Inlägg

Inlägg som lgr har skrivit i forumet
Av lgr

Hur länge håller en normal kontorslaserskrivare?

Rubriken är väl lite av en förenkling, det styrs väl väldigt mycket av hur mycket man skriver ut men som ni som läst min andra tråd om skrivare förstått kommer jag nog aldrig komma upp i en utskriftsvolym som gör att skrivaren kommer bli utsliten pga många utskrifter.

Jag googlade lite och det verkar som att den slitagedel som, bortsett från tonern, måste bytas "oftast" normalt sett är trumman. Samtidigt uppgavs förväntad livslängd på trumman vara runt 6000 sidor. Skriver man ut 10 sidor i månaden handlar det alltså om 600 månader, dvs 50 år...

Innan jag ställer min fråga förmodar jag att det finns en och annan i samma situation som jag (eller att man kanske har föräldrar eller så i samma situation): man har en laserskrivare som man skriver ut något dussin sidor på per månad?

Frågan blir då: vilken är den äldsta skrivaren som fortfarande fungerar bra ni känner till?

Jag menar då alltså skrivare i formatet "ölback", inte kylskåpsstora skrivare.

Jag undrar förstås hur länge man kan räkna med att en skrivare som används minimalt håller. Vilka komponenter ger upp först pga ålder snarare än slitage?

Av lgr
Skrivet av Petterk:

Portabla/mindre skrivare verkar onödigt dyra, hur litet bor du? Kan du inte ha en maskin som står i ett skåp eller i en garderob när den inte används?

Jag bor i en tvåa men jag har tre cyklar, 10 par skidor, två hundar mm saker som är mycket roligare än en j-a laserskrivare

Av lgr

Nu hände detta igen! Fick e-post om två trådar, varav jag bara följer den ena via e-post (den andra läser jag via RSS).

Av lgr
Skrivet av mkl:

Jag prisbevakar några portabla skrivare av liknande skäl. Någon som har bra erfarenhet?

Laser eller bläckstråle?

Av lgr

Någon som provat att fixa stekytan med hjälp av lågorna på en gasspis med stadsgas?

Vet någon hur varm man kan få en gjutjärnspanna på en gasspis? Gjutjärn tål ju utan att blinka att stå 10 minuter på högsta effekt, det borde ju bli väsentligt varmare än en elektrisk spis?

Av lgr
Skrivet av addek83:

Man blir ju onekligen fundersam på vad det kan vara för utskrifter...

Senast var det en anmälan till IVO jag hjälpte någon med.

Som någon påpekade i tråden loggar ju många skrivare det som skrivs ut. Även om personen som hämtat utskriften och ger den till mig inte hinner se detaljerna så kan ju rubriken "Anmälan till IVO" göra att vederbörande, när han/hon har tråkigt på arbetet, just för att han/hon hann se "IVO", blir nyfiken och tittar in i en sådan skrivarlogg.

Min bild är att ev gluttande i skrivarloggar är ganska ovanligt om man inte har just råkat se någon rubrik som väcker nyfikenheten.

Av lgr
Skrivet av JeanC:

och med tanke på detta:
(I utbyte har jag köpt lite småsaker, sladdar, USB-minnen etc från Dustin)

Antar att han köpte det per tillfälle.. blir nog dyrare än på biblioteket.

Nej, självklart inte. Men skulle jag köpa någon småsak valde jag Dustin pga den här servicen.

Citat:

OP: Om du så ofta skriver ut känsliga dokument och tiden det tar dig att ta dig till dessa platser så tror jag att du ganska snabbt sparar in och kan ha en skrivare i hemmet; eller är det de gula prickarna du inte är ett fan av och att de skulle spåra utskrifterna till just dig?

Tiden var en lagom hundpromenad och arbetar man hemifrån är det bara en fördel att få komma ut ibland så det var sällan ett problem.

Det är mindre en ekonomisk fråga, framförallt handlar det om att jag inte vill avsätta 1 kvm till en skrivare.

Gula prickar löser man med deda

https://github.com/dfd-tud/deda

Men det är sällan något jag bryr mig om.

Av lgr
Skrivet av Lodisen:

Bibliotek tar 3spänn per sida.
15 kronor i månaden har du nog råd med.

Problemet är att jag ofta inte vill att någon annan ska se mina utskrifter, ens en ett kort ögonkast. Annars hade jag gjort detta.

