Inlägg

Inlägg som lgr har skrivit i forumet
Av lgr
Skrivet av Trunk:

Det varierar nog väldigt mycket från företag till företag men gissningsvis skriver nog de flesta något i stil med ”grattis” eller ”du vann”. Du får hålla ögonen öppna helt enkelt.

Men om du får så många mail per dag att du har svårt att se ett vinstmail kanske det är dags att rensa bland alla nyhetsbrev och annat skit du får. För jag antar att allt inte är av värde?

Morsan min fick dussintals av mail från sidor hon gett sin mailadress till, det var nästan komiskt hur mycket skit hon fick. Men jag visade att det längst ner i alla nyhetsbrev och dyl. finns en länk som gör att man med en knapptryckning kan avsluta sin prenumeration. ”Click to unsubscribe” eller motsvarande på svenska brukar det stå. Nu tycker hon nästan det är tråkigt hur lite mail hon får.

Jag skaffade ett nytt e-postkonto för att delta i dessa tävlingar 11 december och har sedan dess fått 11608 meddelanden (kollat just nu) - 60,45 meddelanden/h dygnet runt.

Jag har skapat några filter som flyttar nyhetsbrev, påminnelser om dagens lucka osv från inkorgen men risken finns ju att jag missar en vinst

Undrar för övrigt hur det blir hos avsändarna när jag tar bort kontot om några veckor, de kommer få tusentals nya studsar på vartenda utskick de gör. Hoppas att någon stackare får gå igenom dem manuellt och ta bort

Av lgr

Har någon här någonsin vunnit i en av dessa tävlingar? Någon som har en aning om hur många som deltar i någon av tävlingarna listade i den här tråden?

Av lgr

Är det någon som vunnit något i tävlingarna? Undrar hur vinst-e-postmeddelandet ser ut. Jag får så extremt mycket e-post så att jag drunknar i det och lätt skulle missa!

Av lgr
Av lgr

Preem

https://preem.crossroads.se/

Erbjudanden, ingen tävling.

Av lgr
Skrivet av martinot:

Vad löser en robotgräsklippare som man inte kan åstadkomma genom att gå över gräsmattan med en klassisk handjagare?

Sparar tid och energi.

Citat:

Vad löser en cykel som man inte kan åstadkomma genom att gå istället?

Sparar tid och energi, kostar plats

Citat:

Vad löser en elektrisk skruvdragare som man inte kan åstadkomma genom att använda en klassisk skruvmejsel?

Sparar tid och energi, ger större moment än en vanlig skruvmejsel. Kostar plats

Citat:

Fördel med maskin är att man får ett bättre vakuum runt maten (vilket ger mindre luft som isolerar mot värme, och som i sin tur ger jämnare och snabbare värmning av maten). En annan fördel är att det går snabbare och är enklare.

Stämmer verkligen detta när vi pratar flytande innehåll? Jag kan köpa att typ broccoli kräver ganska rejäla grejor för att det ska bli bra vakuum men en köttbit med marinad?

Av lgr
Skrivet av glemmy:

Nu har detta stötts och blötts ett tag i tråden, men vilket inlägg syftade du på i din länk?

Top, except for the last sentence. A low risk of injury of death is routinely tolerated, and in fact the implication that we can categorically exclude incidents (for instance in commercial food production) is simply misleading. Zero risk doesn’t exist, there is always a risk involved. And the risk of botulism from homemake food is ridiculously low (less than 1 case in 10 years), and the risk of death even lower (7% death rate after infection). That is an acceptable risk by most standards (but of course violating food safety increases that risk).

Av lgr
Skrivet av zarkov:

Du får nog upplysa oss, det är en stängd fb-grupp så det går inte att se inlägget du tänkte på.

Folk köper ostar som säljs billigt pga kort utgångsdatum och förvarar de något år i skafferiet (ja, inte ens svalt) och äter sedan. Poängen med vakumförpackaren är att de ibland öppnar sin ost och häller i typ whiskey och sedan packar om osten innan de lägger undan den.

Av lgr
Skrivet av EagiZ:

Feather rakblad 200st - 373kr (kostar 59€ på amazon.de):
https://www.amazon.se/gp/product/B00A641O3W/

Herregud! 200 rakblad! Jag rakar mig två gånger i veckan och byter rakblad en gång per år (jag skriver upp det för att jag blev förvånad över hur länge de höll). Bytte senast i januari i år och det fungerar fortfarande bra. Har inga särskilda blad, köpte ett tiopack på NK för någon 50-lapp.

Av lgr
Skrivet av kronvall:

@arvcop Jotack, Elgiganten har man dåliga erfarenheter av. Jag ser verkligen ingen anledning att handla av dom längre utan stödjer helhjärtat Inet och Webhallen istället. I mitt fall var det avsaknad av tillbehör på en leverans som jag inte ens efter stöd från kommunens konsumentrådgivare någonsin såg röken av.

Jag hade exakt samma problem med Webhallen för knappt ett år sedan. Jag köpte lite grejor i mellandagarna, inför årsskiftet, för att få med dem i bokföringen innan årsskiftet. De skickar bekräftelse, drar pengar osv 27-28/12 men på kvittot står det sedan 5/1 och de vägrar att ändra och skyller på att ordern inte bekräftas förrän den har plockats eller något sådant, och det är det datumet som står på kvittot.

Av lgr

Jag laddade https://www.sweclockers.com/forum/foljda, markerade tråden, valde sluta följa och klickade ok.

Av lgr

Finns det någon liknande tråd någon annanstans på internet, i typ något hemmafixarforum, för vitvaror?

