://www.ladda-upp.se/tumnagel/eiewahrulbcxbd/

Detta är faktiskt min fars ny vrålåk men jag tänkte se om nån av er kan gissa vad det är för någon utan att använda google givetvis

Amerikansk bil från 1954 med en rak sexa och tre växlad manuell med OD och bilen är en daily driver.

Jag är inte helt hundra men just den här modellen med 6a istället för v8 tror jag är den enda som finns i Sverige. Överlag finns det inte många av dom kvar, V8orna är den modellen som folk lagt ner energi på att spara.

denna hittades i en lada hos en äldre herre som jag byggde lite ställning åt.

Av "Something"

Som karaff säger är värme fin fint. Vet inte hur varmt det är hos dig men hos mig är det kyligt och en snabb värmning av plåt och butyl gör det hela mycket lättare och bättre vid montering.

3m kan du kolla på deras sida för återförsäljare.

Av "Something"

Som jag skrev i din andra tråd så är det butylband du är ute efter och du hittar det på din lokala bilskadecenter. Bara fråga så löser dom det.

Finns antagligen på biltema osv även om jag faktiskt inte hittar det just nu. Kanske ligger under annat namn.

Wurth har t.ex https://www.wurth.se/Produkter/Produktkatalog/Kemi/Fogmassa/F...

Sök på tätningslist i butyl.

Av "Something"

butylband är vad du letar efter, finns på alla bilskadecenter ställen.

Av "Something"

Nu har jag varit inne och klämt på ett par stycken datorer.

Alla förutom en mindre dator med 11" skärm kändes som billigt plast skräp. Fruktansvärt tråkiga datorer och ingenting föll mig i smaken. Dock bör det väl nämnas att det var en Audio Video butik jag var inne i och dom har inte särskilt stort utbud i deras butiker.

Jag har i alla fall kommit fram till att jag vill ha en dator med byggkvalitet. Och jag tummar mer än gärna på spelprestanda i förmån för bättre konstruktion.

Hur känns acer datorn i det sammanhanget? Finns det någon kvalitet i bygget?

Finns det någon passande dator med runt 13" skärm, klarar att köra 1080p till projektor och som är tyst och snabb för 4-7500kr?

Gärna med ett trevlig tangentbord också.

Samsung NP730U3E-S03SE verkar vara något av vad jag söker men enligt omdöme så ska tangenbordet inte vara något att hurra för :/ någon som kan uttala sig om denna eller komma med alternativ?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=1863225

Av "Something"

tack så mycket giplet, det där var bra med info. jag kan absolut komplettera med själv med ssd, det har jag inga bekymmer med.

angående grafiken så det som sagt inte prioriterat så det gör mig inget att nyare spel kommer köras på låg upplösning .

sitter just nu i Norge utan möjligt att ta mig till någon butik, ska försöka hitta någon när jag kommer till Sverige så jag kan klämma lite på olika modeller.

kom gärna med mer alternativ och som sagt så är 7k Inte fast, kan gå upp om det är motiverat.

tack såhär långt båda två.

Av "Something"

Lenevo har jag aldrig sett innan, är det ett märke att lita på? noterade att ingen av dessa har en ssd, känns som att jag nog vill att datorn borde ha en sådan, iallafall som system disk.

bra priser dock om dessa två alternativen kan uppfylla de krav jag har lagt fram. klarar dessa t.ex bf4 i medium?

och är den inte lite tung? Verkar ligga på.2.4 kg

Edit: nytt krav vill inte ha ett dwarfat t-bord. vill kunna skriva hyfsat mycket på den så tangentbordet måste verkligen vara trevligt.

Av "Something"

tips på smidig och nätt arbets/spel laptop? 4~7000kr

Hej allihop, har fått lite behov av en laptop att framförallt jobba på men även shop och då spela lite och se å film.

Jobb innebär i princip enbart att fylla i massor av excel dokument och liknande så större prestanda behövs ej till detta. dock ska det vara bekvämt, inte som att göra det på en galaxy note t.ex...

spelat har jag inte gjort på länge men jag har lust att ta upp det igen och då lutar det åt BF, Total war serien m.m jag är inte överdrivet kåt på grafik men bättre är givetvis inte fel. kommer nog mest spela äldre spel som might n magic, sothr ( Kan du den förkortningen utan att googla så får du plus poäng av mig!) och liknande så det behöver som sagt inte världens prestanda monster.

när det gäller film antar jag att frågan är full hd eller ej, och för mig spelar det ingen roll. ryms det i budgeten så visst, annars nej

krav som måste uppfyllas är,

stabil konstruktion, vill inte ha något som vrider sig eller spontant imploderar.

snabb. fullkomligt hatar när det går segt att öppna dokument, kolla igenom bilder osv.

lätt, vet inte riktigt vad som räknas som lätt men under 2 kilo kanske?

sval, i alla fall vid lättare användning.

pris så lågt som möjligt givetvis men taket ligger runt 7k. mer om det verkligen är motiverat.

I prioritet ordning

liggfaktor
snabb
lätt
kvalitet känsla
spel

tack på förhand!

edit: glömde givetvis minst en sak, storlek på skärm. Inte heller så extremt petigt. runt 15" kanske? min enda laptop jag har Hade 17,x men den räknas mer som släpbar tror jag. Inte så stor och t ung igen

Av "Something"
Skrivet av tompa1122:
Dold text

Nej det var tyvärr inte snyggare. Sen tänkte jag bara, hur kan man ta en bil på avbetalning? Jag menar, har man inte råd så har man inte råd :/

Om man betalar sin avbetalning så som planerat så har man väl råd?

Man kanske känner att man tjänar mer på att låta sina egna pengar ligga kvar i möjliga aktier/fonder/fastigheter och dylikt medan man spenderar någon annans pengar för att köpa bilen.

Du kanske är fullständigt värdelös på att lägga pengar på hög och alltid spenderar dom när du väl fått upp en lite summa och därför är inte kan spara pengar till en bil, däremot kanske du alltid betalar dina räkningar i tid och aldrig skaffar mer fasta kostnader än vad du faktiskt har råd med.

Eller så får man ett erbjudande som man inte vill missa bara för att det fattas lite pengar.

Finns många alternativ till varför man lånar till saker.

Köpte förövrigt en sommarbil till min fru, men nu lutar det åt jag att vill ha den själv
Porsche 944-s2

http://forumbilder.se/CDMOV/20130322-090351.jpg

Förbannat rolig bil, går som ett skott och helt underbar när den svänger.

Yorgo Fick du mitt meddelande?

Av "Something"

Yep du har nog rätt, jag läste för snabbt.

Av "Something"

Karaff du missuppfattar, han menar inte att hans förr ska tillföra den värme som behövs. Han menar att genom att han trampar på sin "matta" så sammanförs ett x antal ämnen vilket ger en kemisk reaktion som aber värme. Ungefär som en kylpåse man knäcker ihop.

Har tyvärr inget vettigt att tillföra.

Kan givetvis ha fel mem så här uppfattar jag det hela