Av lgr
Skrivet av Aka_The_Barf:

billigare med bläckskrivare, speciellt om man bara skriver ut en handfull sidor per år. hittade min billiga för 300kr på netonet för ett par år sedan. bara trycka in usb kabeln i routern så vips har man en riktigt billig nätverksskrivare.

kolla begagnat om du nu väljer att köpa skrivare men så då till att patroner/toner har lite bläck kvar då dessa kan vara dyrare än skrivaren.

annars är det nog bibliotek som gäller.

Jag har haft bläckstråle men patronerna torkade mellan varven så (nästan) varje gång jag skrev ut så var jag tvungen att köpa nytt bläck. Har tekniken utvecklats på denna punkt?

Av lgr

La min order 29/11 21:51 men har inte fått någon e-post om att leverans är på gång.

Av lgr

Finns det något sätt att svara i en tråd utan att automatiskt börja följa den?

Finns det något sätt att svara i en tråd utan att automatiskt börja följa den? Jag läser mina trådar via RSS och behöver inte få påminnelser via e-post.

Av lgr

Finns det någon tumregel för hur snabbt kött, fisk, grönsaker, crème brûlee osv värms upp? Alltså något i stil med 2 mm/h - har man en 16 mm tjock bit tar det 4 timmar (det värms ju från två håll).

Av lgr
Skrivet av HDG:

Jag har t ex kört mellangärde (skirt steak) i 4h på 56C och fått perfekt kött som passar utmärkt till tortillias eller pho. Köttet var lokalt men såldes på Ica för 49kr/kg. Det är billigt för att utan sous vide är det svårt att få mört och gott.

Hur vet man att 4 h och 56 ℃ är lagom i just detta fall? Det låter så enkelt men jag är rädd att när jag står där med en påse så har jag ingen aning om vad jag gör.

Av lgr

Har du provat att fabriksåterställa TV:n? Problemen låter ju typiskt mjukvarumässiga.

Av lgr

Gratis utskrifter i Stockholm?

Jag skriver ut kanske 3-5 sidor/månad i snitt (och skannar lika mycket). Hälften av månaderna skriver jag nog inte ut alls så det är alltså ganska sporadiskt. Fram till nu har jag löst detta genom att besöka Dustin på Sveavägen som haft en liten kontorshörna där man bland annat haft tillgång till en skrivare (inkl skanner) med fria utskrifter. (I utbyte har jag köpt lite småsaker, sladdar, USB-minnen etc från Dustin). Har varit väldigt smidigt, särskilt eftersom jag bor fem minuters promenad bort.

Tyvärr har Dustin upphört med detta (eller snarare, butiken på Sveavägen ska stänga om en månad och skrivaren har gått sönder och de tänker inte skaffa en ny innan de lägger ner).

Jag är inte så sugen på att skaffa ett eget åbäke hem, även om det inte är så dyrt.

En avgörande fördel för mig med Dustin var att man kunde styra skrivaren själv och hade fysisk tillgång till den. Jag kunde alltså skriva ut känsliga dokument utan att riskera att någon utomstående läste dem. Jag kunde också mata in udda pappersformat, tex kuvert, och skriva ut adresser.

Båda dessa (samt möjligheten att skanna) fördelar gör att många alternativ, tex besöka ett hotell eller ett bibliotket och skriva ut ett par sidor går bort.

Finns det någon som erbjuder en liknande service som Dustin hyfsat centralt i Stockholm? Eller har ni några andra förslag? Det är väsentligt att man själv kommer åt skrivaren av skälen jag angav ovan.

Tack!

Av lgr

Tävlingar och utlottningar

Finns det någon tråd för tävlingar och utlottningar? Annars kan man väl starta en sådan i och med detta inlägg. Främst IT-relaterat men även annat är välkommet (jag gillar allt med matlagning, kök mm). Blir det för mycket trafik kan man väl göra som med Dagens Tips och dela upp den i två.

Av lgr
Av lgr
Av lgr

RSS-flöde till "taggar"?

Går det att få ett RSS-flöde till specifika "taggar"?

Vore värdefullt att kunna prenumerera på artikelkategorier man är särskilt intresserad av!

Av lgr
Skrivet av tcntad:

Du får VLC's spellista att visa alla genrer, skådisar osv. ja, men då kan du lika bra mappa sökväg till dina filmer som nätverksenhet och spela upp dem så i VLC.

Nej, det är Plex som generar virtuella mappar.