Av lgr
Skrivet av martinot:

När det gäller vakuumförpackare så nämnde jag tidigare en fantastiskt bra maskin som jag köpte för 4000, men såg att samma maskin nu finns ett antal hundralappar billigare hos svenska Amazon. Grym deal som jag verkligen kan starkt rekommendera för alla som vill uppgradera från sug-vakuum-maskin till en kammar-vakuum-maskin.

Bra maskin som säkert kommer med Anova-dealen (som även jag beställde), men när ni är sugna på att ta nästa steg i er karriär inom sous vide och gå på kött och fisk som sous vidas i marinader, grytor, etc, så är det en kammarvakuum-maskin ni skall komplettera med (är det som precis alla restauranger har i sina kök, fast mer professionella, och 5 ggr dyrare).

https://www.amazon.se/Caso-VacuChef-Kammervakuumierer-Vakuumk...

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/817xv6EtwML._SL1500_.jpg

Vad löser det där åbäket som man inte kan åstadkomma genom en ziplock som man sänker i vatten?

Av lgr
Skrivet av lgr:

Jag ogillar engångsprylar, och det är väl enda nackdelen med sous vide - vakumpåsarna är ofta engångs men jag har sett flergångslösningar några gånger. Någon som har några tips om bra erbjudanden på flergångspåsar till sous vide?

För övrigt - detta har inget med SV att göra - finns det en annan bra grej man kan använda sin vakumförpackare till: https://www.facebook.com/groups/176717082960869/ (klicka - det är värt det!!!)

Ingen som hade några tips på bra erbjudanden på flergångspåsar för sous vide?

Av lgr
Skrivet av bsk!:

Ville bara tipsa om att alla webbutikers fyndhörna har börjat fyllas på rejält efter alla impulsköp och tillbakalämningar från black week.

Oftast har produkten bara öppnats och eventuellt använts några minuter innan den lämnas tillbaka men butikerna får inte sälja produkten som ny om förpackningen brutits. Finns många bra deals såhär efter black friday. Ni kan filtrera efter det ni är intresserade av. Se dock till att testa produkten grundligt när ni fått den ifall den lämnats tillbaka pga fel. Samma reklamationsrätt och ångerrätt gäller som vid köp av nya varor.

Inets fyndhörna
Proshop fyndhörna
Komplett fyndhörna
Netonnet fyndhörna
Webhallen fyndhörna <- OBS Se till att ni är inloggade när ni handlar via webhallens fyndhörna man får nämligen extra rabatt på fyndvaror beroende på ens medlemsnivå.
Dustin home fyndhörna
Elgiganten fyndhörna -> Till skillnad från de andra tillåter elgiganten bara att man hämtar upp fyndvaran i den butiken där den finns tillgänglig, ni kan alltså inte beställa en fyndvara från stockholm och hämta i skåne. De skickar den inte heller.

Någon som lyckas välja kategorier hos Proshop? Har testat i både Firefox och Safari och inget händer när man markerar en kategori.

Av lgr

Någon som sett några bra julkalendrar? Många butiker har ju luckor med dagens erbjudande under december. Kan den här tråden användas även för detta?

Av lgr

Jag ogillar engångsprylar, och det är väl enda nackdelen med sous vide - vakumpåsarna är ofta engångs men jag har sett flergångslösningar några gånger. Någon som har några tips om bra erbjudanden på flergångspåsar till sous vide?

För övrigt - detta har inget med SV att göra - finns det en annan bra grej man kan använda sin vakumförpackare till: https://www.facebook.com/groups/176717082960869/ (klicka - det är värt det!!!)

Av lgr
Skrivet av glemmy:

Intressant det där om vitlöken, botulism har jag hört talas om. Ska nog gå över till pulver för säkerhets skull.
Det verkar vara lite blandade åsikter där ute dock. Denna källan säger att det går bra så länge man håller sig över 50-52 grader. Men better safe than sorry tänker jag.
https://www.amazingfoodmadeeasy.com/info/modernist-cooking-bl...

Det är nog större risk att du skär dig i tummen och drabbas av blodförgiftning när du lagar mat än drabbas av botulism pga vitlök, se tex https://cooking.stackexchange.com/questions/9451/botulism-gar...

Av lgr
Skrivet av Neon:

Om ett gjutgärn kräver en roman i stil med ditt inlägg så kan man förstå varför folk väljer bort det.

Försök beskriva hur man rengör tex en fastbränd ugnsform i ord. Bara för att det krävs många ord behöver inte processen vara särskilt omfattande.

Jämför också med de omfattande förhållningsorder du själv beskrev för teflon

#18776546

#18774209

Jag har för övrigt en fin teflonpanna (i 1500:- -klassen) som jag undrar om jag någonsin använt. Varför skulle fettfri matlagning ens vara önskvärt i 99 % av fallen? Vegetabiliska oljor är nyttiga. Samma sak med järn.

Av lgr
Skrivet av Neon:

Men vad ni säger är att Sous vide är en risk om man använder det som tänkt? Risken finns att det blir en tillväxt av toxiner?

Jag tänker att fläskskött vill man ha upp i 65-70 grader, gäller det inte också när man kör det i Sous vide? Börjar låta som jag givet mig in på fel spår isåfall.

Läs den här frågan, och framförallt kommentarerna till det mest uppröstade svaret, https://cooking.stackexchange.com/questions/9451/botulism-gar...

1 död på 10 år pga botulism. Om du inte explicit försöker odla clostridium botulinum tror jag du inte behöver oroa dig.